Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 5S pod lupou: Apple se s 64bitovým čipem A7 připravuje na smartphony s 4 GB RAM [test výkonu]

"Americký gigant však nemyslí pouze na současný trh, ale jako první se začal připravovat na další generaci mobilních zařízení, která bude parametry velmi blízká dnešnímu desktopu." .... dalsi generaci planujou za 15 let?:)

4GB ram v telefonu je uz vazne na velkou davku sedativ. Tolik nema ani drtiva vetsina v desktopu, kde bezi skutecny operacni system a skutecne aplikace .....

Jinak rychlost je irelevantni, hlavne u pripojeni na externi zdroj ... vtipne je, ze je sice mozna 40x rychlejsi nez prvni iphone, ale i prvni iphone fungoval bez lagu:) Preci jen ma asi apple trosku s vyvojem operacnich systemu zkusenosti ..... narozdil od jisteho vyhledavace:o)

U dnesniho iphonu je mnohem dulezitejsi nez o par procent vyssi vykon, to, ze vydali orezanou socku telefon za prakticky stejnou cenu jak hlavni model a to bude panecku fail .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta velikost toho cipu je taky legracni 102mm^2 to je vic jak 2jadro Ivy bridge s pomalejsi grafikou. (velikost haswell 2 jadra jsem zatim nikde nevidel) A tech tranzistoru taky o moc min nebude. ARM nam takrka dorostl x86 jadra, ted jenom sehnat nejaky objektivny srovnani vykonu...

K vykonu a ramce: proc ne. Libi se mi predstava, ze pichnu (pripadne polozim navch kdyz mame ten bezdrat na vsechno vcetne dobijeni) telefon do dockiny na domacim LCD/televizi a budu mit pristup k plnohodnotnymu PC, vcetne klavsenice a mysi :) Sice si nejsem jistej jestli bych to osobne pouzival (vzhledem k tomu, ze ten desktop mam)

A nejdulezitejsi detail je, ze tohle Apple narve do telefonu s uhloprickou displaye 4", s cenou nizsi nez u androidi konkurence. Teda vlastne jaka konkurence 4" hi-end android telefony tu uz nejsou aspon 2 posledni generace, ctecky karet se po nastupu nahravani (a prehravani) fullHD videi z kamery prestavaj podporovat, protoze si stejne jako apple nechaj zaplatit 100$ za 16GB, coz by s kartou dost dobre neslo.
Vyrobci telefonu s androidem vyklidili pozice a nenabizi zadnou primou konkurenci iPhonu.

Coz je mimochodem duvod proc bych v tyhle dobe asi poprve uvazoval u nakupu iPhonu. V dany velikostni kategorii je nejlepsi a zadnej aspon trochu konkurencni telefon nema vubec nic navic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si dobre vymasirovany.
Spekulujes a teoretizujes.
Co by si z moznosti IPhonu vyuzival? Minimum a za to chces dat take prachy? Toto nikdy nepochopim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nesnasim apple :), to bohuzel nic nemeni na tom jak to dneska vypada s telefony..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty prachy za to dat nechci, ale pisu, ze pro me poprve v historii bych zaradil vyrobek applu jako kandidata do vyberu. V HW konfiguraci ma konkurenci az u 5" androidich zrud, ktery jsou vicemene stejne drahy :)

K tomu ostatnimu jo teoretizuju, ale bylo by to fajn. A nepochybuju ze ARMy ostatnich vyrobcu taky brzo velikostne dozenou desktopovy CPU...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velikostne mozna, ale rychlosti ani nahodou. Vzdyt spicka armu vs. stredni trida desktopu je rozdil minimalne dvacetinasobny, takze to jeste "chvili" bude trvat:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nerikam, ze to jde dneska... :) kdyz si vezmu, ze je to 1/3 velikosti 1/3 poctu tranzistoru a 1/3 frekvenci pod mobilnim Haswellem, tak je to proste dost zajimavy :) (a vetsi a traznistorovatejsi nez core 2 duo, ale tam zase nebyla integrovana grafika..)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung S4 mini má paměťovou kartu, velikostně skoro stejný i přes větší display, vydrž větší, atd ....
Ano má i par nedostatku, ale který ne
ttxman, ale asi to nebude nic pro tebe, tam není logo kousnutého jabka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak snad proboha nebudeme porovnávat předražený plasťák s vypalujícím se SAMOLED Pentile qHD vs ušlechtilé materiály a kvalitní design s 99% kalibrovaným IPS "Retina" displejem s o 1/3 vyšším jasem.
Trocha soudnosti kolego:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano uznám, že s4 mini je to předražený plasťak, ale i přesto je za poloviční cenu udělá podobnou muziku jako 5s.
Prostě proti každému plusu na 5s ti řeknu jeho minus nebo výhoda s4
Takže tak nebo tak pokaždé si jdeš a koupíš nějaký kompromis, není teď telefon na trhu na který bych mohl s čistím svědomím říci, že je to ten nejlepší telefon.
A o designu iPhonu už se ani nebavím, přijdou mi jak Porsche - "nejlínější designery světa". Viď to vypadá furt stejně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To s tou poloviční cenou mě mate. Pokud kouknu na stránky Samsungu, vidím 8GB za 11,5k. To je polovina kapacity, souhlasím, ale polovina ceny???
Mimochodem 8GB, qHD vypalující se plasťák za 11,5k je tedy fakt nářez. Když vedle toho položím (přiznejme si téměř shodný SIII mini), který má snad 1/2 ceny S4 mini, není moc co řešit.
Kvalita se nemění;-) Proto Porta Pro vypadají jak vypadá, Porsche vypadá jak vypadá, iPhone vypadá jak vypadá, Jägermeister vypadá jak vypadá,...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S4 mini (ktery je i prez "mini" v nazvu nejvetsi telefon co bych kdy mel), mensi rozsliseni, ale vetsi display, horsi CPU, horsi fotak, 5GB pristupny pameti, ktera je relativne rychla. Nastesti je citelne levnejsi, a podporuje microSD karty (to je extremni plus). Proto je sroko stejna :) V podstate kdybych si ted kupoval telefon tak s4mini je nejvetsi kandidat, kdybych ale chtel high-end tak zbejva iphone nebo 5" placky

