Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel chystá dva superpočítače s Xeon Phi, 10nm Auroru a 14nm Thetu

A toto dufam nebude pocitat ziadne atomove vybuchy :)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Tipnul bych si, že bude :D Furt lepší, když se počítaj, než když se opravdu dělaj.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Třeba ne. Furt myslíte na nejhorší. Hanba vám.

Třeba bude dělat naprosto neškodné úlohy související s vývojem umělé inteligence, analýzou psychologie davu a jejich řízením, eugenikou, manipulací s finančními trhy, vývojem nových organizmů, virů, bakterií, biologických zbraní ... Nebo prostě jen louskat hesla pro NSA :-P

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, některé z těch jmenovaných oborů kdyby zaznamenaly nějaký náležitý posun vpřed, tak by to mohlo být ku prospěchu kvality života. Takže za mě - proč né, že? :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Americké instituce si pořídí počítače vyvinuté v Americe americkou firmou..
Není využití těch počítačů tedy soukromou věcí těch institucí, které si ty počítače pořídí? :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Až Vám budou na hlavu padat radioaktivní zbytky po testovacích atomových výbuších, které budou provedeny pro potvrzení výsledků simulací, tak si stále budete říkat, že to je soukromá záležitost těch institucí, které si ty počítače pořídí?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Neboj! Trošku optimismu. Ono to nebude tak horký. :)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

To byste se divil, atomové výbuchu sou secsakra horký, teploty při nich dosahují desítek megakelvinů.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem byl malý, tak se na takto "vtipné" hlášky zpravidla odpovídalo:
"Ha ha ha, zasmáli se zbrojnoši a odjeli na šicím stroji do lesa."
:p

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Blbé je, že to nejsou vtipné hlášky, nýbrž smutná realita dnešní doby. Před pár lety by snad nikoho nenapadlo, že se v Evropě bude válčit a přesto se nemyslitelné stalo skutečností. Z Ukrajiny k nám není zas tak daleko, balistická raketa krátkého doletu překoná tuto vzdálenost za pár minut.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak bliz na zapad (i k nam) je to pro Rusy snad z Kaliningradu ktery je zbranemi, vcetne atomovych, narvany az k prasknuti. Jo prave od tam na nas mirily hlavice jako vyhruzka at zakazeme protiraketovy radar u nas, ze pak ty zbrane stahnou, houbelec jsou tam do dnes a tuplovane. Ted muzeme jen brecet ze protiraketova obrana neni.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že tady plačeš na špatném hrobě.
Za tohle zvýšení válečného napětí, které také cítím, že nastalo, poděkuj někdejšímu důstojníkovi KGB, dnes vůdci Ruska, soudruhu Putinovi (předpokládám, že jakožto důstojník KGB byl členem komunistické strany Sovětského svazu).
Za tohle Američani opravdu nemohou, takže jejich superpočítače, které si sami pro sebe vyvinuli a vyrobili, tě v tomto směru znepokojovat určitě nemusí. :)
Není on ten Putin nakonec agentem zbrojních firem? Protože se mu podařilo v té naší pacifisticky založené Evropě, kde se vlády jednotlivých států řadu let každoročně předháněly v tom, jak moc přiškrtí výdaje na obranu, tento trend parádně obrátit tak, že jak se zdá, se teď zase pro změnu budou předhánět v tom, kolik každoročně do rozpočtu obrany nasypou peněz navíc oproti předcházejícímu období. Zbrojní firmy musí člověka, který takto silně dokázal zvýšit válečné napětí, přímo milovat. :)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Správný hrob, ale špatný server, protože tohle téma je tady trochu off topic.

Vy zřejmě máte hodně jednostranný pohled na světové události, vše co udělají američané je správně, vše co rusko špatně? To že USA se rozhodli tak dlouho vyvolávat (nejen) na Ukrajině revoluce, dokud se k moci nedostane jim servilní vláda, vůbec k válce na ukrajině nepřispělo, resp. to není příčinou celého konfliktu?

