Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel sponzoroval test Core i9-9900K proti zpola deaktivovanému Ryzenu 7 2700X

Trošku si za to může i AMD, kdyby se daný režim jmenoval jasněji např. "Legacy Games Mode", už by se to nedalo tak dobře zneužít.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To je velmi zajimave ze za neobjektivni test zaplaceny Intelem muze AMD :)))

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá poznámka :-)). Navíc nevěřím že by ti redaktoři byli takoví idioti aby nevěděli co dělají.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No tak BFU hráč, slyšel, Ryzen je super CPU, tak si to pořídí, doma si s tím chvíli hraje a kliká všude možně, pak vidí "Gaming Mode", což je pro gamera vlhký sen, že, zapne to a netuší že vlastně to CPU tímhle nastavením degraduje. Opravdu bych čekal jiný název a pod "gaming mode" bych čekal co nejvíce výkonu ve hrách, ve všech, ne jen starých

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak přemýšlím, co je zač uživatel, který netuší, že si "omylem vypnul" polovinu jader...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

On si nevypl polovinu jader, on si zapnul gaming mode. To je přece cool když je to gaming počítač. Spousta lidí ten počítač bere jako prostředek a netuší a "gaming" přece neznamená pomalejší, obvykle to právě bývá urychlení různýmí OC profily apod. Myslím že ten název je u AMD nešťastný.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano ale ne u testu, ktery publikujes a nechas sponzorovat Intelem...
Toto je zamerne klamani zakaznika, nic vic, nic min a uoven Obrmajera, kdyz postnul cinknute tesu Bulldozeru na web... Tak nejspis vrana k vrane...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Amd tu funkci prezentovala jasne i v Ryzen masteru je to jasne oznaceno jako legacy mod s poznamkou ze v nekterych starych hrach MUZE(rozumej nemusi) zvednout vykon ....a pak prijdou neznali uzivatele typu JirkaK a zacnou tu blit ta sva moudra aniz by s danym produktem meli jakoukoliv zkusenost

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, je to hrůza, že AMD ten mód nenazvalo Legacy, třeba takto: http://fii.cz/dtyva

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to si musí nejdřív nainstalovat Ryzen Master Tool a tam to pak explicitně nastavit, což u 2700X nejspíš nikdo dělat nebude.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

takemu uzivatelovi sa hovori inteli troll

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Není Game mode dostupný jen pro TR? Navíc to vyžaduje extra doinstalovat Ryzen Master Tool.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V mastru je ta funkce popsana a i vysvetlena nevim co tu lidi plasi :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně používat Game Mode u 2700X nedává žádný smysl, u TR co je aspoň 16C/32T možná ano.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Legacy mod lze aktivovat v jakemkoliv profilu a i u 8c ma u nekterych starych app zanedbatelny prinos vsude jinde uz je to spis naopak ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budu oponovat. Když tě platí Intel, tak to smysl naopak dává perfektní :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne to som chcel napísať
5. 9. 2018
Ryzen Threadripper 2950X je patrně nejvýkonnější herní a v některých případech i neherní procesor aktuální nabídky AMD. Díky optimalizacím cache oproti první generaci Threadripperu v některých situacích výrazně posunuje herní výkon.

V tom mu pomáhá i funkce nazvaná Game Mode. Ten podporovala již minulá generace, ale některá média o ní informovala chybným způsobem (a chybně koncipovala i její testy). Game mode zlepšuje kompatibilitu (a tudíž často i výkon) pro hry, které nepočítají s procesory vybavenými vyšším počtem jader.
https://diit.cz/clanek/threadripper-2950x-je-v-prodeji

Ak je niečo pre Threadripper dať to na obyčajný Ryzen, znamená neschopnosť alebo korupciu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

„No tak BFU hráč, slyšel, Ryzen je super CPU, tak si to pořídí“

BFU hráč si asi nebude instalovat pokročilé nástroje na nastavení procesoru jako Ryzen Master Tool.

„pak vidí "Gaming Mode", což je pro gamera vlhký sen, že, zapne to a netuší že vlastně to CPU tímhle nastavením degraduje“

Když někdo ty pokročilé nástroje používá takovým způsobem, že prostě na něco klikne aniž by věděl co to dělá, těžko se pak může divit.
Degradace výkonu je v tom případě ještě celkem dobrý výsledek, klidně to může skončit nepoužitelností počítače nebo dokonce zničením nějaké komponenty.

Ostatně se koukněte na návod k Ryzen Master Tools; Celou první kapitolu tvoří neustálé omílání problémů, které může způsobit nevhodné použití toho nástroje.
Mimo jiné tam je napsáno i že můžete způsobit snížení výkonu systému.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý nesmysl. Jednak BFU si myslí, že Intel je lepší, jednak BFU radši na nic nesahá, protože ničemu nerozumí, ergo aby si sám něco instaloval. A i kdyby měl AMD, protože se někde dočetl, že za tu cenu to je supr cpu, tak si taky určitě umí přečíst, že ten gaming mode je pouze pro threadripper.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim proc davate Idx minusy, kdyz ma jednoznacne pravdu. Byly testovany hry a byly testovany na Core i9-9900K (zadny game mode nema) proti RyZenu 7 2700X prepnutemu na hry do game modu.
Nechapu, jak jinak byste chteli hry testovat nez v game modu.

