Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iOS 11.3 zneprovozní iPhony s neoriginálním displejem [2MB GIF]

To je hnus velebnosti, jdu blejt !

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

co je na tom hnusnyho ? kdyz si koupis audinu a odejde ti motor tak si tam taky nechas dat nejlevnejci klon od cinana ?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kecy, motorem je procesor. Tady se meni predni sklo karoserie.

Od Applu svinarna, ale tohle kazdej uzivatel vi a jde do koupi iPhonu s tim, ze mu ho muze Apple kdykoli posrat. Takze v takovyhle situaci davat neoriginalni nahradni dily je fakt hloupost uzivatelu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> ale tohle kazdej uzivatel vi a jde do koupi iPhonu s tim, ze mu ho muze Apple kdykoli posrat

No evidentne tohle kazdej uzivatel nevi, jelikoz ty servisy maji tuny zakazniku... reseni je nicmene snadne: kazdy servis prestat brat iPhony uplne, a rict zakaznikum at jdou k... Applu. Pripadne opravit a dat podepsat ze na opravu je zaruka 2 dny. Pak si mozna ovecky uvedomi kolik opravdu stoji mit ajfoun a budou se tim ridit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Servisy jsou podnikatelé a ne revolucionáři. Spousta servisů navíc originální díly bere (pro jakoukoliv značku), jen pro tu jistotu, že to bude bez problémů kompatibilní se zbytkem přístroje a vydží to záruku. Vyúčtovat to zákazníkovi problém nemají. Byli by sami proti sobě, kdyby nebrali zákaníky.

Mě spíše štvou servisy, co zamlčují co za díly použijí (netýká se přímo Apple, ale obecně). Spousta servisů jsou všiváci, co náhradou namontují cokoliv co zrovna vykazuje základní funkčnost a člověk se pak nestačí divit. Pokud je sleva značná a zákazník je s tím srozumněn, proč ne, ale v opačném případě to není právě fér.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl si dodat že je třeba s tím sklem vyměnit ještě komplet řízení a to by si nechal dát neoriginální jen sebevrah :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Druhovyroba se u aut normalne pouziva a casto je i kvalitnejsi nez originalni dil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když mi na Audi A4 odejde páčka blinkrů která stojí 4500kč tak použiju páčku z VW Golf, která stoji 1500kč. jde o identický díl, která jen má v katalogu Audi jiné označení. o nákupu na vrakovišti nemluve. Jinak co se týče motorů, tak jsme teď do Roveru dávali motor z Hondy. Motor byl stejný. Jen příslušenství se trochu lišilo. V případě aut bývá problém s elektronikou. Kvuli ochraně proti krádežím jsou třeba navigace do systému nakódovány a nelze je použít v jiném autě. Oficiální servis to umí nakódovat ale dělá to jen pro nově nakoupené díly. Účtenku z vrakoviště neuznávají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o další z tuny chyb iOS - už je někde vyjádření, že to budou opravovat.
Je to jednoduché - neopraví? Další žaloba, kterou můžeme přidat k probíhajícím "baterkám".

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

U nás v práci, jsme měli Iphone kdysi jako služební všichni a postupně se přecházelo na Android až zůstal jen jeden jediný. Ten říká, že se s Androidem nechce učit, ale o tom že by tel. Iphone chválil nemůže být řeč. Zajímalo by mě, jestli ostatní taky přechází-odchází od Apple?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

je jasny ze lidi co nechtej platit za aplikace s iphonem stastni nebudou

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já s Apple po dvou letech používání iPhone nadobro skončil. Naštěstí jsem nerozšířil základnu produktů, takže to bylo jednoduché. Nedávno jsem byl na pohovoru na frontend development (v požadavcích byl i vývoj mobilních aplikací), na pohovoru mi řekli, že dostanu nejnovější iPhone (při tom co toto pronášeli, tak vypadali, že učurávají štěstím) a že iPhonů se právě týká onen vývoj, tak jsem se jim jen zasmál, sbalil jsem notebook s prostřeleným jablkem, otočil jsem se a šel, s tím, že až přejdou na něco rozumnějšího, tak ať se ozvou :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hustý, ty musíš být opravdickej kabrňák co tomu nejen rozumí, ale ještě máš koule na pravém místě :)) Zkusils to konzultovat s doktorem? Ono to bude možná souviset s tou lobotomií, kterou jsi podstoupil pár let nazpět...

https://www.neowin.net/news/android-usage-nougat-is-still-king-but-oreo-...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsmesnejsi je, ze Apple pouziva tolik specifickych soucasti, ze mluvit o neoriginalni komponente prilis nelze. Cokoliv je apple-specific, musi byt originalni. Maximalne lze mluvit o zmetcich, vykazujicich kosmeticke vady.

