Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel: Ve slevách namířených proti Ryzenům můžeme utopit $3 miliardy

To sú peniaze na úplatky.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. V podstatě jen veřejně oznámili o kolik se tentokrát hraje. :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

uplatok prd platny, ked server ludia bojuju s az 80% stratou vykonu po vsetkych zaplatach..
tymi uplatkami mozu oblbovat max hracov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

intelaaaacke minuskaaaa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vystiznejsie si to nemohol napisat - uplatky za nastolenie nekalych a zavadzajucich praktik, ako sme dlhodobo zvyknnuti

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Budou to hlavně slevy pro OEM segment. Místo aby upravili ceník, tak dávají velký slevy. Proto je nová řada Xeonú o tolik levnější - má nastavený ceny, za který se to stejně reálně prodává po vydání Epicú.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro Intel je to také otázka prestiže, protože v poslední době to David natírá Goliášovi, tak Goliáš ukazuje jak lehce ho může rozdrtit. Otázkou zůstává jak moc si velcí odběratelé uvědomují kolik z těch 3mld zaplatí nebo už zaplatili Intelu oni.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je to přesně naopak, ty 3miliardy ušetřili ti velcí odběratelé na slevách. A Goliáš nikoho nedrtí, naopak si pod tlakem konurence snižuje marže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slovíčko drtí je myšleno jen obrazně (David vs. Goliáš).
A podle tebe dal velkým odběratelům slevy a díky tomu má 3mld navíc ? To určitě ne. Je to tak, že odběratelé to už zaplatili - ty 3mld přece nevyrostli na stromě.
Jako odběratel bych se na to díval spíš tak, že ty 3mld tak či tak platím já a Intelu bych se zeptal, jestli by nebylo účelnější je investovat do potřebných úprav architektury a odstranění chyb než na oblbování lidí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"že nám to tu uděláte hezký pane architekte..... "
"náhodou z družstva na to můžeme uvolnit až pětatřicet tisíc "
:-))

Slunce Seno Erotika

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To je sranda, před 3 hodinama jsem o vlakno niz napsal presne tohle a schytal 10 minusu a o chvili později je to tu jako clanek cerne na bilem. Tady je videt, jaci jsou nekteri fanoušci AMD fanatici a jak vůbec v nejmensim nedokazi odlisit pravdu, to jest to co se stalo nebo se deje od svých vlhkých prani a snu.

Intel proda všechno co muze prodat, jenze kvůli nezvládnutému 10nm procesu, kdy cast linek odstavil v jeho prospěch poněkud predcasne, vůbec nestaci vyrobit tolik, kolik by si zakaznici prali a do toho tlaci AMD na pilu a Intel musí davat slevy, protože presne takto to v byznyse chodi. Zakaznik si chce koupit Intel procesor, ale protože je tu AMD, tak jen naznaci, ze zvazuje nejakou moznost a Intel hned prispecha se slevou. Proste tak to je a nekteri nesoudni jedinci se tu klidne muzou uminuskovat, ale stejne situaci nezmeni.

