Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak je to s Gigabytem a nereferenční Vegou

Nereferenční Vegy by se mohly označovat přídomkem "Yetti" - toho také lidé viděli jen na pár fotkách.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Yetti (snezny muz ) predsa nechodi po Vegach

vega- (in Spain and Spanish America) a large grassy plain or valley.
https://en.oxforddictionaries.com/definition/vega

Este ta po Tegrach by chodit mohol

Tegra-A girl that seeks out men in the military to marry. Once married, she gets the man's money and then moves on to the next military guy.
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Tegra

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sypat sem takove linky je velmi snadne :)

ale nejpravdepodobnejsi verze je tato ;)
"Vega (α Lyrae) je typická hvězda hlavní posloupnosti. Jde o nejjasnější hvězdu souhvězdí Lyry, která je zároveň pátou nejjasnější hvězdou na noční obloze.

Vega tvoří spolu s nejjasnějšími hvězdami souhvězdí Labutě a Orla tzv. letní trojúhelník. Díky precesi zemské osy se kolem roku 14 000 dostane do blízkosti severního nebeského pólu a nahradí tak pro účely orientace dnešní Polárku."

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

VEGA:

Věk: 50
Pohlaví: Muž
Titul: Španělský ninja, Bodyguard M. Bisona
Role: Hlavní
Karma: Zlá
Autor: Capcom
Hraje: Jay Tavare, Taboo, Doug Erholtz, Vic Mignogna, Richard Cansino, Paul Dobson, Junichi Suwabe...
Blízcí: M. Bison, Balrog
Výskyt: Street Fighter, Street Fighter IV, Street Fighter II

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Win :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podotknul bych, ze po hvezde Vega (α Lyrae) Yetti zcela urcite taky nechodi. Bylo by mu tam moc horko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rad bych zde upozornil, ze fanousci firmy Gigabyte se nemusi obavat. Nereferencni model GTX 1070 Ti samozrejme bude, chysta se dokonce nekolik modelu.

Nereferencni Vega? Who cares?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx? Who cares?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

It cares Redmarx

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nereferencni model GTX 1070 Ti
Podle všeho nezajímavá karta. Who cares?
Lepší mít GPU, který je stabilně vyprodaný než GPU, který bude od "Gigabytu v nereferenci a ještě k tomu v několika modelech" tak akorát na skladech :oD

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je mi ale komické. Vždyť vy si protiřečíte. Neustále máte kolem Vegy nějaké komantáře a výlevy, a nakonec řeknete, že vás nezajímá.
Neberte to jako urážku, ale vaše projevy můžou znamenat, že jste buď hloupý, nebo jste rád středem pozornosti.
Nebo máte nějaký racionální důvod, proč neustále blábolíte o věci, která vás nezajímá?
... jak tak o tom přemýšlím, spíš to bude ten slabší intelekt. Jinak by jste si dávno všimnul, že Vega zajímá hodně lidí.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Opět Souček a rok omýlané téma okolo Vega. Běž už se s těmi články zahrabat, je to už trapné ! Kdyby to alespoň bylo zajímavé, ale pořád vytahuješ každý blábol aby jsi oprášil grafiku, která se další půl rok nedostane k běžným lidem. Začni už psát o něčem co skutečně existuje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je mi teda společnost. Jeden sebestředný a hloupý. A druhý, tím myslím vás, nevychovaný a zlý. Možná z toho kouká i nějaký komplex.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

OK, občas tady mám taky úlet, snažíc se být co nejvíc vtipný nu což. Pokud jde o Vegu, tak podle toho co se dá všechno na netu najít a zjistit, nikdo si není na 100% jistý jak to se V64 bude. Tato mlha může být i účelovou záležitostí, AMD může tlačit na výrobce, jako kdyby prozatím nechtěla ukázat své know how (v podobě doladění a zapnutí zbytku vychytávek) nebo potřebuje čas na odpálení svých skladů s referencema. Zároveň je zajímavé, že ti co si koupili V64 si koupili sice funkční kartu, ale půlka věcí tam ještě není aktivních a nefunkčních, jsem zvědavý jaký bude výkon až se to pozapíná a výkon nereferencí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já jen nemám rád, když někdo zbytečně svou hloupostí a nebo zlostí kazí práci jiným, ale to není váš případ :)

Edit pro pořádek: Tím hloupým myslím Redmarxe.
Edit pro pořádek pro pořádek: Tím zlým myslím p. Thomasona.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na nazor mas samozrejme pravdu, ale ze jsem hloupy? Boze to ne, ja preci nejsem tim, kdo vymyslel tak zbytecnou kartu vhodnou leda pro tezbu "bitcoinu" (nejake digi meny podobne jako bitcoin) a lk nicemu jinemu. Vazne musim prostestovat, s vynalezem teto hloupe karty nemam nic spolecneho!

10 bodu od del42sa podtrhuji, jako bych to psal sam.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tu kartu mám doma, otestoval jsem ji, vím jaká je. Vy se pouze domníváte (podotýkám, že nesprávně), ale klidně si podtrhujte, co uznáte za vhodné. Pro mě je důležitější realita, než to, co si kdo myslí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A ještě něco. Pokud podtrhujete všech deset bodů, tak doopravdy ukazuje, jaké jste (s prominutím) jelito.
Jak třeba můžete souhlasit s tím, že ty karty jsou nedostupné, když jsou všade na skladě a to již delší dobu? Doopravdy ze sebe děláte šaška, přitom si stačí informace ověřovat, než něco slepě následuji.
Já vím, u toho se musí přemnýšlet a to bolí, že?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jinak z toho, co AMD předvádí mám podobný dojem. Buď mlží (důkazem by mohly být výsledky Forzy s ovladači 17.9.3), nebo prostě nevím. Moc nevěřím tomu, že by nikdo nevěděl co se děje, proto je to podle mne mlžení. Ale to ukáže čas. Kolem Vegy mám jenom dojmy a pocity, osobně bych vsadil (ano opravdu bych na to vsadil) na to, že až budou všechny technoligické prvky funkční, výkon dost razantně poskočí nahoru.
Ale to je pouhá spekulace a moje přání. Nic víc :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Až budou všechny pseudotechnologie funkční tak budeme o 1-2 generace dále.Takže tolik k momentálně nefunkčním technologickým prvkům.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak to doufám, že nemáte pravdu °,,,,°

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

OT, to jsou zuby nebo fousy ? :) Nebo snad upír ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, záleží na tom, co tam chcete vidět. o.O

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Připomíná mi to Zoidberga :)
https://www.youtube.com/watch?v=9QUgdjLIjss

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, to mě nenapadlo, to bude určitě on :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@He3lix: je spíše docela zajímavé, jak někteří uživatelé pořád opakují jak je Vega skvělá karta a přitom úplně ignorují okolnosti provázející uvedení tohoto produktu na trh, takže si je pojďme shrnout.

