Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel propaguje Comet Lake vyšší „Cock Speed“

aby pri tak vysokej kok spid, nezacal horiet. popaleniny 3ho stupna
pribalia aj lubrikant namiesto sedivky ? :DDD

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Presne- "Intel zapaluje domy a v nich deti v postylkach"... a proto je-li tomu tak, NEkupujte Intel!!!
Alias viralni reklama 10-15let zpatky, tenkrat svinsky namirena proti AMD. Smutne bylo, ze to nekteri obchodnici i tady v CR pouzivali pri nabidkach sestav PC a ntb se zcela vaznou tvari.
Od te doby jsem se od takovych "odborniku" distancoval.

Lubrikant bude potrebovat ten pan s americkym Intel usmevem... protoze az AMD vyda Zen3, tak bude muset vlezt nekomu do jistych otvoru, pozdeji pak v jine firme.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Velmi vtipné, pán ale nikomu do otvoru až vyjde ZEN 3 nepoleze. Protože pokud se podíváte na výsledky AMD a Intelu v Q1 tak to je jasné (na to misrt no-x jaksi zapomněl xD). A tady jde jen o peníze. Kvalitní produkt ještě neznamená úspěch (AMD to ukazuje relativně dlouhou dobu). Kde je dnes Digital a Alpha? Ve své době absolutně výkonnostně nad architekturou x86, pamětnici určíte vědí.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

S tímhle uvažováním například mobily Lumia byly velký úspěch, když se podíváte na finanční výsledky Microsoftu z dané doby.

Anebo možná celkové finanční výsledky Microsoftu nestály na mobilech, podobně jako celkové finanční výsledky Intelu nestojí na výrobě procesorů.

Ale jinak z pohledu finančních výsledků je Zen jednoznačně obrovský úspěch.
V podstatě samotné procesory ryzen zvýšily hodnotu AMD ~30-40x.
(Začátkem roku 2016, než začaly prosakovat informace o Zenu, byla tržní kapitalizace AMD 1,5-2 miliardy USD. Aktuálně je 58 miliard.
Před Zenem byla tržní kapitalizace AMD asi 1 % Intelu, teď je to skoro čtvrtina.)

A jak jsem tu už psal: Že by Intel zkrachoval kvůli tomu, že AMD má lepší procesory, si může myslet jen někdo, kdo nemá představu o velikosti Intelu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jako máš částečně pravdu, ale...

Kapitalizace (poměr 4:1) založená na předražených akciích AMD neopovídá skutečnosti. Ve skutečnosti když se podíváš na příjmy tak je to 10:1 a vzhledem k malému podílu AMD v serverech je zisk EBITDA 35:1.

Jinak Zen není obrovský úspěch, je to normální šlušný procák jak má být, jenom není předražený jako Intely. Odkazovat se na dobu Bulldozerovou kdy AMD byla v podstatě v krachu, a investoři se rozmýšleli jestli má cenu lít prachy do již brutálně zadlužené AMD, je zavádějící. To neukazuje jak je dobrý Zen, ale jak špatný byl Bulldozer. Jinak Zen technicky není nic extra, IPC i frekvence plus mínus jako Intel. Taková K8 byla mnohem větší revoluce oproti P4 a vydobyla si velmi rychle 25% v serverech. O tom se Zenu ve dvou generacích zatím může leda zdát, protože zatím je podíl kolem 9%.

Obě firmy Intel i AMD budou do 5 let v problémech kvůli ARMu, který jim sebere cca 50% serverů a cloudů. Japonská Softbank tlačí do vývoje neskutečné peníze a spolu s Applem který ji teď přebral hlavního šéf architekta jako náhradu po Williamsovi, Nuvií, Fujitsu, Cavium.... to je 5 různých firem co dělají vlastní vývoj. Ještě jsem zapomněl na HiSilicon s tím jejich KungPaem 930 a Samsung odpískal vlastní vývoj nedávno. Víc firem, víc lidí, víc peněz, větší flexibilita, schopnost rychle reagovat a změnit instrukční sadu je-li potřeba....to vše dělá z ARMu současného lídra ve vývoji. Dlouhodobé uložení peněz v akciích AMD je dost ošemetné. Nejlepší bude asi IPO Nuvie :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Japonská Softbank tlačí do vývoje neskutečné peníze"

Softbank teď hlavně jde do kopru, ne do dalších investic. Neslavně teď nedávno odpískali například celý OneWeb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem nevedel ze OneWeb krachnul a vlastnila jej SB. Hlavne je zajimave ze SB musela odepsat neskutecnych 32 miliard USD a pritom Muskuv Starlink se porad rozrusta. Inu OneWeb byl Britsky projekt, to snad mluvi za vse.

ARM Holding koupila SB taky za 32 miliard a je to vylozene zlate vejce. Za 5 let az bude mit ARM majoritu v serverech a noteboocich, tak bude mit hodnotu jako Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Za 5 let az bude mit ARM majoritu v serverech a noteboocich, tak bude mit hodnotu jako Intel."
Chceš sa staviť o tisíc €? Môžeme to spísať u notára a uložiť u neho peniaze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Softbank žádné peníze do vývoje (technologií) necpe, je to investiční společnost. Kupuje akcie nebo celé firmy. Nevyvíjí technologie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmmm.. na IT web trosku bulvarny clanok.
A BTW, zda sa mi to, alebo cely web je nejaky zaujaty voci Intelu? Vo vela clankoch som mal pocit, ze autor dava prednost AMD a opovrhuje Intelom, resp. ho zosmiesnuje.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ja som si to všimol aj po diskusiach SK, CZ, USA, DE. Už aj chorobní Inteláci zisťujú, že je tu nejaký problém.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

ja som v tychto veciach taky neutralny. myslim ze trh si sam balancuje vyhodnost produktov. nove AMDcka su velmi podarene, velmi dobra konkurencia pre Intel, ale Intel by som urcite nezavrhoval.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak Intelu ta kriza az tak nevadi, kym ma 10x vyssie trzby. AMD zatial nejak rekordy netrha, trzby su len jemne vyssie nez v 2010-2012 v case Phenomu II.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodující není momentální situace, ale trend. A ten pro Intel tak příznivě jako před deseti lety nevypadá.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak trend je jasně nastavený a psal jsem to už dříve když se začalo tvrdit že 10. gen dostane HT.

i7 je důstojnou konkurencí Ryzenu 7. Výkon ve hrách bude vyšší než u 9. generace na kterou Zen 2 nemá a v produktivitě se minimálně vyrovnají. Stejně tak se vyrovnávají cenou, což byla jediná silná stránka 8c/16t Ryzenů.

i5 je zase cenově srovnatelný s Ryzenem 5 a opět, ve hrách dá se očekávat vyšší výkon než u současné generace, díky HT tak odpadá neduha i5 předešlých generací. Nejnižší i5 pak stojí jen o něco víc než Ryzen 5 2600.

Uvidíme jak na tom bude i9. Ta samozřejmě překoná výkonem původní i9, stejně jako všechny AMD ve hrách. V produktivních táscích se pak přiblíží stejně naceněné R9 3900X.

10. generace rozhodně zase trošku rozvíří retailové prodeje CPU.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, proč má JirkaK tolik mínusů. Má v podstatě pravdu.
- Intel byl donucen brát AMD víc jak vážně, takže přidává HT čímž odpadne výhoda AMD v HT.
- Intel má hlavně díky vyšším frekvencím vyšší FPS (poznáte to hlavně v FHD hraní. V 4K už ani ne). Tohle snad nebude rozporovat nikdo...
- co se týče cen... No uvidíme za jakou přijdou ty nové Intely. AMD očekávám, že jemně zlevní.
- OC... tak u nejvyšších modelů jedou jak CPU Intelu tak AMD na max. Takže OC se dá brát v potaz, jen u těch nižších modelů.
- spotřeba Tak ta je nyní u Intelu vyšší a u i9 se bude muset počítat s velmi kvalitním vodníkem, zdrojem i deskou. Jinak ty frekvence nebudou ani náhodou takové jaké Intel uvádí. Pokud se toto dodrží, tak v jednoduchých kratších testech Intel udrží max frekvence. Pokud už test bude trvat 2 minuty a víc tak ne. Já bych CPU cca 300W chladit nechtěl a to ještě do 70°C, aby to drželo frekvence.
- Nejvýkonnější i9 se opravdu přiblíží R9 3900X, ale s nesrovnatelnými nároky na chlazení a napájení. Což jsem už zmínil.
- V podstatě 10 generace Intelu nyní je v mnoha ohledech srovnatelná s konkurencí AMD.