Vysledky jsou jasne.

Problem je s tim, ze vybrali do testu hry, ktere zrovna maji bez game modu vyssi vykon, jenze ikdyz lze tezko uverit, ze si toho redaktori nebyli vedomi, tak fakt je, ze nazev game mod, pricemz se mysli mod pro stare single core hry, je zavadejici.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

OK, dáme závod v běhu na 100 metrů. Ale protože jsi střelenej, tak tě napřed střelím do nohy, aby to odpovídalo, jo? :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Uplne spatne. Tohle co rikas by platilo, kdyby se ten mod jmenoval "old game mod", ale tak se nejmenuje. Je to game mod a tudiz pro nezkuseneho uzivatele je to na hry.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Takže CPU pod NDA testují "nezkušení uživatelé?" Co se všechno nedozvím...

Tady je zcela evidentní, že zadání od Intelu znělo, aby AMD bylo co nejpomalejší. A jen pitomec zapne nějakou funkci bez toho, aby si ověřil, co přesně dělá.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vkladas mi do ust neco, co jsem nikdy nerekl, ale pro tebe fanatickeho fanouska je to typicke.

Jde o to, ze kazdej zkusenej i nezkusenej uzivatel si pod pojmem Game Mod predstavi presne jednu vec: JE TO NA HRY!

Ja nikde netvrdim, ze to netestovali diletanti nebo gauneri, kteri presne vedeli, jak to dopadne a proc to tak nastavili, ale beznym ctenarum to diky blbemu nazvoslovi ADM obhajej a o to (jim) jde.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já ti dokonale rozumím. Tupost není chyba, tupost je výsada. A proto je vinna firma AMD.
My ostatní si nejprve přečteme, k čemu to je, a teprve poté usoudíme, zda to chceme či ne (v nejhorším případě otestujeme obě varianty, když si nejsme jisti), jinými slovy dojmologii necháváme lidem s chabým intelektem.

Jen mně připadá dost blbé, že idioti pronikli už i do redakcí internetových e-zinů zaobírajících se takovou nerdovštinou, jako jsou PC komponenty.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ryzena mam rok a o game modu slysim prvne. Takze jak velka sance je, ze na to prijde BFU a prepne si to?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem o nem taky nidky neslysel.. vim ze neco takoveho fungovalo u TRka, ale normalniho Ryzenu ani nahodou...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

na TR je to užitočné, ale myslel som si, že na obyčajné 8/16 je to deaktivované

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Game mode je pre Threadripperi a nie pre obyčajné Ryzeny, kde ho použili...

v inom príspevku mám citát

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to kdo to testuje, ale kdo to bude kupovat a používat a skutečně pod gaming modem jsou typicky různé OC profiky pro max. výkon a uživatel co si pořádně nenastuduje co to dělá si tím ublíží

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A proto tam jsou ruzne presety ..ale v kazdem z nich je legacy mod defaultne vypnuty (i v gaming mode presetu) a kdo ho chce zapnout muze si precist v bubline velmi jasny popisek dane funkce ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pane K., já se moc omlouvám, ale nemůžu si to odpustit - vy melete, jako když si pejsek s kočičkou k svátku dělali dort...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Se mu neomlouvejte, už mne ty jeho tendeční kecy neskutečně s**ou. Pro mne se zařadil po bok Crhovi a jejich příspěvky rovnou očima přeskakuju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: Poviem Vám jednu zásadnú informáciu, ktorá Vám zmení život: väčšina ľudí je buď v oblasti PC menej zdatná alebo sú to ľudia s IQ pod 90, alebo jednoducho lenivý na to aby niečo čítali.
A preto si treba uvedomiť, že prvoradé je to čo tam presne napíšete. Game mode vybudzuje, že sa jedná o niečo čo vylepší fungovanie všetkých hier. A neide o to kto ten test robil, ale ako sa funkcia volá a dá sa teda jej použitie obhájiť aj z pohľadu skúseného redaktora. Dám Vám príklad: mám jeden formulár, kde je napísané v jednom placeholder-u "Názov družstva/Jednotlivca". A viete čo tam ľudia zadávali pri registrácii na súťaž určenú jednotlivcom? Názov družstva a to v 90% prípadoch.
Takže predpokladať inteligenciu a logické uvažovanie u ľudí je cesta k veľkému problému

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ve skutecnosti uplne irelevantni...tent test je udelat spatne zamerne, jsou zamerne vybrany nastaveni, ktere poskozuji jednu stranu. Nikdo asi neveri tomu, ze PCGamsN jsou takovy matlaci, ze to nevedi..tudiz je tady jasny zamer. To jak se jmenuje nejaky kompatibility mod je v tomto pripade fuk. Jedna se o zamerne cinknuty test, pod ktery se podepise samotna firma Intel..je to ostuda. Nic vic se na to rict dat snad neda.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vy stále neviete pochopiť, že ten test odráža to čo by spravil bežný BFU v dobrej viere že Game mode mu dopomôže k vyššiemu výkonu.
To že to redaktori nemali robiť a radšej vysvetliť čo ten Game mode robí je vec druhá.
Ako ale "Jumbik" nižšie píše, už to je vraj premenované a tým pádom je aj problém pre BFU vyriešený.
Proste tento test presne ukazuje ako ľahko sa dá ľudí manipulovať ak nenazvete veci správne. To sa Vám ja aj Redmarx snažíme vysvetliť. O nepoctivosti testu nepochybujem

