Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Internet, ISDN, Telecom, paušál, GTS, WiFi...

No, já jsem měl ve dvou různých lokacích (Šestajovice, Černošice) linky od telekapitalistů. Nejdříve v šestajovicích ISDN, pak ADSL a nikdy jsem nebyl spokojen s kvalitou služeb který "poskytujou" za ty nekřesťanský peníze, co jim platím. Časté výpadky a nízká rychlost už mě přestaly bavit, tak jsem jim logicky neproplatil dny kdy mi služba nefungovala a ty moulové se mi to snažili naúčtovat a přešel jsem na ČRa - levnější, rachlejší a hlavně spolehliví. V Černošicích jsem nejdřív měl 2 linky ISDN, potom jsem přešel na digitální okruh 512/512 za 17000 měsíčně - no hrůza, vyhrazenej neomezenej okruh a nejmíň 4x do měsíce výpadek na déle jak hodinu. Rychlost byla ok, ale taky aby ne u tohohle druhu připojení. Opět jsem jim demonstrativně nezaplatil poměrnou část a přešel po dobrých zkušenostech z Šestajovic (tam to byl Angel) na vyhrazenej digitální okruh za 16000 měsíčně a je to 1024/1024. Naprostá spolehlivost, naprostá spokojenost. Mám rád když za svoje peníze dostanu co mám dostat a nějakej nekvalitní poloprodukt. Telekapitalisty už nikdy!
 
P.S.: Když jsem měl u telekomu 3í hodinovej výpadek, tak mi bylo poté co jsem tam sám zavolal sděleno "do večera to snad začne fungovat" - naprostej nezájem.
U ČRa jsem měl zatím výpadek jen jednou - mojí vinou (vyhodil jsem elektriku) a za dvě minuty mi sami volali z technický podpory a omlouvali se za výpadek a že bude napraven do několika minut a pokud ne tak u mě budou do hodiny jejich technici (samozřejmě zadarmo) a dokonce mi sami dali vědět, že dobu výpadku nemusím hradit. Když jsem ale viděl, že opravdu snažej zajistit deklarovanou kvalitu služby stejně jsem jí samozřejmě uhradil. U telekomu i když byl výpadek jejich vinou tak odevšud čišela arogance a nezájem, není divu že od nich odešla i řada mých známých - nezřídkakdy na moje doporučení. Ať se ale telekom nediví když se takhle chová k zákazníkům svých předražených poloslužeb.
I kdyby byla kvalita a cena služeb stejná (jako že naprosto není.. málo kvalitní linka 512 za 17000 oproti vysoce kvalitní lince 1024 za 16000) od předrzlejch telekapitalistů bych odešel už jen kvůli způsobu chování k zákazníkovi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem uživatelem ISDN. Neměl jsem s ním nikdy problém a nikdy se mi spojení nepřerušilo. Ale ty vyděrače, kterým za to platím tak nekřesťanské peníze, už dále živit nehodlám. Plně souhlásím s tím příspěvkem, co se v něm píše o p Špidlovi a o jeho partě....Můj hlas nikdy nedostali a pokud mě nepotká choroba mozku, nikdy nedostanou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ERKOR je hnus, furt to padá, pingy na český servery tak kolem 150-200 ms, stahování 13-15 kb/s, rychlost někdy 100 kb/s, ale většinou 48 kb/s. Děs a hrůza. Za malý peníze malá kvalita.
Tip pro Liberečáky: Za podobnou cenu (370 Kč/měsíc) je výborný připojení 512 kb/s - LBnet - stahování 20-100 kb/s, taky wifina, kvalita jak prase. A nepadá to. Narozdíl od ERKORu to není lesní společnost a je to poznat. :-P