1. Vega přišla na trh pozdě, s více jak roční zpožděním oproti konkurenci
2. Herní výkon je velice nevyrovnaný obzvláště s přihlédnutím k velikosti die a použití HBM2
3. Bez undervoltu a dalších tweaků má karta otřesnou spotřebu a throttluje.
4. Ty nejdůležitější featury Vegy nejsou stále aktivní ( půl roku po uvedení na trh ) nebo nefungují dobře
5.Dostupnost je naprosto otřesná, výběr nereferenčních provedení nulový
6.Referenční chlazení stojí za starou belu, HBM má tendence se přehřívat a throttluje
7.Karta jede nadoraz, takže nereference mohou přinést pouze marginální zrychlení ovšem za cenu brutální spotřeby a nároků na chlazení
8.problémy s drivery a aplikací wattman
9.doted není na trhu Vega 11
10. suma sumárum, otřesný produkt s podivnými featurami a mizernou dostupností. Něco takového tu nikdy zatím nebylo. Nejhorší grafika co kdy ATI/AMD vyrobila

Nicméně chápu, že ti kteří si tenhle "úžasný" produkt pořídili budou teď pořád dokola vytahovat výsledky ve Forza 7 jako svatý grál ;-) Nicméně Vegou a jejíma "unikátníma vlastnostma" to opravdu nebude, protože nebývale vysoký výkon ve Forza 7 podává i RX580 nebo Fury X.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1. Souhlas.
2. Nemůžu souhlasit. Udělal jsem sám ca 300 herních benchmarků Vegy 56 od 1080p, přes 3440x1440 až po 3840x2160 a výkon je více než dobrý. V testech profi software, jako je Catia, Siemens NX, SolidWorks atp. Má Vega 56 výkon stejný, nebo vyšší, než nVidia 1080. A to prosím se stařičkým CPU i7 2600K.
3. Není pravda, v zátěži "ne OC" mi celá sestava brala 310 až 360 Wattů, s OC CPU i GPU CELÁ SESTAVA atakovala hranici 400W.
4. Ano, doufám, že nejsou aktivní. Až budou, bude už teď dobrý výkon určitě ještě lepší.
5. Dostupnost je již úplně v pohodě. Již několik dní je u zelného skřeta k dispozici permanentně více než 5ks.
6. Ano, chlazení by to chtělo lepší, nicméně na referenci je to přiměřené - v dlouhodobé zátěži do 75° C, čas od času vystoupá k 78, což už mi přijde moc, ale většinou se drží níž.
7. Na doraz rozhodně nejede. V benchmarcích jsem málo kdy zaznamenal, že by takt přeskočil 1600MHz. Dost často jede na 1300 až ca 1520MHz, záleží na tom, jak moc který SW/HRA umí kartu využít.
8. Za déle než měsíc jsem žádné problémy nezaznamenal. Můžete být konkrétnější?
9. A?
10. Nikdo vám ji nenutí, dostupná je v pohodě a pojem "podivné featury" je dost, jak bych to řekl slušně... no dejme tomu nic neříkající a zavádějící.

A Forza 7 jako svatý grál? To bych neřekl. Spíše ukázka, že má velký potenciál.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mně hry nic neříkají, nezlobte se, ale z Vaší odpovědi se zajímám o situaci v Solidworks, jestli to můžete trochu objasnit. V ještě nedávné minulosti grafické karty od AMD nepodávaly příliš oslnivé výsledky OpenGL, s výjimkou profesionálních karet Firepro, dnes Radeon Pro. Bohužel, poslední kombinace Solidworks 2014 SP5 s kartou Firepro W5000 (certifikovaný ovladač 13.352.1009) nedopadla vůbec dobře. Když se člověk pravidelně naštvává, tak si vryje do paměti i verze ovladačů. Při jakékoliv práci s modelem (nebo náčrtem skici) se začaly objevovat různé chyby následované pády. Začínalo to vždy s přiblížením, nebo oddálením, při označení entilu a celá skica se posunovala a nebylo možné myší na entilu udělat označení. Následoval vždy pád a bylo veselo. Samozřejmě nebylo možné Solid používat s aktivním režimem Aero (vykresluje pomocí knihoven DirectX) s Windows 7, ale o tom se vědělo jako o vlastnosti, nikoliv chybě a přes všechny pokusy s ovladači obou rivalů, byly výsledky totožné a celé workflow se prostě vesele dál trhalo.

Horší to bylo s pády (řešili se ovladače, měnila se grafická karta, protože reporty uváděly problémy se zápisem do paměti apod.) a nikdy se spolehlivě nepřišlo na to, proč se situace nevyskytla na kartách Quadro. Moc jsme jich tehdy neměly, většinou právě Firepro a ty zůstávají dodnes. Situace nebyla lepší ani ve snaze fiknout (přes registry) Realview a dodnes nepodávají Firepro dobré výsledky, ve srovnání s Quadro. Certifikované jsou všechny, ale plynulé pohyby jsou problém. Škubání nezmizelo ani s novou generací WX7100, novými ovladači i Solidem a začaly se dávat na Solid Quadra.

Chápu, že nemluvíme jen o pracovní stanici, hrajete hry, ale přijde mi to celkem jako zajímavé zajímavé téma a chtělo by to trochu rozebrat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

My v práci používáme Catii V5 R24 a sporadicky Siemens NX.
Se SolidWorks jsem nikdy neměl tu čest se setkat a ani nejsem konstruktér. Někteří o něm mluví, že se s tímto SW setkali, ale víc nevím.
K pojmu SolidWorks jsem se "více" dostal přes SPECViewperf, kde je součástí celého balíku testů "profi" aplikací.
O plynulosti v reálném nasazení tedy nejsem kompetentní mluvit, vycházím jen z toho, co jsem naměřil sám a z toho, jaké výsledky uvádí recenze na tomshardware: http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-...
Samozřejmě je možné, že výkon GTX 1080 je s novějšími ovladači lepší, ale to nejsem schopen ověřit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V pořádku, Catii neznám zase já.