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže prohlásíme tmu za standard, protože většina lidstva je retardovaná a nechápe princip elektřiny?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tma jako standart je ještě v pohodě. Horší jsou týpkové co vykřikujou, že světlo bez ohně je nástroj ďáblův a sem tam někoho pro výstrahu upálí... :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, taky mám dojem, že se k téhle věci vracíme pekelným tempem. :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano..muze byt, ze nekde v popisu tlacitka je chyba. Tohle nezpohybnuji, byt vubec nevim, kde se dany "Game mode" nachazi. Schvalne jsem si zapnul svuj Ryzen, pod Win7 tam nikde nic takoveho nevidim. Je to soucast Mater utility, jake verze? Je to soucast windows 10?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nie, BFU si určite v Ryzen Master v profile "game mode" nezapne funkciu "legacy compatibility mode". BFU si totiž ani žiadny Ryzen Master nenainštaluje.
https://c10.patreonusercontent.com/3/eyJ3IjoxMjQwfQ%3D%3D/patreon-media/...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, to samozřejmě platí pro národ, kterej si pod pojmem "rodinný auto" představuje ochcávii, a pod pojmem "SPORTOVNÍ auto" ochcávii roztroušená skleróza, a za ministra financí a posléze premiéra si výměnou za gumovou koblihu zvolí komunistickýho protekčního fracka, defraudanta, a dotačního podvodníka v jedný osobě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně je lenivý čítať, ale do biosu vleze a pomění tam kdeco. Pohádky se vysílají na ČT :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je slušnej slint: "A neide o to kto ten test robil, ale ako sa funkcia volá a dá sa teda jej použitie obhájiť aj z pohľadu skúseného redaktora."
Takže je jedno, kdo to testuje, nebo není? Ve spojení "niede o to kto ten test robil" nějak havaruje konretizace onoho redaktora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevis ale komentujes REDe obcas mas rozumne argumenty (kdyz mas spravne informace) ale ted opet blbost mimo misu ..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

On se tak jmenuje, dej si facku :) http://fii.cz/dtyva

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo aha, jde o nazev profilu, ne primo nazev te volby.

Jedina vada na krase je, ze na vasem obrazku je napsano Threadripper Profiles.
A kdo zapne profil urceny jednoznacne pro Threadripper na beznem Ryzenu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmaxi .... tohle jsem od tebe necekal. Game mode se to totiz vubec nejmenuje.

Viz tento obrazek s te AMD aplikace: https://www.amd.com/system/files/138886-ryzen-master-ui-personalized-per...

Jmenuje se to Legacy Compatibility Mode a da se k tomu v aplikaci zapnout vysvetleni, o co se vlastne jedna. A je to urceno primarne pro Threadrippery, nebo velmi stare hry, ktere maji v vice jadry skutecne problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ok, ale ty si musis obut bezecke topanky, lebo snad nebudes bezat v slapkach.. Bezecke topanky su 5kg kanady, lebo sa v tom lepsie pochoduje v blate. To je presne tento priklad. Mali to nazvat compatibility mode, ked to nazvali game mode, tak sa to ma zapinat pri hrach!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nazev je Legacy Compatability Mode a je soucasti kazdeho profilu(nejen herniho) jako samostatna polozka navic je u ni popis ze muze vylepsit vykon starsich app a her

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si HLASITĚ nesouhlasit.
Ta redakce, co vydala placený test jsou
a) diletanti
b) úplatní bezpáteřníci (to je něco, jako hanební pancharti)
Kdyby udělali svou práci POCTIVĚ, pak by b) neplatilo - tedy pokud rozumím správně pojmu "poctivost".
Pak by zbývala varianta "a", která, vzhledem k tomu, že byli zaplaceni, vychází jako pravděpodobnější.

Tak, či tak AMD ani za jednu zvariant nemůže.

Dokážu pochopit, že BFU pustí PC, vleze do BIOSU, uvidí GAME MODE a je slovíno. Ale zkušený recenzent?
Myslím, že poukazovat jakkoliv na "vinu AMD" je stejně nemorální, jako redakce onoho webu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu rict, ze bych AMD z neceho vinil, jen rikam, ze nazev "game mod" je blbej, protoze to implikuje zapnuti game modu pro hry. Nikoho tim myslim beznyho uzivatele nenapadne, ze game mod znamena mod pro stare hry.
Je ten nazev proste nestastne zvolen, to se s vama budu hadat a nechapu, proc to tu tak vehementne obhajujete.

Jinak s hodnocenim redakce toho platku souhlasim, bud diletanti nebo uplaceny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Však už také nějaký ten pátek není daná volba pojmenovaná "Game mode".
Nyní je tato volba pojmenována "Legacy Compatibility Mode", případně na stránkách AMD jsem nalezl také označení "Legacy Compatibility Game Mode".
To je myslím již plně "košer" název, aby si to bez zjištění významu, zaplo opravdu jen pár skutečných trotlů. Těm by ale nepomohl žádný název a vysvětlivky.
Ti ostatní to zkrátka nikdy nepoužijí, a nebo opravdu pouze v těch pár případech kde to má nějaký význam a užitek.