Co se soudruha Putina týká, nedělá nic, co by ve stejné situaci neudělali američané. Jako důkaz mohou posloužit události ve střední americe před 40lety. USA tehdy dodávali zbraně protivládním jednotkám v Nikaragui. Ta si stěžovala u mezinárodního soudního tribunálu, který za podporu teroristů odsoudil USA k placení válečných reparací Nikaragui. USA se k odsuzujícímu rozsudku ICC vyjádřili tak, že do toho, jak terorizují okolní státy jim nemá kdo co kecat a od té doby přestali uznávat ICC.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Takže USA, kde náklady na zbrojení celou dobu klesaly, jsou ty, co vyvolaly problém. Ne Putin, u něhož naopak náklady na zbrojení jdou nahoru od jeho nástupu k moci. Zcela logická úvaha :-) Připomíná mi sovětský boj za mír z ne tak dávných dob.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Jaká je souvislost mezi náklady na zbrojení v USA s válkou na Ukrajině?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mate aj nejake dokazi vasho tvrdenia? Americka vydaje na armadu leteli za poslednych 20 rokov vyrazne hore. Nejaka drobna fluktuacia sa neda povazovat za trvali pokles. Raketove zakladne NATO rastli v roznych statoch na Ruskych hraniciach ako huby po dazdi. A to aj po pade Zvazu a pred nastupom Putina. Ak si myslite, ze toto su sposoby ako upevnit mier, tak by ste sa mali zamysliet. Bola len otazka casu kedy na druhej strane bude niekto kto si nenecha srat na hlavu. Studena vojna je pre USA vytaztvom. Opet sa rozpadla krehka obchodna spolupraca medzi EU a Ruskom. Ved co nas to bude stat 10% HDP. Ale hlavne, ze naklady na vyzbroj idu hore a NATO posilnilo svoj vplyv Europe.
Stale mi v tom vsetkom unika aku ma z toho Rusko vyhodu. Ale ako to funguje sa mozeme pozriet na poslednej vojne v Europe. Problemy v Kosove boli vyriesene vejenskym zasahom NATO a odrhnutim Kosova, kde dnes stoji velka vojanska zakladna Spojenych statov. Problemy na Ukrajine maju byt vyriesene potlacenim prav etnika, ale v ziadnom pripade netrhat krajinu. To by potom nemohli stavat dalsiu raketovu zakladnu az na Ruskych hraniciach.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Líbí se mi, jak všichni rusofilové vytahují Kosovo . Kdyby Miloševič před tím nevedl dvě války - v Chorvatsku a Bosně, asi by žádné Kosovo nebylo. To zaprvé. A zadruhé - už dávno před Kosovem zde bylo Podněstří, Osetie, Abcházie, ale o tom záhadně mlčíte.
Opravdu se raketové základny USA přiblížily Rusku? Nebo je spíš realitou fakt, že jaderné zbraně jsou přesně tam, kde byly i před 25 lety, naopak došlo k zásadnímu snížení jejich stavu a likvidaci celé kategorie zbraní.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Co ma Milosevic spolocne s trhanim uzemia? Jeho zvrhnutie mohli riesit aj bez trhania uzemia. Oblasti ktore si spominal neboli bombardovane 3 krajinou. Prebehli tam obcianskevojny. Ano mozes tvrdit, ze niekto tam musel davat zbrane, ale tu nie je nik bez vinny. Navyse Podněstří ani Rusko neuznalo ako stat. A Kuvajyu uz nevidite? Ten si mohol vyhlasit nezavyslost ved ma vela ropy ktoru tazia zapadne firmy. V Afrike vnikaju staty ako huby po dazdi, ale to je tiez vsetko OK. Problem je to len v tedy ked to pomoze Rusom. Nehovorim Rusku, ale Rusom. Lebo ty ziju aj mimo Ruska.
Mnozstvo jadrovych zbrani sa vyrazne znizovalo na oboch stranach. Videl som mnozstva Uranu a Plutonia, ktore Rusko a USA uvolnilo do obehu. Je to cislo ktore nepovie nic o sucasnom ani minulom stave. Ale na vychode toho bolo rozobrane asi 4 krat viac.
Ked chceli dat Rusi rakety na Kubu, tak sa s toho islo USA posrat a hrozilo rozputanim vojny. Ale ich raketote zakladne v Turecku, Izrealy a dalsich su samozrejme OK. Pre nich bolo ukoncenie studenej vojny prehrov a chcu je spet. Po pade Zvazu, ani za eri slabych Ruskych prezidentov nezrusili jedinu zakladnu. Naopak NATO vytrvalo rastlo a cakalo sa na Putina a vhodnu prilozitost pre novu studenu vojnu.
Mna len stale udivuje, ze aj na IT servery, kde by clovek u diskutujucich cakal vyssiu inteligenciu. Narazam na to, ze propaganda ma prednost pre argumentami zalozenymi na faktoch.
Stale pocuvam, ako na nas Rusko ide zautocit a stale nic. Zato mame ISIS, ktory povazujem za vacsiu hrozbu. Ten vyvrazduje ludi po tisicoch a postupne sa dostavaju aj do Europy, ale tych budeme riesit az ked obsadia krajinu kde su suroviny, alebo ked zacnu v EU vybuchovat bomby.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