AMD má ke konci roku přijít s Ryzen 4xxx a tam už Intel bude muset nasadit něco nového. Jinak je super že konkurenční boj v CPU zase funguje. Mě osobně zajímají i5 a i3. Půjdou líp chladit a jsou v cenové relaci počítačů které nejčastěji stavím. Takže jsem zvědavý na ceny a na to jaké chlazení a napájení budou tyto procesory potřebovat. Kdyby někdo chtěl operovat že AMD procesory jsou všechny OC, tak bych je dodal, že to není žádná hitparáda a v podstatě se to vyplácí u těch nižších modelů. A to píšu jako majitel několika AMD Ryzen CPU.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Minusy?
..u JirkaK to castecne historicky za 'ksicht' (za to co tu obcas opakovane trollil 50x dokola..)
:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano mnohokrát jsem s ním nesouhlasil. A psal mnohdy neskutečné bludy. Ale pokud napíše něco rozumného... I mauditovi, hnízdovi či crhovi bych dal plus, kdyby někdy napsali něco rozumného :-D
Do dnes si pokaždé vzpomenu, jak JirkaK mlel, že stačí 2 jádra... Pokaždé, když se rozčílím, že mi nestíhá i3... :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Jirickovy je zajimave to, ze on ty fandovske kraviny je schopny napsat i ted. Behem jednoho sezeni napise rozumny prispevek a v dalsim momente mu tam neco "sahne" a napise zase blud... zrovna pred chcili jsem mu odepisoval na prispevke, kde "intel jasne povede"....proste bludar
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že pokud Intel nesníží spotřebu u top modelů, tak to s těma cenama pořád nebude moc slavný. Napajecí kaskáda bude muset být dimenzovaná nejméně na těch 250W (což je cca dvojnásobek oproti Ryzenům). To samé budeš muset přidat i na napájecím zdroji (u těch i3 asi ne).
Jinak, i když to takhle vypadá dobře, že Intel srovnal krok, ale pořád je na horší technologii a velkých jádrech, takže ekonomicky je na tom bit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo je komické, jak se karty pořád obracejí... S P4 byl Intel nominován na pomocné topení, pak AMD za FX procesory a nyní to je zas Intel... Takže to neřeším... Jen vždy si logicky vyberu to co mi nebo lidem kterým skládám PC víc vyhovuje.
Intel není bit na ničem... I kdyby už 2 roky nic nevydal, tak OEM trh a Server trh má tak zaháčkovaný a pod palcem, že by stále měl brutální zisky a AMD by se horko těžko probíjelo tak jak nyní...
Intel není bit na ničem... Těch pár PC co si lidi skládají sami ho opravdu netíží. Tam odkud má prachy, tak tam to má jisté.... Zkuste si někdo koupit AMD server třeba od DELL a nejen, že budete hledat nabídku, ale i od obchoďáka zažijete neskutečné tanečky proč si máte vzít Intel... AMD má největší šanci v nejvýkonnějších serverech a pak tam kde se začíná. Tam kde již jsou Intel servery uslyšíte o kompatibilitě...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze ted ma sanci i trochu popostouchnout OEM v noteboocich. Renoir je nad miru povedeny a minimalne v segmentu pro "home usery" ma sanci dost zabodovat (ve vztahu k predeslym rokum) a nedivil bych se, kdyby treba pridal koncem v market share roku 5+% navic. Se Zen3 APU to muze byt jen lepsi, pokud jej vyda zase z kraje pristiho roku. Notebooky se muzsou pomalu stat takovym "malym" retailem pro AMD.
Ty servery vypadaji hodne na dlouho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj ono v podstatě už první APU s jádry ZEN od AMD slušně zabodovaly v NTB. A ty nové jsou fakt super. Jen prostě vidím do zakázek a nákupů pro velké firmy a pod... a vím, že třeba i u nás máme stále jen nabídky s procesory Intel (i když by ty požadavky splnily i produkty AMD). Je fakt, že do kanceláří má nyní AMD v nabídce jen omezenou nabídku CPU s integrovanými GPU. Snad se to zlepší. Říkám si proč AMD neudělalo čipset se základní integrovanou grafikou... Do kanceláří nepotřebuji grafiky o výkonu Vega 8 a 10. Plus by se daly už dávno používat Ryzeny bez GPU... Tohle je podle mě chyba AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čipsety s integrovanou grafikou se už nedělají, protože už v podstatě 80% čipsetu je integrované v CPU a to co zůstává na MB je určené jenom pro (relativně) nízkorychlostní periferie (ryzen je v podstatě schopný jet i bez externího čipsetu), dát tam grafiku je jednat technicky dost složité a jednak to přináší degradaci výkonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si... čipsety s grafikou tu byly pěkně dlouho. Ano dnes je většina už integrovaná v CPU. Takže v čem by to bylo složité, když už je to odzkoušené a taky nechápu, proč by to mělo znamenat degradaci výkonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední grafika v čipsetu (z hlediska pokročilosti technologie) byla AMD 880G cca 10 let zpátky. Bylo to možné díky tomu, že se tehdy ještě vedl PCIe x16 nejdřív do čipsetu a až pak na grafický slot (a integrovaná grafika byla na tom PCIe x16 pověšená) - resp z CPU do northbridge se vedl HT bus a v NB se to pak rozdělilo na ostatní sběrnice. To už dneska nejde, protože PCIe x16 jde mimo čipset přímo z CPU na grafický slot. Dneska (u AMD) vede z CPU do čipsetu jenom PCIe x4. Což je pro grafiku hodně pomalé. Možná by to stačilo na grafiku, která by měla vlastní RAM (to je ale relativně drahé), pro grafiku která by využívala sdílenou systémovou RAM je to ale absolutně nedostatečné (je třeba si uvědomit, že ta x4 se sdílí i pro ostatní zařízení navěšená na čipset) a byl by tam problém, že kvůli tomu pomalému přístupu by se degradoval výkon systémové RAM (na dobu kdy by tam lezla grafika by byla ram vyblokovaná pro přístup z CPU). Proto se integrovaná grafika před cca 10 lety přesunula do CPU a zůstane tam do té doby, dokud se nějak radikálně nezmění architektura CPU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

iGPU by mohlo být integrované v IO čipletu. Klidně něco o výkonu 880G jako 2D grafika pro kancl desktop stroje by to bylo perfektní. Na 12nm by to zabralo asi tak 5 mm2, takže škoda že to tam nedali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že dneska se i blbý desktop v OS renderuje přes 3D funkce, tak zas až tak moc simple ta grafika být nemůže - v podstatě minimum by bylo zaintegrovat jeden funkční blok z Vegy, novou architekturu by kvůli tomu určitě nevyvíjeli. Neudělali to - asi k tomu měli nějaký důvod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Do čipových sad se dávaly proto, že byly vyráběny levnějším výrobním postupem.

Jenomže dneska již nejsou pouhými vykřeslovacími, nýbrž především výpočetními zařízeními podobně důležitými jako ústřední zpracovatelská jednotka (CPU). Proto „APU“, tedy urychlovaná zpracovatelská jednotka.

Navíc je v nich i řadič sběrnice (PCI-Express) – pokud je vůbec vhodné nazývat to sběrnicí, ale žádný vhodnější pojem se zatím zřejmě neujal – přímo přes něj je propojena asi tak 1/2 zařízení na základní desce.