Tvrzení, že je test "v pořádku" protože si BFU tuto volbu stejně zapne, je tedy naprostý nesmysl!
Ze strany PCGamesN jde tedy také záměrná sviňárna, nikoli omyl. Silně pochybuji, že by pro testy použili ovladače a SW půl roku/rok staré - pokud ano, tak leda také úmyslně s vyloženě "chvályhodnými úmysly" ve snaze o "maximálně objektivní test" ;-). Intel asi musel být dost štědrý, aby se jim ta ostuda vyplatila!

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ze je test v poradku tady netvrdil nikdo. Slovy NIKDO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A i tak se tu najde plno lidi kteri se to snazi bud obhajovat nebo zlehcovat aniz by vedeli ktera bije jen se jim proste nelibi ze jejich milacek Intel je pranyrovan za nekale praktiky (opet)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to AMD taky takhle nepojmenovalo, zjevně tady většina diskutujících vůbec Ryzen Master neviděla. Ten mod se jmenuje Legacy Compatibility Mode. Právě, aby si někdo nemyslel, že to je nějakej univerzílní herní nastavení. Vypadá to takhle: https://hothardware.com/photo-gallery/Article/2729?image=big_ryzen-maste...
Zjevně aktivovali dole ten profil Game mode, ve kterým je ten Legacy Compatibility Mode zapnutý. Ale je to jasně popsaný jako nastavení vhodný jen kvůli kompatibilitě pro starý singl core hry.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze se to nejmenuje game mode, ale je to soucasti profilu "game mode".
Vy proste neuznate, ze ten nazev je retardovany.... :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne je to soucast vsech profilu a v kazdem od custom pres creator az po game modu je to volitelna polozka a v kazdem profilu je defaultne zapnute cele CPU ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Názov nie je retardovaný, pretože aj v "game mode" sa môže v určitých prípadoch hodiť zapnutie "legacy compatibility mode", ktorý je default vypnutý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tento článek!
- Je zajímavé vidět k čemu se Intel snižuje a porovnává svůj High-end s konkurencí, které zlomil nohu(jádra) a propíchl plíci(cache).
- I tak Intel nestíhá opravovat své průšvihy(Meltdown, Spectre) a chrlí zmetky.

Intel by se měl nad sebou zamyslet, uklidnit se, vzít si dva roky čas na rozmyšlenou a pak vydat rozumný procesor.
- Dnes výkon nepotřebujem... Windows 2000 nepotřebují nový CPU a 2x tolik RAMky, hry jedou i na 10 let starém 4 jádru, Word funguje na čemkoliv.
- Odpočinek mu ale manažeři nedopřejí... protože trh potřebuje inovace/renovace/aktualizace a hlavně prachy... a tak bude Intel pořád ve stresu a čeká ho smutek.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ten test Intel neprovadel, takze se snizuje dost tezko, kdyz za to nemuze. Test delal nejaky pochybny web.

Intel nepotrebuje odpocinek, Intel potrebuje 10nm, ktery ma perfektne rozmysleny. Jedinny ale podstatny problem je, ze tech 10nm nedokaze prakticky vyrobit a tudiz nemuze vydat procesory, ktere by dokazaly konkurovat AMD.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

"Ten test intel neprovedl".... vy opravdu dnes perlíte pane.
On ho opravdu neprovedl, on je pouze uplatil, aby to tak nějak vyšlo úplně jinak, než by to vyšlo normálně.

A mimochodem při uplácení jsou běžně stíhány (tedy ne v ČR) obě strany. Tedy jak uplácející, tak uplácený.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Odpovim sem vam vsem (i Escaton a VSK):

Jde o to, ze Intel jim dal procesor a rekl, udelejte test a pravdepodobne jim i poradil, aby to udelali ve hrach a u AMD zapnuli "logicky" Game mod. Tak to udelali ono to vyslo.

Nemuzu si pomoct, ale stale tam vidim to same a tocime se kolem jednoho jedinneho problemu: Intel vycurane nasel u AMD nazvoslovnou chybu Game mod jako mod pro starsi hry, takze je na AMD, aby to prejmenovala a dala do poradku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Věřím, že takový postup bude fungovat u dojičky z kravína s IQ těsně nad 70 body.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zaplatil za test, test byl udělán, podmínky toho testu známé pokud se nepletu byly. že někdo zvolil nějaký herní režim u testování her, nedivím se, zákazník to tak udělá

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Podminky toho testu jsou uplne jasne zvoleny v neprospech konkurencni strany, tady AMD. Tudiz tohle je evidentni klamani zakaznika. Kdo vi, jestli podminky testu nebyli stanoveny samotnym Intelem. Prekvapujici je na tom to, ze se pod to podepsal sam slovutny neohrozeny Intel a ze mu takova blamaz za to stoji..evidentne nejaka dobra povest je mu uplne ukradena..firma co se proste nemeni...
Nicmene jedno dalsi pouceni ten test ma, krome standardniho nikdy never sponzorovanym testum/statistikam, tak mame dalsi neverohodny portal PCGamesN .. cili po PCLabs, PCT, tu mame dalsiho kandidata co se nestiti ohybat testy..

