Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak postupovat při zjištění a nastavení offsetů v EAC

Mám dotaz mírně OT: na mém compu EAC vidí jen CD ROMku připojenou na SCSI řadič. Další dvě na IDE nevidí. Po odpojení té na SCSI nevidí žádnou CD mechaniku a hlásí, že nebylo vloženo audio CD. Na SCSI mám ještě filmový scanner, nepomůže ani jeho vypnutí. Nevíte někdo co s tím ? díky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro mechaniky Plextor je mozne zjistit offset v PlexTools. Jsou uvedeny v Drive information. Je nutne ale prepocitat hodnoty z bajtu na samply (4 bajty = 1 sampl).
Jedine co nevim, je jestli PlexTools tuto korekci (offset) pouzivaji pri cteni/zapisu nebo ji jenom ukazuji. Zatim me to nezajimalo, protoze jsem graboval i vypaloval primo v EAC. Zkusim to zjistit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kcemu je vubec dobre zjistovat offset proc to nenecha na defaultnim nastavenim?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem také zkoušel nastavit offset dle tohoto článku a zde je výsledek :
V mé sbírce jsem našel asi 7 vhodných CD (shodná čísla), ale jen u dvou se mi načetl čtecí offset, což jsem měl tedy štěstí. Obě mi potvrdili hodnotu +6. ( původní hodnoty u čtecího, kombinovaného i zapisovacího offsetu na mé vypalovačce LG GCE-8523B byly na hodnotě 0 ). Uložil jsem tuto hodnotu a udělal zkušební zápis (Vytvořit offset testem CD). Tento zápis jsem znovu detekoval, čím jsem měl dostat hodnotu kombinovaného offsetu, výsledek : 0 !!! Dle vzorce : zapis.offset = kombin.o. - čtecí o. mi vyšlo -6.
Takže zápis -6, kombinovaný 0, čtecí +6 . Při porovnání wav 1. a 2. kopie mi EAC ale nahlásil rozdílné samples !! Takže jsem asi udělal někde chybu a nebo to nefunguje.
Nakonec jsem vypalovačku nastavil tak jak byla (čtecí, komb., i zapisovací offset na nule), udělal extrakci z originálu a z 1. kopie, porovnal je - výsledek perfektní - žádná hláška,  tedy žádné rozdíly. Tak nevím, jestli tomu někdo rozuměl a ví kde jsem chyboval ( a nebo nechyboval) a nebo podá vysvětení, budu rád.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Předem bych chtěl poděkovat Martinovy za výborný článek, podle jeho návodu se mi povedlo offset perfektně nastavit. Doma jsem našel čtyři originál CD ze seznamu EAC a to od QUEEN Jazz, Innuendo, A kind of magic, The miracle. U alb Jazz a Innuendo byl offset +6 u Akind of magic byl +284 a u The miracle +286. Nastavil jsem +6, protože my vyšel u dvou CD. Udělal jem zkušební EAC CD, tam mě vyšel offset 0, podle vzorce jsem vypočetl +6 - 0 = +6 (tady je asi zakopaný pes Darbyho který psal do téhle diskuse už víc jak před rokem, kterému vyšli stejné výsledky jako mě, ale on nastavil u zapisovacího offsetu -6 namísto +6). Porovnání wavu dopadlo úspěšně. Hlavně jsem se chtěl zeptat jakto, že se hodnoty offsetu u těch CD lišily?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, tak jsem se pokusil najit CD podle seznamu co je na strankach EAC, ale zadny nemam. Mam poze vypaleny EAC Offset CD... Chtel jsem se zeptat, jestli pro nastaveni muzu pouzit pouze EAC Offset CD...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde se dá stáhnout ten EAC? Na domovských stránkách je ke stažení jen nějaký GetOffset pro Plextora.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Protože domovské stránky jsou tady http://www.exactaudiocopy.de/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pppetrZ: ASPI.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, zda mi někdo po takové době ještě odpoví, ale pro jistotu. Neví někdo, jak se v EAC nastaví (jde-li to vůbec), aby mi umožnil tzv. přepálit CD ? Např. chci-li na CD přepálit o 25 vteřin více, než je jeho standard. EAC mi přesně při kontrole CD-R říká, že se jedná o CD velikosti ..., které lze přepálit na .... minut a vteřin, ale pak mi to při standardním pálení neumožní.
Díky za odpověď.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pppetre: respektive tady :) http://forceaspi18.w.interia.pl/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dráček: Resp. I na CD-R serveru už několik let, jen si to pánové najít. Proč to asi taháme na lokál?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za názory. ASPI nainstalované mám, chtěl ho už např. smartripper, DVDX atd. jen nevím jakou verzi. XP profi jsem dával někdy vloni, ASPI bude z té doby. tak zkusím ASPIcheck a případně novou verzi ASPI.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

penta: Jo to sice ukazuje, ale je to tam natvrdo. Nekde jsem uz zahledl, ze zmena firmwaru mela za pricinu i zmenu offsetu. Proto bych radeji veril mereni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Co je defaultní nastavení? Dělá se to proto, aby kopie byla naprosto přesná. Rozdíly offsetu činí posuv zvuku v řádech desetin sekundy. Jestli to neslyšíš, nebo ti to nevadí, pak je to pro tebe zbytečná věc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