"Mna len stale udivuje, ze aj na IT servery, kde by clovek u diskutujucich cakal vyssiu inteligenciu. Narazam na to, ze propaganda ma prednost pre argumentami zalozenymi na faktoch."
To bych taky čekal, ale jste to přesně vy, který předvádíte naprostý opak. Redukce jaderných zbraní byla na symetrický konečný stav. Takže je naprostý blábol tvrdit, že toho na východě bylo rozebráno 4x víc, pokud toho tedy Brežněv 4x víc nevyrobil :-)
Stejně tak lžete o základnách v Turecku, kde účelově spojujete pojem raketová základna a jaderná raketová základna.
A jako největší komedii beru toto: "Stale pocuvam, ako na nas Rusko ide zautocit a stale nic." Rusko veřejně vyhrožuje Pobaltí. Žirinovský posílá na papírech ruského parlamentu (a určitě ne bez požehnání) své mapy rozdělení Ukrajiny do světa. Rusko anektovalo Krym a dnes zásobuje tu svoloč na Ukrajině. Ale oni neútočí :-)
ISIS je problém, ale často se s ním operuje jako s problémem zástupným. Je zásadní rozdíl mezi tím, když na mě míří banda magorů kalašnikovem nebo jeden magor, kterému dalších 150 miliónů věří všechny lži, jadernými zbraněmi.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

10% HDP? Ekonomický význam Ruska pro naši ekonomiku šeredně přeceňuješ. ten význam je naštěstí podstatně nižší. Rusko se rádo pomocí propagandy nafukuje ve virtuálního ekonomického obra, realita je ale úplně jiná.
A výdaje USA na zbrojení? Konkrétně, roky a změny výdajů v procentech oproti předchozímu období:
2011 -0.6%
2012 -5%
2013 -10.5%
2014 +0.6%
2015 +3.8%

Jak vidíš, opětovné zvyšování výdajů na obranu v USA nastalo až od roku 2014. Ta souvislost s Putinovým přepadem Ukrajiny je celkem zřejmá, že? Mimochodem, výdaje Ruska na zbrojení od nástupu Putina každoročně rostou o nějakých 20%. Proč to Putin asi dělá, pokud nemá v úmyslu přepadat cizí země?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jednak je Putin paranoidní psychopat, kterého všichni sledují a obkličují, aby ho mohli zničit. Takže má hrůzu z privatizace nerostných zásob do neloajálních nebo dokonce zahraničních rukou. Druhak by rád obnovil sovětské impérium. Zkráceně, každý kdo není s ním, je proti němu a podle logiky psychopatických zmrdů ho musí odstavit, ovládnout nebo rovnou zničit.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

