Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel odsouzen k úhradě $949 milionů společnosti VLSI za porušení patentů

No, to je skoro miliarda, potěš Intel pánbůh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale dolarů, taky se bude muset s nimi domluvit za jakých podmínek (za kolik peněz) budou oni moct provozovat ty procesory. Nebo u nových použití téhle technologie. Navíc je to precedent, takže další soud by byl o hodně rychlejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no já nevím jestli 6 dnů je dlouhá doba co je uvedeno v článku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

žaloba bola podaná niekedy okolo roku 2018

Mňa by fakt zaujímalo, kto je ten šéf Philipsu, čo ich predal ASML a NXP

VLSI was created by Softbank Group Corp.-owned Fortress Investment Group., which has been accused of hoarding patents and making aggressive licensing demands. The patent in the case once belonged to Dutch chipmaker NXP Semiconductors Inc. but was sold to VLSI in 2018 with 17 other patents for $3 million, according to a slide Intel’s lawyers showed the jury Monday.
https://news.bloomberglaw.com/us-law-week/intel-hit-with-948-million-ver...

In 1984, electronics giant Philips and chip-machine manufacturer Advanced Semiconductor Materials International (ASMI) created a new company to develop lithography systems for the growing semiconductor market. Called ASM Lithography,,,
https://www.asml.com/en/company/about-asml/history

1953
Philips enters semiconductor industry with manufacturing
and development in Nijmegen, Netherlands and Hamburg,

2006. NXP created from Philips Semiconductor
https://www.nxp.com/docs/en/supporting-information/NXP-History.pdf

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych na to sel okem ceskeho financniho uradu: tj na zaklade "The patent in the case once belonged to Dutch chipmaker NXP Semiconductors Inc. but was sold to VLSI in 2018 with 17 other patents for $3 million" by celkova skoda nemohla byt tedy vyssi nez 3M/17 = 176 tisic USD a nazdar.

Ono totiz kdyby Intel vedel, ze takovy patent se prodava, tak by ho koupil klidne za $300M ... jak je mozne, ze nikdo netusil, ze existuje patent / nesnazil se ho ziskat kdyz uz ho pouzil (treba pres treti stranu) ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A třeba by ho nechtěli prodat, nebo chtěli ještě víc. Takže ing dostali za úkol, okopírovat ale at vypadá co nejvíc jinak. A to si pište že Intel věděl, ta pokuta je ještě malá. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patenty sú verejné- je to právo na časovo obmedzený monopol na použitie niečoho. Každý iný musí mať povolenie na použitie patentu zvaný licencia. A nikde nie je uvedená povinnosť patent predať/udeliť licenciu, len za peniaze. Kľudne to môžete urobiť niekomu, kto je Vám sympatický a neudeliť niekomu, kto je Vám nesympatický

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budou Vánoce a u VLSI potřebujou na dárky :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není toto: "patenty VLSI sloužící k optimalizaci zpracování dat" až moc technicky podrobné pro místní čtenáře?
Je číst, že na no-X se pondělí také nepěkně podepisuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pry jde o tento patent:
https://patents.google.com/patent/US7606983B2/en

ve zkratce: patent resi existenci priznaku na skupine transakci, ktery rika zda maji byt vykonany tyto transakce ve stejnem poradi ci nikoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patenty su zlo. Mozno mali zmysel niekedy v minulosti, ale teraz len brzdia vyvoj a monopolizuju trh. Velke firmy brzdia male a patentovi troli brzdia vsetkych. Zarabaju LEN pravnici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost, stopnul by se vývoj když by si každý jen počkal než někdo něco vymyslí a on to bez nákladů obšlehnul. Takže tohle by brzdilo x krát víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdiel porusit copyright a odkopirovat cudziu pracu (to nespochybnujem) a "porusit" cudziu patentovanu "myslienku". Castokrat (a aj v tomto pripade) ide o trivialnu zalezitost kde dany "napad" vymysli kazdy, kto riesi podobny podobny problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.