Proč by právě vykreslovačka měla být od macechy a připojována přes další PCI-E rozbočovač na základní desce?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude tedy o hodně více než 5 %!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych jim pral vic jak 5+%, ale uvidime. Intel urcite "maka na tom", aby to tak jednoduse neslo ;)
AMD ma nasmlouvano 135 novych modelu, tak sance tu mozna je :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

len jedna mala: myslim si, ze cena porovnatelna nebude a tie procesory pojdu za cenu tak o cca 3000 CZK / 100 E (a mozno aj viac) drahsie, nez tuto. Zvysok je dajme tomu pravda az na to, ze osobne neviem posudit hranie, pretoze openttd bezi aj na vsivavom jednojadre :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„10. generace rozhodně zase trošku rozvíří retailové prodeje CPU.“

Jde o to, že budoucí generace Core bude dohánět stávající generaci Ryzenů. Navíc za cenu toho, že parametry jdou úplně na krev.

Ale to s rozvířením retailových prodejů může být i pravda, protože retailové prodeje Intelu už pomalu nemají kam klesat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"myslim ze trh si sam balancuje vyhodnost produktov"

Tak to si po Pentiu 4 myslíte velmi naivně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak mozna jindy bych to blue buleni bral.. ale tady? s Intel Cock spiiidem? :-)
to se snad Intel zesmesnil sam ne? pripadne to mozna s viralem trochu.. trochu prestrelil... tentokrat je v tom diit nevinne... ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ako na oficialnych prezentaciach celkom hanba, to uznavam. to uz si to mohli skontrolovat. ale tak pisat o tom clanok na IT webe mi pride moc. to ako keby som vytvoril clanok o vsetkych preklepoch v clankoch tohto webu. vsetci su len ludia a robia chyby. je to normalne

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bulvár by z toho udělal facepalm jako vyšitý. Tady to beru spíše jako odlehčení a nic vážného. No a uznejte, že minimálně ta hláška s úplně novým rozměrem pojmu "Intel inside" je více, než vtipná :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

'' Účet existuje již 1 týden 3 dny ''

here we go again.. ((:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nepochopil som

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Krátce existující účty s názorem výrazně odchylujícím se od většinového mínění bývají v mnoha případech pouze provokací. Tzv. trollení. Jsou však i výjimky jako třeba JirkaK, kteří tu mají účet již několik let :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

:-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, nikdy jsem si nemyslel, že tohle napíšu, nicméně JirkaK už není ani zdaleka takový prudič, jako dřív. Dost vyšel z formy, co se trollení týče. Dokonce někdy donutí i k zamyšlení...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Az by jeden povedal, ze trollom nikdy nebol. Akurat bol zaslepenym dementom, ktory si nevidel cez hubu, az ho hanba plieskala. A nie ze by nim nebol do dnes, ale zmrzla mu tlama, ked uz dostava Intel takovym to stylom cez pysky. Ze uz to nejde obhajit ani na styl "ale Prepar3D laskuje 1-core vykon" ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A on Intel ma nejaky pravo na bezmeznou adoraci, v dobe dnesni - kdy jejich vyrobky jsou nekolik let stare produkty, preznacene, zkriplene, se snizenym vykonem? Nope kamo. Zivot je tezkej a tohle si nemuze dovolit mi prodavat ani pritel, natoz nekdo kdo je v dominantni pozici a nebyt konkurence, tak bychom nemeli na vyber.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ono aj zalezi na co to clovek potrebuje, ak na hry, tak Intel v tomto stale vedie. ked sa to zmeni, tak ludia zacnu hufne kupovat len AMD.
na pracu je AMD, na hry Intel. zatial... uvidime ako dopadne zen3.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

a na to si přišel jak ? :) Očividně neutrální/objektivní/nestranný, když plácáš takové hovadiny :)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

no..jestli to nebude nahodou provareny intelovsky troll znamy jako 'mvladar' ze cnews, drive operujici jako 'jozkopower' na shw..
ale treba se mylim a je to nekdo jiny :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

som iny :) tie nicky nepoznam

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak příště až budeš psát, si nejdřív zjisti situaci, ať pak nevypadáš jako trouba a nebo přeznačený nick mvladar/jozkopower
Na hry je dnes určitě lepší AMD:
1. rozdíl TOP modelů ve výkonu je cca 1-5% - i "pro-gamer" nepozná rozdíl v rychlosti
2. AMD je levnější
3. AMD má levnější desky
4. AMD má levnější chlazení (abys uchladil Intel musíš koupit vodní chlazení)
5. AMD má nižší spotřebu a to o hodně
6. AMD není tak děravé a nemá tolik hardwarových chyb a opravy, které ubírají výkon nejsou potřeba

Řekni nám teda, v čem je Intel lepší? Protože to je Intel???

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

kazdy, kto ma iny nazor, je trouba? a kde som napisal, ze AMD je zle? pisal som, ze na hry je monentalne lepsi Intel. co sa moze neskor zmenit.

preco ta potreba stale obhajovat Intel alebo AMD? ved kazdy si kupi, co chce. to aj ostatnim ludom, co si napr kupia znackove tenisky, tak mu tukate na celo, ze si mohol kupit slapky z vypredaja? :-)

pisem to tak vseobecne, nie je to utok na vas.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy ma svuj nazor, to je pravda..lec kdyz ho chcete prezentovat v diskusich, je dobre jej oprit o nejaka fakta/zkusenosti a nepsat cerno-bila vyjadreni. Vy jste tady napsal cituji "..na pracu je AMD, na hry Intel.". To ale je nekorektni vyjadreni. Korektni by bylo, kdyby jste napsal, ze treba top Intel CPU ma stale o neco vyssi vykon, cca 10% u 9900k vs 3800x (u 3950X se redukuje asi na 6% ve prospech Intelu). V realnem gamingu je ten rozdil ale oproti AMD temer uplne zanedbatelny, ze pro drtivou vetsinu hracu nema smysl se tim zabyvat. Co se tyce te "prace", tak Intel je uplne stejne pouzitelny na praci, ale v MT zatezi prilis topi, tak je AMD vyhodnejsi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dnes mám psavou, tak se omlouvám nicku "tombomino" za otravné kidy. Podle mne patříte mezi ty chytřejší, jen mám trošku problém, když ztrácíte čas diskusí s vyloženou DUVA (Duševně Vadný) spodinou. Ale to je můj problém. S tím se nějak popasuju. Většinou s Vámi v poslední době souhlasím (je Vám to asi volné, ale napsal jsem to a stojím si za tím), jako třeba teď. Dizkuse s Vámi by asi byla plodná (pro mě určitě).Toto není návod, jen konstatování. To je zatím vše.
BoMan

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wtf? dusevne vadnou spodinou? to snad nemyslite vazne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"to snad nemyslite vazne?"
Nemyslí (vůbec) :0)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Názor se vytváří na základě zvážení argumentů. Každý může argumentům dávat jinou váhu a tím se mohou názory lišit. Když ale máš vytvořený názor pouze na základě jednoho argumentu a ostatní zcela opomíjíš a prezentuješ tento názor jako obecně platný, pak ano, jsi trouba...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ja teda nemam pocit ze su to hovadiny, take 9600k ci 9700k nemaju nijako marny vykon v hrach a dovolim si povedat ze vyssi nez AMD.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Obcas to chce "nemyslet" a radeji koukat do grafu.. ;)
https://www.techspot.com/review/1869-amd-ryzen-3900x-ryzen-3700x/

9600k je dneska uz "za zenitem" jen se 6 thready bez HT. Ve stavu bez OC v 'modernich' titulech (ne starych) zaostava i pres dost vysoke defaultni frekvence. Teda pokud se bavime o absolutnim vykonu ve hrach. A casem bude hur..
9700k se drzi, ta ma ale o 2 jadra vic, takze je na tom lip. Jinak vsechno od 3600 a 8700 vys, ma dneska v podstate podobny vykon, kde meritelne rozdily jsou jen s uplnym high-endem GK a to vetsinou jen v 1080p rozliseni. Takze psat, ze na hry je "Intel" je s prominutim tupost jako vrata. Dnesni 9900k/s/f je pro nekoho kdo zdima kazde jedno fps navic..neboli hard core/profi gamer. Pro mainstramove hrace staci bohate CPU ala 1600AF za 2,5k...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ok pozrime na testy 1080p:
3700x bol lepsi v Assassins Creed, Battlefield V, Tomb Raider, Division 2.
9600k bol lepsi v Far Cry, World War Z, Rage 2, Hitman 2, Total War
Vyhral 9600k v pomere 5 ku 4.

