Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel oficiálně oznamuje platformu Centrino Pro

Intel Centrino Pro logo

Právě včera oficiálně oznámila firma Intel novou mobilní platformu Intel Centrino Pro, dříve známou jako „Santa Rosa“. Jejím základem je mobilní varianta procesoru Core 2 Duo s 800MHz sběrnicí a podporou virtualizační technologie, mobilní čipset Intel 965 Express (GM a PM) párovaný s jižním můstkem ICH8M, bezdrátová síťovka Intel Wireless WiFi Link 4965AGN, dále pak Intel Turbo Memory (známá pod krycím jménem „Robson“) a konečně také Active Management ve verzi 2.5. Ten je důležitou součástí Centrina Pro, neboť podobně jako u desktopové platformy Intel vPro umožňuje vzdálenou správu PC (notebooku) i v případě vypnutého stavu – pochopitelně je potřeba nějaké napájení, neboť v počítači žije síťová gigabitová karta a dalších několik málo komponent, které vzdálený přístup zajišťují, přičemž nezbytná data jsou uložena v dedikované flash paměti.

Toto oznámení je zatím jen „papírové“ s tím, že na trh bude uvedeno v průběhu tohoto čtvrtletí (odhad je 6. květen, to má být uvedena technologie Intel Turbo Memory). Pokud se vám zdá Core 2 Duo vyráběné 65nm technologií jako něco, co můžete přeskočit, pak už vyhlížejte další platformu „Montevina“, kde se objeví 45nm „Penryn“.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel oficiálně oznamuje platformu Centrino Pro

Pátek, 6 Duben 2007 - 00:41 | Anonym | Konecne cipset s 64 bit pamatovym radicom pre...

Zobrazit diskusi