Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak je to s dostupností systému Windows XP

Zajímalo by mě - je možno legálně získat Windows 2000 Workstation?
(a pokud ne, tak čistě teoreticky - jakou škodu by člověk způsobil, kdyby je užíval bez platné licence?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS uz licenci tezko proda, ale koupit od nekoho jeho krabicovou verzi by nemel byt problem. Myslim licencne, predpokladam ze sehnat to bude tezsi.
Pripadna skoda skoda zavisi az na nazoru soudu. ;) Rozumne vzato by to melo byt neco mezi nulou a cenou dostupny alternativy, tj. napr. XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedině downgrade z XP. Takže hodně rychle sháněj OEM WinXP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, to by mne taky zajímalo. Cena není větší než 5000Kč tedy max. přestupek - nedokážu si představit jak by dokazovali, že si provozem způsbil nějakou škodu a už vůbec ne její výši. Domnívám se, že se na to vykašlou, jelikož pokud tam nemáš nelegální Office a další věci, tak to žádný soud stejně projednávat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Office XP s jejich aktuální prodejní cenou, například? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tím bych si nebyl jist - jedna z legálních možností jak pořídit Win2k je koupě Win7 + Software Assurance, což je dohromady určitě více než 5.000,-. A dokazování o způsobené škodě? stačí, že je to na PC nainstalováno, to už je dostatečný důkaz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hledej v bazarech. je to asi rok, co kolega koupil asi 2 pc s w2k štítkem. nevzpomenu si jak se jmenujou, mají prodejnu v brně na cejlu a dealujou stará PC z bank apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ebay neni problem sehnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale prosim Vas vykaslite sa na starodavne xp
uz je v duochodkuu ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nic neznamená. Mohdy je čiperný a chytrý důchodce pro zaměstnavatele mnohem cennější, než líný trouba s pěti diplomy bez praxe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

plís prozraďte mi, nejsem z toho úplně moudrý co se reálně stane po 22. 4. 2011, nebo po vydání aktualizace SP1 pro W7. Hromada zákazníků si downgraduje W7 na XP, protože to IS a korporátní aplikace vyžadují a nevěřím, že do té doby to stihnou překopat. Znamená to, že po tomto termínu se nebude moct instalovat, žádné XP (co když mi jen klekne PC a potřebuji reinstal). Nebo příjde termín a tečka... všechny downgrade XP jsou nelegální... díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows XP moze pouzivat aj po datume. Len s tim, ze Microsoft nemube na neho davat ziadne zaplati. Proste s tim skonci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po 22.4.2011 nebo po vydání aktualizace SP1 na Win7 zanikne nárok na downgrade na XP z Windows 7. Na instalace provedené do té doby to nebude mít žádný vliv, budou platné nadále.
Podpora končí až v roce 2014, tzn. potom už nebudou vycházet žádné nové bezpečnostní aktualizace. Všechny do té doby vydané však bude možné u případných nových instalací nadále stahovat třeba i z Windows Update.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft nema co na praci a tak rusi OS ktory ludia, firmy pouzivaju vo velkom. Takto sa im moc tych OS Vista a Seven nepreda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právěže prodá. Jakmile MS ukončí podporu WinXP a nebudou vycházet nové záplaty, stane se z WinXP v očích korporátní klientely potenciálně nebezpečný software, jehož chyby nebude moci nikdo "díky" uzavřenosti kódu opravovat. Firmy tak přejdou na novější systém z důvodu pocitu většího bezpečí, i kdyby ten systém byl nakrásně obecně horší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre. Ked skonci podpora WinXP tak co potom? Samotny Windows Vista a Seven nie su kontatibilne s programy, ktore mam legalne kupene ako napr. PC TOOLS Internet Security, IOLO System Mechanic.
V takom pripade sa to ani neoplati. Ako som rad napisal. Najlepsie OS boli a budu Windows 2000 Professional a Windows XP Professional.