Měl jsem doma čtyři AMD v řadě (Firepro, ale i FireGL) a nikdy žádný problém. Když nepočítám M2000, která se odporoučela po měsíci, tak současná P2000 je pátá profi karta v řadě. Mně se Radeon/GeForce nevyplatí, jednak výkonem v OpenGL nevynikají, ovladače se mění podle větru a nepodporují 10bit, takže každý přechod na fotce vypadá jako zebra (banding).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu rozumím, FirePRO a Quadra jsou na OpenGL vyladěné, Quadra určitě lépe. Sice výkonnostně pokulhávají za svými desktopovými bratříčky, ale důležitá je certifikace. Jinak se na vás výrobce SW z vysoka vyprdne.
Na druhou stranu znám nadšence, kteří si chtějí doma s Catií zatočit (podotýkám že čistě pro nekomerční využití :) ) a právě pro ně jsou desktopové ekvivalenty zajímavé.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Radeon Pro (přeznačené Firepro a FireGL) taktéž, těm kartám nebylo co vytknout. Sem tam se nepovedl ovladač, ale to si člověk moc nevybere. Oba výrobci mívají své slabší chvilky. Více paměti a srovnatelný výkon (OpenGL a OpenCL), nebylo co řešit. Např.: Photoshop začal akcelerovat Mercury- LEG až od verze CS6 (OpenCL + CUDA), před CS6 jedině přes pluginy jako Beauty Box. LR nic a Vegas lítal na OpenCL. Až letošní přechod z Adobe ke konkurenci přinesl potřebu CUDA, proto P2000 (prvně M2000, ale chcípla).

Catia byla vždy známá legendární vstřícností k jednotlivcům :-D Používám to, co dokážu pro své potřeby (lodní modelařina) zaplatit a nemám problém používat "osekané", ale cenově dostupné licence DelftSHIP Pro, ViaCAD Pro a PowerPack LT pro 3D tisk (vše OpenGL). Dá se udělat hodně a levně. Sice neumí spousty věcí, ale zase stojí "pakatel" ve srovnání s profesionálními CADy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak ještě k tomu výkonu. Zde máte oficiální výsledky různých karet a stanic:
https://www.spec.org/gwpg/gpc.data/vp12.1/summary.html

A zde jsou výsledky na Vega 56 s ovladači 17.8.2 beta v rozlišení 1920x1080:
Catia Official score: Composite 104.06
Maya Official score: Composite 53.54
Medical Official score: Composite 37.2
Siemens Official score: Composite 24.14
SolidWorks Official score: Composite 64.63

Min., průměrné a max. FPS mi vyšly takto:
Catia 31, 210, 424
Maya 79, 166, 259
Medical 10, 48, 189
Siemens NX: 8, 46, 101
SolidWorks: 22, 128, 379

Profil: Výchozí nastavení CPU i grafiky, žádný OC.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

@rathanuviel:
1. bezva
2. mluvím o herním výkonu ! alespoň si to pořádně přečti, než začneš vytahovat Catiu a Solidwork...
4. ty můžeš klidně doufat, ostatní si raději koupí něco co funguje od začátku ;-)
5. všechno jedna a ta samá reference ( jen jiná nálepka výrobce )
7. Pascal jede taky v základu na 1630Mhz, ale bostuje až na 1900Mhz, Vega ti málokdy boostne přes 1600MHz, ale když ji chceš provozovat na 1700Mhz, tak jen za cenu brutální spotřeby a výše se pravděpodobně stejně nedostaneš. To je ten doraz o kterém píšu.
8. Jistě, já jsem zapomněl že tvoje Vega 56 je vynikající karta, která nemá chybu :-)
9. no comment
10. jasně že nikdo tu kartu nikomu nenutí, protože na hry si to koupí jedině blázen, nebo zaslepený fanatik.

A k té Forze 7: přemejšlíš ty vůbec o tom co jsem napsal předtím ? Protože o tom dost pochybuju. Jak to může být ukázka potenciálu Vegy, když to s Vegou ani s jejími (nefungujícími) featurami vůbec nesouvisí ???

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

2. se stejnou logikou by jsme mohli mluvit o konkurecnim produktu ze aktualne prumerne AMD horsi je fakt
4. ta karta proste od zacatku funguje nevim co je tohle za blabol navic spotrebu ma jako zboznovany maxwell a kupodivu ho mam ve stroji :)
5. ok nerefercni karty jsou problem
7. kdyz uz sem cpes jinou architektru tak refercni i nerefercni NV Boost vetsinou max 8-10% taktez nestabilni a nezaruceny ... AMD Boost(pouze referecni) max 20-25% a i se spatnym chlazenim si to dokaze udrzet pokud mu nedame nejaky stress test ;) o nerefercnich nevime nic jen to ze budou mit lepsi chlazeni ...
8. reportovane problemy jsou na obouch stranach a zrovna WATTMAN me nejak nezajima ze nekomu obcas blbne navic upravy pomoci tohoto nastroje si dela jen mala skupina lidi nezavisle na znacce ze danemu jedinci funguje trebas protoze nema zasvineny OS a zadny jiny SW/HW komponent v konfliktu a s danou kartou je spokojeny je taky spatne co ? :D
10. takze tohle presny sedi na tebe :) a pritom sis ji nekoupil ....

ty neco vis o Forze7 prozrad nam to :) navic tvrdi jen to ze dana karta ma vysoky potencial coz ma cela GCN ..jakmile dojde na paralelizaci a vyuziti low lvl API tak je to konecne videt (a to jeste neni plne funkcni ...)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"4. Ty nejdůležitější featury Vegy nejsou stále aktivní ( půl roku po uvedení na trh ) nebo nefungují dobře"

https://imgur.com/xPBtyFO

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

no vidis a i tak karta funguje(nijak neomezuje uzivatele) ma konkurence schopny vykon(i herni) a ma plnou podporu low lvl API pokud v budoucnu uzivatel dostane bonus proc ne :) napr. hodne lidi co uz chtelo zahodit sve R7,9 rady 2xx kvuli novym hram spasil prichod D12, Vulkan diky kteremu se znatelne posunul vykon i u slabych modelu na prijemne hratelnou uroven ... da se ocekavat ze diky neaktivnim funkcim, pomalym davkovanim optimalizaci a soucasne preferovani DX11 ktery vylozene GCN architekture nesedi a i tak se sni docela dobre pere v budoucnu bude vykon opet stoupat jak to vidime u starsich AMD karet nebo polarisu ...

podobna situace byla i napr. s 6c/8c Visherami dlouhe roky byli na hry dost pomale vs Intel a dobre jen na specialni pracovni nasazeni ale ke konci sve ery najednou chytili druhy dech a i moderni tituly s lepsi podporovou MT (ac DX11) najednou slapali docela obstojne i na takto zastaralych CPU

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"no vidis a i tak karta funguje(nijak neomezuje uzivatele) ma konkurence schopny vykon(i herni) a ma plnou podporu low lvl API"

heh, tak tomu říkám nezaujatý pohled :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a)NV kartu strcim do PC nainstaluji drivery a hraju
b)AMD kartu strcim do PC nainstaluji drivery a hraju

v cem je tedy rozdil ?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

že by ve výkonu ? :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ano to chapu ze kdyz srovnavame stejnou cenovou relaci tak od AMD dostaneme vetsinou vyssi vykon ktery se postupem casu jeste navysuje a jako bonus modernejsi technologie eeerr s vyssi spotrebou :D (ted uz aspon aspon predehnali maxwell ....ale aspon se AMD vyhlo diky bohu 3GB verzim :) )

ale i tak at strcime kartu od NV nebo AMD do PC funguji dle specifikaci tak jak maji >>>> stale tedy nechapu ten priblbly komentar (ale takovych lidi kteri maji komentare v podobnem duchu je tu plno ) :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jistě, tohle se o Bulldozeru říkalo také, že je to tak moderní a nadčasový procesor , že postupem času jeho výkon poroste a navíc je levnější než konkurence. Úplně stejná logika s Vegou ....

