Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel zvažuje opuštění levných čipsetů

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Intel prý low-endové čipsety neopustí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Intel zvažuje opuštění levných čipsetů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, nejlíp byste udělali, kdybyste se úplně vykašlali na články typu, že Intel zvažuje opuštění nějakých čipsetů nebo že Intel zvažuje změnit číslovaní svých procesorů, ve kterých se tak vyžíváte. Kolik lidí takové informace zajímá? Jen se podívej, kolik příspěvků mají tyhle zprávy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že nikdo nereaguje na tyto aktuality ještě neznamená, že to nikdo nečte a nikoho nezajímá. Pro mne to má informační hodnotu a jsem rád, že se tu objevují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hezké, ale pokud jedna zpráva vylučuje tu druhou, tak vaše informační hodnota je úplně stejná, jako kdyby se nic nenapsalo. Ale to už se tu řešilo několikrát a výsledek je stále stejný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Vlada:
Jasně, nebudeme psát vlastně vůbec nic, když nic nevíme stoprocentně. Tak nějak by sis to představoval?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Té ironie netřeba. Tobě fakt nepřijde blbý jeden den psát, že nějaký taiwanský výrobce něco prohlásil a další den, že to Intel vyvrátil, jeden den psát, že se někdo s někým možná sejde a bude jednat o sloučení 2 formátů a další den, že se vlastně nesejdou, jeden den psát, že DaemonTools končí, protože si prostě neověříte fakta a další den to vyvracet, jeden den psát, že se spojí Micron a Hynix, další den to popřít a tak to opakovat 4x dokola... To ti přijde jako nějaká profesionální práce? Pokud ano, tak je vše v pořádku.
 
Já si ale myslím, že pokud nějaký taiwanský výrobce něco prohlásí, že by nikoho neubylo, kdybyste třeba jeden den počkali na ověření od patřičného zdroje (pokud nejste schopni si to ověřit sami). Navíc, to, že Intel opouští pole levných čipsetů jak tak strašně nazajímavá zpráva (svou nezajímavostí ji může trumfnout snad jen to vaše nekonečné informovaní o aktuálních modelových číslech Pentií), že by se tak moc nestalo, kdybyste tu zprávu nezveřejnili vůbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlada:Tak se jdi kouknout na http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=125052 tam teprve vcera psali otom, ze Intel chce opustit lowend. Dneska to mozna budou dementovat, pokud vubec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam stejnej nazor jako Vlada....CDR je celkem hodne aktualni a casto i presne...ale kazi to ta snaha byt za kazdou cenu prvni....vim, ze je to mozna z pohledu Wifta asi tezky, ale prave to odlisuje kvalitni weby od nekvalitnich -- umet oddelit kdejakej zvast od validni informace. 
 
a kdyby to neslo, tak bych si dokazal predstavit treba oddelenou rubriku s nazvem 'jedna pani povidala', 'nepotvrzeno', 'rika se, ze' ..... apod.
 
 A hlave - protoze o slovickach to bohuzel je - psat presne. Tedy presne oddelovat co je 'rumour' a co je 'prohlaseni'.  Nebo kdyz jedna - ne typicky vudci - research firmicka oznami svuj nazor na nejake Q2 vysledky, nemuze prece nadpis byt "firma ta_a_ta ziskala pres 10% trhu", ale treba "Podle research_firmy ziskala firma ....."
 
jinak diky za dobre odvadenou praci --- jste jeden z mala objektivnich (myslim) serveru.....teda pokud se do diskuse nepusti takovy zaujati chytrolini jako 'Peto/Fotoba' nebo 'Orel/Eagle' --- tito panove by si mohli zalozit firmu a zacit konecne zuzitkovat jejich vedomosti, protoze z jejich reakci mam pocit, ze vsemu - a cipum obzvlaste  - rozumi nejvic na teto planete. A jedna znacka je mala, ale nejlepsi a ta druha je velka a proto zla. ach jo, to jsem se zase rozepsal ;-)
..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale pánové, s takovým přístupem by museli čekat na vydání oficiální tiskové zprávy. A vlastně ani to ne, protože i po vydání tiskové zprávy může firma něco změnit, něco jí nevyjít... Takže raději počkat, až jak to dopadne.
A poté vydávat samé seriózní a ověřené zprávy. Například Intel dne xxxx oznámil výrobu, dne cccc začal vyrábět a dne wwww výrobu ukončil. Cena se pohybovala v rozmezí....