9700k bol lepsi nez 3900x vo vsetkych hrach, tj. v pomere 9:0.
Tvoje argumenty su invalid.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Moje argumenty "invalid" nejsou, pokud by si necetl jen pismenka a snazil se spis pochopit jejich smysl. Napriklad FarCry neni 'moderni hra', je to engine, ktery nedokaze vyuzit vice jak 4 thready. Hitman 2 je hra, ktera "historicky" bezi podstatne lepe na Intelech.Rage 2 je uplne jasna remiza.. rozdil 167 vs 166 neni ani chyba mereni. Takze z toho tveho 5:4 ti zustalo 2:4, jelikoz jsem od zacatku psal v 'modernich' hrach.
Zbytek komentovat nebudu, protoze jsem nikde nepsal, ze je 9700k pomalejsi, to je jen vypotek tve horke hlavy..krome toho ti uchazi uplne pointa, ze bavit se o rozdilech jednotek az 10% nema zadny vliv na hranich tech her. Ta CPU jsou si vykonem podobna a tvrdit na takovem zaklade, ze na hrani je Intel je normalni lez.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pretoze si upravil svoj koment.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja svoje komentare bezne upravuji, protoze do nich dopisuji, co mne po jejich opetovnem precteni jeste napada.
Neber to ode mne jako napadani..ja se ti jen snazim vysvetlit, ze ty veci nejsou cerno-bile jak je tam mirecek podava a hlavne jeste k tomu i vylozene lze.
Jinak kdyz se podivas treba jeste na Total War, tak ten 3700x ma vysi 1% low, takze je ve skutecnosti zase 'rychlejsi' nez ten 9600k. To jen na dokresleni.
Intely jsou na hry skvela volba, ale AMD neni o nic horsi :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vsak 9700k je lepsi na hry a proti tomu neprotestujes ani ty, tak mirecek ma pravdu. :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja nemam problem s tim, ze neco je "lepsi". Jeden musi byt vzdycky "lepsi". Mne jde o to, ze je nesmysl rikat, ze "Intel je na hry a AMD na praci". To je z obou smeru demagogie a stupidita jako Brno. Intel je uplne stejne na praci, jako AMD na hry. Intel ale ma pruser ve vysoke spotrebe (TDP), pokud se tyka narocnejsich MT uloh, proto je treba na ne AMD podstatne lepsi volba. Intel je zase lepsi volba pro hardcore hrace.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

+ pár dier v procáku, ale to sa u intelákov nepočíta, je to asi bonus naviac....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. tvrdí, že AMD je na práci (na práci mohou být obě značky ..podle zaměření a potřebného výkonu se někde hodí Intel někde AMD, ale většinou spíše AMD )
2. víme, že některé nejspíš špatně napsané hry mají na 8C/8T procesorech propady pod 30 fps a mnohem lépe se chovají na 12/16C CPU nezávisle na značce (ale víme co nabízí Intel pro desktop ..)
3. 9600k/9700k řada tak nesplňuje podmínku vyššího výkonu za všech okolností a AMD je v HIGH ENDu setupech prostě univerzálně lepší (btw OC u "K" CPU od Intelu má sice vliv na maximální fps, ale dost často negativní dopad na propady fps vs to samé CPU bez OC)

jen upozorňuji, že neřeším maximální fps, kde Intel většinou u nejvyšší řady vede, ale to není pro mne směrodatný ukazatel, protože mnohem důležitější je mimo jiné frame latency a propady fps ..tam aktuálně AMD CPU podávají vyváženější výsledky (v CSku apod. už dokážou generovat nadstandardně vysoké fps obě značky, takže mírná výhoda Intelu, tak padá, protože tak vysoké už nejsou ani třeba vzhledem k dostupné zobrazovací technice :) )

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

uff, ja som si ani neuvedomil, ze spustim flamewar.. prepacte. to nebol zamer.
to co som napisal bolo take orientacne, ze clovek dnes na hry vacsinou kupuje intel. ti, ktori chcu mat co najlepsi pomer cena/vykon, t.j. robia na tom aj ine veci nez hry, tak siahnu po AMD. CPU z obidvoch taborov su velmi dobre a porovnatelne. myslim ze ci clovek kupi Intel alebo AMD je jedno, vykon vacsinou dostacuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S 10. generací se právě ten poměr cena/výkon dost zamotává. +- stejné ceny i stejné konfigurace jader. V nejprodávanějším segmentu, tedy i5/R5 a i7/R7 bude pěkně natřískáno.

Doteď šlo doporučit třeba R7 3700/3800X velice snadno když proti tomu byla stejně drahá 9700k bez HT nebo výrazně nákladnější 9900k, teď tu bude 10700 s 16t

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak buď píšeš blbosti úmyslně = chtěl jsi flamewar a nebo tomu z hloubky srdce věříš a píšeš blbosti neúmyslně :) když budu stavět úplný, ale schopný low cost, tak klidně sáhnu po R5 1600 apod. a pokud TOP pro desktopový PC, tak zase 39xx+, protože jak už jsem zmínil výše, tak neřeším maximální fps ;) >> Intel už moc prostoru s aktuální nabídkou nedostává pokud se nejedná o velmi specifický scénář využití(jak herní tak pracovní) >> záměrně neřeším spotřebu AMD vs Intel, protože ta je většinou při herním nasazení naprosto zanedbatelná..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

so zaplatami, ci bez??? :DDDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

snazim sa byt v zivote objektivny, ale tak kazdy ma vzdy svoje "favorites", ze? :-)
IT sa venujem dlho, vyse 22 rokov, aj som studoval IT na univerzite, aj pracujem v IT, tak nejak "sam v sebe" dufam, ze mam v tychto veciach okolo IT nadhlad :) mozno to bolo len zle napisane. no flamewar pls :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

doufáš marně a zrovna jsi opakovaně předvedl ten tvůj "nadhled", který je roven kolovrátku z dob minulých :) zaměření pracovní i studijní nic neznamená (např. za život jsem potkal tolik špatných dokotorů, až to hezké není)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

preco hned tak utocne? nemyslim si, ze som napisal daco zle. a ako som pisal vyssie, tak ako aj Intel tak aj AMD maju teraz dobre procaky.
podla vasich slov by znamenalo, ze Intel je uplne odpisany. realita je vsak ina.
nemyslim si, ze su vsetci hlupaci, co si kupia Intel. teda aspon som mal z tychto komentarov taky pocit.
kazdy ma ine priority, nie len pomer cena/vykon. keby tak bolo, tak napr. vodne chladenie by neexistovalo, kazdy by kupil najlacnejsi vzduchovy chladic.

ako nechapte ma zle. ja som velmi rad, ze je tu konecne konkurencia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Žádná konkurence není.
Konkurence bude až Intel 50% / AMD 50%
Ty si studoval tak maximálně na popeláře.
Ty studente.
Chytni se za ruce s Lubo76 a tančete dokola.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

preco ma urazate? mate nutkanie urazat ludi? ci vy patrite k ludom, co ked pridte k doktorovi, tak mu poviete ze vy viete co mi je a ze je sarlatan, ze? :-)
a preco bude konkurencia az ked bude 50 na 50? dovtedy budu AMD procaky zle? ci co chce chceli povedat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:) ano i doktor může být šarlatán ve srovnání s dnešními poznatky >> pouštění žilou, lobotomie, trepanace apod. :) i dnes pracují lékaři dle staré nauky a neakceptují nové poznatky ..obdobně působí tvé příspěvky :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a co som take napisal? ze vo vacsine hier je lepsi Intel? vsak si staci pozriet benchmarky. tie hovoria za seba.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

napr.
Gaming Performance
99 percentil: https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/77VSvr8oh4q7xE3tUiNiR9-650-80.png
average fps: https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/XCtDXgGAEAYXTxdp6X9VM9-650-80.png

result v "Gaming Performance" sekcie:
"The gaming results are in Intel's favor. Whether it be a big or negligible difference, the Core i7-9700K beats the Ryzen 7 3800X in all our gaming tests."

