Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ještě k 4GB flash disku od Samsungu

Jéžiš, zase se to připojuje přes PATA. By mě zajímalo, jestli je opravdu tak složité to vyrobit v SATA provedení

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne - nove desky maji jeden PATA konektor - tzn. bych se musel zbavit jedne ze dvou mechanik... dyt to pro SATA nemuze byt snad tak tezke vyrobit, jeste i proto ze snad budoucnost pocita jedine s SATA tak proc se patlat s PATA

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš by mě zajímalo jestli je takovej problém naprogramovat windows aby uměly využívat paměť

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Já: Zkus to a dej vědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technologie ReadyBoost mi připadala jako blbost , ale použití paměti typu Flash jako chache za ni moc nezaostava, to proboha nikomu nevadi, ze zivotnost Flash je cca 100.000,- zapisu !?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Ja: Ty hnupe, kdyz dojde systemu fyzicka pamet, tak zacne swapovat(tzn. odkladat pametove stranky z fyz. pameti na disk).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je pravda,ale nejlepsi by bylo,kdyby proste windows umely pouzit libovolne mnozstvi pameti a byl by mistama klid...Ted s WinXP je zbytecne kupovat vic jak 4GB pameti,protoze to XP stejne nezvladnou...a priznejme si to,4GB pameti neni az tak nerealna vec,znam spoustu lidi co maji 4GB a vzali by i vic,ale jaksi by to bylo nanic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Karel>
Dnesni Flash uz sou na tom o neco lip, nekolik milionu zapisovych cyklu. Dal pocitam, ze to ma uz nakej inteligentni radic (kdyz to umi i komprimovat), kerej alokuje stranky ve flash tak, aby se zapisi nak rovnomerne rozlozili a nepalila se furt jedna a ta sama adresa. Ale pri hustym swapovani to stejne moc dlouho nevydrzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemela by chache byt tak nejak rychlejsi nez hdd? nejak se mi nezda ze by 66MBps bylo neco extra....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale jedna vec je prenosova rychlost a druha je pristupova doba, tam sou na tom HDD vyrazne hur.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Flash disky su tu uz dlhoooo, ale ta ta ta cena...
A Windows nevie pouzivat pamet. A niektore aplikacie sa do do vaseho nastavenia pamete rozumeju viec ako uzivatel. Napr. hra "Titan Quest" sa mi pri 2GB RAM nepusti, pokial nemam Swap subor. Samozrejme vytazenie pamete sa nedostane nad 1GB ani pri tej hre. A ak je swap nastaveny pod 512MB windows vkuse vypisuje, ze ma malo virtualnej pamete a treba mu vacsi swap subor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi jste si nevsimli, ale ten disk ma 2.5 palce, je teda velikosti do notebooku. Tam je IDE zatim rozsireny vic, nez SATA.
Ale nevim, jestli to nebude zbytecne topit, kdyz je to cely na 5V, ale mozna se to vnitrne prevadi na 3,3V nebo min.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Ještě k 4GB flash disku od Samsungu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku 4GB flash disky pro Vistu od Samsungu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Andywawe: a co ma prosim spolecneho to ze programator nejake hloupe nezname hry do ni zakomponoval podminky kolem nastaveni swapu s tim ze "windows neumi pouzivat pamet"?
Kdyz napisu 5 radkovy program ktery mi vypise "Hello word" + "Mas maly swap" tak za to samozrejme taky muze MS a Windows s jejich spatnou spravou pameti, ze?

A co se tyka velikosti swapu - to se nastavuje v registru. A mimochodem je to spise vec aplikaci a jejich uvolnovani pameti.
Windows memory manager by mohl byt agresivnejsi v tom uklizet bordel po programatorech, ale to ma zase sve nevyhody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 gb? tak to na vistu je malo, kdyz v zakladni instalaci sezere 6.5gb ... to nepujde ani jako ciste systemovy disk. Meli by trochu zvysit kapacity ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ariael: A ja myslel, že uvolňování paměti a uklízení bordelu po aplikacích je věc systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: nojo, ale když někdo napíše aplikaci debilně, tak tě systém nezachrání. Faktem ale je, že FAT32, NTFS a vůbec způsob přístupu na disk je hrozně pomalej, a to i když máš hodně paměti. Rozhodně pomalejší než by měl být. Vždycky mě zajímalo, jak je možné, že jsou flashdisky tak pomalé, když všechny měřící nástroje hlásí přístupovou dobu v řádu 0.1ms.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co poviete na toto? - na Samsung netreba ani cakat, sice mensia rychlost, ale hned
 
