Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel prodloužil záruku Core 13/14 o 2 roky, připustil prodeje oxidujících CPU

No Intel je v ....
Vzhledem k tomu, jak tvrdě a nutno říct, že zcela oprávněně, se k situaci postavil nejen Steve z Gamers Nexus, ale i další influenceři, tak myslim, že Intel má opravdu problém. Třeba populární JayzTwoCents poněkud hystericky oznámil, že s Intelem končí a přechází k AMD. :-)

Ono to navíc vypadá, že se Intelu poměrně zdárně podařilo naštvat i Dell a to je už teda co íct, že tohle Pat dokázal. Fakt asi nikdo být CEO Intelu nechce, když ho tam nechávají se v tom vymáchat až do konce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

„Třeba populární JayzTwoCents poněkud hystericky oznámil“

→ „Třeba hysterický hysterický JayzTwoCents oznámil…“

Někteří YouTubeři neřeší nic jiného než počet shlédnutí, odběrů a lajků, takže pro vyšší sledovanost dělají primárně to, co jim zvýší sledovanost (ať už že jdou za každou cenu proti proudu nebo naopak za každou cenu s proudem ve stylu kam vítr, tam plášť). Některé kanály bych z toho důvodu moc neřešil.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska fakt s nimi opatrně, ale je vidět, že krev už je ve vodě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel má stejně obrovské štěstí, když se to tak vezme. Kauza praskla v době, kdy má AMD zpožděný Zen 5, u kterého se nepodařilo dosáhnout tak vysokého nárůstu INT IPC, jak původně počítali. Pokud by někdy od března byly na trhu Ryzeny 9000 s výkonem ~20 % nad Core 14000, pak by to pro Intel byl teprve průšvih, protože by už v druhém a třetím kvartálu Intel přišel o prodeje v high-endu. Štěstí mají i se zpožděnými GPU Battlemage, protože letošní generaci grafiky odložila i Nvidia a AMD.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A nebo má možná AMD problém ještě větší....
https://www.techpowerup.com/325250/puget-systems-releases-cpu-failure-re...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nemusíte s tím spamovat v každé diskuzi. Zvlášť ve vedlejší diskuzi, kde se to už řešilo.

Vzhledem k tomu, že to nejsou jediná čísla, která byla dosud zveřejněná a podle ostatních má Intel chybovost i řádově vyšší, tu něco nesedí. Jak už někdo naznačil, jde o firmu, jejíž šéf sedí v board of advisors Intelu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

V Intelu by si meli zalozit vlastni kanál na YT a sbírat Dislikes. -)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle kanály jsou pro entuziasty ne pro bezne lidi. Koukni na shlednuti videi a koukni na pocty prodanych pocitacu. Jsou to jina cisla.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

tim chces rict co?? ze normalnim lidem muze intel prodavat sracky??

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Že nějaké kecy na YT jsou nepodstané a nic moc neovlivní.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jen ze tyhle kanaly nejsou pro masy lidi. Sledovanost ve statisicich ale kupujicich jsou stovky milionu rocne.

Je uplne jedno o cem to video je, nebo kdo co prodava.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Za problémami tých CPU môžu výrobcovia PC, nie Intel, však?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Že si debil vieme dávno.

@Jayztwocents•4,08 mil. odberateľov

I switched back to AMD... and I have no regrets.
459 tis. zhliadnutí pred 2 dňami
JayzTwoCents

A keď ten povie, že Intel je sračka a prechádza na AMD, tak ovečky pekne nasledujú svojho baču.

