Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ještě jednou k prvnímu testu Kaby Lake-G: Kde může skončit výkonnější model?

"Zajímavé je ale srovnání mimin a maxim."

Pobavilo :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ty překlepy, které spellcheck nepodchytí :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak to vypada, ze NVidia bude muset dat slevu, respektive vyrobci notebooku budou muset slevit modely s GTX1050 a druha vec je, jestli se vubec udrzi na trhu MX150.

Pro me je spatna zprava, ze GTX1050Ti a vys stale bez konkurence. :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz si to tu pisal vela krat a stale dookola a stale ti pisu, ze RX Vega M GH je konkurencia pre mGTX1060 6GB, niekedy sa cudujem ako mozes tolko pisat dookola ze si sklamany, ale TDP nepusti, nic silnejsie tam nevojde, nato aku to ma velkost a spotrebu je to vpohode, fakt je malo mat integrovanu grafiku na urovniá mGTX1060?...., neviem, podla teba by tam mali napchat GTX1080 a mat TDP 65-100W... je to realne? je to momentalne vyrobitelne? nVidia by dodala taky cip? GTX1080 s 50W TDP? Alebo ako to mali spravit, mal mat cip v notebooku 200W? Na to ze to ma 100W cele spolu s CPU, VGA a HBM je to super. https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2018/01/Intel-8th-Generation...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, ja tohle vsechno vim a vubec se nehadam a vubec nemam nic proti Kaby Vega, akorat si teda na nejake soudy pockam na cenovku, to vidim jako dulezite. Cele je to z me strany mireno na fanaticke fanousky vseho, kde se aspon ochomitlo AMD a kteri mi tu opakovane tvrdili, jak Kaby Vega to nanda NVidii GTX1060, coz je proste nerealne.
Opravdu si to nevysvetluj, ze bych tu chtel nejak spinit AMD nebo Intel, proste me jen bavi jejich fanousci a reaguju na ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, no podla slajdu a podla parametrov silnejsej GH to bude na urovni mGTX1060 6GB a to znie dobre, parametre na to ma, prečo nie? toto porovanie s mGTX1060 6gb je uveritelne, cenovka nebude zazrak, intel si nechava zaplatit, no objavuju sa prve ceny notebookov a su prijatelne. https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2018/01/Intel-8th-Generation...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude opravdu na urovni GTX1060 Max-Q, celkove nikoliv v par testech, tak to bude bomba, nicmene ber v uvahu, ze Max-Q je nejpomalejsi verze GTX1060. Ano, ja vim, z hlediska vahy notebooku je Max-Q jedinna srovnatelna, ale to je velke casti hracu ukradene. Mimochodem nemusis psat GTX1060 6GB, staci GTX1060, protoze narozdil od desktopu se v noteboocich obe varianty GTX1060 lisi pouze velikosti pameti a ne vykonem cipu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta notebooků se prodává i s GeForce 920/940MX, a 9 je vyšší číslo než 1 a také MX zní víc kůl než číslo bez znaků!
Takže je to zcela určitě lepší, prostě prověřená kvalita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevie niekto otom ci tam tieto kaby lake G alebo amd ekvivalenty budu aj vega-WX varianty?
Ide hlavne oto ze hry su uplna hovadina ktora nikoho na ntb nezaujima.
Ak by vedeli ponuknut integrovanu grafiku s WX ala quadro ovladacmi, podporu a certifikaciu na profi software (autodesk, solid atd), tak pracovne ultrabooky ako vysite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si dovolím tipnout, že v tom si AMD nechala exluzivitu. Ale třeba Radža dopíše profi drivery... - blbí jsou na to v AMD dost, aby si to smluvně nepodchytili. Víme jak Intel umí čarovat s vypínáním fíčur a nechat si za zapnutí platit - otázka je, může? Má AMD nějaké profi fíčury patentovány?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zasadni otazka: bude mit tento procak opravou chybu meltdown? pokud ne, tak do toho nejdu, nebudu si kupovat z vyroby rozbity Hw, snizujici IOps diskovych operaci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To su problemy, podla mna intel nepreda ani kusok, zajtra krachne.... ako keby sme mali na vyber, chyba je opravena, no nie na HW baze, nejaky vykon to zozralo ale nic zasadne a na vyber nieje, na vyber nemame, bohuzial intel je 80 percent trhu a AMD nema taku ponuku ani moznosti. Na HW opraveny hardware od Intelu si pockame min. generaciu alebo si kup menej "rozbity" AMD alebo nič.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"zasadni otazka: bude mit tento procak opravou chybu meltdown?"

Tak to si pár rokov počkáš. Procesory ktoré prídu v tomto roku boli navrhnuté už pred nejakým časom a do bežiacej výrobnej technológie sa nedá len tak zasiahnuť. A hlavne keď sa to dá riešiť v softe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pokud vim, tak podobnou chybu v TLB mela i predchozi generace procesoru AMD a dalsi generace to uz vyresila. Nevidim duvod, proc by mel intel vyrabet a prodavat procesory dalsi generace se znamou zasadni chybou, snizujici vykon v nekterych operacich az o 30-40% (heavy IO a mnoho context switchu). Aha, ja zapomnel, ona to neni nova generace, ale vpodstate lehnouce upraveny sandy bridge, pripade haswell. dekuji mily inteli, koupim si radeji AMD raved ridge

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínáš ale na jednu věc - to že ZEN je míň zranitelný je jen důsledek toho, že přešli na jinou architekturu a ta je shodou okolností míň zranitelná, u ZENu to není cílená oprava této chyby (ZEN byl vyvinutý ještě předtím než se na ty chyby přišlo - s vývojem se začlo v roce 2012 - takže vývoj nové architektury fakt není na měsíce, ale na roky)

A že nevidíš důvod proč by měl Intel vyrábět a prodávat CPU s chybou? Ten důvod je jediný - peníze. HW oprava chyby bude tak minimálně na rok (jenom blbý výrobně/expediční cyklus od začátku výroby čipu po dodání zákazníkovi je normálně tak na půl roku) - to jako mají ten rok stát, neprodávat a zbankrotovat - to žádná firma dobrovolně neudělá. A u Intelu byl problém v samotné filozofii návrhu predikce - tedy i další architektura by s největší pravděpodobností tu chybu měla (u Intelu je ta chyba ve všech CPU od roku 1995 a od té doby se vystřídalo hodně architektur, některé i hodně odlišné, chyba je ve všech)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně to ze software už nikdo neodstraní, takže to předělávat v hw je poměrně zbytečný :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti co RotTR hráli/hrají ví, že minimální FPS z benchmarku jsou v reálné hře celkem normální hodnota. Tuhle hru si na té kartě v těch nastaveních nezahraje. Posun v průměrných FPS je sice hezký, ale o tom jaký herní zážitek bude hráč mít rozhodnou právě ty minimální FPS a co si budeme povídat, hodnoty pod 20 FPS už se dá označit za nehratelné.

Celkový průměr navíc zvedá nenáročná scéna Mountain Peak, následné dvě scény jsou náročnější a i průměry jsou na hranici hratelnost. Z praxe lokace ala Geothermal Valley mívá asi nejčastější propady

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výborně, tohle už je moc pěkný herní výkon. V dnešní době kdy nám grafiky skupují kryptomaniaci je tohle super zpráva. Doufám že do vánoc bude zen2 + vega ať mám hezkého ježíška :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.