zdroj: https://www.tomshardware.com/features/best-eight-core-cpu-amd_ryzen_7_38...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- tak a teď co si mám vzít z nic nevypovídajícího testu mimo reálný scénář běžného využití PC, který navíc uvádí ořezané výsledky s AVG a 99th snímkováním ?
- dobrá z toho testu si mohu vzít jediné, že Intel má tak velkou spotřebu a našponované parametry, že o dost dražší i papírově lepší kousek s vyššími takty se chová v některých hrách o dost hůře než jeho slabší "bratřičkové" ač v maximálních FPS kraluje, tak výkyvy výkonu jsou přímo brutální (jestli je to způsobeno nestabilitou a nebo throttlingem netuším...to už test nezmiňuje) >> dá se předpokládat, že když je 99th ve srovnání s AVG či max špatný, tak propady budou velmi nepříjemné = velký vliv na plynulost hraní a framelatency >> opravdu po tom hráči touží ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ved ja neobhajujem intel ako best CPU. pisal som, ze momentalne na hry (hlavne na starsie herne engine-y) je na tom Intel lepsie. v ostatnych parametroch je na tom Ryzen lepsie.

ad "tak a teď co si mám vzít z nic nevypovídajícího testu mimo reálný scénář běžného využití"
>> co tym myslite? ako ved v tom teste na tomsHW je to jasne napisane, jasne su aj tie grafy. ci comu nerozumiete?

ad "ořezané výsledky"
>> co je orezane? ake vysledky?

ad "tak výkyvy výkonu jsou přímo brutální"
>> toto nechapem.. ake vykyvy? v tom clanku som si to nevsimol... alebo nechapete 99 percentil?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Radeji se zeptam fakt jsi z IT oboru a vazne te nejvic zajimaji maximalni a prumerne fps?

Kdyz ma papirove slabsi CPU lepsi vysledek nez ocnuta 9900K, tak je tam asi neco spatne ;) opravdu silne pochybuji o tom, ze jsi ajtak a prehlizis takove udaje ..nebo s nimi neumis nakladat...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

co proslov to perla :) Kde tvrdím, že je Intel odepsaný ?
Nedělej z nás voly, protože jsi tvrdil něco jiného. Teď se to snažíš překroutit/změnit význam a nebo máš problém s vyjadřováním, ale to mi nepřipadá jako pravděpodobné u vysokoškolsky vzdělaného člověka s dlouholetou praxí. :)

Tady už nejde jen o cena/výkon, ale o cena/výkon/spotřeba >> vodní chlazení kupují lidé např. kvůli výkonu a nebo tichu >>> uchladit "tiše" žravější CPU dá víc "práce"

Jestli se citítíš dotčen, že tě někdo upozornil na blud, co jsi vypotil, tak potom je to jen tvůj osobní problém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nenapisal ste, ze Intel je odpisany. napisal ste to nepriamo, ze vo vsetkom je lepsi AMD, co by znamenalo, ze vsetci budu kupovat len AMD.
a co sa snazim prekrutit? nechapem
a.pisem strucne, lebo pisem na mobile.

a k tomu prikladu o chladicoch.. takze ste len priznali, ze ludia maju aj ine priority nez cena/vykon.

ved pisem stale o tom istom. a za dalsie, nikoho som tu neurazal ani nic podobne. pisem sice strucne, ale na nikoho som tu slovne neutocil.

a moj styl pisania a vzdelanost? asi nepoznate vela ajtakov, ze? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"napisal ste to nepriamo, ze vo vsetkom je lepsi AMD"
- lež za lží, že tě to baví ..a proč by všichni museli kupovat AMD ? Proč si lidi kupují veterány, Apple produkty atd. atd., protože jsou vždy a ve všem lepší a nebo kvůli něčemu jinému ? (těch důvodů má každý xxx)

- proboha co bych měl přiznávat i "debil" ví, že jsou různé důvody pro nákup čehokoliv .. ale např. jestli má někdo daný rozpočet a chce nej výkon za své peníze, tak musí kalkulovat i s ostatními parametry, které negativně ovlivňují provozní vlastnosti >> jaký je důvod volit horší a dražší řešení ?

- poznám hodně ajťáků od správců až po programátory a mimo flame wars linux vs. win jsou většinou normálnější a nakonec sami odkývou ač neradi, že ten WIN má své výhody(obzvlášť v jednoduchosti a administraci velkých počtů uživatelů)

to jsem tedy napsal hodně nepřímo
budu citovat sám sebe
- "na práci mohou být obě značky ..podle zaměření a potřebného výkonu se někde hodí Intel někde AMD, ale většinou spíše AMD"
- "některé nejspíš špatně napsané hry mají na 8C/8T procesorech propady pod 30 fps a mnohem lépe se chovají na 12/16C CPU nezávisle na značce"
- "9600k/9700k řada tak nesplňuje podmínku vyššího výkonu za všech okolností a AMD je v HIGH ENDu setupech prostě univerzálně lepší "

atd. nemám ani chuť se dál vypisovat .. to jak házet hrách na zeď

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak prepacte, predtym ste pisali vsetky vyhody AMD oproti Intel, a znelo to tak, ze vo vsetkom je AMD lepsie. mozno som nejake veci prehliadol (z mobilu sa to niekedy zle cita takyto dlhy thread)
ale nemyslim si, ze som klamal (pisal lzi), len sme to obaja mozno pochopili inak.. mozno piseme obaja to iste len inak :)
ja len pisem, ze zatial je Intel lepsi na hry... a co sa moze za kratku dobu zmenit (ryzen 4000, nove herne engine-y, a pod)

peace

p.s: btw. tiez som programator, a za mna linux len na server, na workstation len windows :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ano na nektere hry je lepsi(FHD s TOP GPU v "sterilnim" testu), ale jakmile byt jen par her bude mit velke propady fps, protoze ma malo vlaken a je vysponovan na maximum, tak ho nemohu povazovat za nejvhodnejsi CPU na hry..jakmile si k tomu pricteme, ze soucasne s hrou bezi xx aplikaci/procesu(prohlizec, komunikacni soft apod.) + se zvetsuje zastoupeni her s vetsim svety atd., ktere jsou dobre optimalizovane pro LOW LVL API a multivlaknovy vykon, tak jako "future-proof" CPU bych vybiral neco s vyssim poctem vlaken ..a kdybych se spokojil s nizsimi, ale prijatelnymi fps, tak takovy stroj mohu v klidu pouzit jako terminal pro vice uzivatelu a zaroven si bez problemu hrat..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na práci je AMD i Intel. U intelu je problém jen cena, to teď odpadá 8c/16t bude za podobné ceny, Intel jasně vyhraje ve hrách a v produktivitě zřejmě také, byť třeba ne tolik.

i5 a i7 se budou prodávat velice dobře. i9, záleží jak moc se přiblíží 3900X v produktivitě. Ve hrách samo všehcno smete.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hezká ironie :0)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Intel jasně vyhraje ve hrách a v produktivitě zřejmě také"
.. ja ti nevim, ale vykon 9900k/s znas... kde mas ta "jasna vitezstvi" Jiricku? Ze jsou to o neco rychlejsi CPU pro hry je znamo. Podle mereni CB je rozdil ve hrach podle jejich metriky mezi 3700x a 9900k cca 10%. V testech produktivity MT 1%. Ty nove verze tomu mozna prihodi 1-2% navic, mozna taky nic. Pomer vykon/cena bude rozhodovat, ktere z tech novych CPU bude vyhodnejsi ke koupi, pokud odhlednu od celkove lepsi platformy AMD a zatezujicich chyb u Intelu.

