Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 7 Plus explodoval den poté, co byl zkontrolován Applem

" kde příslušný genius provedl diagnostiku"
A čo tak asi mal zistiť ? Že za 12 hodín vybuchne baterka ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano.
Přesně tohle by FUNKČNÍ diagnostika měla být schopna zjistit. Jinak je slovy klasika "na prd".
Věci se nestávají jen tak a zničeho nic.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A keby vybuchla o 3 dni, alebo o týždeň ? Aj to mala zistiť ? Možno to bola len náhoda, ale technik je hneď "genius". Ten kto to vymyslel, vyrobil ten je v pohode.. Snívajte ďalej.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ten technik "genius" je, protoze je tak pojmenoval sam Apple (stejn jako kdyz prijdes na kram O2, tak se ti tam bude venovat O2 guru".

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Keby, keby...
Vybuchla při nabíjení, které následovalo po kontrole v servisu (12 hodin po servisním "zásahu").
Když odjedu s autem z STK tak snad taky nečekám, že mi v první zatáčce ulítne řízení a já skončím ve škarpě, ne?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Už to vidím v živých farbách ako diagnostikuješ baterku, ktorá je v nerozoberateľnom telefóne. Asi použiješ nejaké gama lúče ..
Na diagnostiku, majú takéto firmy štandardný postup. Ak prešiel, tak za to nejaký technik nemôže.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stav lipo se dá na první pohled zjistit změřením interní rezistence. Typicky se failujici clanek ohlasi zvysenim sveho interniho odporu, ktery znamena nasledne vyssi tepelne namahani, nizsi kapacitu, mozny vnitrni zkrat a blizici se katastrofu. Jsem celkem prekvapen, ze nabijeci obvod v ramci diagnostiky toto neumi zmerit. gama lúče tedy netreba.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna tohle zjistis leda tak vizualni kontrolou clanku - ze se zacina podezrele nafukovat. Pricemz vnitrni odpor toho clanku se zmeni jen nepatrne, pokud vubec. A takhle se nafukuje a nafukuje... az dojde k protrzeni obalu a kyslik ze vzduchu se dostane k lithiu. Dal uz jsou jen kour, pripadne plameny, a "vune" po jahodach.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak co. Když tam přijede, že se vám nelíbí zvuk motoru a o nevymění nebo neseřídí rozvodový řemen a ten pak proklouzne, tak je blb technik. Když vám pár hodin praskne ojnice válce, tak to je věc, která se prostě diagnostikou poznat nedá a vaše špatné pocity z motoru byly způsobeny něčím jiným (únavové lomy se na chodu před selháním neprojeví).

Jestli v Li-Ion baterce dojde zítra ke zkratu se nedá předvídat. Kdyby to šlo, myslím, že by se výrobcům mobilních cerepetiček hodně ulevilo. Možná si Apple génius mohl nechat telefon týden na pozorování, ale to by zase asi nechtěl zákazník.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„Jestli v Li-Ion baterce dojde zítra ke zkratu se nedá předvídat.“

Jestli to bude konkrétně zítra, se asi předvídat nedá, ale že měla většina baterií pro Note 7 z druhé várky od externího dodavatele vadu, odhalilo i prosté změření vnitřního odporu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To, že se tak projevila vada v Note 7, kde víme, že byli vadné baterie přece nedokazuje, že se tak projeví každá vada baterie. Že mohla být závada jinde je nějak vyloučeno?

IMHO by mě zajímalo proč jej dávala prohlédnout.

BTW. Telefon po exlozi si představuji jinak, asi jsem zmlsanej Hollywoodem a Bořičema Mýtů:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepsal jsem, že je jiná závada vyloučena, ale že defektní nebo umírající baterie vykazuje obvykle nestandardní vnitřní odpor, který lze bez větších problémů změřit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ptám se, jelikož řešíte právě, jen a pouze baterii, navíc s okazem na jiný případ, kde byli prokazatelně vadné(a navíc se to projevovalo tak, že to šlo detekovat). Takže to pak vypadá, že spolu tyto případy souvisí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, ale to už není znalost pro "Génia", tedy někoho kdo se jukne na telefon, ale na technika, který jej otevře, baterku odpojí a proměří. Takže dost záleží na tom s čím tam člověk přijde (pokud to "nějak blbne" tak by málokdo podezříval baterku, ta má své charakteristické projevy - jako vypínání, nejde nabít do nějakých procent atp.). Ale jak přesně mají nastavené procesy v Apple centrech fakt nevím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prostě Apple vydá doporučení, aby uživatelé po návštěvě servisu 24 hodin nezapínali telefon )))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by dozajista bylo mazané řešení. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prelinkovanie sice funguje, no k samotnemu uctu tam je teraz mozne najst toto:

This account's Tweets are protected.

