Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ještě jednou ke GDDR6: Jaké jsou možnosti?

A co XDR2, ty jsou 2x v Gbps nad GDDR5. Cena je jiná věc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě poplatky rambusu zřejmě budou důvodem využití HBM, které navíc mají ještě větší potenciál.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty HBM taky nevypadají nijak levně. Rambus nechápu, měl by si uvědomit, že je lepší mít malý zisk než žádný a že má šanci na uchycení jen do určité doby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

levné to určitě zpočátku nebude, ale pokud s jedním modulem bude možné dosáhnout propustnosti srovnatelné se současnými osmi, tak by se to mohlo vykompenzovat... Rambus ale taky nechápu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To víš, o Rambusu se říkalo, že je to firma o jednom patře plná pouze právního oddělění, které se soudí o patenty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jak si stojí vývoj pamětí pro CPU? Čekají nás nějaké novinky i v této oblasti?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

DDR4 a víc asi na dlouho nebude třeba. Samotné procesory nemají vysoké nároky, limitované jsou spíš integrované grafiky/APU - tam lze ale snadno implementovat HBM, bude-li ta limitace příliš výrazná.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nová architektura, kterou uvede Intel příští rok - Haswell - bude mít 64MB paměti připojené přes 512bit sběrnici pro urychlení integrované grafiky. http://www.cnews.cz/comment/92204?device=mobile

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužiaľ, teraz nedám na to odkaz ani link, lebo strýko google je akosi na túto informáciu skúpy a ja si proste nepamätám kde som to vygoglil. Skrátka išlo o štatystiku pamäťovej priepustnostnosti jednotlivých prístupov GPU do V-ram. Kde frame buffer a z-buffer spotrebuvávajú 70-80% pamäťovaje priepustnosti a sú kapacitou pamäte nepomerne menšie oproti textúram. Nedávno stačilo pri plnom rozlíšení 1920*1280 a 32bit. farbách 20MB pre 1 snímok frm. buffra a z-buffra. Samozrejme s novými fjučuresmi aliasingov a pod. to bude už okolo 100-ky MB! Textúry "nespotrebujú" veľa z priepustnosti. XBOX má eDRAMku a výrazne z toho ťaží. A že nejde AA, no a čo...hlavne že je vysoké FPS. (vraj to ide tiež aj s tými 10-timi MB, zrejme si rozparceluje obrazovku na časti, ako to je v skutočnosti to neviem) Lepšie nech to beží plynulo v Hi-res. než mám z toho slideshow s AA. Budúcnosť, je určite v priamej, resp. blízkej integrácií pamäte ku GPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.