Můj verdikt: ERKOR je S**ČKA světa!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plně souhlasím s antikomunistou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U nás v Sokolově už WiFi bylo zavedeno ( trvalé připojení 64Kbbp za 450 Kč ).Není to rychlé,ale za ty peníze.Hned jsem běžel odkopnout žlutou brzdu s jejich "výhodnou ISDN" srač... , která má katastrofální poměr cena/rychlost.S WiFi jsem spokojený.Žádná špička a navíc trvalé připojení - to byl můj sen.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslouchej Martx, tak zaprvé by to chtělo se naučit psát a poté i přemýšlet.Největší komunistický idiot se píše Marx a zadruhé pokud jseš vymazlený nezletilec a nevíš vůbec co znamená podnikání a ty útrapy s tím spojené, tak nežvaň o nějakém hrabání pod sebe.AntiKomunista má pravdu a patříš do jednoho pytle i s tím Špidlou a spol.A co se týká tvého umělého převratu, tak mě napadá, že je obrovská škoda že tomu nepředcházelo jedno dobře cílené umělé přerušení.Mohlo být o jednoho odporného komouše méně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak moje zkušenost s připojení je asi stejná, jako tady u všech ostatních. Jsem teď u GTS a v posledních dnech jsem se často nemoh připojit.... Jako pravda je ta, že pevnou telefonní linku mám jen kvůli Internetu, takže me měsíční připojení stojí bezmála 950Kč. Naštěstí si teďv naší vesničce zřizujeme WiFi, takže si snad trocha polepším, už jen proto, že připojenej budu moci být celej den.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na Wifi jsem presel pred 2. mesicema a jsem absolutne spokojenej bydlim v malym meste takze o ADSL si muzu jen nechat zdat. Sehnal jsem si firmu ktera v nasem meste poskytuje pripojeni na Internet i prez to ze je jedina tak je absolutne seriozni a kvalita pripojeni je 100%. Rychlost neklesne pod 400Kbit a s 3GB limitem za 1000kč jsem Happy. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vykašlete se na takový diskuze o politice nikoho to nezajímá. Bavte se o připojení a ne o tom koho nesnášíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen se divím, že jste u telecomu vydržel tak dlouho. Já před rokem přešel na mobil a jsem plně spokojen. ADSL bych sice mohl mít, ale proč? Rychlost nepotřebuji a byt on-line tam kde zrovna zapnu notebook je super.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle pro ČT uspořádat pohřeb jako to dělali vysokoškoláci pro školství.
A tady to je aspoň pravá mrtvolka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neplatí to jen o menších vesničkách. Já jsem ze města s 40000 obyvatel a pevnou linku jsem odhlásil napodzim po té co pan Mlynář pouze sliboval jak CTc donutí, ale nic se nestalo! (na co je MI a pan Mlynář?)
Firmy si hledí jak nejrychleji vydělat a né jak získat zákazníky a nabídnout jim nejenom samotné připojení, ale i další služby s tím spojené. Všechny varinaty připojení, které jsou domácnosti schopny akceptovat, jsou brutálně omezeny a z 95% nijak negarantovány.
Vůbec se nedivím, že za takového stavu si lidé budují vlastní sítě a řeší si přístup na internet sami (přístup na internet je v poslední době čím dál více spojován s vývojem a prosperitou dané země = o toto by se měl v první řadě starat STÁT a ten jak jsem viděl včera ve zprávách řeší jak všem lidem ubrat na platech, pardón teda až na lidi ve vládě, kde se má prý přídávat!!!!)
 
Na co nám je vláda a politici, kteří si hledí jen sami sebe a na obyčejné lidi nehledí???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochazim take ze vsi a jedina moznost je dial-ip nebo isdn. Ted se objevila nadaje a o internet se snazi postarat obec (kdyz uz ne telecom). Doufam, ze plan obce vijde a budeme pripojeni prostrednictim kabelove televize. A pak, sbohem telecome.
Nevite nekdo, zda je obec Zasova (mezi Valaskym Meziricim a Roznovem pod Radhostem) pokryta nejakou bezdratovou siti?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na ja mel zablokovanou linku (6 mes. max.) a ted mi prisla faktura za obdobi 2.-16.4. na cca 700kc, nejvetsi gol je ale v tom, ze mi dodnes linka nefunguje (je neustale odrizla)
tak jsem se nasr.., zrusil pravo inkasa pro CTc, asi 2 h. jsem pres mobil bombardoval dotazy jejich bezplatnou "zakaznickou" linku ( a svete div se, po tech cca 2h. jsem konecne dostal spojeni na opravdu cloveka, s kterym jsem potreboval mluvit)
nevim, zatim ji nerusim, protoze stale doufam, ze se CTc vzpamatuje a zacne nabizet to, co lidi chteji a ne jen tahat prachy za kazdou cenu ... :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by mi nekdo poskytnout informace o tom, jak zalozit obvasnkse sdruzeni a zajistit pripojeni k internetu? A pokud mate i nejake zkusenosti jaky hardware a tak. Za vsechno budu vdecny. Dekuji