martin: Ono ale jde pouze o posunutí celého CD, takže se to týká jen strašně krátké části na začátku a na konci CD. Navíc se nejedná o řád desetin, ale setin, vždyť jeden frame je 1/75 sekundy a velikost offsetu běžně nedosahuje velikost frame.
Jo a aby ta kopie mohla být naprosto přesná, tak bys potřeboval mechaniku, co je ochotna číst v LeadInu/LeadOutu (to podle znaménka offsetu) a podobně tak i vypalovačku při pálení. A to rozhodně všechny nejsou...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Nyní nějak nechápu, cos s tím chtěl říci. Nezbývá než zopakovat, že někomu to nevadí, někdo naopak vyžaduje naprosto stejnou hudební kopii. Je nutné to ještě nějak rozebírat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

martin: No, pokud trváš na naprosto přesné kopii CD (a vadí ti ten případný posun na začátku a na konci), tak musíš mít mechaniku, která dokáže číst v LeadInu, resp. LeadOutu a pak jinou (stejnou), která dokáže zapisovat data do LeadInu, resp. LeadOutu (jestli In, nebo Out se řídí znaménkem offsetu). Pokud nemáš, tak ať si sebelíp nastavíš offset, tak naprosto stejnou kopii neuděláš, protože buď na začátku, nebo na konci budeš mít místo původních dat ticho (maximálně do velikostí těch offsetů).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem doma probral CD a svete div se,nasel jsem dve vyhovujici.
konkretne QUEEN Greatest Hits II a PINK FLOYD The Division Bell.
Toshiba 1712 Q +1346 ; PF -472
Teac W58E Q +2503 ; PF +685

Usnadnim vam pocitani,rozdil mezi CD je vzdy 1818.

No a vcil mudruj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kulicka: No, pouze jsi dokazal to, ze postup funguje a je spravny (rozdil je vzdy stejny), ale jedno z tech tvych CD je oproti tomu, ktere ma EAC v DB proste posunute o 1818 bajtu...
Prochy: Jestli se nepletu, tak pomoci nej jsi schopen zjistit pouze kombinovany offset (cteci+vypalovaci).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro nacitani pouzivam EAC , na paleni NERO, jde v NERU nastavi offset? Na http://www.cdr.cz/a/3868/3 se pise ze rozdil mezi nactenim a palenim je 0,01 sek, ja ele nic neslysim,kdyz ta skladba zacne pozdeji o 0,01sek noskonci o to dele? Muze mi nekdo napsat postup jak palit s EAC? Jde s nim palit i vyber ktery si nejdriv nactu do pc, nebo jen cele album? Vetsinu tracku nacitam s EAC, ale nektere poskrabane ,kde mi EAC napise PODEZRELE POZICE ,mi jdou lepe nacist s NEREM nebo s CD COPY jak to palit potom? Diky j.k.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se pokusil nastavit offset. Koukl jsem na seznam CD v instalacnim baliku a hrabl do moji sbirky. Vytahl jsem nekolik CD uvedenych v seznamu a jal se nastavovat. Pink floyd - dark ... dal jsem ho do cd - Plextor premium -  a hle program si cd nasel a rovnez napsal offset. Musim podotknout ze cislo s kterym operuje autor seznamu jsem an CD nikde nanasel. Totez se opakovalo s dalsim Metalica - Master .... Dalsich asi 20 CD ze saznamu jiz nezabralo. Nakonec jsem do masiny strcil jiz vypalena CD (kopie ne originaly) ktera byla rovnez uvedena v seznamu a opet jsem u 2 uspel. Tak bych se rad zeptal jak to vlastne je. Musi byt pro nasteveni offsetu nutne original s uvedenym cislem ze seznamu nebo je mozno nastavit ten offset i jakymkoliv cd uvedenym v senamu, ktery "projde". Pouzivam EAC verze 0.95 prebeta 4. Dekuji za nazory. Svetu mir.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

foxicek: Cislo edice toho CD MUSI byt bezpodminecne shodne s tim, ktere je uvedeno na EAC, pripadne v tomto navodu!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky. Ale stejne bych rad vedel jak je mozne ze program (EAC) zminena CD nasel a napsal velikost offsetu a  jina tez uvedena v seznamu ne?  Mam za to ze ten seznam je vytvoreny presne podle "SN" tech CD tak by je nemel pri rozdilu najit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jago: Ach jo. A co třeba toto? Proč si někdy připadám, že dělám úplně zbytečné věci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: jen tak mimochodem jsem to delal ja a poslal mejlem Vam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anders: Jasně, a taky za to díky. To nebylo myšleno konkrétně, ale obecně. Dva dny po zveřejnění článku o DMA se lidi klidně zeptaj jak se to dělá a proč jim to pálí pomalu. Našel bych stovky dalších příkladů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Udělal jsem test se dvěmi CD ze seznamu (Clannad Magical Ring B-7664/PD 7003 a Enya The Memory of Trees 063012879-2 WME). U Clanndu je ještě navíc před kódem SONOPRESS. U Enyi je offset -3846 a u Clannadu +102 (odpovídá offsetu uváděného na internetu). Tyto 2 CD jsou sehnal s obrovským vypětím sil. Co teď s tím?. Nemám už sílu shánět další.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pechna: No asi to to holt nejsou ty samé, se kterjma to dělal autor. Se podívej na naší recenzi (jestli existuje).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.