Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel: Propady výkonu bez Resizable BAR budeme řešit až s další generací

Pat&Mat&Tom. Někdy příště...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A s jakou další generací???

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

S každou další generací...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Slibovanou...a pry uz funkcni...a bez chyb...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ona bude nějaká další generace?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak za 3-4 generace by z toho mohla bejt rozumná low-end grafika :D Teda pokud najmou ještě tak 10000 dalších indiánů na dopilování driverů.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jakože nikomu bych nepřál naskakovat dnes do takového rybníka a mít proti sobě AMD a nedejbože nVidii s 25let náskokem v návrhu HW i ovladačích.
Už před více jak dvaceti lety něco podobného vyzkoušel megakolos Microsoft v konzolích - a pravda vyšlo, kolik se ale v tom hlavně ze startu utopilo peněz, to ani raději neodhadujme.

U Intelu jsem na startu čekal potíže, ale opravdu ne tak velké. Už jen proto, že se okrajově hrálo i na těch jeho integrácích a hry na tom prostě nějak fungovaly.
Ale velká dedikovaná karta je zcela jistě jiná káva.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Určité potíže se obecně v takovém případě čekat dají, ale pokud člověk sleduje dění Intelu kolem grafik podrobněji, tak to prostě dobře dopadnout nemohlo. Už filozofie klíčových osob: Třeba architekt Larrabee, která byla z hlediska herní grafiky naprosto mimo, prohlásil, že šlo o úspěšný produkt, protože se dostal na trh. Pokud zodpovědní lidé v Intelu považují toto za úspěch, pak je pro ně úspěch i stávající stav Arcu. Ale možná není divu - Intel měl nezměrné množství peněz, takže rozjížděl obrovské množství projektů, z nichž se jen zlomek dostal na pulty. Nebo přiznání, že věřili, že ovladače integrovaných grafik budou stačit pro diskrétní desktop… to opravdu nevím, jestli je to jen pokus o výmluvu, nebo tomu opravdu věřili. Pokud ano, tak to opět potvrzuje, že je tam velké množství lidí zcela odtržených od reality.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Když je někdo neúměrně zahleděný sám do sebe, tak to potom může být těžké..
Snad je vrátí zpátky do reality akcionáři :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mal som dnes unrelated rozhovor, ale bol to pre mna reality check, ako velmi mimo misu moze byt stredny management relativne nie tak uplne velkeho nadnarodneho korporatu.

Nie, ze by som to netusil. Ale vzdy ked sa o tom rozpravam s ludmi z masa a kosti, tak mi to dobije zas a znova.

O tom, ci nieco bude uspesne, alebo nie ani tak moc nerozhoduju technicke parametre, ako skor rozhodnutia ludi, ktori su z dobrych 80% na svoje rozhodnutie totalne nekompetentni. Kvalita technickeho riesenia, ktore sa nakoniec zvoli, akurat trocha priohne konecny vysledok tym, alebo onym smerom.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Intel k tomu přece nikdo nenutil. Bylo to jejich vlastní rozhodnutí a museli vědět, že to bude těžké. Jenže je otázka, jak u nich probíhá hodnocení úspěšnosti, jestli když srovnávají s konkurencí jsou realističtí aspoň inženýři, nebo kde vlastně dochází ke zkreslení informací, které se pak dostávají na veřejnost a partnerům a jak moc přeceňují své schopnosti, k tomu vše známé u velkých společností ovládaných manažery / finančníky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"budeme řešit až s další generací"

Tak tomu hovorím user friendly riešenie.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych Arc po zakoupeni okamzite vratil i s dokladem o zaplaceni a zadal navraceni penez(OEM).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Preco? Nikde nie je zakazane vyrabat a predavat produkt, ktory je horsi ako ma konkurencia, resp. s chybajucou funkcionalitou. (Pokial firma o produkte neklame v propagacnych materialoch...) Je vec zakaznika ci si to kupi, ked vie ze resizable bar na doske bude potrebovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Intel hodně prodává do firem ve značkových sestavách a tam o nákupech málokdy rozhodují odborníci na HW. Podobně s dalším OEM prodejem, to že Intel nemusí moc trápit kvalita jeho produktů, protože je stejně prodá, pak zkresluje, co si myslí o požadavcích trhu a nemá tedy až takovou motivaci věci zlepšovat, jako kdyby opravdu existoval volný trh a musel opravdu čelit konkurenčnímu tlaku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co s tim chceš dělat, jestli je tam hw chyba, která potřebuje opravit překopáním návrhu tak to ti nikdo neudělá u současný generace, která je v podstatě už hotová a vyrobená