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem taky z jedne male vesnicky jen asi 1 kilometr od Prahy, ale bohuzel nemame zadny signal na Zizkov nebo jinou WI-FI sit, je to k besu!
ADSL neni a nebude, takze bud TELECOM nebo nic :-((((((((((((((((((

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No skoro bych rek ze si tema tarifama telecom kope hrob, jeste ze ma tolik zakazniku a monopol, normalni firma by uz davno skrachovala
Mam takovou malou otazku: Kde bere to zdruzeni pripojeni? Nakym bezdratem? komu za to platej?
My mame ve skole nakej bezdrat na 3.5 Ghz ale kdyz sem se ptal kolik stoji jenom hardware tak mi rekly ze to je asi 30000 coz je proti wi-fi docela drsny, ale zase to prej umoznuje az 4 mbity, kdyz to u nas zkousely tak max. propustnost  2 mbity ale mame to uskrceny na 512 kbitu ale i tak se muzeme telekomu smat do xichtu s jeho isdn i adsl

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, myslím že z toho plyne naprostá nechuť lidí co s Telecomem měli někdy něco do činění tuto zkušenost  opakovat, kdo má jinou variantu jde za ní a za službou Telecomu v dnešní generaci mnoho lidí nepůjde už jen z prinipu, já teda určitě. Mysím že ty lepší časy pro něj již byly...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jeste jsem zapomel dodat, ze ta nesr... prerostla v zalozeni vlastniho WiFi sdruzeni, zatim mame 15 clenu a zajem projevilo dalsich 30, neagregovana konektivita pres CRa primo na optiku 1Mbps za 12kkc vc. DPH, 2Mbps za 16kkc (predpoklad je asi 500kcpm na clena) a konektivita bude urcite lepsi nez soucasny dial/ISDN
je jasne, ze to nebude schopne poskytnout skutecny "broadband" pro vsechny
 
jo v robute mam prumer kolem 4Mbps ( to uz jde... :-) )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela dost informaci se da najit prez http://www.czfree.net
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pana ministra Mlynáře máme ve vládě do počtu. To ví všichni a myslím, že to tuší i pan ministr Mlynář. Koneckonců jeho silné postavení ve vládě a významný vliv jím řízeného ministerstva ukázal i poslední příběh s odvoláním Valeskiho.
Ale i kdyby byl pan ministr Mlynář silný ministr, nemyslím, že by něčeho dosáhl. Protože nikdo z této vlády NECHCE ničeho dosáhnout. Rozhodně ničeho ve prospěch uživatelů internetu.
Takže žlutý moloch má zcela volné ruce.
O tom to je...
 
P.S. že je ČTc z hlediska ISDN v zoufalé situaci svědčí i to, že za poslední dva týdny bylo u nás ve firmě 6 (slovy šest) různých dealerů vnucujících nám ke třem ISDN2 linkám co máme (pouze na voice do ústředny) další. A nechtěli se nechat odbýt, že opravdu ale opravdu žádné další ISDN linky nepotřebujeme, nechceme a nebudeme kupovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby ten Telekom nestahl pod vodu i Eurotel.
Pred 1/4 rokem jsem se zamyslel a zjistil, ze to co platim u Eurotelu, tak u Oskara volam cca 2x tolik.
U tech mobilu je to totiz strasne jednoduchy pokud se clovek neupise.