Někdo si tedy koupí kartu, která mu nabídne vysoký výkon ve většině herních titulů bez ohledu na použité API a někdo si koupí Vegu kvůli "potenciálu do budoucna" a ceně :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ano i "buldozer" (spise jeho iterace) v jistych scenarich podaval vykon dvakrat drazsich CPU od intelu a postupem casu diky tomu ze se vyvojari vice zamerili na MT mu stoupl i herni vykon ...takze ano nabidl dostacujici vykon ktery postupem casu rostl (respektive on tam byl porad akorat SW nebyl ...takze byl vhodnejsi spise jen do low end/cost pracovnich stanic a pseudo serveru diky mnoha vlaknum ale hrat se na tom taky dalo ...)

ano presne tak proto si lide kupuji VEGU protoze nabizi vysoky vykon >> jsem rad to konecne chapes uz jsem si myslel ze jsi uplny blbec ale jiskricka nadeje vysvitla :D

a ano ma i potencial do budoucna ktery se uz zacina projevovat a to stale nejsou zapnute ostatni casti jadra :) + nabizi plnou podporou low lvl API a to ze v jistych scenarich dokaze natrhnout i Ti verzi od NV je toho jasnym dukazem :)

vidis ze uz jsi na to prisel postupem casu sam ze ta VEGA az na spotrebu nebude tak spatna a to uz vubec nebudeme mluvit o nehernim nasazeni kde se ji dari jeste lepe :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Buldozer skončil v propadlišti dějin neúspěšných CPU a samo AMD by na něj nejradši zapomnělo...

Co se týká toho údajného potenciálu Vegy, tak bublina splaskla :

https://www.computerbase.de/2017-09/forza-7-benchmark/
https://www.computerbase.de/2017-09/forza-7-benchmark/2/#diagramm-forza-...
https://www.computerbase.de/2017-09/forza-7-benchmark/3/#abschnitt_frame...

Nvidia vydala nové ovladače 387.92 a Vega se propadla tam (kromě FHD rozlišení) kam výkonem patří, na úroveň GeForce GTX1080.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak vsak si pockejme na dalsi aktualizace od AMD ale porad se nic nemeni ze ma velmi pekny vykon :) no NV taky zraje jak vino ;)

na tech vysledcich je ale jedna nepekna vec a to ze ve FHD je limitujicim faktorem CPU a tim padem cicham ze VEGA podobne jako Polaris dokaze moderni CPU vytezovat mene ...a NV ziskava az teprve momente co prestava stihat GPU a CPU se zacina konecne flakat ....

btw koukni se na trapne vysledky buldozeru za tri klacky >> docela obstojne ze drzi krok s modernimi procesy na to jake to jsou stare vykopavky ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

chápeš ale, že Vega 64 není karta na hraní ve FHD a že na tyhle rozlišení stačí Polaris ? :-))

a teď se znovu podívej na Computerbase a výsledky Vegy a ten její údajný "potenciál" ve Forza 7 ve výsledcích vyšších jak FHD.... :-)

bublina splaskla

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proc by nebyla vsak ani jedna karta nedokaze nakrmit stabilne 120/144 Hz monitory ve FHD a GTX 1070 ma obcas problem utahnou i 60+ fps :)
koukam ze si upravujes retoriku aby ti to co nejlepe sedlo na tvou oblibenou kartu ne Polaris ani GTX 1060 proste nestaci na soucane tituly pokud chceme vyssi herni komfort (3GB verzeuz vubec ne).... ale souhlas ze na beznejsi hrani staci zatim bohate (ono kdyz se trochu stahnou detaily tak to dobre slape i na 4k) ..a ve FHD staci klidne neco na urovni GTX 1050 a vyssi

jaka bublina ten vykon ta VEGA ma vyssi / stejny bez manualnich uprav jako GTX 1080 a to je ta VEGA napul zkriplena s povypinanymi funkcemi :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"a to je ta VEGA napul zkriplena s povypinanymi funkcemi "

Jsem opravdu rád, že se mnou souhlasíš, nakonec kdo soudný by chtěl mít doma napůl zkriplený produkt ? Děkuji za potvrzení toho co jsem už napsal, konečně to docvaklo i tobě :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velice by mne pobavilo, pokud by AMD cekalo az nvidia vyda Volty a az pote aktivuje ten zbyly potencial Vegy :))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to zní spíše jako tvoje zbožné přání, než realita :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To ze ty neaktivni technologie jsou v karte obsazeny je neoddiskutovatelny fakt, nemozne to tedy neni.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ale nikdo kromě pár lidí v laboratoři AMD je neviděl fungovat :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

vždyť má pravdu. Je komické jak se AMD fan weby snaží udržovat Vegu v povědomí za každou cenu. Takový dlouhý porod a výsledek je hodně pofidérní. Každá drobná zmínka o AMD změní na celý článek a významné vydání Coffe Lake se přejde jedním pidi článečkem který se ještě snaží vypíchnout a zveličit co nejvíce negativ. Diit a DDW spolu zdatně soupeří kdo bude pět větší ódy na AMD :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mě zklamalo, že tu nebyl obsáhlejší článek o i5-8400, i5-8600k a 8700k. Naštěstí zahraničních recenzi je docela dost a jsou to vynikající procesory (škoda že to zase zprasili pastou šedivkou, ale i tak je to dobře použitelné).

