Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Ivy Bridge nekončí, přijde řada nových modelů

Intel Core i3 logo (2000 series)
Vydání Haswellu je sice za dveřmi, ale to neznamená, že by se mezi chystanými novinkami nenašlo již nic s architekturou Ivy Bridge. Naopak, zhruba za měsíc nastoupí osmice cenově dostupných modelů.

Společnosti Asustek se prostřednictvím aktualizovaného výčtu podporovaných procesorů základní desky P8H61-M LX3 PLUS R2.0 podařilo prozradit, jaké novinky z generace Ivy Bridge Intel ještě chystá. Těšit se můžeme na čtyři Pentia a tři kousky Core i3. Do nabídky se dostane dokonce i jeden Celeron z řady Sandy Bridge (32nm).

Intel Ivy Bridge Q2 2013

Mluvíme tedy o třech low-endových segmentech. Ty se od sebe liší počtem jader (Celeron má jedno, Pentium a Core i3 dvě) a podporou HT (Celeron a Core i3 podporují, Pentium ne). Všechny modely spadají do 35W a 55W hladin TDP a krom Celeronu nabízejí 3MB L3 cache.

Důvodem jejich existence je pravděpodobně nekompatibilita generace Haswell se stávající platformou (socket LGA1155); obě spolu budou nějaký čas paralelně koexistovat. Navíc skutečný low-end nové generace přijde s odstupem oproti mainstreamu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Ivy Bridge nekončí, přijde řada nových modelů

Žádné komentáře.