JEste odhlasit pevnou linku a sbohem Telecome....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne clanku, klidne se toho na vesnici neboj, tam nemas zasranej vzduch kazdym zaricem se 100x vyssim vykonem nez je norma, jak ve meste (priklad Karlovy Vary, kde je tohle pripojeni uz nepouzitelny, kvuli par idiotum, co si "oroštovali"  poradne zesilovace) ... sakra prace ;-// a ruseni je vsude a pingy nekolik sekund a ztraty paketu desitky procent.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Re chudák
A co GPRS ? K ideálu má sice daleko, ale pořád je to lepší než dráty od žluté bestie. Pokud jde o Wi-Fi, zkuste se podívat na www.czfree.net. Když nic jiného, dá se tam sehnat kontakt na lidi, kteří jsou schopni změřit, zda u vás něco je. Další možností je, domluvit se s ostatními, založit občanské sdružení a podělit se o konektivitu od velkých operátorů (pro inspiraci se podívejte na www.dobnet.cz).
Na www.internetprovsechny.cz se dá také zjistit leccos zajímavého. Chce to jen trochu snahy. Informace o dobrých a levných věcech si musíte sehnat sám. Reklama je od slova klamati a slouží k tomu, aby neseriózní firmy mohly lidem vnucovat předražený brak. Reklama na internetexpres je toho zářným příkladem. Hlavně si nic nezačínejte z Telecomem. Pevná linka Telecomu je nejhorší možné řešení jakéhokoliv telekomunikačního problému!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mlinář je ve vládě skutečně jen do počtu. Jeho uměle vytvořené ministerstvo informatiky je taky k ničemu. Nepamatuju si, že by za Klause nebo Zemana bylo nějaký Ministerstvo Infomatiky. Je to zas jen jedno uměle vytvořený a sakra dobře placený a možná i podplácený místo. On a ta banda blbců ještě nikdy nic nedotáhli do konce. Už několikrát sliboval snad ve všech sdělovacích prostředcích že s tím zasr..ým Telekomunistem něco udělá, ale výsledky nejsou nikde vidět. Pořád má jen plnou hubu keců a skutek utek. Pak to dopadá tak že normálnímu slušnýmu člověkovi nezbyde nic jinýho než si s partou nadšenců udělat něco vlastního lepšího levnějšího a hlavně rychlejšího. Telekom je takovej krásnej příklad Komunistickýho Pohrobka. Z lidí tahají jen prchy a z všechno, ale kvalita služeb je na ho..o. Pak to vypadá jak to vypadá ČR člen EU kterej má nejhoší připojení. Už mě to tady všecko sere Telecom, Mlynář a ta banda čuráků okolo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám stejné zkušenosti jako vy. ISDN jsem používal dva roky s tím, že musí přijít doba lepší = rychlejší, levnější (permanentní). Po zvýšení DPH jsem vydržel ještě dva měsíce a pak jsem se už skutečně nas... a linku zrušil. Ty neskutečný žvásty o zlepšení situace se nedají již poslouchat. Nyní již pátý měsíc mám připojení přes Eurotel data nonstop a až na cenu jsem v pohodě, pomalé ale v mém místě spolehlivé a konečně kdykoli a bez hlídání doby připojení.
Myslím, že ČTc právě ujel vlak. Evidentně samotné mobilní operátory překvapil zájem o paušál přes mobil, a je jen otázka času a technologie kdy bude připojení rychlejší a levnější. Tak jako je u ČTc již více minut datových spojení než hlasových, překlopí se tento poměr i u operátorů mobilních. Tím chci pouze říct, že jakmile bude vhodný paušál (cenově) u mobilu - hlas+data okamžitě odhlásím pevnou linku.
To, že Mlynář zařídil nákup Eurotelu pro ČTc jsem považoval nejdříve za neskutečnou naivitu a hloupost (pro další vývoj jediné, ještě do té doby funkční konkurence v oblasti telekomunikací), ale teď to považuji za záměr a svinstvo vůči všem v této zemi. Jenom omezenec nevidí situaci v okolních vyspělejších zemích, že dnes je na prvním místě rychlost a kvalita informace ( pro chudáky mimo Prahu i dostupnost). 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mlynar je pica ktera jenom hrabe do vlastni kapsy.. fuck off

