Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel prodává NAND divizi, koupí ji Hynix za $9 miliard

Ty náklady na vývoj v jednotlivých letech jsou zvláštní. Pochopil bych miliardy první rok při vymýšlení a zavádění nové technologie a pak jasný pokles (jen vylepšování již vynalezeného). No nic, hezká továrna v Utahu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak krásnej výhled by byl na hory bez ní... jednou se tak stane.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lid nejsou dobytek, aby se hnali do jedné či oné firmy. Proti jednomu pragmatickýmu šéfovi je 100 manažerů málo :-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Celkem by mě zajímalo, kde pan autor přišel k těm číslům ukazujícím, kolik stál Intel ten byznys s paměťmi. Intel podle svých finančních výkazů vykázal od roku 2015 do pololetí 2020 ztrátu z paměťového byznysu ve výši 1,5 miliardy, za jednotlivé roky to bylo (+0,2; -0,5; -0,3; 0; -1,2; +0,3). Co tedy znamenají ty v článku zmíněné 2 miliardy z roku 2017, 2 miliardy v roce 2018 a 1,5 miliardy v roce 2019?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

áááá, článek o Intelu, máme tu Radka a jeho "nezávislé" informace - čekal jsem, jestli příjde :o)))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Uvítal bych, abyste mi odpověděl na otázku, kterou kladu, když už máte potřebu na můj příspěvek odpovídat.
Ta čísla, která jsem citoval, jsou z čtvrtletních a ročních finančních výkazů, které Intel jako veřejně obchodovatelná společnost má povinnost vydávat. Proto se ptám, kde autor vzal ta čísla diametrálně odlišná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně by bylo zajímavé zjistit, proč se ta čísla rozcházejí ... Objective-analysis bude mít pravděpodobně veřejně dostupné zdroje a výroční správa Intelu bude jedním z nich.
Já osobně si myslím, že memory business Intelu nejsou jen flashe s Micronem ... a tam někde je ten rozdíl. Podložené to nemám ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Můžete prosím dát odkaz na konkrétní článek, kde jsou ty údaje uváděné? Co jsem na vámi uváděném odkazu našel, jsou jen abstrakty článků, které se dají zakoupit za ceny v řádu tisíců dolarů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

SSD 660p je sice za hubicku, ale ma tragicky vykon zapisu. O malinko, opravdu malinko vice penez jsou podstatne lepsi SSD. Pokud mi neco neuniklo, tak leta neprisli s nicim novym, alespon v PC segmentu.
Optane bylo tak dlouho tak drahe, ze se proste neprosadilo a SSD je dohnaly rychlostne. A aplikaci, ktere zapisuji TAK intenzivne, ze Optane je ekonomictejsi volbou je asi hodne, hodne malo.
Co jsem videl OEM laptopy tak prisly s Toshiba, Samsung..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> O malinko, opravdu malinko vice penez jsou podstatne lepsi SSD.

Presne. 660p mame v praci a je to desiva sr*cka. Nastesti pak se koupily jine SSDcka... Setrit 10$ se v tomhle pripade fakt nevyplaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já kupoval dva 2TB 660P v loni v únoru, cena 6 tisíc, nejlevnější 2TB SSD bylo asi za 7,5 od Samsungu,taktéž s QLC, 2.5" SATA s 3 lety záruky, proti tomu NVMe, byť jen nějakých 1.8GB/s čtení, ale 5 let záruky, nic výhodnějšího na truhu nebylo, i když jsem pro jeden musel koupit ještě adaptér do PCIe slotu. Nejlevnější TLC s 5 lety záruky byl tuším 2TB WD Blue za cca 8,5, takže ne 10 ale 100 dolarů rozdílu, to je v podstatě polovina ceny toho disku. Skvělá koupě, krásně se tam uklidily scenérky pro X-Plane a leží tam i herní knihovna. I když jsou ty disky natřískané k prasknutí, nevidím problém při zápisu, aby taky ne, v nejhorším případě mi sekvenčí zápis běžel 90MB/s při 95%+ zaplnění disku když jsem tam kopíroval data. Instalace her nebo jejich updaty jednoznačně brzdí internet který mi dává max 36MB/s