Na druhou stranu co mě zvedlo ze židle byla recenze Obermaiera na konkurenčním webu, takovou prasárnu a dávku demagogie jsem dlouho neviděl. Fakt nechápu, že to má zrovna u těchto procesorů zapotřebí. Místo aby si udělal dobré jméno nezávislou recenzí tak ukáže jak je zaplacenej Intelem na plné kule.
Pokud by snad někdo chtěl polemizovat o kvalitě té recenze, tak jsem připraven ji s naprostým klidem rozsekat argumenty.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jste si Vegu, takže nyní zde vše budete kvitovat a každý článek o ní bude samozřejmě super že ? Já to vidím naopak, tento web zde jen dokola uvádí každý šprk co se týká AMD a když je něco na druhé straně, tak vlažný odstup nebo poukázání na to že má Intel šedivku.. :) To jen pro vysvětlení, že možná zlý jsem, ale tohle opravdu nemá úroveň a pan Souček už by měl publikovat normální články. Za chvíli se totiž tímto způsobem zařadí po bok Obra nebo Stacha..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady to vygradovalo až s vydáním Vegy. Už dřív bylo znát čí firmu v redakci preferují, ale co se děje od té doby nemá obdobu. A že už tenhle web čtu pěkných pár let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja hlavne doufam, ze no-Xovi prispiva AMD na provoz diitu. DD tvrdi, ze nedostava ani korunu, ze to dela z lasky - magor.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Všimněte si, že jsem se diskuse zapojil až poté, co se tady někteří pánové vyjadřují jako nevycválaní spratci. A nespojujte mne s něčím, co nedělám. Nejdříve si ověřte, co chcete publikovat. A pokud vám vadí zdejší články o AMD, tak je prostě neřešte.
Navíc mám dojem, že jste ten článek asi ani nečetl. Nic tendenčního na něm není a absolutně z něj není cítit, že by autor jakkoliv nadržoval AMD, nebo něco podobného.
Krásně jste se sám zaškatulkoval do trolí rodinky.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

pro fanouška každý kdo nesouhlasí je hned troll nebo lhář, jak to krásně tituluje maestro na sesterském plátku....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kldině si nesouhlaste, to je v pořádku. Ale zkuste zachovat nějaké dekórum, formu a hlavně, neurážejte autory. Konkrétně tento web si to podle mne nezaslouží. Mohl bych o vás říct, že mi vaše rétorika v některých aspektech připomíná Babiše a v některých zase Zemana, každý si vybere toho svého, kterého nemá rád a je to - bude tak na vás pohlíženo.
A pan no-X určitě není tendenční. Naopak se snaží, aby zprávy byly nezaujaté. Ukažte mi jakoukoliv část článku, kde je neobjektivní, nebo konstatuje něco, co není podloženo fakty.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja som kupil Vegu 56 za 12 tisic pred 4 tyzdnami, k tomu lepsi chladic a ventilatory, spolu cca 15 tisic. Hodil som na to bios z 64, undervolt, vykon je podobny GTX1080, ziaden hluk, ziaden throttling, cievky nepiskaju, k tomu freesync monitor. Celkovo je to uz teraz super grafika, na referencku sa mi cakat nechcelo. Obrazky z modu: https://imgur.com/a/2JVRt

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Časem taky určitě polepším chlazení, ale zatím je dostačující a hlavně chci řešení na míru. Upřímně, té pilky se děsím :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

@majster: to ale presne vystihuje to co jsem napsal výše , proste ta karta tak jak jde od vyrobce nedodelek... lidi si k tomu musi koupit vlastni chladic a jeste se jebat s nastavovanim aby se to dalo alespon normalne pouzivat a vy nazyvate tento produkt dobrou koupi ??? Sorry jako...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

co to zase a opakovane blabolis vlastnis tu kartu ?

tady pise clovek co ji vlastni v referenci funguje mu na vybornou nic neupravoval a tobe to proste neda a musis si zase vyzobnout to co se ti hodi aby sis kopl ze ? :D ze se nekdo venuje tuningu je taky spatne nekdo deliduje taktuje customizuje pridelava milion svetylek a je to jeho hobby tak proc ne :) sam toho nejsem zastancem ale plivat mi za to nestoji :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že jste to trefil, že si potřebuje kopnout.
By mě zajímalo, jestli se takhle arogantně chová i v reálu.... Teda vlastně asi radši nezajímalo...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

H. L. Mencken:
"Demagog je člověk, který hlásá věci, o nichž ví, že nejsou pravda, a to lidem, o nichž ví, že jsou hlupáci."
To krásně sedí a ty hlupáci to většinou demagogovi ještě žerou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

@Tom: Jasně já blabolím, ale renomované zahraniční magazíny co ty karty testujou tak všichni do jednoho blábolí a chtějí si do Vegy taky jen kopnout a plivnout :-) To je opravdu gól roku a mimochodem jestli tím člověkem (co mu všechno v referenci funguje) myslíš Rathanuviela, tak k tomu už nemám co dodávat :-D

PS: hlavně nezapomeňte mínuskovat ! :-)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale proc te to tak trapi? Porid si GTXko a spokojene si uzivej svoje hry. Ten kdo uvazuje o Vegach, tak ma pravdepodobne trochu jiny pristup a hry samotne pro mnohe takove nehraji zasadni roli. Z meho pohledu si ty karty vlastne ani nekonkuruji - kdo na tom chce jenom spoustet hry, ten si vezme gtxko, kdo chce univerzalni kartu, ten uprednostni Vegu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Plus nedostanes. Kdybys byval napsal misto "kdo chce univerzalni kartu", kdo chce specialni kartu, tak jsi mel ode me plus.

Vyjma toho tveho prereknuti souhlas, kdo chce grafiku na hry, jde do GeForce. Kdo neco dela pres grafiku v specializovanych programech a vyuzije moznosti nabizene RX Vegou, tak samozrejme proc ne. NVidia ma v tomto segmentu nepomerne drazsi Quadro karty a chapu, ze ne kazdy je ochoten dat tolik, pokud to vyslovene nepotrebuje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A proč vám vadí, ze mi ta karta vyhovuje a funguje dobře? To jako nesmí být ok bez vašeho souhlasu? Despoto! =)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Fungovat dobře ti může v dnešní době i Ati Radeon 7500, ale to, že to někomu funguje a vyhovuje není argument.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já asi nerozumím, co se mi snažíte sdělit...?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

takze to ze to funguje a vyhovuje neni argument ale argumentem je ze to nepouzitelne (i kdyz to funguje )a plno zvratku okolo ac ten produkt nevideli ani z projizdejiciho vlaku :D >>> BRAVO tleskam tve logice :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ne to já tleskám tvoji, protože i kdyby byl nějaký produkt sebevetší sračka, a o kterém by každý web atp. řekl, že se její kup nevyplati, tak tobě bude stačit říct, že ti funguje a tím pádem je to dobrý produkt.

