Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel uvádí Xeon DP s jádrem Irwindale

Grafy porovnání výkonu procesoru Xeon DP Irwindale (2 MB L2 cach

V pátek jsme vás informovali o tom, že obě firmy (AMD i Intel) přijdou tento týden se serverovými procesory. AMD uvedla x52 Opterony, Intel nyní uvádí Xeony DP, známé dříve pod kódovým jménem Irwindale. Ty jsou vylepšenou verzí současných Xeonů Nocona a to o 1 MB L2 cache (Irwindale má tedy dohromady 2 MB) a DBS (Demand Based Switching), což je vedle EIST další technologie pro šetření energií snižující v případě nevyužití procesoru jeho takt a napájení, čímž klesá i spotřeba a produkované teplo. Oproti Noconě je prý Irwindale v serverech až o 18 % výkonnější (viz obrázek vpravo). Irwindale je samozřejmě pinově kompatibilní s Noconou. Dalšími Xeony ve frontě na uvedení jsou Xeony MP Potomac a Cranford.

Mimoto dnes Intel uvádí také I/O storage procesor IOP333 postavený na technologii Intel XScale, který přináší zdokonalený RAID 6 s vyšší odolností proti chybám než u stávajících metod (pár informací o předchozím I/O storage procesoru IOP332 jsme přinesli v srpnu 2004, abyste si udělali představu, o co jde, protože u Intelu aktuálně ohledně IOP333 o informaci nezavadíte).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel uvádí Xeon DP s jádrem Irwindale

Žádné komentáře.