Kdyby jsi trochu premyslel a analyzoval, misto fandovsky vykriku, tak takove blbosti nemuzes nikdy napsat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako čtenář diitu jistě víte, že na vše nejlepší ARM s alespoň 6x ALU. AMD a Intel jsou neperspektivní dinosauři z osmdesátých let a nikdo si to reálně nekoupí posledních 30 let.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tebe ta myšlenka nějak nadchla ;)))))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Abych parafrázoval jedno americké rčení: Realita je na straně AMD.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To zjevně nečteš jiný CZ weby. Tady je to úplně v klidu ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To muze byt zajimava PR strategie - CEO, ktery ma koule... a jina CEO, ktera je holt jen slepicka :) Jsem zvedavy na reakci AMD.. treba by mohli reagovat podobne vtipne - would you buy 1 cock when you can get 32 chicks? :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Třeba udělali dohodu s prodejcem masturbátorů a budou je přidávat k procesoru místo her...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel si honí ego.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel, cheap vaseline inside.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

---------------------- ---------------------- ---------------------- ----------------------
odporucam sa zamerat na absolutne deformujuce, drze, urazajuce, nepravdive a na zalobu zrele tvrdenie marketingu intelu:

"around 60% of games are optimized for single core"
(to akoze pre kristove rany platilo v ktorom roku? vsetci hraci si maju kupit 1-jadrove procaky, lebo je 60% sanca ze to pre nich bude to najlepsie?)
https://bit.ly/3faTbrg

intel-dementel-c0c0tel uz absolutne netusi ako propagovat jednu jedinu jeho vyhodu: mierne vyssi 1-vlaknovy vykon
ked to takto pojde dalej, marketing intelu neurazi uz iba slabomyselnych idiotov
---------------------- ---------------------- ---------------------- ----------------------

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zmrdstvo najvyššieho kalibru. Stevemu Burkemu z GN Intel na to odpísal: šak sa pozri sám: https://www.youtube.com/watch?v=DA6pq4vj4lI (17:09)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

najhorsie je, ze komunita intel-idiotov sa uz dokonca tak vyvinula a zdegenerovala, ze vsetky tieto ej3by intelu dokonca schvaluje, ze je to OK a v pohode, ze ej3bavat sa musi a moze

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ak by intel-dementel uvadzal maximalnu konstrukcnu rychlsot novej skody oktavie, vyzeralo by to takto:

nie cislom, ale obrazkom/grafom tachometra, kde na zaciatku bude 0 km/h, na konci bude 800 km/h a rucicka bude v 3/4, co pre beznu populacnu laicku masu (a vzhladom na principialnu povahu ludskeho mozgu nachadzat iba tie najjednoduchie suvislosti (a nijako to nesuvisi s inteligenciou) !!!!!!!!!!!!!) znaci 600 km/h ... stupnica tachometra pritom nie je linearna, ale mocninova ci logartimicka ci ina a v 3/4 nadobuda podla povodneho mienenia hodnotu cca 200 km/h ale to sa samozrejme nikto nedozvie, lebo cislo je iba na zaciatku a konci .... ale nevadiiiiiiiiiiiiiii (ono ta stupnica v realne casto krat mierne deformovana oproti linearnej je, ale su na nej husto cisla)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím (+1), ale s těmi dementely a kokoty už to nějak není ono (-2). Tedy +1 - 2 = -1.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je narez.
Tady uz se clovek k normalnim prispevkum a informacim ani nedostane, mimo intel-dementel, intel kreten, intel posahanci, zasranej intel, tupej intel tu nic jiného ani neni.

Kdo v kazdem prispevku debilne nepise ze AMD je nejlepsi, tak je automaticky bran jako neznalek a fanousek Intelu.

(i kdyz nejvic casu travim na vyvojovych platformach SoC ARM, pouzivam jak PC s CPU Ryzen (3600, vic jak 12vlaken stejne nepotrebuju) tak i CPU Intel, oboji na trochu neco jiného a oboji ma neco do sebe, urcite bych nemenil jedno za druhé, nebo rikal ze ten je lepsi jak tam ten, nebo porovnaval mou samohrajku J5005 (s Intel Quick Sync pro HW aceleraci | transcoding PlexMediaServer) s 32C od Ryzenu a poukazovat ze je lepsi. Kdo trochu sleduje makreting tak vi, ze mezera a prekoceni Intelu je umyslna a muzou si ji dovolit, protoze jejich hlavni prijmy jdou i trochu od jinud a mezera v nabidce se dala cekat. Ale nejdulezitejsi je prece si porovnavat sourky kdo ho ma vetsiho ze jo .. jo a at se klidne mistni klikaci na mem prispevku vyradi, v mém veku je to pro mne nejaké "-" dulezité asi jako reklamni letaky ve schrance.)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Marketing Intelu je v soucasnosti dost tragicky. Z technictejsiho pohledu az smesny, kdyby to nebylo smutne, jak muze firma, ktera 10 let urcovala tempo vyvoje, "klesnout" na takovy level marketingovych blabolu a leckdy i uceloveho manipulovani/lhani.
Jinak s temi zbytecne hanlivymi komentari na stranu Intelu je to pravda. Strilet si z Intelu je jedna vec a on si to zaslouzi, ale tohle je uz zbytecne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Marketing Intelu je v soucasnosti dost tragicky. Z technictejsiho pohledu az smesny."
Na to jsi dosel jak prosim te ?
Viz Q4 2019 :

Rekordní tržby za čtvrté čtvrtletí činily 20,2 miliardy USD, což je meziroční nárůst o 8 procent. Celoroční výnosy dosáhly rekordu 72,0 miliard dolarů, meziročně o 2 procenta více na růstu zaměřeném na údaje *.
https://s21.q4cdn.com/600692695/files/doc_financials/2019/Q4/Q4-2019_Ear...

Mimochodem ty znas nejakého poctivého cloveka co rika jen pravdu a je cestny ze by to nekam dosahl ? (ano je to smutné).
Ono to dnes funguje snad i jinak ? Kdo jaky je a co si zaslouzi je uz zcela o nicem jiném a mimo misu, asi jste zapomeli na jejich miliardové pokuty, na kazdeho jednou dojde..
To ted nesmim kupovat rohliky od pana A protoze tvrdi ze ty jeho jsou lepsi a dava tam BIO vajicka jak rohliky pana B ? Koho to vlasnte zajima, koupim si rohlik co mi chutna, kdybych mel kupovat veci jen od tech co nelzou, tak bych skoncil s prazdnym barek a krizkem na zdi ktery bych si musel vyrezat sam. To ze nekdo lze nebo ne ma jen subjektivni dopad na chod mého PC.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

rekordné tržby u zkorumpovaných oem a bfu zmanipulovaných klamlivou reklamou. Ale ok, money is at home.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdil od nekterych si dokazu priznat, ze nejsem burzovni makler, analytik a realne taktiky vedeni marketingu Intelu nebo jiné znacky neznam dostatecne na to, abych se 100% jistotou mohl rict jak se veci maji, uricte né na tolik, abych nekde po internetovych webech mohl diktovat a poukazovat na to, co je a neni pravda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ono stačí na 30% a aj tak je to dosť....a na to čo sa roky deje, aké a za čo intel dostal pokuty, že na amd sa stavia mizivé percento oem pc stačí pozrieť e shopy.....na to nemusí byť jeden ani burzový maklér, stačí trochu rozhľadu

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud deni okolo Intelu nesledujete, tak nevim, proc se k tomu vyjadrujete...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze marketing je marketing a prijmy firmy jsou prijmy firmy. Nevim v cem mate problem.. Marketing Intelu, ma za posledni rok, dva za sebou nekolik velmi trapnych (receno kulantne) prezentaci, velmi zavadejicich testu, ktere nejsou hodny firmy jako je Intel.
"Mimochodem ty znas nejakého poctivého cloveka co rika jen pravdu a je cestny ze by to nekam dosahl ? (ano je to smutné)."
.. pokud je soused zlodej a dalsi taky, tak by meli krast vsichni?
Zbytek vaseho povidani je nejaka historka, ktere rozumite asi jen Vy sam. Kupujte si co chcete, nikdo Vam nic nenarizuje.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Marketing a příjmy jsou dvě různé věci. Pokud jde o vývoj marketingu a PR, dám příklad. Ještě před pár lety, pokud Intel vydal PDFko s výkonnostními výsledky nové generace procesorů, tak člověk nemusel číst recenze a věděl, jak si daný produkt vede. Objektivně vybrané testy, realistické nastavení, detailně popsaná metodika, grafy začínající v nule. Laboratoře Intelu jakoby si zakládaly na tom, aby měly nějakou pověst a na testech jim nebylo co vytknout.