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mě třeba na těch testech je Ryzen u zadele, ve hrách je pomalejší než 8700k, 9900k je rychlejší ve hrách než 8700k, jestli na ryzenu mám 100 nebo 80 fps je jedno, když na intelu mám 115

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mne je zase napr u zadele jestli mam 80 nebo 115fps...ale to uz asi taky vis.
Nicmene tady jde o princip toho, ze si Intel nechal zaplatit zamerne upraveny test a to jeste tak okate, ze si tim sam privodi jen dalsi ostudu. Neco, co Intelu neni hodno.
ps: a jinak s tim 9900k je rychlejsi ve hrach...tak to urcite bude v ramci jednotek procent :P .. ale mozna ze pro tebe bude i v desitkach ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No 15% nejsou jednotky (ale ani desitky) ...... ale zase cenove to vychazi vice o 100%. No nekupte to! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ten test Intel neprovadel, takze se snizuje dost tezko, kdyz za to nemuze."

Tak to máš pravdu. On dal len nejaký ten donejt a povedal: tu máte čosi na prilepšenie a hlavne nech je ten test objektívny :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby Intel jen poskytl procesory a pak dal ruce pryč, tak by to platilo. Ale pokud existuje dohoda mezi Intelem a "pochybným webem", existuje odpovědnost. Dohodu si nechali podepsat proto, aby mohli kontrolovat výsledek testu.

Taky si myslím, že všechny "testy" a "recenze" s podepsanou NDA by se měly defaultně považovat za nepravdivé. Pokud nedokážu říct, jestli jsou informace pravdivé či nikoli, musím předpokládat, že nejsou.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Díky za Krkovičku! :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Že jo, to bylo hezký. U něj aspoň bylo jasný, kdo je záporňák. Kdežto tady za to asi může AMD. Tedy podle reakcí některých reaktantů:D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

dodatek (pro oba): věřte mě...to nemá cenu!!!.....vůl zůstane volem, ať už bučí cokoli....
B.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

rektantů?!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Reaktant" jsem zvolil záměrně.
Podle mě si totiž reaktant nemůže svobodně zvolit, jak zareaguje - je mu to předem dáno jeho charakteristikou a vstupními podmínkami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne, nemuze za to AMD. O zmrdovitosti celeho testu tady pochybuje malokdo (jestli vubec nekdo). Cely spor je o retardovanem nazvu toho profilu, ktery samozrejme s uplacenym testem nesouvisi, jen tak nejak vyplaval na povrch...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi že Intel si objednal rady u stejné firmy, co radí Putinovi jak udělat dobrý dojem na západní státy. Ten modus operandi je hodně podobný...
Jinak vypnout půlku konkurenčního CPU je tak trochu zoufalství a tak trochu podvod na lidi.
Myslím že tohle srovnání bude v těch ostatních recenzích i spolu s vysvětlením proč, takže to patrně nebude moc plnit ten cíl že "Intel =+50%" ale spíš "30% za 300%" nebo "Intel špinavý hráč a podvodník ze zoufalství."

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Špinavým hráčem je Intel již dlouhé roky. Není to poprvé, co se snaží AMD poškodit nepoctivými praktikami. Dokonce o tom psali i na OBRwebu (https://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1...)...

Intel vlastně dlouhodobě přiznává, že AMD má velmi dobré produkty.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Určitá paralela tu je. Dnes už Intelu nikdo nevěří, ikdyž mluví pravdu. Je na to jeden anglický idiom: "boy who cried wolf". Z krátkodobého hlediska to funguje, ale tato kumulativní zátěž nakonec dokáže zlomit vaz. Pokud by chtěl být Intel znovu důvěruhodný, musel by být minimálně 5 let čistý.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

" Redakce webu Hardware Unboxed vzala stejné procesory, hry přetestovala a zjistila, že výsledky PCGamesN skutečně neodpovídají realitě .Ani při sebehorším nastavení pamětí se ale nedařilo dosáhnout s Ryzen 7 2700X FPS tak nízkých, jaké naměřil Hardware Unboxed."

nemá tam být PCGamesN ? Hardware Unboxed přece naměřili mnohem lepší výsledek

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je síla :D Místo aby využili setrvačnosti a neznalosti většiny lidí tak na sebe budou strhávat pozornost no snad se jim to pěkně vrátím šmejdům.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

V Ryzen Master se daná funkce již jmenuje “Legacy Compatibility Mode”.

Nevím kdy to přejmenovali, ale už to nějakou dobu asi bude. To, že o tom píší jako o Game modu, by mohlo znamenat, že jeli na nějaké starší verzi, nebo účelně uvádějí zavádějící informaci.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To by ale měla jít jiná věc.

Game mode podle návodu není nastavení, ale jen profil, který:
- zapíná Legacy Compatibility Mode a
- nastavuje Memory Access Mode na Local.