Jenže to by archív a retro. Možná se mýlím, ale zaměření tohoto a vlastně i téměř všech podobných serverů je poněkud jiné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Vlada:
Myslím, že "fotr" ti dostatečně dobře naznačil, proč to, co jsem napsal, nebyla ironie. Nejde tu ani tak o to, být ve všem první, ale nepsat to zase tak pozdě, abychom v diskuzi neměli samé "hahaha, to už jsem četl támhle před týdnem, to jsou mi teda novinky". Uznávám, že u nás existují situace, kdy bychom si něco měli více ověřovat. Na druhou stranu to nejde takhle dělat pořád, protože bychom nedělali nic jiného, než ověřovali tu a tu informaci. Občas při neověřování vycházíme z toho, jak moc se ten který zdroj informace plete. A zrovna "taiwanští výrobci základních desek" se moc často nepletou. Zde mohlo být na vině cokoli - od chyby u výrobců až po nepřesnou interpretaci serveru digitimes, odkud jsme (a asi nejen my) čerpali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 daemon: Máš pravdu, jsem ta nejdokonalejší bytost v celém vesmíru - Übermensch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, tys mě vůbec nepochopil. Podívej se na to takhle. Je léto. Spusta lidí tráví svůj čas místo u počítače na dovolených. Pak se po 2-3 týdnech vrátí a chtějí si na cdr serveru přečíst, co je nového. Schválně si zkus na cdr serveru nalistovat 2-3 týdny dozadu a změřit si, jak dlouho ti bude trvat přečtení všech novinek. A uvidíš, že je to dost otrava. Ale jakmile se jednou něco dočteš, co se další den ukázalo jen jako fáma, tak tě to skutečně nasere. Také si budeš říkat - proč o tom sakra psali, když to není pravda? A proč ten článek pak prostě nestáhli? No jen si to zkus - uvidíš sám. Stejné je to se zprávou, že někdo objevil nějakou díru ve Windowsech. Co je tohle za zprávu? To přece každý ví, že v každém operačním systému je spousta neošetřených kritických chyb. A pokud se zenužití nějaké z těchto děr neobjeví na internetu, tak nemá smysl o tom psát. Nebo mi snad dokážeš vysvětlit, jak by měla taková zpráva ovlivnit třeba jen sebemenší aspekt chování třeba i jediného vašeho čtenáře?
 
daemon: Mluvíš mi z duše. Největší nešvar cdr serveru je, že míchá odhromady a neodděluje fámy, fakta a vlastní komentáře. Už jenom ten nadpis. Intel zvažuje... Ne. Intel nic nezvažuje. Správně mělo být: Kolují fámy, že..., ale takový titulek by byl příliš seriózní na bulvární cdr server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Vlada:
No, tak to už jsi trošku přepísk, neinformovat o dírách. Jak asi můžeme dopředu vědět, že bude nebo nebude zneužita? Takhle má aspoň uživatel šanci tušit, že tam a tam je díra a čemu se případně vyhnout.
Ke zbytku se nehodlám vyjadřovat, nemám v úmyslu prorazit hlavou neprorazitelnou zeď. Jen se stále nestačím divit tomu, že ten náš bulvární plátek ještě čteš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, o dírách informujte, ale jen o těch, o kterých něco víte. Jak má podle tebe člověk vědět, jak se díre vyhnout, když o ní nic nenapíšete? Každý člověk přece ví, že každý OS má několik nezabezpečených děr. Teď někdo nějakou objevil. No a? Sám jsi mi nedokázal odpovědět na mou otázku, jak taková informace může změnit sebemenší aspekt v něčím životě, což je jasný důkaz, že taková informace je zcela zbytečná.
Nebo ty sis až do teď myslel, že jsou ve Windows už všechny díry zazáplatované a už samotné objevení nové díry bez sebemenšího upřesnění je pro tebe novinka???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.