Only confirmed followers have access to @briannaolivas_'s Tweets and complete profile. Click the "Follow" button to send a follow request.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Asi potrebuje väčší počet folowerov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

k předchozí aféře
https://i.nahraj.to/f/1FJ0.jpg

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"missing insulation tape" .. soudruzi to drsne zoptimalizovali :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdesi mam link na seznam vsech registrovanych pripadu exploze/horeni founu v letadlech... IIRC uz kdyz jsem to koukal, tam byli stovky pripadu vsech modelu vsech vyrobcu. Takze, ehm... ovecky by asi potrebovali reality check. Exploze byli jsou a budou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

příběh jako pohádka z hollywoodu. nevěřím, blábol pro media.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, baba se nasrala, že jí borec pořádně neudělal... švihla po borcovi mobilem... mechanicky poškodila baterku... když to začalo dýmit, tak natočila toto video... že bude mít alespoň lajkový orgáč :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tomu bych věřil víc :) zajímavé že celou noc na nabíječce se nic nestalo. Ti co tu rozdavaji minuska mají zato že chytrý iphon poznal že je u hlavy, tak se dovolil zapalit až na stolku, přece nebude kouřit někomu pod nos že.. :D a borec měl náhodou v trenkach azbestové rukavice tak v klídečku odpojil mobil za 20-25k z nabíječky a hodil ho na hajzl. kdy to bude v kině?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je scéna pro akční film. Vidím to v barvách. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pokud je baterie "pred explozi" nafouknuta nadoraz, tak kazda manipulace s ni/mobilem muze a tedy spusti reakci, napr otresem zacne unikat elektrolyt ktery se nasledne zapali. To ze se dnes lion nenabiji na 4,1-4,2 ale az na 4,35 a mozna i vic je jen dukazem ze k explozi dojde tesne pred koncem nabijeni, proste se tam cpe vic nez je zdravo, tim se dnes honi kapacita, zadny novy technologie, podvybiti a prebiti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To vypraveni je vazne blbost. Baterie se daji menit ve vsech telefonech, ano jiste ne tak jako u 3310 ale dela se to bezne. Apple ma primo na baterie tools, spatny uplne neni ani coconut battery.To jen k tomu ze technic je " genius". Testuje se v nekolika cyklech a sleduji se veskere ukazatele.
Jinak ano Apple veci vylozene spatne snasi neoriginalni adaptery.
Baterka my blafla nekolikrat pri vymene, prakticky se to na Hausing case neprojevi vubec. Hori to jako velka rychla prskavka. Shori prakticky okamzite a se slusnou teplotou, pote uz akorat dohorivaji ostatni zbytky.
Cili kdyz na to koukal, pak se pro to jeste vratil dosel az k mistu opalu a hodil se neda stihnout. Telefon to timto zpusobem neznici ani omylem.
Kde to vypada hruzne jsou telefony kde je baterka hned pod zadnim ( sklenenym) krytem. Jelikoz ty vsechny praskaji pouhym tlakem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Staci uvarit iphone a milion shlednuti? Dokud se nepotvrdi pravost (a ze spousta podobnych bylo kachny se ani nevyplati rikat), tak je nesmysl o tom informovat ......
Jinak vidim, ze no-x se dal na zarucene prave informace z kazdeho bulvaru .....
Uz je po obede, ryzen dostupny v kazdem shopu, NDA padlo, weby se plni recenzemi a dnes, poprve za mesic, tu neni jeste ani jeden clanek o ryzenu .... hmmm hmmm ... proc tomu asi je? Ze by snad ryzen nebyl ve skutecnosti takova bomba jak tvrdilo PR oddeleni AMD? https://angelforisrael.files.wordpress.com/2013/10/sarcasm-oh-really.jpg

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

' ' NDA padlo''

https://countingdownto.com/countdown/amd-ryzen-release-countdown-clock

btj mimo jako vzdycky ((: musej te platit fakt dobre.. pze normalni clovek by ze sebe takovyho debila za par supu nedelal.. (:

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Wow, to jsem ze sebe udelal debila, kdyz to jsem to hledal na netu a psali, ze to bude ve 3 hodiny naseho casu rano .... to jsem se az zastydel .... kazdopadne je to trapas, kdyz jsem mohl mit pul dne ten procesor z obchodu a az pak o nem jakoze psat ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pořád výbuch/exploze - no já si tedy výbuch/explozi představuju jinak a telefon by po něm byl na 1000 kousků rozprostřen v okruhu minimálně několika metrů.
Podle obrázku doutnal, asi i hořel, ale rozhodně neexplodoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze taketo explozie a horenia budu len pribudat. Vyrobcovia sa snazia do malej skatulky vtesnat technolgie s vysokym vykonom, baterie s vysokou kapacitou ale "dychat" zariadenie nema uz ako. Technologie, ktore frcia teraz, maju svoje stropy, aj co sa tyka objemu aj co sa tyka ohrevu a nutnosti chladenia. Ale ked chcu vyrobcovia kazdy rok priniest nieco nove na trh, tak idu na hranicu alebo az za nu, plus sa dnes setri vsade, aj tam, kde by sa nemalo alebo naopak by sa malo zainvestovat. Hlavne treba skontrolovat toho, co nieco skontroloval a aj toho, co skontroloval toho, ktory uz niekoho skontroloval, lebo vsade sa najde nejaky technik debil, co ma zly den a potom sa cudujeme, ze nieco zadymi alebo zahori ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.