Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Internet Explorer 9 Preview 2 s několika novinkami

Internet Explorer 9 logo (provizorní, neoficiální)
Je to necelé dva měsíce, co Microsoft uvolnil náhled platformy Internet Exploreru 9, což mělo sloužit především programátorům, web návrhářům ale i obyčejným zvědavým uživatelům. Za tu dobu se objevila jednak spousta námětů a připomínek, ale i samotní programátoři v projektu IE 9 postoupili o kousek dále a tak je tu druhé preview s dalšími novinkami.

Ještě než se rozhodnete IE 9 testovat, musíte vědět, že budete potřebovat alespoň Windows Vista SP2, na ničem starším to chodit nebude.

Internet Explorer 9 Platform Preview 2

Změny a novinky se týkají především výkonu a hardwarové akcelerace, nijak významně by se vývoj aplikací pro tento nový prohlížeč ale neměl od práce pro IE 8 lišit. Mezi nejvýznamnější inovace Microsoft řadí:

  • Zvýšení výkonu JavaScriptu.
  • Rozšíření podpory webových standardů.
  • Nové ukázky kódu, který využívá novinek v Internet Exploreru 9.
  • Nové testy dostupné pro pracovní skupiny WWW konsorcia (W3C).
  • Zahrnuté připomínky a nápady na předchozí verzi Internet Explorer 9 Platform Preview Build 1 ze strany webových vývojářů, získané prostřednictvím služby Microsoft Connect.

Ptáte-li se, jak to je s koexistencí IE 8 a IE 9 pak vězte, že se není čeho bát, oba browsery mohou (nyní) být nainstalovány souběžně. Jak na tom bude IE9 s podporou tagu <video>, jsme psali už ve středu.

Zdroje: 

Mail

Diskuse ke článku Internet Explorer 9 Preview 2 s několika novinkami

Žádné komentáře.