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Keby ste si ludia odpustili tie vulgarizmy, mozem s vami len suhlasit az na jedno: ČR nie je clen eu s najhorsou inetovou konektivitou, to sme my -.SR. U nas je ISDN vo viacerych oblastiach povazovany za technologicku spicku. chello nie je pristupne skoro nikde, DSL je cenou zrejme len pre firmy a WiFi, bud sa nie je ku komu pripojit, alebo tam kde sa nachadzate je WiFi smetisko (rozumej dokonale zarusena, nepouzitelna oblast). ja osobne cakam do leta na chello, nic ine neostava. aj to nie je naisto ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podívejte se na WWW.ERKOR:CZ  Já mám od nich připojení už 3měsíce a jsem naprosto v pohodě!!!Při platbě 350Kč na měsíc mám neomezený internet rychlost 92kb/s!!!!!!! a v září mi navýší na 128kb/s a to vsš za 350Kš i s 22%DPH!!! to je facka Telecomu jak hrom!! nevíhodou je, že musíte sehnat minimálně 10 lidí co do toho půjde s váma a instalační poplatek je 2000Kč!! Na stránkách mají kompletní ceník.No prostě super!!A hry po internetu?? Naprosto v pohodě!!!!! Ping skvělej!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pred 14 dny sem si poridil GPRS Data Unlimited. Porizovaci naklady 1690,- i s modemem za 1Kc. Upsal sem se na 2 roky. Telecomu sem odnesl pristroj, zrusil sem linku a jediny co ode me jeste uvidej bude platba za posledni mesic.... Ted platim 830,- mesicne, coz sem platil CTc taky. Sem pripojenej v podstate nonstop a sem spokojenej......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naše vesnice se spojila s dalšími třemi vesnicemi a příští měsíc jsme na WI-FI. Cenu si určujeme sami dle koupené konektivity a počtu připojených.
Co budeme dělat s linkou od Telecomu je asi jasné.
U ná v ČR je několik zlodějů v pořadí:
1. Stát
2. Telecom
3. Microsoft
4. ...
 
Mohu teď vyřadit platby pro  2, částečně 3, ale co s 1?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RE: Kony: ad3) - a co ti brání oprostit se i od něj? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 snowracer: dělám v oblasti řídících automatů a tam jiná alternativa než MS není. Ve "volných" chvílích dělám IS pro firmy a tam se musíš přispůsobit co je tam a většinou je to další hrůza SAP a MS Server.
Jenom doma si můžu dělat co chci:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

RE: Kony: Krutá pravda :-) Ale souhlasím, alespoň doma, když už ne pracovně...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2kony: ad 1) emigrace za lepsi konektivitou ... :-(  /novy rok 1948, 1968...  zeby az v 2008 /

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji denně nebesům, že jsem na VŠ koleji a tyhle problémy neřeším. Telecom má své sídlo kousek od našich koleji a vždy když jedu kolem zvedá se mi žalůdek. Mlynář mele na ústech, ale skutek utek. Není to tak dávno, co jsem se díval na přímy přenos Kráčíme k širokopásmým zítřkům. Bylo viděť jak je ta diskuze řediteli Telecomu nepříjemná a po krátke době zdrhl. Pán mlynář přišel v polovině, protože prý obhajoval nějaký zákon. Je mi z toho zle. Nejvíce mě ubijí fakt, že semestr končí za okamžik a celé prázdniný ztrávím na MODEMu. Hold na lepší bydlo se dobře zvyká. Tímto vyjadřují soucit všem, kteří mají s Telecomem jakoukoliv spolupráci, ať už se to týka jenom faktur či problémům s připojením.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