Nebo ten cinan snad zacne doma tisknout OLEDy a soused ma ve sklepe malou tovarnu s 14nm litografii a aby mohli dodat neoriginalni displej? :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi te prekvapim ale neoriginalni displeje se vyrabi. I na mem PDA Acer N50 jsem mel neoriginalni LCD s nizsi svitivosti. U smartphone se ted dokonce objevilo i par nahradnich displeju ktere ve svem ridicim cipu meli skodlivy kod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že se to děje na jediném typu, tak to s nejvyšší pravděpodobností bude bug vzniklý nějakým hotfixem. Vzhledem k tomu, že displej iP8 má tzv. 3D touch, takže to není jen obyčejné šmudladlo, ale bude tam celkem komplexní subsystém se obávám, že ty neorigo dipleje neobsahovaly něco co Apple automaticky předpokládá, že tam je (neboť má vše pod palcem a nemá potřebu testovat neorigo HW) a prostě selhává komunikace. Koneckonců touchpady na W10 také umí pěkně potrápit. :-)

V opravách iOS 11.3 je třeba toto:
WindowServer

Impact: An unprivileged application may be able to log keystrokes entered into other applications even when secure input mode is enabled

Description: By scanning key states, an unprivileged application could log keystrokes entered into other applications even when secure input mode was enabled. This issue was addressed by improved state management.

CVE-2018-4131: Andreas Hegenberg of folivora.AI GmbH

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kdyz dvoum novym iPhonum prohodis displaye tak ti to nepojede taky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A je k tomu nějaký zdroj? To by mě docela zajímalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.engadget.com/2018/04/11/iphone-replacement-display-ambient-l...
sice touch vrstva pojede, ale umre ambient light sensor

jako ja mam spis podezreni, ze ma iphoun v sobe romku se seriakama vseho a pokud to neodpovida seznamu tak tam neco naschval zkurvi
a samozrejme jedinej kdo do romky ma pristup je official repair applu

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je určitě zajímavé. Asi by to chtělo vidět průkazně a raději na více přístrojích (třeba 4), jestli tam umělec něco nepoškodil, protože nefunkčnost ambient senzoru při jejich prohození je fakt divná věc, navíc není nějak globálně známá a toho by si určitě všimli i jiní rozebirači.

Seznam ID použitého hardware je určitě zanesen do šifry v secure enclave, ale dost pochybuji, že tam je zanesen senzor "okolního světla".

Protože ty displeje prostě nějk vyměnit jít musí, to by na to autorizované servisy musely mít nějakou fičurku jak to znovu spárovat a moc se mi nezdá, že by taková informace někde neunikla (minimálně v Číně, kde se s tím nemažou).

Je pravda, že Apple dokáže být s neoriginálními díly otravný, ale tohle by mi přišlo jako hodně riskantní opatření (zejména v USA).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz jsem to tady jednou psal , ze veskera SN jsou v apple zarizenich a pokud navstivite Apple service s nejakym problemem tak oni to nejdrive napichnou ,testnou a reknou vam co bude dal.

Problem s autorizovanym servisem je ten ,ze treba v Irsku (RoI) zadny na telephony neni.
Jiank dily se daji koupi a to bud org, OEM a nebo nejake co neprojdou kontrolou a nebo jsou upravovane.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nieje mozne proste zakazat aktualizacie na takto opravenych telefonoch?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že ano.
Ba přímo je nejlepší zůstat u iOS 10 a na iOS 11 (alias beta shit) neaktualizovat.
Snad bude iOS 12 zase, pro změnu, za něco stát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda mám poslední dobou pocit, že Apple zkouší, kolik lidí dokáže na*rat a kolik si toho může dovolit. Jako nedá se brát v potaz každá zpráva co se objeví, protože často se hraje na "pojďme trollit Apple" (hlavně iDnes se v různých rádoby novinkách vyžívá), ale ono stačí vidět lidi u nás ve firmě, protože všichni s firemním telefonem mají iPhone 7. A postupně se množí stížnosti na různé problémy. Apple by se měl trochu zamyslet, protože zatímco Android (sice trochu krkolomně) se postupně vyvíjí z chyb, které ho dobu trápí, tak Apple jde zatím opačným směrem. iOS 11 je venku už dlouho a s každou novou podverzí dělají nové problémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.