P.S. Ještě vetsi sranda je, jak moje příspěvky tihle jedinci prekrucuji a jake konspirace a blázniviny pod mymi příspěvky vymysleji. Například, protože tu komentuju to co se skutecne deje, tak jsem obvinovan z fanouškovství k Intelu, ac jsem nikdy fanoušek Intelu nebyl. :-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, ty jsi taková kapacita, že jsi rekordmanem v počtu mínusů na všech forech, viz. včerejší článek od tvého boha: https://pctuning.tyden.cz/hardware/disky-cd-dvd-br/58263-micron-9300-pro...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ted si vem, ze jsem tam něco napsal a OBR mi pod to napsal, ze to tak není, jak si myslim, tak jsem vysvetlil, proc si to myslim a jak jsem se k tomu svému vysledku a z neho odvozenemu tvrzeni jednoduchou matematikou dostal a na to uz nikdo neodpovedel, jen davali minusy. Pritom o komentar niz jiny uživatel me tvrzeni podporil, zadne minusy nedostal.
Tak ted nevim, mam pravdu ja nebo ne. Pokud mi to nikdo nevyvrati, tak proste beru, ze mam pravdu, co jiného z toho mam vyvodit ja? A tady je to podobne, me příspěvky nikdo nevyvrací, jen pod nima jsou same fanaticke poznámky o bohu a podobne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To není pravda, já když na vás reaguju, vám většinou vaše tvrzení vyvracím.
Tento příspěvek budiž toho důkazem :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji používat Occamovu břitvu (https://www.sisyfos.cz/clanek/965-occamova-britva).
Nejdříve si napíšu své sdělení, několikrát jej pročtu a nesouvisející části vyhodím.
Přečtu si to ještě jednou a text zkrátím, ale tak, aby zůstala zachována informace.
Například předchoozí věta byla původně o polovinu delší, než je teď. Je to vynikající věc - pomáhá jednoduše formulovat myšlenky, které se pak lépe vstřebávají.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ok, zkusim to vic zkracovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... jo, postup výbornej, ale u některých jedinců by to mohlo dopadnout jako recept na výbornej kančí gulášek, který končí větou: A nakonec za stálého míchání lijeme do hajzlu... :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mnohem lepší je však Okamurova břitva, Occamova je už poměrně zastaralá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno to je spíš rozbitá Potterova hůlka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem také zákazník a Intel procesor si přitom koupit nechci. Takže příště prosím napište přesně podle skutečnosti - Zakaznik kromě Bobanowicze si chce koupit Intel procesor,.......
Předem děkuji. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel sis to poskládat k sobě? Cituju tě: "Intel proda všechno co muze prodat...vůbec nestaci vyrobit tolik, kolik by si zakaznici prali... a Intel musí davat slevy". Přijde ti to logické? Za tohle by Nobelovka za ekonomii nebyla.
Mně naopak přijde logické, že modří tvrdě procitli z blaženého snu, ve kterém stačilo přihodit kosmetických pár procent výkonu navíc v každé generaci a spokojeně dojit plnotučnou smetánku z kraviček, protože jediný konkurent po tvrdém háku domněle "definitivně" hajal na žíněnce ringu a nemohl se z toho přece probrat, že? Jenže modří nepočkali, až sudí napočítá do 10 a ten looser se kupodivu nejenže (sice otřesený) znovu zvedl, ale uštědřil modrému šampionovi pár hezkých direktů. Takže K.O. se zase odkládá a modrý team pochopil, že musí znovu pořádně máknout, aby na žíněnku nešel překvapivě naopak on - proto podle mne ty slevy a ochota k vyslechnutí připomínek zákazníků (á la zvyšování počtu jader, zapínání HT, atd.) Udržet si zákazníky za každou cenu a zabránit jejich přestupu do konkurenčního tábora, kde už je z čeho vybírat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To, že Intel predá všetko, čo vyrobí ešte neznamená, že nemusí poskytovať zľavy.
Ono totiž závisí , v ktorom segmente to predá

viď cenník Intelu
https://www.intc.com/investor-relations/investor-education-and-news/cpu-...

resp. aktuálna verzia
https://s21.q4cdn.com/600692695/files/doc_downloads/2019/10/Oct_07_19_Re...

Xeon 8280L (38.5M cache, 28 Cores, 56 Threads, 2.70 GHz, (205W), 10.40 GT/sec Intel® UPI)$17,906/kus pri odbere v 1000-och ks.

ale aj
Pentium G4930 (2M cache, 2 Cores, 2 Threads, 3.20 GHz) $42/kuspri odbere v 1000-och ks.

a je setsakra rozdiel, ak predávate svoju produkciu ako

Xeon 8280L alebo Pentium G4930

Radšeh poskytnete veľkú zľavu na 8280L ako malú na G4930

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlavne ak
Epyc 7742 64 / 128 2,25 / 3,40 GHz 256 MB cache 225W 225-240W $6950
https://diit.cz/clanek/amd-vydava-jeste-vykonnejsi-64jadrovy-epyc-7h12

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„To je sranda, před 3 hodinama jsem o vlakno niz napsal presne tohle a schytal 10 minusu “

Citace z toho původního blábolu:
(https://diit.cz/clanek/intel-s-10nm-procesory-pro-desktop-nepocita-vubec...)
„Tady aspon nazorne vidite, jak AMD vubec na Intel zadny tlak nevytvari navzdory vasim pranim, protoze vytvaret ani nemuze.“

A z toho aktuálního:
„do toho tlaci AMD na pilu a Intel musí davat slevy“

Čili AMD na Intel vůbec žádný tlak nevytváří a ani nemůže… akorát je Intel donucen vyrábět větší procesory, což mu nabouralo výrobní kapacity, a podle tohohle slajdu vyhradil 3 miliardy dolarů právě na kompenzování tlaku AMD.

Navíc, jak píšu u výše odkázaného komentáře, nebýt Ryzenů, zdržení 10nm výroby by pro Intel byla akorát drobná nepříjemnost.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je slušná myšlenková inkontinence...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, nie je dobre, pretoze ako uz bolo napisane hore, ak je vyroba vytazena a vypreda sa, ale aj tak sa slubuju zlavy, tak to uz je zasah marketingoveho alebo sales oddelenia. To znamena, ze nieco sa na trhu zmenilo. Je mozne, ze Intel zacina cmuchat situaciu, ze by sa mohlo stat, ze by uz neplatilo, ze co Intel vyrobi, to preda. Nemusi to prist pozajtra, ale trebars o 12 mesiacov (este nie su na Zen2 uplne vsetky AMDckovske produkty) a kedze roadmapy Intelu vyzeraju tak, ze za najblizsich +- 18 mesiacov budu v produktoch v podstate iba kozmeticke zmeny a gro produkcie zostane bud Skylake + 14nm alebo 14nm, toto je proste forma palebnej pripravy na to, ze bude horsie.