A že jsi to ty tam ti dám i příklad tvé logiky.Sejdou se 3 lidi.První se ptá od koho si má pořídit kabelovku.Jeden má Podu 80 TV kanálů za 280,-,Druhý UPC 60+ za 300,- a ten doporučí UPC, protože funguje dobře(stejně jako ta Poda), i když je dražší a má méně kanálů.Opravdu je tohle "silný" argument ? :)
Vzpamatuj se :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

takovehle vyblitky fanatickych primitivu ctu hlavne v diskuzich :) takze takove nepodlozene nazory diskuteru bych logicky pri vyberu ignoroval :)

"Ne to já tleskám tvoji, protože i kdyby byl nějaký produkt sebevetší sračka, a o kterém by každý web atp. řekl, že se její kup nevyplati"

az takova situace nastane coz nenastala tak se nad tim zamyslim a zhodnotim vysledky z ruznych zdroju a podle toho si udelam vlastni nazor jestli je pro me potreby dany produkt za danou cenu vhodnym ...:)

ohledne kabelovky je to silne omezeny pohled na vec (ani nevim v jakem jsou v zajemnem vtahu ti tri lide ..jeden z nich muze byt napr. prodejce PODA)
jestli mi jeden z nich nabidne vyssi kvalitu a stabilitu sluzeb a ten komfort mi za to stoji tak tech trapnych 20,- navic zaplatim ...dalsi faktor rozhodnuti je jestli z tech 20 kanalu navic bude neco k uzitku (rozumej budu to sledovat ) >>. v tomhle smeru jsi poskytl strasne malo informaci a vyptaval bych se na detaily a rozdily a hlavne jestli je tam z toho kvanta kanalu to co mne doopravdy zajima ;) takze kdyz u PODA s 80 kanaly nebudou mit to ce me zajima a budou to mit u UPC s 60+ tak zase pujdu do UPC protoze pro me potreby je lepsi ;) atd. atd. :) a dalsi podstatny faktor jestli neoperuje v oblasti kde bydlim tak si stejne musim vybrat dle konkretni situace ;)
jinak kdyz kazdy ma zkusenost jen se svym poskytovatelem ani jeden nemuze vedet ze funguje stejne dobre jako konkurecni poskytovatel :) a jestli maji zkusenost s obema tak se shodli na tom ze UPC je lepsi :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

už se přestaň škubat :-)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Právě to, že někomu funguje a vyhovuje je těžce kvalitní argument.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tezce subjektivni argument ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A ktery neni? Kazdopadne kazdy dojem realneho uzivatele daneho produktu je nesrovnatelne hodnotnejsi, nez jakykoliv zblet nekoho, kdo jenom teoretizuje a vari z vody.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak z ní nevař a koukni se na recenze renomovaných HW magazínů ve světě ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A ty jako subjektivni nejsou? :o) Z tech co jsem videl ja vychazeji pro moje pozadavky naprosto vyborne, umeji technologie ktere konkurence ne, ve hrach neztraceji prilis, jinde maji dokonce i navrch a k tomu dost mozna nesou dalsi doposud neaktivni potencial, ktery se teprve bude nasazovat. Mnozi lide, kteri na tom dokazou jenom spoustet ty hry to mozna neoceni, ale nastesti se ukazuje, ze se prodeje delaji i jinde a vyrobci na to zacinaji slyset ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

OMG, tohle je logika jak v pomocné škole...... Jestli si mám vybrat zda věřit jednomu anonymnímu uživateli na Diitu, který napíše nic neříkající blábol, že jeho Vega je výborná karta nebo testerům léty prověřených HW magazínů, tak já osobně v tomto rozhodování nemám žádné dilema a budu s dovolením raději věřit jim ;)

Ty samozřejmě můžeš věřit komu chceš a doufám, že si hned půjdeš tu báječnou Vegu koupit , ale nezapomeň si k ní pořídit nový chladič a ventilátory a taky nějaký lepší zdroj ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co je subjektivního na argumentu, že mu produkt funguje a je s ním spokojený ?
Na tom nic subjektivního neni.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

subjektivní je to už jen proto, že sem nepostnul jediný věrohodný výsledek herních testů, jen napsal, že mu karta vyhovuje a je s ní spokojený. Jestli tedy tohle není pouze subjektivní hodnocení, tak pak už tedy nevím co je :-))))

Zřejmě tady na Diitu platí, že si člověk může koupit sebevětší brak, stačí když napíše že je s ním spokojený a bude to "těžce kvalitní" argument . LoL

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

takze tve tezce kvalitni argumenty plne dezinformaci, spatnych interpretaci cizich praci, vyblitku, smajliku, LOL apod. maji byt povazovany za kvalitni verohodnou argumentaci 14 leteho spratka ? :)

vsiml sis vubec jake vysledky sem hazel a proc by s tim nemohl byt spokojeny ocividne mu ten vykon vyhovuje a ta karta svete div se funguje velice dobre :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

vem si něco na zklidnění, ať ti nepraskne žilka ;-)

PS: Já si všiml jaké výsledky sem hází ( narozdíl od tebe ) tak ty bys sis mohl konečně sundat ty brýle přes které vidíš rudě a uvědomit si o čem se tady vlastně vede diskuze. Hint: výsledky v SolidWorks a Catia to nejsou.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jediny kdo tu vidi rude jsi ocividne ty a nejsi schopen akceptovat/pochopit realitu ze ta karta proste vlastnikum funguje k jejich spokojenosti a navic ac ji sam nejspis nevlastnis tak prekrucujes svym hulvatskym zpusobem tvrzeni recenzentu kterym taky ocividne funguje ...

a nebo ze si nekdo udelal doma tuning jine znacky nez NV je asi dle tebe taky spatne vid ;) neco dalsiho ti jeste vadi ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

a ty očividně buď neumíš číst nebo jsi uplně tupý, protože nejsi schopen ani pochopit o čem se tu diskutuje...

PS: Já Vegu sice nevlastním, ale ty ji doma taky nemáš a přesto ti to evidetně nebrání v tom psát sem ty tvoje "moudra" a mentorovat......