(První se týká jen procesorů s více než 4 jádry a druhé jen procesorů TreadRipper.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

i v gaming mode profilu je ale legacy mod v defaultu vypnuty stejne musi dojit k "manualni" deaktivaci casti CPU i kdyz si vybereme profil gaming mode :) (v kazdem profilu lze legacy rucne zvolit)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, kam se hrabe Zlobrův DosBox. To je teda síla. Takhle ze sebe dělat trotly, to snad ani za ty prachy nestojí... :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v tomto duchu je zlobr s jeho dosboxem bridil :))
ps: Obrmajer taky nastavoval pomaly timing u pameti, kde testoval Ryzen..jde videt, ze jabko (Obrmajer) nespadl daleko od sveho stromu (Intelu) ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No a přitom jeho články o taktování Phenomů II mi svýho času přišly jako velice slušnej materiál... no, začínám se smiřovat s pocitem, že nemusím rozumět všemu. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozor, OC clanky Obrmajera jsou dobre. Jeho testy, prupovidky a spol zejmena CPU & GPU uz nikoliv...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Předně bych chtěl podotknout, že GameMode jde zapnout jen přes Ryzen Master a pokud si ho nějaký "gejming madafaka" klučina vyhledá a dobrovolně nainstaluje i když mu PC normálně funguje, dá se předpokládat, že už VÍ CO A PROČ TO DĚLÁ. Sám mám Ryzen, hledám kde jaké procento MT výkonu, do toho občas hraju, ale RM jsem si nainstaloval jen ze zvědavosti co to vlastně je a nikdy to prakticky nepoužil... nejen proto že potřebuju rock stable PC, které nebude crashovat po pár hodinách fullloadu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jde to zapnout standardně jen přes Ryzen Master.
BFU jej na zakoupeném kompletním PC z Ryzenem na 90% nainstalovaný nenajde. Aby si mohl s touto volbou hrát, bude si muset sám Ryzen Master stáhnout a nainstalovat.
Co víc, už nějaký ten pátek je volba přejmenovaná na "Legacy Compatibility Mode", což tomu, kdo neví která bije, už tak lákavě nezní ;-).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jdu se podívat jestli už nemám půl roků zaplý "Game Mode" u 2700X :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak naštěstí nemám. Ale jediné co se připřepínání profilů děje je že se mění šoupátko "Legacy Compatibility Mode" z defaultního OFF na ON

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A nezačne se pak všechno tlačit na prvních 8 threadů? Není potřeba restart? Játo pochopil tak, že to stejně jako v UEFI v podstatě vypne CCX. Pak je restart nutný. Ale jak jsem psal, nikdy jsem to nevyzkoušel "na ostro".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sve komentare k clanku a k nastale situaci beru zpet. Je skoda, ze no-X tohle uz v clanku neupresnil.

Podle toho, co jsem se ted koukal, tak opravdu, jak uz tu pisi jini, Game mode neni v ovladaci pritomen a je nutne nejprve nainstalovat taktovaci pokrocilou utilitu RyZen Master urcenou pro pokrocile uzivatele pomoci, ktere lze na vlastni zodpovednost taktovat procesor.
Az zde je mozne "Game mod" aktivovat a tudiz je zcela zrejme, ze zadny bezny uzivatel nic takoveho omylem udelat nemuze a ze to smejdskej recenzent zapnul zamerne dost mozna na pokyn Intelu. Je to sprostarna.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Mile jste mě překvapil pane - málokdo dokáže přiznat, že se mýlil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych tady poděkoval Intelu, že jsem se díky jeho zaplacené recenzi dozvěděl něco o funkčnosti "Game modu". Doteď mám Athlon X4 840, takže jsem ani nevěděl, že něco takového existuje. No a teď i vím, jak to funguje. Je to smutně zvolené jméno pro danou funkci? Možná ano. Udělali to recenzenti placení Intelem nechtěně? No jistěěěě... :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Opravre si prosím jednu zásadnú vec v článku: tie testy NEROBILI PCGamesN, oni ich len exkluzívne publikovali ako prví. Testy robila "nezávislá analytická firma" Principled Technologies na žiadosť Intelu.

Dobrý rozbor v čom je ten test problematický robil Gamer's Nexus: https://youtu.be/D1mJMI_uaa8

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Firma která dělala testy (ten PCgamesN web je jen prezentoval) se rozhodla komentovat jejich testovací metodologie...

https://www.principledtechnologies.com/Intel/Response_regarding_PC_gamin...

To že Game mode označují za funkci, i když je to jen záložka, kde je více možností, které se dají zapnout, včetně toho legacy modu, ukazuje na záměrné mlžení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, když je řeč o Ryzen Master...tak jako majitel 1600X jsem ho zkusil nainstalovat a prozkoumat, lehce přetaktovat, jen tak ze zvědavosti a mám docela zajímavej problém. Když cokoliv v tom programu změním a restartuju PC, už se nikdy nezapne, až když udělám CLR_CMOS.
W10 Pro se všema posledníma updatama, desku MSI B350 Gaming Plus s posledním BIOSem, 2x 8GB Corsair LPX 2400mhz.
Nemáte někdo podobný problém? po netu jsem na to asi nenarazil. Jako ne, že by mě to nějak štvalo, ale přijde mi to divný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle spinavou vec dela Intel pro udrzeni vysoke ceny svych deravych refreshovanych produktu, dobre on vi ze Ryzen 7 2700X ktery jde dnes koupit za 340€ i kdyz je Core i9 - 9900K vykonnejsi nad nim vyhrava, pomer cena vykon jednoduse neosidi, lide jiz nejsou tupci aby umele Intelu solili penizky navic a dostanou za to par % vykonu rozdilem, navic vsechny Ryzeny sou odemcene a pajene coz u Intelu nehrozi, Intel tez zabiji kompatibilni socket AM4 ktery na sebe nahodil Bristol Ridge a bude na sebe hazet i 7nm 3000 Ryzeny 2 generace architektury ZEN.

