Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel představí Haswell Refresh již v dubnu

MSI Z87 Mpower a Intel Core i7-4770K
Původně byla druhá generace Haswellu plánována na květen, ale dle informací od výrobců základních desek přijde již v dubnu. Intel urychlil plány.

Informace je samozřejmě nepotvrzena samotným Intelem, pochází od tchaj-wanských výrobců základních desek. Týká se jak uvedení vylepšené verze Haswellu, tak čipsetů 9. řady. Někteří z výrobců již měli vyjádřit obavy, že dřívější uvedení platformy Haswell Refresh jim naruší jejich plány na vyčištění skladových zásob původního (současného) Haswellu. Také budou potíže s vývojem DIY základních desek těchto výrobců, jelikož se to prostě nestihne.

Očekává se, že ve druhém čtvrtletí tohoto roku, uvede Intel na trh 20 modelů CPU řady Haswell Refresh, následovaných ve třetím čtvrtletí řadami Haswell E a K. Intel jak známo po léta posiluje svůj význam u jednotlivých komponent jejich postupným přesunem přímo do CPU. Stalo se to s mnoha částmi původně realizovanými v čipsetech (řadič RAM, PCI Express, …), stalo se to s GPU (zpočátku Intel nic nevyráběl, pak přišly AGP karty, nakonec se GPU přesunuly do čipsetu a nyní jsou již v CPU, což nazlobilo zejména Nvidii) a děje se to i s napájecími obvody.

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel představí Haswell Refresh již v dubnu

Žádné komentáře.