Že by dvojitý standart ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ja VEGU nevlastnim ani neprekrucuji texty recenzentu narozdil od tebe a dokazu vzit v potaz i prezentovane vysledky a hodnoceni lidmi kteri danou kartu vlastni protoze se cca shoduji s vysledky z ruznych na sobe nezavislych zdroju (tahle schopnost ti ocividne chybi ale mas velmi vyvinutou schopnost pro selektivni slepotu ;) )

takze ten tvuj dvojity standard kydat humus kolem sebe aniz by jsi to mel nejak podlozene recenzemi nebo osobni zkusenosti se mi osobne velmi hnusi ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ne to se ti plete, jediný kdo tady kydá koňskou mrvu nepodloženou ničím jsi ty :-)

PS: samozřejmě že jsem schopen vzít v potaz hodnocení lidí kteří tu kartu vlastní, ale jen taková, která jsou podložená něčím viditelným a to se v tomto případě nestalo. I kdyby tu Rathanuviel napsal třeba milionkrát, že je s kartou spokojený a vyhovuje mu, tak takové nic neříkající hodnocení budu vždycky ingnorovat, protože pro mě nemají vůbec žádnou váhu. Pro jistotu ti ještě jednou zopakuju, že se tady celou dobu diskutuje o HERNÍM výkonu Vegy ;-) Výkon Vegy v profi aplikacích považuji za velmi dobrý.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty uz jsi vazne uplne mimo i v tech recenzich pisou konkretni herni vysledky takze ta karta ocividne funguje jak ma ..takze tuny plnku od fandu NV jak je problematicka a nefunkcni atd. atd. jsou proste sracky a to ze jsi toho soucasti je ocividne a neda se z toho vykecat (leda ze bys promazal veskere sve predesle prispevky ) :D

no myslim ze tohle vlakno je jiz vycerpane tak se tesim nekde v dalsim vlaknu na tve fanaticky demagogicke srackoidni prispevky ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To že nějaká karta funguje není žádný argument ty jelito. Web je plný recenzí, které poukazují na špatné chlazení, brutální spotřebu a nevyrovnaný výkon a ty tady budeš dokola omílat nějaké bláboly o spokojených uživatelích.

Evidentně seš natvrdlej a diskuze s tebou je jen ztráta času.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kolik a ktere renomovane zahranicnich webu kope tak nesmyslne hloupe jako del42sa ? :) prosim ozdrojovat takove tvrzeni ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Renomované zahraniční magazíny byste neměl přeceňovat. Dobře si vzpomínám, jak ze všech stran přicházela samá chvála na disky Samsung a až od komunity Živě jsem se dočetl o dobře maskovaném podvodu na zákazníky a koupil Crucial. I zahraniční recenze píší Obři a Stachové.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jestli se ridis nazory komunity Zive, tak potes pan buh.

V cem je problem s SSD Samsung?

S Crucialem jsi ale udelal dobre, take ho preferuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Názor zůstává názorem pouze do okamžiku, než se přidají fakta a vznikne objektivní informace. Dám Vám příklad. Chcete odhlučnit grafickou kartu? Potom musíte vědět, které karty nejsou vybavené speciálním biosem, který na krátký okamžik zvýší otáčky a pročistí chladič. Například na kartách od HP a jakýkoliv pokus skončí stopkou. Myslíte, že byste takovou informaci získal z recenzí, dovolím si obligátní označení, renomovaných recenzí, Diit? Ne, nikdo se takovou myšlenkou ani nezabývá. Na Živě (fórum) jsem se dozvěděl o výrobcích PNY a Sapphire nejsou tímto typem „čištění“ vybavené a můžete zcela bez potíží nahradit chladič i ventilátory. Aby taková regulace fungovala, musíte si vybrat desku, která podporuje dynamické řízení ventilátorů. To znamená najít zpravidla desku s podporou SpeedFan vybavenou konektory s řízením DC (DMI) - napětím, která dovolí stáhnout otáčky k hranici 200rpm 2.5V. Aby toho nebylo málo, musíte se poohlédnout po takovém čipu např.: ITE, Nuvoton a biosu, který Vás nezarazí na určité hranici, nebo není blokován biosem. PCTuning sice řádí Obr, ale mnoho zajímavých informací lze získat z jejich fóra.

Samsung 840 Evo … pseudo-slc cache 8GB (128GB) dost velká, aby pojala benchmark v celé své kráse a zároveň natolik malá, aby se po 30 sekundách initeračních výpočtů disk zpomalil a neustále zpomaloval. Konstantně výkon klesal a klesal, až se Samsung rozhodl vydat opravný firmware, který zpřístupnil uklízení algoritmy - Garbage Collector, který ovšem potřeboval pro svůj chod minimálně 7% neadresované kapacity (over-provisioning), která se mimochodem používala i pro zásoby otrimovaných buněk připravených k okamžitému zápisu. Disk mohl optimalizovat struktury jen za předpokladu, že nebude vytěžován žádným procesem minimálně 50ms. Tak proč svět jásal nad Samsung 840 Evo a ignoroval ostatní výrobce, kteří s podobným schématem počítali? Crucial (Micron), Intel, Kingston, OCZ, Toshiba … všichni nabízeli lepší vlastnosti a běžnému uživateli optimalizovali řadič struktury průběžně, aniž by musel nastat stav Idle. Problém firmware tam měli a mají stále dobře popsaný a další generace 850 dostala 7%, jen aby mohl GC fungovat a TRIM měl dostatek buněk připravených pro zápis. Nakonec informace převzalo mnoho dalších fór a začalo se více přemýšlet. Nepsal o tom myslím ani WIFT, když mělo ještě DIIT svou úroveň. Neznám jiné fórum, kde by rozebírali disky až do takové hloubky. Měli na to svého odborníka, tak jako DIIT mělo svého WIFTa, který se zabýval tím, na co ostatní kašlou.

Informace je informace a má cenu bez ohledu na to, odkud pochází, pokud prokáže svou platnost. Nasazovat psí hlavu jde každému, ale málo kdo se zabývá otázkami, na které ostatní z vysoka ser… Neměl byste souhlasit se vším, ale měl byste přemýšlet nad platností myšlenek a dále je rozvíjet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vetsina vyrobcu SSD pouziva radice SandForce a ty maji takovou nepeknou vlastnost, ze komprimuji data na urovni firmware. To je v praxi docela problem vedouci ke zpomaleni oproti tomu co nameri benchmark na malem testovacim vzorku. Ja je proto nepouzivam a naopak jsou mi sympaticti vyrobci jako Samsung nebo Crucial, jejich radice s necim takovym vubec nepocitaji.

Ze mel Samsung chybu ve firmware se vi a chyby firmware mel kde kdo vcetne Crucialu. Bylo opraveno, takze nevidim problem.

Dobry na Samsungu je, ze ve sve spotrebni rade pouziva technologii 3D TLC, ktera nema az takovy problem se zpomalovanim a s opotrebovanim jako klasicke TLC.