Navyse zmeny od cias, ked 4c/8t znamenal desktopovy top sposobuju, ze vyroba procesorov je pre Intel drahsia, vyrobia ich +- polovicne mnozstvo a este "musia" slubovat zlavy. V skratke: vyssie naklady na kus, mensi pocet predanych kusov a mensia marza na kus.

Z toho urcite akcionari nebudu nateseni (kedze z marze sa vyplacaju ich dividendy) a bude celkom zaujimave sledovat zverejnene ekonomicke vysledky a naslednu reakciu burzy.

edit: typo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty většinou nedostáváš mínusy za to CO píšeš, ale JAK a jaký nesmysl si k tomu vymyslíš.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Já už Reda víceméně ignoruju. Vypěstoval jsem si na jeho komenty slepotu, jen občas se ujistim, že se nic nezměnilo.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"ale ma pravdu předsedo"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V čem jako má pravdu? To jeho tvrzení z minulého příspěvku, že Intel vytváří tlak sám na sebe, takový blábol vypotí jen totální ekonomický analfabet. Intel dělá chyby, které pomáhají konkurenci tlačit na Intel. Kdyby tu žádná konkurence nebyla, pořád by šmudlali svoje děravé čtyřjaderné topinkovače a převis poptávky nad výrobou by řešili tlakem na naše peněženky. Redmarxovy hovadiny je opravdu lepší ignorovat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Je tedy možné, že se tímto slajdem nechlubí a spíš si stěžuje, ale kdo ví, co tím chtěl básník říci."
Je to interní prezentace, takže básník pouze konstatuje. Slajd může mít i zklidňující účinky a blahodárně působit na pokožku (zaměstnanci nebudou šílet a vedoucí vyvázne se zdravou kůží).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To budou akcionáři po výsledcích nadšení. ;-)

Krátkodobě může samozřejmě AMD opět poškodit, tak jako to nelegálně dělal v minulosti, ale dlouhodobě Intelu nepomůže nic jiné, než lepší produkty.

Třeba v serverech kdo se rozhoduje podle absolutního výkonu, cena/výkon, výkon/watt nebo dle bezpečnosti, tak vždy musí skončit u AMD. To, že se tak většinou neděje souvisí jen s velkou setrvačností (a možná i těmi "úplatky"), ale to nebude trvat věčně. AMD má teď čím dál tím zvučnější jméno a historicky jedinečnou výhodu v uvolnění rukou s továrnami. Prostě Tajvanci a případně Korejci umí vyrábět čipy efektivněji a levněji, než továrny v USA, Německu, Irsku nebo Izraeli. Tak jako většinu zboží.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

je jeste nutne, aby autori klicoveho SW ke svym produktum dodavali certifikaci "AMD designed/tested/supported", pac magori, kteri rozhoduji o nakupu HW uz nebudou moci pouzivat argument "protoze Intel"....
bohuzel vlastni zkusenost z dob P4....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ze stávající Lake architektury už nadojili mnohonásobně víc, přišel holt čas lehce nahnilou zeleninu krapet zlevnit. Jinak mi není zcela jasný, co znamená utápět miliardy ve slevách? To jakože budou zpětně dotovat cpu již vyslaný do distribuce?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to, že Koroljeva z Intelu z toho jeblo, tak zrušili celej Moon rocket 10nm... a v ASMC asi v mezičase vyrostl nějaký Werner von Braun...

Může to souviset s firemní kulturou: "neúspěšné" "nestíhající" výzkumníky vždy propustili-neudrželi (již několikrát), místo aby jim přidali kolegy... Takže noví lidé začínali znova a znova... Tzn. nějaký přiblblý manažírek neupřesněné úrovně "dělal pořádek"...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Však píšu už po několikáté, že ve vedení je to banda magorů...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Off topic: Už jsem se lekl, že se to tady změnilo na zubní kliniku. Článek s fotkou toho nového CEO Intelu a hned pod tím PR článek o el. zubním kartáčku taky s fotkou zubů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Americký úsměv"... to nám předhazovali v 90.letech- smát se jak debil i na vlastní popravě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A dnes už víme, že to byl Xanax a opiáty ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě tím „chtěl básník říci“, že z pohledu Intelu to pořád není nějaká katastrofa, že finančně nějak zásadně nekrvácejí.

I když je trochu mimo to srovnávat s čistým ziskem AMD (to, že firma má nějaký čistý zisk nevylučuje, že do nějakého projektu dávají mnohem vyšší částku).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mno, spíš bych ocenil, kdyby ty tři miliardy utopili ve vývoji. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel je typickým příkladem US enterprise, který dělá vše pro zlepšení svého obrazu v očích akcionářů i zákazníků. Míra důvěryhodnosti se v takových případech rychle propadá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.