telecomu jsem dal sbohem před měsícem... opusťme toho vydřiducha, stejně jako jsme to udělali se železnicí - úsek dlouhý 38km stojí 2x více než nejdražší autobus! A Telecom? Nenílepší běhat s disketou mezi sebou?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no mne se CTc jeste moc opoustet nechce ( i kdyz mne poskytuje velke kulove... ), ale porad jsem optimista, ze sve chovani bude muset zmenit ( pri reklamaci faktury dotycny priznal, ze EXPRES je pekny shit, ale tvrdil, ze pripravuji zmeny)
ono CTc je asi jediny, ktery ma moznost nabizet skutecny celoplosny broadband za rozumnou cenu...
ze tak zatim necini a nekolik let jen poskozuje sve jmeno, je vec jina...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 john 28. května 2004, 13:24 :  Kdyz na vlady a ze vsechny jsou stejne....... ja teda nevim ale nechapu jak nekdo muze tvrdit ze pravicaci hrabou jen pro sebe (to si sice nebyl ty ale vychazelo to ze stejneho zakladu)....kdo za celou dobu ma nejvedsi podil na zdrazeni internetu jako vlada? napovim vam, je to ta ktera nam snizila DPH za internet o 3%...ctes spravne SNIZILA protoze jsem na vlastni oci videl a na vlastni oci slysel jak tohle vazeny pan Spidla rekl ! To ze nerekl ze chvilku predtim to zvedli o 17% to uz neni prekrucovani hodne politika ale primo provokace ktera zaslouzi byt potrestana a proto vsechny nabadam k obcanske neposlusnosti zamerene na tohohle lhare....... pokud ho nekdy potkam tak mu se slovy "ty jsi vrah ceskeho internetu" plivnu do tvare, alespon mu bude to zdrazeni neprijemne jako nam kdyz ho ted vubec nepocituje ! Jedine cim se utesuju je ze jsem tyhle "komouse vyprane v savu" nikdy nevolil ale to mi  je prd platne :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tele co? m...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz me z toho hrabe, samozrejme ze neslysim ocima ale usima...zas tak blizko dukovan nebydlim :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Varuji před připojením přes Erkor. Kdo nevěří, ať tam běží:
http://mujweb.cz/www/vslesy/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2bobek: na tuto vladu?..., to nemyslis vazne, kdybys napsal VLADY, to uz by bylo objektivnejsi
BTW: za ktere vlady bylo odhaleno nejvice korupci, podvodu apod..... ( a nekteri uz i pykaji)...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Gizmo.. takze agregace 1:10. Hmmm.  A to mas tech 96 garantovanych ? Podle vseho to vychazi 1 ADSL na 10 lidi .-) S kolika lidma to zdilis ty ? Ted jsi v poho, ale az budes mit na drate tech 10 lidi, tak tu budes brecet. Samozrejme ti to nepreju !!! Chran buch...  Jen jsem tak nejak uz pesimistickej, co se tyce rozdavacnosti firem.... At ti tva spokojenost dlouho vydrzi !!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

je to stejny fsude. rok a trictvrte na ISDNku, tedka pul roku na wifi. routujeme 256ku od ISP pro devet lidi, takze potom kazdej plati 200 mesicne za 24/356. POHODA JAK PRASE. Pan ministr at skodi do zdi. udelal tam za celou dobu PEKNE H***O.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem taky prasknul do modemu a telefoni linky a začal shanet wifi.Sehnal jsem firmu pro cely barak (panelak cca 40 bytu) z toho tak 3 rodiny by měli zajem (zatim) a za slušnou cenu zřízení do 500 kč se těšil že vše pojede jak ma.Ale poslední krok,a to potvrzení od družstva(družstevní panelak) mě vyrazilo dech_CHCEME POPLATEK 2300kč-tak to je rozvoj internetu v CR???!!!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jeste nase sajta s malym know-how:
usti.wz.cz

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Naše zkušenost je velmi podobná. Jsme na vesnici, máme ISDN a dali si také na konci února GTS. 24.4. jsme od nich dostali mejl o omezení hodin připojení na 4 hod. denně a 8 ve svátek, a to od 1.5. Nicméně ve smlouvě, kterou sami navrhli a podepsali je bod, ve kterém se zavazují veškeré změny avizovat 3 měsíce dopředu!! Nevěřím, že finanční nevýhodnost tato firma s miliardovým obratem (jak se mi sami do mejlu pochlubili), neměla spočítanou už v únoru, že nevěděla, že nebude moci dodržet své závazky a přesto nabírali nové klienty. Okamžitě jsme jim napsali, že trváme na dodržení podepsané smlouvy. Kde to jsme, že si kdokoliv jednostranně a beztrestně prostě nedodrží smlouvu? Myslím, že takový gigant má prostředky na to, aby se choval korektně k zákazníkovi, dodržel podmínky, ke kterým se zavázal, ale musel by prvně chtít. Jo, když nedostali zaplacenou fakturu v termínu, ozvali se okamžitě a když ji neměli na účtě ani druhý den, tak nám připojení zrušili hned. Naše porušení smlouvy se jim nelíbilo ani trochu. Nehnuly s nimi samozřejmě žádné naše mejly a protesty, odešli jsme také a podařilo se nám zařídit zde bezdrátové připojení, telefon jsme na Telecomu odhlásili také a můžou nám všichni vlézt na záda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JJ, Bobek může mít pravdu, ale já ji zatím budu řešit občanskou neposlušností. Tudíž, že nepůjdu volit neb nemám alternativu. Doprava nikdy nepůjdu, totiž tak zparchantit dobu po umělém převratu se snad dá jen v banánonosných republikách. Nemohu jim to zapomenout, ačkoli je pochopitelné, že pravičáci hrabou především pro sebe - stát nestát. A jestli se moci chopí opět, tak už asi budeme platit i za vlastní větry:))) A doleva už jen taky těžko. Nemá-li levice z čeho brát, tak se de facto začne přibližovat k pravici. 
A co občanský stát? Rada starších, moudrých, nehledících na korupci???
 
