Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Grafická karta Intel Xe DG2 pro high-end prý vyjde až roku 2022 a vyrobí ji TSMC

On i rok 2022 je znacne optimisticky. Na konci 2020 tedy muzeme pocitat jako prvni rok 2021 vyjdou konzole a budou tu minimalne 5 let, takze v tomhle byznyse ma nasledujici leta AMD vystarano. V konzolich teda Intel neprorazi a to je ta jednodussi cesta, jak se dostat do herniho byznysu. Sance, ze Intel za dva pul roku postavi herni kartu vyladenou v ovladacich tak, ze zvladne konkurovat nejen lidrovi trhu NVidii, ale i okolo naslapujicimu AMD, je temer nulova.

Intel bude rad, kdyz postavi vypocetni kartu, ze by to posleze udal i jako herni je z rise snu, ktere uz nakonec Koduri predvedl jednou u AMD s Vegou a moc neuspel a musel odejit pryc. Je videt, ze se nepoucil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>Pokud Intel přijde s vážně míněnou kartou pro hráče až v roce 2022, přinejmenším
>to vysvětluje, proč Intel opustili klíčoví pracovníci marketingového oddělení nové
>grafické divize - ještě dva roky by totiž neměli co dělat.

Keby len o nich

SANTA CLARA, Calif.
01/16/2020
AMD also announced it has hired industry veteran Daniel (Dan) McNamara as senior vice president and general manager, Server Business Unit. McNamara is responsible for building on the successful introduction of the 2nd Gen AMD EPYC™ processors to further accelerate adoption of the company’s high-performance server solutions with cloud, enterprise and ecosystem partners.

Most recently, he was senior vice president and general manager of Intel’s Network and Custom Logic Group. Throughout his 27-year career he has also held senior management and engineering roles at
Altera(FPGA https://en.wikipedia.org/wiki/Altera)...
https://www.amd.com/en/press-releases/2020-01-16-amd-strengthens-senior-...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak stara znama intel tragikomedia sa z cpu rozsiri uz aj na gpu ... im to proste nestaci

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S výrobou dojde opožděně i když to vyrábí někdo jiný. Zato marketing má vždy v předstihu!

Má to nějaké pomíchané ten Intel.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je normální, běžně se prodává něco co ještě nemáš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tal drive Intel nebyl znamy zrovna papirovym marketingem, oslazenym marketingovym test teamem s 'realnymi testy'. Smutne kam az korporace jako Intel klesla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Smutné je, že lidé jako vy nejsou schopni odlišit marketing od "jedna paní povídala". Tento článek je totiž z té druhé kategorie, ale to prosťáčkovi nedojde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne tak úplně. Pokud Intel oficiálně potvrdil, že:

1. První 7nm Xe bude výpočetní.
2. První 7nm Xe vyjde na konci roku 2021.

Tak i z tohoto vyjádření lze odvodit, že herní 7nm Xe vyjde po výpočetním 7nm Xe, což znamená nejdříve na začátku roku 2022.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

GK Intel high end výjde v roku 2022.
V roku 2022 GK Intel výjde až v roku 2025.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel by se už měl konečně chytit za nos. To co předvádí, by bylo pro většinu firem likvidační. Je to nepoloží, protože jsou obří a na trhu je velká setrvačnost, ale přijde mi, že se o to fakt snaží. V CPU nabízejí stále dokola přeleštěnou technologii s mnoha známými chybami za šílené peníze. Marketingem se očividně snaží všechny naštvat. GPU tu vynášejí do nebes (marketingově), ale očividně toho moc nemají, když (možná) bude někdy za dva roky. Už měli poměrně dost času se z té poměrně až nečekaně dobré konkurence u AMD vzpamatovat. Ale z toho co Intel předvádí se to dá nazvat jednoduše - šašci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A tak všechno špatné je pro něco dobré. I kdyby ta jádra měla nakonec skončit jen jako iGPU část stávajících CPU. Poskočí výkon, efektivita, zapracují na ovladačích. Úplně marné to nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To leda. Se samostatnou grafikou zatím Intel pokaždé narazil, ale integrovaná jádra jsou v rámci svého použití (zobrazovadlo plochy a multimédií) dost dobrá. Tak leda že by mohli aspoň dohnat Vegy a být použitelné i pro nenáročné zahrání v rámci iGPU. Jestli by to nebyla pro Intel lepší cesta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bummer.

:-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DG2 měl být hlavním produktem 7nm procesu (Q4 2021), možná se někomu v Intelu rozsvítilo a na vlastních linkách upřednostnil výrobu CPU před grafikami. Dává to smysl, 14nm produkty v 2020-2021 po stránce energetické efektivity už na konkurenci nedosáhnou. Je-li 7nm proces bezproblémový, není čas otálet a musí se na něj převést všechny CPU co nejdříve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel si správně uvědomil, že když už je největším výrobcem iGPU, tak by měl vstoupit i na trh s diskrétními grafikami. Každý začátek je těžký, ale směr je zvolen dobře. Zatím má obří zisky z CPU (diletantů je stále mnoho), tak proč je neinvestovat do GPU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muzou, ale vypocetni GPU je hlavne o hardwaru a nasledne o podpore aplikaci u zakazniku. Herni GPU je o vyladeni ovladacu pro tisice her, to Intel jen tak neda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpovědi Intelu ovšem málokdy vyjdou... stejně, jako ty výrobky... :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.