Co vyšel Ryzen, nemá Intel problém publikovat testy, kde procesorům AMD vypíná SMT, osazuje je horšími pamětmi nebo nižší kapacitou, vyloženě se v testech objevují verze softwaru, které ještě nejsou optimalizované pro danou generaci AMD, byť už optimalizovaná verze byla vydaná. Různé redakce pomalu už závodí v tom, kdo tam najde víc bot, účelových zkreslení a manipulací. Dalším příkladem může být Cinebench, jehož výsledky Intel uváděl u každé generace procesorů, ale jakmile se v něm začalo dařit AMD, nenechal na něm nit suchou.

Z těchto kauz vyplynulo, že Intel je ochotný být objektivní jen do toho okamžiku, když za rovných testovacích podmínek dopadnou jeho produkty lépe. Pokud ovšem roky tvrdí A a najednou otočí a tvrdí B, nebo popírá A, pak nelze očekávat, že to někdo bude respektovat brát vážně. Fakticky je to selhání marketingu. Pokud by raději mlčel, udělalo by to jeho pověsti nižší škodu.

Ano, Intel má vysoké příjmy. Pocházejí z OEM segmentu, kde si koncový zákazník nevybírá procesor, ale značku sestavy. V retailu, kde si vybírá zákazník podle vlastního názoru na kvalitu produktu, je situace jiná. V retail high-endu dokonce AMD přesáhla 50% podíl a Intel se dostal do menšiny.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To ano, dokonce o 200% pred příchodem R (což delá skoro AMD 70% svých výnosů), napsal jste to pravdivě a rozmuně, dekuji.

Čipy Intel 10nm byly neustále zpožděny (a nepřinesli očekávanou extázi), což umožnilo AMD zaujmout vedoucí postavení na trhu. K tomu AMD nyní rozšířením své řady notebookových procesorů na platformu 7nm zavedením mobilních čipů Ryzen 4000 si AMD jen prilepsuje a svadí (byvalé?) zakazniky Intelu.
Na základě forwardových 12měsíčních prodejů (P/SF1), forwardových 12měsíčních výnosů (P/EF1) je násobek AMD vyšší než Intel to ano, což také znamená, že akcie jsou dražší, bo jsou investoři ochotni platit více za růst svých tržeb, výnosů a výdělků než Intel. To by se normálně stalo, když je kvalita výdělku společnosti vyšší než u ostatních. V tomto případě Intel bojuje s rampami a výnosy produktů, zatímco AMD získává podíl na trhu na své náklady.
PS: V tom co píšete neni nic, s čím bych nesouhlasil +1
(mozna bych jen k OEM pridal také datová centra & server kde jsou CPUs Intel silně koncentrovány "odhadovaná tržní příležitost ~ ve výši 70 miliard USD" , ale i zde AMD získáva významný podíl)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, i v serverech má Intel slušné marže, ale i tam ztrácí tržní podíl. Očekává se, že v tomto kvartálu dosáhne AMD v serverových procesorech 10 % podílu a s ohledem na vývoj v posledních dnech…
https://www.theregister.co.uk/2020/04/29/amd_q1_fy2020_epyc/
…by to mohlo být spíš dříve než později. V serverech má Intel zpoždění nejen s 10nm produkty, ale i s novou generací 14nm. Tam má nejen zpoždění, ale některé produktové řady ruší úplně:
https://diit.cz/clanek/intel-zrusil-xeony-cooper-lake-pro-platformu-whitley

V tuhle chvíli to vypadá, že Intel první 10nm Xeony, které budou mít maximálně 38 jader, prakticky nastejno, co AMD vydá druhou generaci 7nm 64jádrových Epyců postavených na Zen 3. To znamená více jader, vyšší IPC a dost možná i vyšší takty. Alespoň v dohledné době bude Intel podíl v serverech dál ztrácet. Za největší jistotu by viděl desktop OEM segment, tam se AMD může na uši stavět, ale Intel si své udrží.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja v tom ty trzni podily Epicu ale celkove nevidim ;)
Rostou, ale trzby male.. Osobne bych spis sazel letos na notase. Renoir je hoodne povedeny. Tam to vyapda, ze aspon u te casti OEM produkce, co jde do "home sektoru", by mohlo AMD docela posilit, oproti predchozimu roku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. V serverech se žádný zázrak od AMD očekávat nedá. Ano poroste, ale dost pomalu. IPC i frekvence jsou dost podobné a to i v serverech. Méně jader u Xeonu dává možnost kompenzovat vyšší spotřebu 14nm procesu v rámci stejného TDP. Tedy jediný problém Intelu je že musí nasadit 4P systém tam, kde AMD stačí 2P. Ale zase 4P systém má 2xvíce slotů RAM, takže ono to ve výsledku v serverech nevychází pro Intel tak tragicky jako v desktopu nebo v NTB.

Naopak Intel přijde brzy s vlastním čipletovým řešením, což možná bude už Alder Lake příští rok. A pokud bude Golden Cove nějaká 6xALU bestie a AMD se bude pořád šušnit se 4xALU, tak může mít příští rok zaděláno na pořádný problém.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Nechal sis rano prasky u postele", tva babicko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neudrží, no-Xi.
Nejenže i takový Dell šel do Ryzenů, ale nyní se na to připravuje i Apple. Vzhledem k tomu, jak poměrně snadné je rozchodit Ryzentosh, by to pro Apple nemělo být nikterak náročné.

Ve zbytku máš pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zaujímavá je Zen4 a CDNA2 na 5nm v roku 2021
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=l3ToDA4Gvzs

špeciálne tie obrovské množstvá 5nm wafferov, čo sa zaviazalo AMD odoberať v H2 2020

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=l3ToDA4Gvzs&t=95

A počet 64 jadrových Epycov

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=l3ToDA4Gvzs&t=210

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže Intel týmto potvrdil, že ich CPU sú pre gejov a ženy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nesmies zabudnut ani na teple lesby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Udělal jsem si profil jen kvuli tomu abych toto mmohl napsat:

Proč je proboha na každé třetí fotce ten zubatej CEO Intelu ?.
Copak to nelze trošku zředit, třeba logem Intelu?
Chápu, že možná autor k tomuto pánovi něco cítí, ale ne každý to tak má. Na světhadrware je zas všude Elon, který dle mě je ale mnohem účinnější clickbait.
Rád bych dodal, že články od tohoto autora čtu velmi rád a líbí se mi, že Diit vyvažuje např. zelenomodrý PCtuning - tam bych ty fota chápal mohem víc.
Nebo to má nějaký speciální cíl? V tom případě je to nad moje chopnosti pochopit a raději jdu číst jinam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vysvetleni je jednoduche, ostatnim v Intelu uz doslo, ze jsou v riti a tak se schovavaji pod stolem a moc se neukazuji, jen at si to CEO vyzere. Takze holt rida nasadil trapny usmev a s hlavou vztycenou vyzira dalsi a dalsi prehmaty, ktere mu firma pripravuje. Taky bych mel byt na jeho miste asi podobny "usmev".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to nazval politickou (nebo třeba IT) satirou. Každopádně je to s každou iterací zábavnější a Váš příspěvek to jen potvrzuje. Neberte si to osobně, je to nadsázka. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„zubatý pán“ ve skutečnosti není ani na 20 % článků o Intelu z poslední doby. Pokud je článek konkrétně o produktu, je zpravidla použitá fotka produktu nebo jeho logo. Pokud fotka nebo logo nejsou dostupné, pak něco zástupného. Pokud článek souvisí s firemní strategií nebo marketingem, které se citelně změnily po nástupu „zubatého pána“, je použita fotka „zubatého pána“, který tato rozhodnutí reprezentuje. Sám prohlásil, že v těchto ohledech bude agresivnější.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
jen jsem Vám chtěl napsat nicku "no-X" , že ne se Vším souhlasím, ale většinou ano. Pokud jde o tu naleštěnou bídu českých IT webů, tak jste ještě nadprůměr. Díky.
Jinak reakce na foto „zubatého pána“ je od Vás správná (podle mého). A pro toho pána ještě "lichotivá". Četl jsem taky, že bude agresivnější (a bylo toho víc). Tak ať je. Aspoň se zasmějeme. Asi znak doby - jsem trouba a velký řiťolezec, kdo je víc. Ode mne je to vše.
BoMan

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, měli by zabrat.
Podle nových čísel z Mindfactory AMD za duben prodávalo skoro víc než na Vánoce a Intel prakticky přestal existovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

91% ku 9% hm čo na OBR? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"..čo na OBR?"
..nikdo AMD nechce :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V akej zufalej situacii musia byt, ked uz potrebuju viral cez tie najnizssie ludske pudy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, tahle dávka bude dodávána výlučně společnosti Apple.
Byla vyrobena na zvláštní žádost pana Tima Cocka.

