Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel uvedl čipset Z68 a k němu 20GB SSD Intel 311

neni to drazsi prave kvuli SLC ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to dražší, protože Intel inside ... :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To SSD ma 32M cache.. kolik maji ty plne osazene?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je dost nestastne zrovnavat tento SSD 311 s "beznymi" SSD, je totiz urceny primarne na osadenie priamo do zakladnej dosky do mSATA patice a ma prislusne miniaturne rozmery (napriklad Gigabyte uvedie dosky s mSATA paticami). Ten obrazok, co ste uviedli v clanku, podla mna nie je 311.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Respektive na tom obrazku je standardny SATA SSD, ale 311 su dva typy, ten druhy je miniaturny s mSATA urceny prave na priamo do zakladnej dosky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápu SmartResponse jako bypass, jenž mi obecně nepříjde jako příliš použitelným řešením (cena/výkon).

Lepším řešením pro zkušenější uživatele je si pořídit alespoň 12GB RAM, vytvořit 9GB RAMDisk (tmpfs) kdy hry si stejně nevezmou víc než 2,5GB a dávat si tam jen to co chci akcelerovat a mít pod drobnohledem (typicky cache prohlížečů, hromadná konverze souboru a nemusím řešit CCleaner apod). Je potřeba vytvořit startovací skript a umět vytvářet symlinky, obtížnější je to jen u rozežraných her nebo těch co si hlídají adresář instalace (to lze obejít také, jen je to pracnější). Výkonem jsem někde jinde a hlavně kešuji co chci. Navíc jednou naučený postup funguje na všech OS a nemusím se "spoléhat" na diskovou keš (cache) nebo podobná udělátka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To s väčším množstvom RAM súhlasím, no že by sa mi chcelo zrovna ručne "menežovať" túto RAM/Disk ako nejakú cache, to už asi nie ... ;-)

Čím je človek starší, tým viac vyhľadáva pohodlie a veci, ktoré ručnú prácu urobia sami za neho ;-P

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vyřešíte jednou a pak už CTRL+C a CTRL+V podle potřeb, chce to jen trošku zkušeností a docílíte lepších výsledků (sousta programů i při spoustě RAM odkládá na disk).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím jak si kupujete za své SSD do práce :) Evidentně nevíte k čemu je to dobré. Spěte dál.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No doufám, že mi tvoje arogance odpustí, ale budu nesouhlasit se vším, co jsi napsal.
Zaprvé, nechat si 3GB RAM, to fakt na seriózní práci je málo. Za druhé, kupovat si cokoliv do práce je asi nesmysl. Stejně jak věřím, že si někdo nekoupí SSD, tak taky věřím, že si do práce nekoupí 12GB RAM. A pokud už zaměstnavatel nemá problém mu pořídit 12+ GB RAM, tak pak nemůže mít problém s jedním SSD.

Druhá věc, kterou zjevně nechápeš je význam SSD, případně SmartResponse. Tvůj geniální RAMdisk čím urychlí načítání OS? Čím urychlí načítání hry, programu atd.? Ničím...

Třetí věc, na začátku píšeš o tom, jak si hry nevezmou víc jak 2,5GB, potom kerta stířáš tím, že si do práce nekoupí. Ty se živíš tím, že v práci hraješ paměťově nenáročné hry?

Čtvrtá věc, jsem líný člověk na to, abych vždy třeba před úpravou fotek vzal adresář s fotkama, nahrál na RAMdisk, upravoval a po té z RAMdisku smazal nebo někam zase kopíroval. Navíc to bych ten RAMdisk musel mít hodně velký aby se mi tam vlezla celá sada fotek. A dělat úpravy třeba na 4 dávky, to fakt díky, ale ne.
Navíc při každém kopírování do RAM čekat nějakou dobu než se to dokopíruje = zdržení.

Potom taky ne všechny tempy je dobré při restartu PC ztratit. Někdy se může ještě nějaký temp hodit, případně cache, tam už je to absolutní blbost házet a po každém restartu smazat. Protože se něco z cache ještě může hodit i po restartu, i když chápu že zrovna u internetového prohlížeče je to jedno. Ale tam mám diskovou cache vyplou úplně, takže zase nemusím nic řešit.

Takže na čem tak zásadním v práci pracuješ prosímtě, že od šéfa dostaneš jen 12GB RAM, ale už ne SSD, a že máš potřebu tam řešit RAMdisk, který ti omezí RAM na 3GB, což ti ale bohatě stačí?

Jestli ti příjde můj příspěvek urážlivý, tak ano je a proč? Protože nesnáším arogantní blby, co si nic nepodloží a jen si dobírají ostatní lidi v diskuzích nehledě na kvalitu svých názorů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A opět jeden o voze, druhý o koze. Tak jste si vybral nač jste chtěl reagovat a ve finále nepochopil pointu původníco příspěvku.

Vašim nadhledem jste mi neukázal dominanci, viďte ftipálku :)

I na seriózní práci mnohdy stačí 4GB RAM, jen pod tou seriózností si každý představíme něco jiného. Mluvil jsem o speciálním případu, kdy s více RAM se dá suplovat tato kravinka od Intelu, která funguje jen na nových deskách a její přínos je diskutabilní. Navíc by to bylo o řád rychlejší.

Pro jen a jen vaší informaci, v práci běžím na 4GB, z toho 768MB je RAMdisk, HDD je starý jednoplotnový ťamťung a dvoujádro AMD 4850e do os nabootuje do 20s.

Ono se dá zabalená data načíst z RAM, zkuste někdy parted magic (ano, opět ušmudlaný linuch co zachraňuje data).

RAMdisk je výborná věc při použití vlastních skriptů, ale to vám opravdu nebudu vysvětlovat, stejně je toto vlákno mrtvé...

Uchování cache je dobré tak na proxy server...

Ne, opravdu jsem původně nemluvil o PC v práci, navíc neběžím na intelu. To co jsem popisoval byl PŘÍKLAD kdy mám například 12GB RAM v domácím herním PC a za tu cenu se mi nechce požizovat SSD. Spousta her nedokáže využít volnou paměť a loadování trvá příliš dlouho.

Váš názor byl velmi kvalitní, jen reagoval na to co se hodilo panu spravedlivému :)

Víc to tu nebudeme rozmazávat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.