Ja sam mam zkusenost se Samsung 850 EVO a dobry SSD, zadne problemy nejsou co vim a ve sve tride je velmi dobry.
Osobne ale mam Crucial M4 (OS+programy), Crucial MX300 (hry) a jiz letity Kingston SSDnow M (taky hry).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1) Přečti si znovu co ti napsal
2) Zamysli se nad tím, klidně si dej na to dost času
3) Pokud to nepřijde (pochopení, co Ti chtěl sdělit), ber můj příspěvek jako irelevantní

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Psal, ze Samsung 840 mel problem ze zpomalovanim, asi ano, ale zdaleka nebyli jedinni a to z ruznych duvodu. 850 uz to vyresili a Samsung je OK, lze ho doporucit. (Nicmene Crucial ma casto lepsi pomer ceny a vykonu, takze osobne bych bral radeji ten.)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Blabolis hezky, dyt ti to uz lidi davno nezerou .... ja mam 64 (https://imgur.com/a/kAEiB) a karta je to vyborna a zadny problemy s ni nejsou, jediny problemy co tak ctu maji ti, co ji vubec nemaji a uplne nejvetsi porad stejni sasci co by je meli i s polarisem a cimkoli od AMD, protoze jim jejich primitivne detska zloba nedovoli uvazovat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

@del42sa .. Hele, renomovane zahranicni weby 56ku ale nestrhali. Spise naopak, aspon ty recenze, ktere jsem cetl. Ne ze by z toho meli vanoce, ale kartu vysla neutralne az pozitivne. To ze to neni produkt roku a ze NV vali, to myslim nikdo nezpochybnuje. Na druhou stranu je hloupost se otirat o Veku (alespon 56) za kazdou cenu, kdyz to tak neni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Ja som kupil Vegu 56 za 12 tisic pred 4 tyzdnami, k tomu lepsi chladic a ventilatory, spolu cca 15 tisic. "

Tak to je komentar roku, ten me teda rozsekal. :-D :-D :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

no vidis a jsou lidi kteri si delaji jeste drazsi custom reseni vzduch/voda nezavisle na znacce a komponentech snad odjakziva :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale jiste, ja jsem si tovarni GF570 take prestavoval Accelerem eXtreme sam. Nicmene ac byl vysledek skvely, narocnost prestavby byla znacna a zjistil jsem, ze se mi to nevyplati, proto od te doby preferuji jiz customizovane karty od vyrobcu.

Vtip s Vega je v tom, ze jaksi customizovane reseni zcela chybi, dvorni vyrobce AMD firma Sapphire nic, Gigabyte nic, MSI nic, Asus zatim nic, casem by mela dorazit.
Slabota.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

vesmes se uz vyjadrili ze custom V56 by meli byt koncem tohoto mesice mozna behem pristiho a v navaznosti i custom V64 ... ale je fakt ze NV FE verze se zacla prodavat tak vyrobci uz meli ohlasene custom karty a dali se nakupovat v predobjednavce :) jediny Asus to akorat pustil i na webu :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná práce :) Měl bych z toho trochu strach při té ceně, byť jsem dřív také předělával chlazení grafiky a ten úspěch byl moc pěkný pocit.
Jinak měl jsem doma 3 týdny gtx 1080 ti od MSI a to pískání cívek bylo nesnesitelné (mám celkem tiché PC).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to kus od kusu a je jedno od koho, pískání cívek na MB a GK jsem slyšel u MSI, Gainward, Sapphire, EVGA, Palit, Biostar a dokonce i u desky Asus Maximus. Stačilo jít na LAN párty, oběhnout pár stolů a poslouchat, bylo to jak v šifrovacím středisku, pravdou taky je že si museli všichni srovnat famfulíny v benchmarkách :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jednou jsem měl základní desku od Biostaru, která pískala. Zajímavé bylo, že s jednou verzí ovladače chipsetu a zvukové karty to vždy přestalo. Vysvětlení jsem tenkrát nenašel.
Ad to pískání GTX 1080 Ti, kamarád má strix verzi a nedělá mu to, ale na netu je těch stížností docela dost, docela loterie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si pamatuju jak se strašně řešilo pískání cívek a hlučnost u všech typů Radeon Fury. Vycházela celá hromada článků. Pak to každý druhý mement používal jako těžký atributy jakého si šuntu, otrávili společnost a teď tu píšeš, že GTX 1080Ti taky píská, ale nevidím nikde žádný pořádný článek, jen řešení na forech atd.. Tomu se říká pokrytectví. A koukám, že se to nejvíce týká MSI a to konkrétně: 960,970,1070,1080Ti

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

civky proste rezonuji a kdyz se trefi ta spravna frekvence a intenzita nebo jsou spatne zalite tak to proste piskat bude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí když to bude kvalitně zalité, je to jen diletantství výrobců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U konkurence vysel clanek, ze se siri zvesti, ze Intel pripravuje svou mini krabicku NUC v highend provedeni s Kaby Lake + Vega (ma licencovanou od AMD).

To bude zajimave, jak se tady k tomu no-X postavi nebo jestli bude delat mrtveho brouka. :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To by mohla být špičková kombinace, síla Vegy bude v nižších frekvencích jádra a mohla by vykazovat vynikající parametry.
Mínus za tu poznámku na no-Xe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, to musí být pro pravověrného fandu představa asi jako pro nácka křížení s černoškou :-))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No já osobně jsem docela zvědavý, jestli to bude realizováno a objeví se takový kousek křemíku na trhu. Docela by mě zajímalo, co to s trhem udělá a jak moc dobře to bude fungovat.
Akorát si kladu otázku, jestli by to byl od AMD dobrý tah. Na jednu stranu by mělo AMD zajištěný slušný odbyt, na stranu druhou se může připravit o konkurenční výhodu.
A samozřejmě analogicky mě napadají otázky vůči intelu. Může to být takovým konkrétním doznáním toho, že na konkurenční integrovaná grafická jádra technologicky nemají. No a pro by zase bylo, že "dotáhnou" náskok a "jejich APU" by byla o to zajímavější.
Každopřípadně by to asi bylo hodně zajímavé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moje teta říkala, že u nich sousedovic babička je v tom s anglickým mastifem. Mastif a babička, tak to se jí asi narodí Mastička.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://diit.cz/clanek/intel-hd-graphics-s-id-radeonu

:-D Tady vyšel už před 0,25rokem

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

O NUC se tam nic nepsalo, tohle je spis rozsireni pravdepodobnosti, ze neco prijde na trh nez suskanda, ze se spoji Intel procesor s AMD grafikou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jsem se po pár dnech podíval na další komentáře a musím říct, že del42sa perlí. Z vás by byl politruk jedna báseň :)
Například vaše komentáře k výsledkům z Catie a SolidWorks - všiml jste si, že jsem je psal uživateli Step, kterého evidentně tyhle věci zajímaly? Vůbec to nebyly argumenty proti nesmyslům, které hlásáte. A ty nepotřebují protiargumenty. Vaše příspěvky se degradují svým vlastním obsahem.
Připomíná mi to slova jedné historické postavy - nechť se hloupost šíří, až zajde na své vlastní potomstvo.

Jinak odkaz na výsledky testů zrovna vám opravdu dávat nebudu, nepotřebuji vám něco dokazovat a nevěnoval jsem tomu tolik času, abych pak poslouchal nějaké výlevy zakomplexovaného deprimovaného hovada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.