Sorry za částečný off-topic, ČT je obraz stavu vlasti naší drahé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ Anti... & Kontra... Patrně nechápete plně svět v souvislostech, a jeden z vás si nestačil nahrabat, když Klaus vyhlásil, že se v privatizaci "na chvíli zhasne". Zdroj: Tomáš Ježek, duben 2004. Mohu dokladovat odkazem. Nyní logicky ztěží vydělává a potýká se s úřady... A to jsi nežil v socanské Francii... (tedy nyní už je to trošku lepší, ale o pár let dříve byl česky socialismus hadr). Martx nemá s Marxem nic společného, za to si můžeš sám, že když uslyšíš slovo levice, tak vidíš rudě.
Víte, ono je skoro 15 let po předání moci (kdo si myslí, že studenti dokázali sami vyvolat rozvrat policejního státu, tak je náctiletý sám:)), a kromě možnosti opuštění republiky i za třeba lepším internetem a svobody slova (pokud vás má čas někdo poslouchat) se nic moc nestalo.

Pokud nadáváte na TELEKOM, tak si uvědomte, že se chová jen jako správný kapitalista v tomto odpovídajícím státě, kde nefunguje např. organizovaná občanská neposlušnost jako v zaběhnutějších demokraciích. Snaží se ze stávajících technologií vyždímat co nejvíce peněz a až bude situace alarmující, tak jen přehodí výhybku na vyšší rychlost. My si jen zanadáváme, občas se podepíšeme pod nějakou petici a je klid. Regulátor ČTÚ funguje je jaksi "jako", TAK CO VŮBEC CHCETE ???
V ČT nejsou hloupí jak si mnozí myslíte, ale dokáží velmi dobře kalkulovat, kam až mohou u pověstné trpělivosti českých Pepíků zajít.