:-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, soudruzi a soudružky,
proč se pořád zdůrazňuje, jak je prý Intel pořád skvělý, protože je na hry lepší... apod.? Jo, lze ho i lépe přetaktovat, pokud nevadí mnohem vyšší spotřeba...

Ale jako... jak může někomu záležet na o několik málo snímků vyšším zobrazovacím kmitočtu, když i Ryzen na to v pohodě stačí?

Nebo jsem již příliš starý, že shlížím na ty, kdož si kupují nejvýkonnější zpracovač pouze na hry? Protože já bych se prosté styděl s něčím takovým přiznávat, i kdyby to byla pravda.

Pro mne je mnohem vyšší hodnotou celkový, vícevláknový výkon, který využiji tam, kde je takový výkon potřeba, kde se i využije a kde bych jinak musel čekat, takže mi to šetří čas, nemusím si zase já tříštit svou pozornost jinými úkoly, než ten na počítači bude dokončen.

Neříkám, že jsem suchar, který nehraje hry, ale hry nejsou pouze střílečky, nýbrž také tahové, budovatelské a podobně. Tropico, Civilization, Crusader Kings/Europa Universalis,...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

jj kdyz si nekdo koupi rtx2080ti a bude na ni hrat v 1080p s orizlyma detailama tak mu intel da o 3 fps vic.. to je fakt argument jak stehno pro intel.. jenze ono uz nic jinyho intelistum nezbejva, zadnej dalsi argument kterym by mohli vzyvat svyho modryho zubatyho boha nemaj.. (:

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak já jsem ten suchar, který hraje hry a to pouze plíživé střílečky - tahové, budovatelské a podobné mě sice nebaví, ale nesměju se těm, co je to baví. Takže Linux je v tomhle passé - škoda. Jinak AMD se zmátořilo a je jasný leader. Intel si to posral sám, nikdo mu nebránil (on však ano - nezapomněl jsem). Ale to je v pohodě, to se stane. Žádná trága to není. Jinak souhlasím s tím vícevláknovým a spotřebou, to je pravda. Tam se to nečekaně otočilo.
BoMan

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já rád strategie, takový ty tahový, válečný... Panzer General, Steel Panthers, Panzer Corps a jo, matika ti sedí čtrnáct osmaosmdesátko...
David Lane by jistě souhlasil...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-D
Blahodařím (děkuji).

Jinak, kdysi jsem o tom, nic nevěděl, než za to začali trestně stíhat Mariana Kotlebu, že daroval 1488 €. A že prý je to trestné. Prý je to vyjadřování přízně hnutí směřujícího k potlačování základních práv a svobod, nebo něco takového. Dle mého přesvědčení je tenhle § protiústavní a byl vlastně zaveden pro případy, kdy chtěli někoho trestně stíhat, ale neměli k tomu právní důvod, protože to nesplňovalo podmínku podpory a šíření hnutí směřujícího k potlačování základních práv a svobod. I když celé nesmyslná blbost, protože když se někdo vyjádří, že má nacisty rád, tak tím nijak neohrožuje ty 4 ústavou chráněné zájmy, nanejvýš se sám ztrapní.

Kotlebovci ovšem říkali, že je to prý náhoda, že prý vysbírali nějaké peníze, rozdělili je na 3 části a takhle jim to náhodou vyšlo. Inu, nikde ve sbírce zákonů jsem žádné takové číslo nenašel, pak ovšem nějaká mluvčí „Generální prokurvatury SR“ řekla, že číslo 1488 je prý složeno z čísel 14 a 88, což mne již pobouřilo, protože to je to lež, o níž se lze snadno přesvědčit prvočísleným rozkladem. Číslo 14 je prý odkazem na: https://cs.wikipedia.org/wiki/14_slov , číslo 88 je pak odkazem na 88 přikázání téhož tvůrce, pokud bychom rovněž měli vycházet z Wikipedie, ovšem ten počet přikázání byl prý nafouknut tak, aby to souhlasilo s počtem slov jistého odstavce o šíření a prosazování a myšlenek z anglického překladu z Mého boje od zakladatele sjednocené Evropy :-) Adolfa Hitlera; v německé původině má tá část prý 99 slov. Prý tyhle skupiny mají v mimořádné oblibě čísla dělitelné 11. Tohle vysvětlení jsem našel během svého bádání někde na Stormfrontu.
Inu, nevím tedy, odkud si „Generální prokurvatura SR“ vycucala, že 88 by mělo znamenat „Zdrávas, Hitlere“. Zdá se mi, že vlastně nikdo pořádně, co by číslo 88 mělo znamenat.

Tak jsem ta čísla rozložil na součin prvočísel:
14=2*7,
88=(2^3)*11,
1488=(2^4)*3*31,
přičemž znaménko hvězdičky („*“) znamená násobení a znaménko stříšky („^“) znamená umocňování, jako vzhůru směřující šipka v Knuthově zápisu.

Z toho prvočíselného rozkladu je tedy zřejmé, že číslo 1488 není složeno ani z čísla 14, ani z čísla 88, natožpak z obou.

Ty prvočíslení rozklady jsou ale nápadné ještě něčím jiným: čísla 3 a 7 a 31 jsou první tři Mersennova prvočísla, což je zřejmé na první pohled, jelikož jsou nejen prvočísly, nýbrž mají tvar o jedničku umenšené prvočíselné mocniny dvojky, tedy mají tvar [(2^p)-1], kde p je prvočíslo, v tomto případě 2 nebo 3 nebo 5.

Dále je z toho prvočíselného rozkladu na druhý pohled zřejmé, že naše číslo 1488 je 3násobkem dokonalého čísla 496=(2^4)*[(2^5)-1].
Dokonalé číslo je takové číslo, které je součtem všech svých vlastních kladných dělitelů, v našem případě: 496=1+2+4+8+16+31+62+124+248.

Nevím, proč tam vystupuje ta 3, možná proto, že, vyznávajíce křesťanskou víru, u toho mysleli na Nejsvětější Trojici, tak prostě vzali třetí dokonalé číslo, z úcty jej vynásobili rovněž třemi... a dostali číslo.

Je to prostě taková moje domněnka z toho, co mě jako první napadlo, ale zdá se mi, že to dává mnohem větší smysl než ty bláboly z Generální prokurvatury SR.

Jo, a moje někdejší přihlašovací jméno bylo zde „Antikapitalista“, ale s ním jsem se nemohl přihlásit, tak jsem si chtěl vytvořit nový účet s přihlašovacím jménem Antikapitalista1488, jelikož od začali za to pronásledovat Ing. Mgr. Mariana Kotlebu, tak to číslo cpu všude v naději, že si toho někdo všimne a že to budu moci vysvětlit i já.

Ale jelikož to bylo prý příliš dlouhé jméno, tak jsem to „Antikapitalista“ vyhodil a nechal pouze to číslo, ovšem tak, aby splňovalo podmínky kladené na uživatelská jména.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Politika je svinstvo. Ale politika, která se musí lidem vnucovat? Kam se na ni hrabou křesťani, kteří mají povinnost zbloudilým ovečkám ukazovat správnou cestu.
Zvláštní, jak nikoho z propagandistů nenapadne, že lidi nemusí být jen pro nebo proti - prostě je jim to jedno. Prkotiny neřeší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.