A to je iba jeden borec. Takýchto sledovaných "influencerov" je hromada a keď tí povedia, že Intel ide do sračiek, tak nechci vedieť, ako to ovplyvní v globále predaj. Pekný príklad bol, ako sa zrazu rozbehol predaj Instax foťákov, ale aj kompaktov, pritom to ani nebolo výhodné, len to bol zrazu "módny trend".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale tohle s prominutím už bylo v sobotním GN videu - intel si tady hrál se slovíčky a tohle přinejlepším druhá verze vyjádření - ta první zahrnovala nejen box, ale i tray CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GN to tam přávě říkal, že pokaždé, když za intelem přišli s něčím novým, tak intel upravil svoje vyjádření, zametal stopy kde se dá, tak se s nima přestali úplně bavit a rozjeli svoji ivenstigaci

btw četl jsem článek na seznamu od "odborníka" na investici do akcií, ten člověk, absolutně neví která bije, ale bude vám radit s investicí do technologických firem
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-akcie-intelu-spadly...

a tohle je už jenom pro zasmání, na jeho obhajobu je, že v dubnu se teprve raptorgate rozjížděl:
https://www.lynxbroker.cz/investovani/analyzy/akcie-tydne/akcie-intel-an...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Jde tak o nejzásadnější restrukturalizaci firmy od přechodu na paměťové mikroprocesory před 30 lety."

Před třiceti lety se psal rok 1994, tj. doba Pentií 90MHz. Co mohl tak autor myslet těmi "paměťovými mikroprocesory"? Integrovanou cache v CPU měly snad již 486tky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ChatGPT překlad? 😁

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Případ se zárukou u Intelu nápadně přípomíná i nedávné jednání Asusu. Ale Asus aspoň napřímo neříkal: reklamujte (navzdory zamítnutí) tak dlouho, až s reklamcí uspějete.
Nicméně i Steve z GN udělal asi chybu, když na konci videa upozornil na ty grafy Pugetu. Vedle vadných procesorů Intelu totiž dva sloupce ukazují i vadné procesory AMD (v procentech, nikoli celých číslech) a prezident společnosti Jon Bach zároveň sedí v Intel Board of Advisors.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Procesor je mozek pocitace, kdyz je na hovno muzete celou sestavu vyhodit do kose, nejde pouzit...

Jaky je prosim rozdil mezi box-em a trayem, do tray baleni jdou jako vetsi shity? Tu jde o dalsi ojeb prave na OEM a velkoodberatele...!

Zakaznik muze osrat 5 letou zaruku kdyz mu to kazde 3 tydny/mesice zdechne, potrebuje 100% funkcni computer(!), tu nejlip co se da udelat je rovnou zadat RMA kuli ztrate casu a zisku a nasledne koupit Alder, nejstarsi co na trhu zbyl, jestli se povede i se funkcni AVX512, o to lip.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je akorát v tom, že box bude řešit Intel přímo, ostatní dodavatel systyému. Což je naprosto logické, protože to bylo prodáno v celku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A ten dodavatel procesory dokoncuje u sebe z polotovarů intelu? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže vrstva pod procesorom na oxidačnej vrstve alebo časti procesora podliehajúce termálnemu melting pointu a následne presunu do okolia, kde to nevďačnému materiálu robí problémy...

Kedysi boli pomaly polmetrové pasívne obludové chladiče, dnes robia overclockeri možno uzavretie CPU zo všetkých strán čo ide do kvapalinového olejového chladiča(bez pumpy :) a presun daného tepla do pasívneho dvojmetrového chladiča :), ale poškodeniu materiálu to aj tak nemusí zabrániť, pretože teplo sa zase až tak rýchlo šíriť nemusí ako potreby overclockera v Inteli a tak materiál alebo chýbajúce piny na odvod tepla to schytajú v nejakej oxidačnej traume.

Ale keď sa to zoberie trocha fyzikálne za pačesy, tak aj plyn je kvapalina a trocha to potom právnici až príliš premysleli a v rámci dlhoročného výrobného procesu to pokiaľ bude bežať výroba pre OEM záruky, dovtedy to bude schopné byť reklamovať, aj keď neviem či zrovna aj tie overclocknuté high tech verzie :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Intel: Oxidaci jsme vyřešili loni, přepětí vyřeší BIOS v srpnu"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

".. přepětí vyřeší BIOS v srpnu .."

Kterého roku?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

4096...∞

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.