Este by usiel Windows Server 2003/2008 ale to asi normalny clovek nebude mat doma.
Este k Viste a Seven. Mat vyčačkaný OS je dobry len pre male deti. Ja osobne potrebujem nieco co zobere vsetko a ide ako ma. To je asi vsetko co som chcel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preto sa nechystam prejst na ini OS od Microsoftu ako mam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až skončí podpora WinXP, tak prostě jen nebudou vycházet nové záplaty. Nic jiného se nemění :). V podstatě tento osud čeká i WinXP Mode ve Windows 7.
Je tu samozřejmě otázka, zda bude možné Windows XP nadále aktivovat, pokud se někdo po tomto datu rozhodne je znovu instalovat (což u krabicové verze není nic neobvyklého). V tom vidím asi největší nebezpečí aktivačních technologií, Microsoftu stačí někde párkrát kliknout myší a verzi Windows XP vyžadující aktivaci už pak nikdo výrobcem posvěceným způsobem nenainstaluje. Ale to uvidíme až v roce 2014.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> u aktivace - jsem sám zvědav, jak se MS zachová > mohl by vydat aktualizaci, která aktivaci zruší (ale to asi sním).
Anebo holt (pokud aktivační servery win XP vypne) příjdou na řadu jejich oblíbené cracky :) - to myslím bude realističtější :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ještě - pokud se nepletu, tak to bude první software od MS podléhající aktivaci, který půjde do důchodu (teda nevím, jak jsou na tom Office 2002)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No upřímně řečeno - za 5 let po XP neštěkneš a skončí na softwarovém hřbitově. A už bude úplně jedno, jestli přejdeš na 7mi, nějakou další verzi, *nixové systémy nebo jablko. Zkrátka jejich doba byla - byl to několik let nejpoužívanější systém, ale už se holt blížíme k jeho konci života. A ani žádný Service pack ho už nenakopne jako SP2. Jeden z příkladů jsou SSD disky - "velmi stručně" - opravdově z nich mazat (a využívat je) dokáží jen windows 7 (rodiny windows;) ). Prostě byl to dobrý systém, používal jsem ho taky, ale bude nutno jít dál - a ohledně kompatibility - najde se jiný software (podobné to bylo u přechodu z DOSu - já osobně holt za veškerý software našel nějakou náhradu /ať lepší nebo horší/)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příčí se mi myšlenka kupovat něco novějšího jen proto, že to dosavadní už někdo prohlásil za "zastaralé", i když to pořád funguje skvěle. V mém případě odolávám upgradu z WinXP x64 na Win7 x64, protože i přes výhody, které Win7 nabízí (a vím o nich), se mi nechce kupovat nový hardware se stejnou funkčností jako ten stávající jen proto, že ten stávající v novém OS podporován není (a nebude, nikdo neudělá drivery).
Ale jinak je velice reálné, že XP opustím rozhodně dříve než do pěti let. Už vyhlížím, čím ten stávající HW "budu muset" nahradit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V najhorsom pripade prejdem na Linux. Bude to nova skusenost ako v roku 1995 ked sme doma robili este na windows 3.11 (Windows 95/98/2000/XP ). Budem sa to musiet hold naucit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdy mi připadá, že zůstanu u WinXP tak dlouho, že změna, kterou bych měl absolvovat při upgradu na "v té době současný" systém Windows, bude možná stejně tak velká jako změna, kdy bych měl přejít na Linux nebo něco jiného :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prvni nejdulezitejsi krok je zacit pouzivat multiplatformni aplikace. Samotne meneni systemu za jiny uz az tak narocne neni (pokud se nevyskytne HW problem).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nic. Vyrobíš si obraz disku, na kterém budeš mít poslední verzi svých XP, včetně záplat a v případě nutnosti přeinstalace ho prostě použiješ. Druhá možnost je, že si stáhneš instalačku XP z netu, což u nás není trestné, pokud máš doklad o tom, že jsi XP kdysi koupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.