Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel se prý pokouší dohodnout s výrobci na standardu All-in-One PC

MSI Windtop AE2400: obsah balení

Taiwanské tamtamy skrze server DigiTimes hlásí, že Intel prý jedná s výrobci PC, jako je MSI, ECS a Mitac. Cílem jednání je vytvoření jakéhosi standardu pro All-in-One PC (několik takových jsme také testovali, např. MSI Windtop AE2400 s multi-touch FullHD LCD, tam byl shodou okolností procesor Intel, grafika ATI). Základem takového „standardizovaného All-In-One PC“ by měla být prý Mini-ITX deska, což by mělo srazit výrobní cenu, neboť si tak každý výrobce nebude muset pro svůj produkt navrhovat vlastní specifické řešení.

Problémem podle našeho názoru bude spíše fakt, že při osazení Mini-ITX deskou je výrobce poněkud limitován tloušťkou takového řešení. Současné, byť dražší a specifické návrhy desek počítají též s chlazením vytvořeným na míru tak, aby All-in-One PC nebylo moc „tlusté“ a spíše připomínalo nadále co nejvíce prostě „monitor“. Nakonec kdyby výrobci opravdu chtěli, asi by tak All-in-One PC už dávno dělali, takže nám tato snaha přijde přinejmenším zvláštní.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel se prý pokouší dohodnout s výrobci na standardu All-in-One PC

Pátek, 4 Březen 2011 - 13:25 | Noxik | U notebooku me ta predstava tez desi, nebot zde...
Pátek, 4 Březen 2011 - 06:55 | Arnie J | To si piš že vyšumí. Btw. jak moc tě děsí...
Čtvrtek, 3 Březen 2011 - 15:16 | Noxik | No uz aby to tu bylo. Tyhle PC s emi libi, ale...

Zobrazit diskusi