Intel necht pekne naceni Core i9 - 9900K za 400€, to plne odpovida realite srovnani s Ryzen-em 7 2700X.

Intelí 14nm+++++, RTX od NVIDIE, Windows 10 od Microsoftu, Apple iPhone XS + Max, vsechno nekvalitni, zrave plus navic nenormalne prodrazene produkty ktere sou vysledkem ukazkovych idiotu, ne dekuji neprosim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně Game mode a „měli to pojmenovat jinak“, ono se to v podstatě jmenuje správně, ale musí si uživatel přečíst k čemu to je.
Z návodu Ryzen Master Tools:
„AMD suggests using the Game Mode profile to optimize overclocking for games, perhaps
with more aggressive CPU, graphics and memory overclocking taken toward the edge of
stability“

Takže myšlenka zjevně je použít Game mode na podporu agresivního přetaktování u procesorů s mnoha jádry (aby deaktivací půlky jader šel ten zbytek vyhnat výš).

Nastavení toho testu, tj. profil Game mode a zároveň konzervativní takty, v tom případě nedává smysl.

V každém případě když už někdo takový test dělá, očekával bych, že
- buď bude dělat test s továrním nastavením
- nebo alespoň ví co dělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Název "Game Mod" v tomto případě je jako pojmenování "LED Televizor"... Je to matoucí. Ano, je pravdou, že k danému názvu existuje popis, co to vlastně znamená, ale je to jako zabalit lejno do papíru s velkým nápisem Čokoládička® a na druhou stranu pak, že se jedná o exkrement... Běžný Franta Uživatel nečte druhou stranu. To, že tak nečiní je jeho chyba. Jenže proč se tedy nemůže jmenovat "Pomazánkové máslo" tak jako vždy a muselo být přejmenováno na "Tradiční pomazánkové"?!?

Ovšem o tom, že testeři přesně věděli co dělají není pochyb. Nejsou žádní Běžní Frantové Uživatelé. Moc dobře ví, jak časování pamětí ovlivňuje výkon a věděli i to, co v tomto případě funkce "Game Mod" dělá a jaký to bude mít dopad na výkon ještě před tím, než danou funkci zapnuli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to jeste horsi >> nejen ze museli zapnout gaming mode(coz by vysledek ovlivnilo jen opravdu kosmeticky) ale zaroven jeste museli rucne nastavit konzervativni takty a zapnout legacy ktere deaktivuje cast jadra ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím s analogií čokoládička/exrement. Game mode může v konrétních případech zvýšit výkon, kdežto exkrement nikdy nebude mít vlastnosti ceněné na čokoládě a vždy bude na h***o.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Slovíčkaříte. Moc dobře víte, že jsem uvedl příklad neadekvátního názvu a funkce v souvislosti s matením uživatelů. To, že v nějakých pár konkrétních případech daná funkce přeci jen vylepší výkon nepopírá její zmatečné označení. Někdy má i exkrement vlastnosti ceněné výše jak čokoláda... Třeba takový "Kopi Luwak", káva vybraná z exkrementu cibetky hodnocená převážně pro její kořeněnou chuť s tóny čokolády a karamelu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to ale má smysl i jako game mode, třeba 32-jádrový ThreadRipper asi bude pro hry typicky výhodnější přepnout na 16-jádro a přetaktovat.

Tady to prostě jen použili v situaci, kdy to nedává smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v tom máte pravdu. Já ovšem nerozporuji funkci jako takovou, ale její pojmenování a v obecné rovině pak pojmenovávání věcí a funkcí, které mohou mást a matou.

Všichni se zde ohánějí využitím ve hrách, ale tento mód může být výhodný i pro nějaké jiné, neherní aplikace, kterým daný mód bude vyhovovat. Proč to tedy pojmenovávat zrovna Game Mode? Řekněme, že to čistě hypoteticky bude vyhovovat nějaké CAD aplikaci nebo já nevím nějaké aplikaci na zakázku pro řízení Rovnáku na Ohejbák, takže evidentně pracovní aplikace bude využívat Game Mode... "Šéfe, práce s tou aplikací je pro nás zábava, tak jsem si to přepnuli na Game Mode, aby nám to šlo líp od ruky..." ;-)

Pojmenovávejme věci správnými jmény...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Běžný Franta Uživatel si v první řadě nemá instalovat nástroje pro pokročilé nastavení procesoru a pak tam klikat na věci kterým nerozumí.

Spíš mi to připadá jako když běžný uživatel proleze pokročilé nastavení WiFi modulu, přepne ho na 5 GHz (protože 5 je přece lepší než 2,4) a pak se diví, že mu to (s 2,4GHz routerem) nefunguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vy se tady hadate a unika vam to podstatne. Za to vsechno stejne muze nvidia. Treba to s tim jmenem "game mode", to amdcku urcite poradila nvidia a ten test nejspis zaplatila taky nvidia aby poskodila intel v ocich zakazniku. Nenechte se oklamat!!!! Hledejte prave viniky!!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

WTF

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OMG

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bezbillník! Na hranici s ním!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně z toho vychází, že AMD má konkurenceschopnej CPU, ale nešťastně pojmenovanej profil. Je to tak ? Pak to nebylo tak těžké. Konec detektivky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Viz výše, podle mě název profilu až tak mimo není, jen to není určené pro takové použití jako v tom testu.

