Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 5 a fialové fleky na fotkách - jak je opravit a co to bude stát?

No to je podarené. 800€ fón a ja sa budem po večeroch hrať vo foto editoroch, aby som odstránil chybu ktorú výrobca ani nie je ochotný uznať.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ale to není chyba! To je obrazový bonus pro spozory firmy Apple! Takovou krásnou a inženýry společnosti pečlivě vybranou fialovou barvu s jiným přístrojem vyfotit nelze. A vůbec, i Forrest Gump by se mnou také souhlasil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem fotil s Lumixem FX-9 udělal mi to samý ;) Vždy když jsem chtěl fotit ze stínu někam do světla. Pravdou ovšem je, že tyhle foťáčky na "výcvaky" trpí vždycky nějakým neduhem, kor proti sluníčku takže mě to vůbec nepřekvapilo a beru jako vlastnost. Jediný co s tím zmůžeš je buď nefotit jako lama proti sluníčku nebo se zkrátka přemístit jinam protože pak každou fotku musíš domalovávat půl hodiny! http://sdrv.ms/YP0KZT

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"nefotit jako lama proti sluníčku" - tohle je sice zažitý názor, ale nedá se s ním souhlasit. Když se podíváš na nějaké (polo)profi fotosoutěže krajiny a krajinného detailu, tak většina nejlepších pracuje s protisvětlem.

Je fakt, že téměř u každého řešení se nějaký neduh větší či menší měrou projevuje, ale u iP5 je to hodně přes míru. I když leckdo tvrdí, že je to stejné jako u 4S, není to pravda. Objevily se srovnávací fotky a iP5 je na tom hůř než 4S (která je na tom zase hůř než 4 :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, že se fotit proti sluníčku dá, dokonce i bez fialových lensflarů ale rozhodně ne s tím paňákem. Jako když se se ptal tak to prý stálo 10k a teda fotí to rozhodně hůř než můj první digiťák (Canon S10). Zas na druhou stranu nutno podotknout, že to místo je lom a světlo pozdního odpoledne tam opravdu pro tuhle kategorii lowendů není. Co se týče iPhonu tak třeba 4 fotí poměrně slušně až mě to na mobil dost překvapilo nicméně pořád je to mobil, který má do foťáku hodně daleko. Kdyžtak jestli se povedla nějaká fotka z Galaxy S3 tak jí sem postnu ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tajný tip super :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jenom zelenou a modrou ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nokia vs Apple
PureView vs PurpleView :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze pan autor je vlastnikom iPhone5 a pravidelne s nim foti, kedze sa takto navaza do niecoho, z coho je na internete urobena seriozna bublina. Nechcem tvrdit, ze problem neexistuje, ale to co clovek o purple haze v suvislosti s iPhonom 5 najde na internete je mimo skutocnu realitu.

no-X - mas iPhone5? Naozaj je to pre teba taky problem s tym fialovym odleskom?
Lebo uprimne, ja naozaj neviem, o com to vsetci stale tocia.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jde o problém neakceptovatelnosti delegované viny a exprese inhabitace Apple.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cojaviem... mne to pride ako zavistlive pichanie spendlikom do relativne uzitocneho ale za to velmi uspesneho a oblubeneho obra, ktori stoji za plotom. Proste len pre to, aby mu clovek mal co "vypichnut".
Niekto najde mensi-vacsi problem v Apple produkte a bum, hnidopichovia hned ripu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Takže když firma formátu Applu vyrobí průšvih, měl by o tom tisk mlčet? Argumentovat tím, že aféru vyrobili lidé, kteří iP5 nemají, je absurdní, protože bez iP5 by na to přišli jen těžko. I ta pouzdra a aplikace jsou určena lidem, kteří iP5 nemají? :-) Flares iP5 jsou horší než u 4S a ty jsou zase horší než u 4. To je prostě zdokumentovaný fakt. Také nejsem vědom, že by se někomu podařilo vyrobit flares proporcí iP5 na jakémkoli jiném mobilu podobné cenové relace. Prakticky každý z výrobců běžné fototechniky měl u nějakého fotoaparátu problém podobného charakteru, ale žádný před tím nestrčil hlavu do písku a každý se to snažil nějakým způsobem řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze si sa nechal uniest svojou nenavistou voci Applu. To je cele. Uprimne som dufal, ze mas iP5 a ze tato vec naozaj stve, ale ako pozeram, tak ti (vam - v redakcii) proste lezi Apple v zaludku a povozite sa na nom kedykolvek sa da.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ak si si nevsimol, tak redakcia si rada kopne skoro do kazdej znacky ak im na to da dovod, ale Apple fanklubu robi problem prehltnut, ked sa dotknu ich modly.
Ja nechapem preco to riesis, ked chces kupuj Apple, ked nie tak nekupuj. Redakcia si robi svoju pracu a prave taky ako ty im na nu zarabaju, lebo vedia kolko sa kde diskutuje a klika na clanok. Necitaj nediskutuj na temy, ktore nechces a ked bude mat rovnaky nazor vacsina, tak tie clanky postupne zmiznu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale hej. V podstate mas pravdu. Asi som tiez precitliveny na ten Apple... Oni tu fakt vlastne kopu do kde koho... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak hodnotí trh "oblíbeného obra" - koriguje bublinu
http://zpravy.e15.cz/byznys/technologie-a-media/propad-applu-za-tri-mesi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo se tady do koho/čeho naváží? Článek chce jen pomoct lidem, kteří jsou postižení vlastnictvím iPhone5.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ton toho clanku mi vyznel ako (na tomto serveri uz dalsia) hnidopichacska kritika Applu. Ak to tak nie je, tak sa autorovi ospravedlnujem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

je zvlastni jak to Apple resi a zavrtava predtim hlavu do pisku, kdys vidim lidi z meho okoli jak je stve u i5 mnohem vic veci, tak bych se ani nedivil kdyby pristi jejich iphone vubec nebrali do uvahy, kolik firem jiz na podobne jednani doplatilo? a ze zrovna Apple to vubec nema zapotrebi a financne by ho to dobudoucna mozna poskodilo min nez tohle ignorovani

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.