Apple zrovna nemusim nikdy sem od nich nic nekoupil, to nic nemeni na tom, ze trh telefonu kolem 4" okupuje android minimalne a to s HW z minuly mozna spis predminuly generace. IPhone je podstatne naslapnutejsi, konkurenci by mohlo bejt tak xiaomi mi2s, nebo pokud se potrvrdi specifikace xperie Z1 mini. Ale ty zase nemaj slot na SD karty a porad jsou o neco vetsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne? Ale myslím, že se pomalu, ale jistě blíží doba, kdy budeš moci mít na smartu nainstalovaný plnohodnotný OS jako Win8 nebo MacOS :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To uz je nejakou dobu mozne, ale vyzaduje to telefon s CPU od Intelu. Par takovych na trhu je, jako OS tam je Android.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně nejsem přesvědčen o tom, že by byl Android plnohodnotný OS.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A ? Ja psal ze v telefonech s x86 Intelem, ktere se prodavaji s Androidem jde instalovat jiny OS, tedy i ty Win8.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Instalovat ano ale pracovat na nom nie. Naco mi je desktopovy OS na mobilnom zariadeni?
Preco sa to furt niekto snazi spajat. Este dlho to nepojde spojit. Smartfony a tablety niesu ani omylom adekvatnou nahradou desktopu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi tezko ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Možná, že v telefonech je ta pamět víc potřeba než u desktopu, co vím, tak žadny telefoní OS nepodporuje swapovani nepotřebnych věcí na jiné médium. Když aplikace "spí", nebo má nějaké dlouho nepoužívané časti, tak je vše stále v hlavní paměti. Desktopové OS by to hodily na disk. Nebo je to jinak?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Minimalne Windows Phone to umi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android taky, zalezi na vyrobci zarizeni (nebo na XDA), jestli tuhle featuru aktivuje v kernelu nebo ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak takoví borci jako redakce nebo vy zde jistě víte, že jen samotná 64bit architektura v závislosti na druhu operace přináší min. procentuální nárůsty výkonu, tedy pindy typu "je to jen pro 4GB+ RAM" jsou skutečně jen pindy, nehodny tohoto webu:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

64bit, nove instrukce a dalsi veci neprinaseji samy o sobe vubec zadne zvyseni vykonu, jen jeho potencial a ten musi vyrobce dostat z chipu a pak jeste vyuzit tvurce aplikace.

Na druhou stranu mas pravdu, ze narust vykonu diky ARMv8 a inovacim co prinasi je v podstate jisty. Otazka je, jestli by nebyl stejny i pro ARMv7, kdyby se do nej zapracovaly vsechny technicky mozne novinky z v8 a vzniklo neco jako ARMv7+. Podle me skoro urcite :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jen by som autora opravil
rozdiel medzi onscreen a offsceen

Ked applikacia renderuje offscreen tak vysledny obraz z opengl sa vygeneruje do textury alebo niekam . Rozhodne nie na obrazovku.

OnScreen znamena ze vysledy obraz sa v glswap zobraz na obrazovke. riesi sa tu nieco ako vsync obrazovky + triple buffer(ak tam prebieha neaka kompozicia obrazu alias window manager)

zasadny rozdiel tu je taky ze ked nieco renderujete onscreen tak vysledny obraz si nastavite na velkost obrazovky
kdezto offsceen si poviete ze to ma byt povedzme 4K, full hd, no skratka cokolvek

dokazete tak porovnat vykon zariadeni s roznom rozlisenie displeja

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Boze zas to jablko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jo, zas ta otravna firma, co neprestava uvadet revolucni vyrobky, tedy napr. prvni moderni smartphone (iphone), prvni moderni tablet (ipad), prvni notebook s vysokym rozlisenim (macbook pro retina), prvni ultra lehky kovovy notebook (macbook air), prvni smartphone s vysokym rozlisenim (iphone 4), prvni tablet s vysokym rozlisenim (ipad 3), prvni ultralehky notebook s 12 hodinovou vydrzi....a tak dale :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak :) Smudliku tohle si nech na sve setkani samponu, tady moc neuspejes:) Tady ti zatleska jedine ten jabkovej mega troll Uni, kterej cele dny nedela nic jineho nez chrli ty svoje marketingovy moudra do vsech for co existuji...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono pokud jako ty clovek nadefinuje "prvni moderni smartphone" = "iphone" a dal pokracuje ve stejne argumentaci tak na to se skutecne neda ric nic jineho ze mas samozrejme pravdu, protoze pred Applem tu nebylo nic nez prazdny vesmir cekajici na sveho stvoritele.... Prvni Iphone skutecne vyrobil Apple - jezisi to nam ale novinka:)
Boze ti lidi jsou ale blbci....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ok, nejaky argument jiny nez urazky by nebyl?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.