A takto sa robi demagogia. Vybral si presne ten kratky casovy usek, kde vydaje klesali. Inak za cele ostatne obdobie isli hore. Ale aj tak je to pekny priklad a vsimni, USA zacalolepsie prosperovat rpavev obdoby, ked zvysuju vydaje na zbrojenie. Nahoda?
No a k tomu rusku. Ak by Putin zvysoval vydaje na armadu kazdy rok o 20%, tak uz by im na to ani tie ropne peniaze nestacili. Ale hlavne mi prezrad ktoru krajinu Putin napadol? Ja uznavam, ze na Ukrajine su Ruske zbrane, ale v tej krajine 40% Rusov, ktorym nevolena vlada zacala potlacat prava. Ak si sa niekedy rozpraval s niekym na Ukrajine, tak vies, ze tam bolo uz dlho napetie medzi prozapadnymi a provychodnimi stacilo, to trocha rozduchat.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nevolená vláda? Oni tam nebyly jak prezidenstké tak parlamentní volby?

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

@Jack FX
Vona Ukrajina na nas bude strilet atomovky?
To jsou mi novinky!

Jinak ostatnim pises neco o jednostranem pohledu, ale jak te tak sleduji, tak bych byti tebou radeji pomlcel.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí už Ukrajina žádné atomovky nemá, i když při tom bordelu, který tam panuje, bych se vůbec nedivil, kdyby na nějakou zapoměli.

Taky nevím, co se Vám na mých názorech nezdá, klidně budu kritizovat kohokoliv za iniciaci válečných konfliktů, akorát že USA toho mají poslední dobou na triku více všechny ostatní velmoci dohromady, proto je jejich kritika trochu více aktuální.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

@Jack FX
Tak znova:
Vona Ukrajina na nas !chce! strilet atomovky???

Dale jsem zatim od Vas cetl jen zly USA,Ukrajina, ale na hlavniho hrace jste nejak pozapomel (tim vazne nemyslim EU) :-).
Takze me moc nelakujte.Nejsem trinactka, ktera se by se nechala opit rohlikem.....

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Právě, když je takový rovnostář "padni, komu padni" , tak proč jeho příspěvky vypadají jako špatný jednostraný hate na USA? Ne, že by teda na nich nebylo co kritizovat, ale u spousty věcí co se jim předhazuje "šli akorát okolo".

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

A jak se ti líbilo, co dlouhodobě provádělo Rusko na Ukrajině v zastoupení Janukovičem?
Pro připomenutí klientelismus, korupce, zneužívání represivních a soudních složek proti opozici, rozkrádání presidentským klanem a spřátelenými oligarchy, kriminalizace opozice, omezování svobody slova, etc. . Jako zlatý hřeb pokus uzákonit a legalizovat uzurpaci všech tří pilířů demokratické moci - výkoné, represivní i zákonodárné.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pokusné výbuchy se už roky neprovádí, proto se simulují na počítačích, nikoliv opačně. A ty reálné se už od 60. let dělaly v podzemí.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jak už tady v některých příspěvcích padlo pár dohadů - tímto podávám oficiálně žádost o článek který se bude zabývat tím co se na dnešních superpočítačích vlastně počítá k čemu ty miliony wattů vlastně jsou.
Díky

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, 10nm superpočítač, to je bomba! A jak ho hledaj když jim ho odfoukne vítr?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Kam se ztratil David Ježek?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ztratilo se jich víc...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Víc? Koho dalšího máte na mysli?

O Davidovi vím, co s ním je, pokud bude mít potřebu nebo chuť, rád vám to sdělí později sám. Pokud je mi známo, měl by se vrátit (ledaže by s tím švihl, což by byla informace, o které bych dosud nevěděl ;).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No, poslední dobou tu píše akorát Jirka Souček a myslím dva články Behemot....

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

No, a za normálních okolností píše i David. Redakce diit.cz je prostě malá :).

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba linuxová Anička? Nebo to vážně bylo jen alter ego pana Ježka?

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Od Aničky snad poslední článek vyšel někdy v roce 2013, to bude letos dva roky, takže to zcela jistě s aktuální situací nesouvisí :-)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Anička byla vyloženě trapka ať už byla reálná nebo virtuální... To už Ježkoviny se četly daleko líp!

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

"Oba stroje vznikají jako zakázka pro americkou Argonne National Laboratory" takže z toho bude Matrix nebo Skynet???

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.