Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OLED displeje sníží Applu marži na iPhone 8

Zdalipak budou mít aplikace nějaké API, aby věděly, kde v displeji jsou díry, že se tam nemá nic důležitého zobrazovat. Zrovna při krajích bývají různé stavové lišty, kde je hustota informace vyšší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě budou muset aplikace využít nějakého nového API, aby mohly využít právě místo s dírama. Starší aplikace budou zřejmě omezeny na nějaký celistvý výřez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty "díry" budou téměř mikroskopické dírky mezi rohy pixelů. Psalo se tu o tom na Diit. Při současné velikosti pixelu ty miniaturní dírky budou stěží postřehnutelné okem. Přitom z vnitní strany to bude něco jako síto - je skrz dostatečně vidět, ale trochu to stíní...
Na snímaše prstů a xichtu ok, jaké budou obrázky z foťáku se uvidí později. Ale to zajímá jenom selfíčkaře a těm zase na kvalitě nijak zvlášť nezáleží... IMHO - soudě podle internetů ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"To je podle jeho výpočtů citelně víc, než společnost utrácela za displeje pro iPhony předchozích generací a vychází mu, že se toto rozhodnutí musí alespoň mírně podepsat na maržích této generace."

Jen pokud to Apple nebude kompenzovat vyšší prodejní cenou, pak by marže nemuseli moc klesat, nebo vůbec, a nebo by mohli i růst, to by byl sice extrém, ale pro Apple nijak neznámý ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

On Jack konektor taky něco stojí. Vyhodíme konektor, marže stoupne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně se designově přiblíží k Samsungům Edge :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no neviem ,ale uz davnejsie sa pisalo ze apple uzavrelo dohodu z LG prave na oled displaye pre novy iphone.
https://9to5mac.com/2016/12/16/lg-display-apple-google-foldable-oled-iph...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pročpak by měli menší marže? Normálně to zdraží na 30K a je to, lidi to stejně budou kupovat mnohem vic než předešlou "neinovativní" generaci, protože díry v displeji to je přeci něco co rozliší ty "starý" Iphony od nového luxusního modelu a že to Apple umí prodat snad nikdo nepochybuje. A přecí ten kdo nemá díratej jabkovej mobil ten jako by nebyl. Však pro zákazníky Applu je důležitá prestiž, protože ten kdo nemá provratanej iphone už dávno není IN a to musí být každá správná i ovce i když by na chleba nebylo a že jich po světě běhá. :-) Copak jich nemáme dost všichni ve svém okolí? :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Máte divné okolí. Co znám naše zákazníky, tak iPhony u nich vydrží většinou o dost déle, než jiné telefony, prostě nemají potřebu je měnit tak často.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja tomu nechapem. Preco si dnes ludia kupia jablko z ktoreho im niekto odryzol a zajtra uz budu kupovat taketo jablko prelezene cervikom. Nie je to divne? Ja by som si kupil iba krasne cele jablcko. :)

Apple bude mat asi aj nove logo cervive jablko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.