Prostě použili špatné nastavení ve špatné situaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je to ze to co umyslne manualne zapnuli a tak odstavili polovinu CPU je jedno zmnoha nastaveni daneho profilu ktere je v defaultu vypnute (legacy compatability mode OFF) a tato volba je soucasti vsech profilu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, já jsem to pochopil (podle obrázku, který kdosi zde postoval), že když se zvolí profil "Game mode" tak tam je už kompatibilita zapnutá. Pokud je to tak, že při zvolení režimu "Game mode" není zapnutá a redakce tedy profil editovala zapnutím kompatibility mode, jedná se o úmysl, který by redakce měla vysvětlit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni už vysvetlovali:

https://wccftech.com/principled-technologies-replies-controversy/

Ťažko sa ale verí tomu, že by nevedeli čo sa stane, keď zapnú Gaming mode. Keď už, tak to mali otestovať s aj bez neho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani ty si to asi nepochopil, nakoľko v tej odpovedi, na ktorú odkazuješ, tí fušeráci chcú namiesto profilu "game mode" vyskúšať profil "creators mode", pričom problém je úplne inde: úmyselné zapnutie funkcie "legacy compatibility mode" bez ohľadu na profil. Ak aj v profile "creators mode" zapnú funkciu "legacy compatibility mode", vyjdú im opäť mizerné výsledky v nových hrách, keďže táto funkcia "legacy compatibility mode" je určená len pre staré hry a je zo strany AMD default vypnutá.
Táto testovacia firma svojou odpoveďou iba kamufluje zadanie od Intelu: zapnúť funkciu "legacy compatibility mode". V opačnom prípade by pri pretestovaní v profile "game mode" túto funkciu vypli, ale namiesto toho idú pretestovať profil "creators mode".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja netvrdím predsa niečo iné ako ty. Či to, čo použili nazveš po starom "gaming mode" alebo "legacy compatibility mode", je teraz jedno. Podstatné je, že pri ich skúsenostiach museli dobre vedieť, čo to urobí s CPU od AMD a preto si aj ja myslím, že to bol úmysel. Osobne v ňom nevidím žiadny zmysel, keďže ten CPU bude testovať veľa ludí a to, že niečo nie je v ich výsledkoch v poriadku by proste išlo von tak či tak.

Čo sa týka diskusie, tak pravdu majú aj tí, čo tvrdia, že pôvodný názov tejto feature nebol dobrý, pretože "game mode" evokuje zvýšenie výkonu vo všetkých hrách (nielen v starých). To bol problém AMD, ktorý ale vyriešili premenovaním tohto módu. Ja sa stotožňujem aj s tými, čo tvrdia, že tu bol úmysel tento mód zneužiť a toto určite nejde na vrub AMD kvôli zlému pomenovaniu. Tí, čo to testovali vedeli veľmi dobre čo robia. Ťažko ma presvedčia, že to tak nebolo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ukazka ako su to schopny prezentovat iny "pokrocily pouzivatelia":

citacia/

Co vieme je:
- testovali sa hry
- bol pouzity specialny amd optimalizovany game mod oproti intel stocku
- bol pouzity specialny pre amd optimalizovany docp pamatovy profil oproti standardnym intelackym xmp
- amd procak bol osadeny specialne pre amd vyvinutym chladenim oproti normalnej strednej triede
- intel vyhral rozdielom triedy
- amd tabor place a krici, ze podvadzali
- intel dal statement, ze si vazi pracu testerov, ze tieto vysledky potvrdzuju laboratorne, a ze sa tesia na viacej nezavislych testov
- amd tabor riesi konspiracne teorie

koniec citacie/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Test bol dobrý ,,,takýchto desať testov ročne od intelu ,tak na takého "Stacha" sa stejne nikdo nechytá!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na Ryzen bol pouzity software urceny pre Threadrippery ktoryh ma za ulohu zrazit 16 jadier na 8 a teda zrazil z 8 na 4...dalsia vec ze u Ryzenu bol pouzity, sice obstojny ale STOCK chladic kdez to u Intelu bola pouzita Noctua...vyhovorka - vraj u Intelu nebol stock chladic tak pouzili co bolo po ruke...ale to tu Noctuu mohli dat aj na Ryzen...aj to spravi par percent...jednoducho Intel velmi dobre vie ze ludia ktori o technike nevedia nic, su sprosti a radsej si daju poradit od tvrdohlavych lamakov, tak sa nechaju oklamat a je im to uplne jedno...darmo ze AMD ma lepsi pomer cena/vykon a nemusi svojich zakaznikov klamat podobnymi volovinami ako Intel...ludia si ho aj tak kupia...ano v hrach je o 5-15% lepsi ako Ryzen 2700X ale v ostatnych veciach ho Ryzen porazi a pritom stoji cca 330eur oproti 500eur...no je tam toho ked mam 104FPS miesto 114FPS no a co? za rovnaky vykon proste u AMD zaplatis menej...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel sa opat vyznamenal a ukazal ako mu prihara :-D Pri AMD FX by taketo cheaty nemuseli robit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.