Dnes jsou ale ceny SSDček jinde a ten Intel už se nevyplatí protože vyjde o 1-2 sta levnějš než stejně kapacitní disk s TLC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nedam dopustit na ADATA XPG SX8200 Pro. Ten ale prisel az v lete 2019.
Pro me pouziti je klicovy vykon ve velkych blocich, cteni i zapis na stejnem zarizeni.
Je prekvapive, jak malo webu testuje takovou trivialitu, presto jednu z nejcastejsich operaci, jako zkopirovat jeden velky soubor v ramci stejneho disku: https://www.tomshardware.com/reviews/adata-xpg-sx8200-pro-ssd,5955.html
Ma tak velkou SLC cache ze jeji kapacitu neprekrocim a i kdyby, tak vykon nepada fatalne nizko. Z tohohle pohledu jsou zvlast vyhodne male kapacity toho SX.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Novým králem v SLC cachingu je Samsung 980 PRO. Nicméně to není SSD pro masy, páč je to novinka a patřičně dražší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem 1TB verzi 12.12.2018 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Intel oznámil, že si nechává „Optane business“

Tohle znamena, ze v prvni generaci Xeonu s podporou persistent DIMM bude Intel dodavat ony moduly, osazene pametma od Micronu. A pak to v pristi generaci xeonu to samozrejme zarizne, a svede to na zmenu na trhu a problemy na strane chabe podpory pod Windows. On uz i ten chaoticky Intel zacina byt jasne citelny :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Po tom prepadáku Xeonov v Q2 na tom nezálexi3

Intel Reports Third-Quarter 2020 Financial Results
October 22, 2020 4:00pm EDT

In the Data Center Group (DCG), ..
a weaker economy due to COVID-19 impacted DCG's Enterprise & Government market segment, which was down 47 percent

Data-centric revenue* declined 10 percent while PC-centric revenue was better than expected, up 1 percent YoY.

https://www.intc.com/news-events/press-releases/detail/1424/intel-report...

Oproti tomu predpovede výsledkov AMD
Ahead of AMD's Q3 Earnings: Ryzen and EPYC Products in Focus

Enterprise, Embedded and Semi-Custom segment for the third quarter is pegged at $1.087 million, representing an increase of 107% from the prior year quarter figure.

IDC report, PC sales were up 14.6% year over year to 81.3 million units during the September-end quarter.
https://finance.yahoo.com/news/ahead-amds-q3-earnings-ryzen-184306122.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdy v tom roce 2013 to znělo hezky:
Vyvíjí se paměť, která je perzistentní, rychlost bude na úrovni RAM a cena na úrovni SSD.
Jenže vývoj SSD (a RAM) šel taky dopředu, takže to nakonec je lepší SSD, které se ale cenově blíží spíš RAM.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže procesory intelu jdou do háje, business s pamětma prodali, co jim zbývá? Určitě mají ještě další aktiva, ale jsou to majoritní nebo minoritní příjmy? Pomalu se o Intel začínám bát a to jsem za posledních 15 roků nekoupil do rodiny jiný procesor než AMD.
Jo a všimli jste si jak se změnily postoje v diskuzích od nástupu Zenu? Za buldozeru se skoro všichni bili za Intel, jak je suprový a teď kromě pár mohykánů do Intelu všichni s gustem kopou. Já to chápu, ale člověka to pobaví ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ač odpradávna (od K5) příznivce AMD, tak bych to neviděl pro Intel tragicky; přirovnal bych to k analogii IBM.
Fakticky ještě nenakopli "služby" pro IoT, AI akcelerátory zatím líznuli okrajově(?) a potenciál bych viděl v kvantových procesorech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.