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omluvit se, sklapnout hubu a stáhnout z prodeje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zas tak velkej průser to není, přece jen něco a někdy to i zobrazí :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

..ale tech 3,5 miliardy prozatimni financni ztraty neni ani pro Intel neco, nad cim by mohli mavnout rukou :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle není HW chyba, ale záměrná sabotáž. Proč grafika nefunguje v bežném režimu normálně a BARem divně? Protože prostě někdo byl idiot a udělali to tak záměrně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chyby se při vývoji stávají a běžně se stává, že se na ně přijde pozdě. Tady se ale stalo to, že že Intel vydání prostě uspěchal, vývoj a především testování nebylo dokončeno, Intel nechal vyrábět karty, aby nebyl za věčnou slibotechnu a prostě ten tým doufal, že to půjde vyřešit v ovladačích, pak zjistili, že to nejde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Tady se ale stalo to, že že Intel vydání prostě uspěchal" - uspěchal x-krát odložený produkt? Dlouhodobě marketingově masírovaný? To není uspěchání, to je totální selhání celého systému.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prostě ho mohli opět odložit a nebo vydat kdoví kdy, když prostě nefunguje. Takže se rozhodli snížit ztrátu a vydat ho nehotový a kdo ví, jak probíhá komunikace uvnitř firmy. Je to paradox, pak se opravdu může jevit uspěchaná i když má zpoždění. Intel opět přecenil síly a opět selhal, samozřejmě, postil se do projektu jehož náročnost podcenil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně prosvítají náznaky, že celá tahle veselohra bude ukončena. Tak to jsem zvědavý, jestli jsou to jen dohady, nebo to skutečně potvrdí, že celou záležitost dedikovaných grafik (opět) uzavírají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z "jednoho zdroje" zatím to vypadá všelijak, takové ukončení-neukončení. Současná gen jde do prodeje a jedna generace - ještě má být dokončena. Možná má jen drobně vylepšit výkon a opravit největší chyby, aby celkový dojem nebyl tak špatný, dál je to nejisté a spíš nic nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel na sestupne tendenci a se snizovanim podilu na trhu podle vyjadreni Pata az do min 2025..
"However, rolling out products takes time and Intel knows that they will be losing market share to AMD for a good while and throughout 2023 and even 2024. This is because the competition just has much more momentum in almost all segments. As such, Pat believes that Intel will start to regain its market share by 2025-2026. Till then, they'll bottom out and start trying to keep up with the TAM."
https://wccftech.com/intel-anticipates-further-market-share-loses-to-amd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trošku zabúdate, že Pat, zatiaľ=prozatím, hovorí o trhu so server CPU
rovnako, ako vo Vami citovanom článku, tak v článku
https://www.tomshardware.com/news/intel-expects-continued-market-share-l...

ktorý som citoval ja pred hodinou
https://diit.cz/clanek/geforce-rtx-4090-nese-vetsi-ventilatory-je-2x-ryc...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tudíž jestli to chápu správně výkon Intel grafik ARC v nových hrách v průměru 20 FPS, pokud to podporuje Resizble BAR a pokud ne tak to pojede na 12 FPS. Propad je to pořádný, ale rozdíl v hratelnosti téměř nulový, pořád se to bude sekat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se nepletu, tak potřebujete nejen Resizable BAR, ale musíte mít jeho intelovskou verzi - na základních deskách pro Ryzeny sice Resizable BAR běžně funguje, ale pro grafiky Arc to není ten správný. Ačkoliv je to běžná funkce podle specifikace PCI tuším od verze 3.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A má to vůbec koho srát, když to nikdo stejně nepoužívá? Jestli toto někdo musí z nějakého důvodu používat, tak ho upřímně lituji, ale dobrovolně si toto snad nikdo nemůže koupit, to musí být jinak asi dobrý masochista sám sebe takto trestat tímto satanským dílem, toto jedině tak za trest, toto bych nedal ani svému nepříteli, než PC s ARC, tak to asi raději žádný nebo rovnou provaz, ať už to má dotyčný aspoň rychleji za sebou než se z toho zblázní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No řekněme že mu to oddané zákazníky nepřidá :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý zpráva. Ono to bude mít ještě příští generaci...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.