Můj dík patří alespoň jedné vlaštovce - p. Sovovi a jeho internetprovsechny.cz. Jenže takových iniciativ by měla být celá řada... Ale i toto je zase o pragocentrismu. Praha je jakž takž různým inetovým spojením prověšená, takže tam je klid. A z regionů se křik do hlavního města jaksi nedostane, vždyť to jsou "jen" regiony. A ve vesničkách? Tak to už ČT vůbec nestojí za zájem...
Smutná realita, což?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sergeji ty ten LBnet máš? Já o něm docela uvažuji. Máš nějaké doporučení nebo tip? Jaký máš ping a průmětný download? Dík za info Dan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nyní jen doplním vlastní, rozumně provozuschopné řešení...
V článku a příspěvcích o nemožnosti vysokorych. inetu uvedené jako by i na mne platilo. Tudíž jsem vzal firemní N6310i a navěsil se k eurotelímu GPRS. Někomu by to snad mohlo stačit, ale nejsem z těch:) Následně jsem ji počal využívat jen jako upload kanál. Na Download jsem si oživil několik let nepoužívaný talíř, pořídil sobě satelitní kartu a stal se zákazníkem www.skysat.cz.
Vezmu-li v úvahu výdaje do polostátních či jiných institucí, občasnou nekonektivitu WiFi, tak mi mé současné řešení do vyřešení vhodnější konektivity naprosto vyhovuje. Hlavně, že je rychlost vyšší...
Málo či vůbec se o takovém řešení píše a je to docela škoda...poplatky za paušál GPRS si někde najděte sami a skysat měs. 290,- (mám raději variantu za 546,-). Vše včetně daně. 
Je to trochu uživatelsky náročnější, ale pokud máte tu správnou čtelekomem vygradovanou motivaci, tak jistá úskalí ohledně nastavení jistě překonáte !!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesnáším komunisty!!!!! Tak co to meleš o umělým převratu??? Bohajeho. Bejt tu předchůdci Grebeníčka, tak ani nevíme, co je internet. A Špidlu by měli zavřít do blázince i se Sobotkou. Jak jste to někdo mohl volit. Naivita lidí nezná meze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jako mam ten samy pripad, az na to ze wifi si poridim tak za 2-3 mesice, ale ted semi taky prakticky stalo ze sem se v PO a ve ST nemoh vubec pripojit, na mejl mi nikdo neodpovedel, na hotline jsem si 17x vyslechl smycku vazne hudby, az na treti den mi zavolala zenska a omluvila se, ze chyba byla na jejich strane ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mlynář je nula- proč tedy kvůli nule plýtvat silnými slovy.Yellow pussy-to je panečku lochna na prachy-moje zkušenost:Už v lednu jsem se z linky odhlásil(proč platit 400kč ,abych to tak žekl, "za sex s vlastní rukou") ještě dubnovou stvrzenku na 400+"výlohy" jsem  na zaplácnutí obdržel.Teď sem u sestřičky(Eurotel)750Kč měsíčně -Je to zatraceně pomalý,ale alespoň tam můžu být takřka furt...Už aby ty žluté obstarožní čupky byly ubodány neúprosným nožem konkurence(dej bůh dlouhý věk našim vnukům ať se toho dožijou...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

john: Ne, to seš pozadu, měls to stihnout už v 1998 ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to tady pročítám a nestíhám zírat. To že jsou služby ČTc slabé se ví. Já jedu ISDN a GTS - jsem z vesnice a jinou možnost mi nedali. Platím za to jak za Hrad. Nestahuji (to také ani nejde) chci být OnLine (servisuji PC a tudíž to i potřebuji).
Nestěžujte si na Mlynáře!!!
ČTc platí daně!!! A velké. A vláda má prdlajz v banku (protože rozdává jako by byl konec světa) a ty jejich daně potřebuje. Vláda bude držet ČTc jak jen to půjde.
Stěžujte si na tuhle vládu. To snad chce znovu klíče a tuhle pakáž z vlády vyrazit. (jsou tam za moje peníze)Tady se prostě přerozdělují peníze z internetu (daní) kamsi jinam a nevíme jak.
To že ČTc stále reklamuje ISDN jako možnost (neříkají jedinou -opatrnost) jak být na netu i na telefonu, to je přeci polopravda. To jde u ADSL taky - to by stálo za žalobu na klamavou reklamu.
Ať takhle přihlouple nereklamují a ušetřené peníze dají na snížení poplatků.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem teda rád, že mám GPRS (ale od ErrorTelu) ... Jsem na netu pořád a kdyby ta rychlost byla kolem 64-128 kbit tak se vznáším v nebesích. Mobilita je moje.

A problémy s rušením (telefon & repráky) jsem vyřešil alobalovým kvádrem kolem celýho Siemensu (přes kterej se připojuju). Ale czfree.net by taky nebylo špatný (ale kdybych měl stolňas) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tímto článkem chce asi Mikrob naštvat všechny, co čekáme na rozhodnutí o zkušebním paušálu od ČTc a jinou vidinu internetu moc reálnou nemáme. Já jsem jako na trní - http://blog.macich.net/2004-05.html#280203

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to tady, ten slavny den, kdy knam byl zaveden vysokorchloství internet :) Kabelovej net v plzni temer fertig. V utery naklusou manici vod karnevalu a sem na šestikile on-line :) Zbohem žlutej more - už nikdá more. Jinak souhlas - špidlovci spatky ke krumpacum. Kazdej kdo ma jeden semestr ekonomie vi, ze podle vseho ho ani jeden spidovec nemá. Podle toho taky vedou tuhle (pro ně) schyzofrenní politiku. Mlynář je podle mě dobrej kumpán, ale v tomhle nic nezmoh. caj všem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.