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Dual-Compact-Flash-CF-Type-l-ll-to-3-5-IDE-ADA...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Ariael: Az budou widle swapovat opravdu po zaplneni pameti, muzem se zacit bavit. Ja vazne nepotrebuju mit 2GB volny pameti a 1GB ve swapu, to sem tu pamet nemusel kupovat. Nehlede na to, ze omezeni na ubohy 3GB (4 lze vyuzit jen po hackovani systemu) bylo uz v dobe vydani prvnich XP na povazenou. Normalni system vyuzije volnou pamet trebas jako diskovou cache, to je u widli naprosto nepredstavitelna featura.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k tem flash diskum, pokud se neplatu, CF karta pouziva vpodstate naprosto standardni IDE rozhrani => staci udelat uplne obycejnou redukci na konektor a za uvedenouo cenu si udelate diskovy pole ;D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Ariael: Ja len nechcem aby bol Windows "Swap file addict"
Priklad zo zivota: Napustam cca 500 - 1000 MB aplikacii, ktore nic nerobia. Necham pustene PC cez noc a rano si k nemu sadnem. cca 95% RAM je v swape. Zobudi sa monitor a cakam, kym sa odswapuje pozadie, Kliknem na 'start' a cakam, kem sa odswapuje to start menu, kliknem na aplikaciu a cakaaaaam... Rozumieme sa? PS: Toto som si nevymyslel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To J, Andywave: Wokna fungujou tak, že zkrátka pamět se kterou se nějakou dobu nedělá odswapnou (proto pokud celou noc na comp nikdo nesáhl tak načtení nabídky start ráno trvá).
Tato strategie není z principu dobrá nebo špatná - někdy je vhodná, jindy ne. Je pravdou že je výhodnější spíš pro compy s málo RAM.
Jinak WinXP umí nadbytek volné paměti využít jako diskovou cache (pokud máte velké disky tak jen FATka má desítky až stovky MB). Jak moc se o to mají snažit se dá nastavit někde v registru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AndyWare> Ta vlastnost widli - odswapovavani i kdyz je jeste plno volne pameti mi taky hrozne vadi.

Zatim jsem to vyresila omezenim swapu na 160MB, pak se uz to nesnazi porad cpat zaple aplikace na disk.

Nechapu, proc se to chovani memory managementu neda nekde nastavit. Nekdo ma hodne RAM a vice spustenych aplikaci (mezi kterymi chce rychle prepinat), jiny ma malo RAM a malo spustenych aplikaci. Pro kazdeho by se MM mel chovat jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc se neda MM nastavit ? Proc funguje tak spatne.
Protoze z OS/2 se jim to ukrast nepovedlo, i kdyz NT jsou obslehle OS/2 , staci v binarce hledat OS/2 ...
A z linuxu nebo BSD to ukrast nejde uz vubec, protoze to neumi odbornici z M$ naimplementovat na OS, ktery se tak snazil byt OS/2 + ACL.

Takze pokud mas slozitou aplikaci, ci chces takovou feature jako defrag RAM (win neumi defragmentovat, tudiz kdyz v ram neco zustane, neumi RAM kouskovat, tak kdyz budete mit 1GB RAM a budete mit max 20MB volne SOUVISLE misto a 800MB bude taky volne, ale rozsekane po 16MB, tak win obsadi tech 20+swapak .... jo a protoze win neumi udelat poradek ani ve swapaku, tak pokud neco zaswapuje pak dalsi, tak to predtim neumi uvolnit a zfragmentovat, takze to pak kledne oznaci za stare a swapak pak o kousek zetsi, nebo to tam MOZNA placne, pokud se to tam vejde ... a uz vite, proc kdyz wokan bezi 1 tyden se porad spomaluji a spomaluji ... vitejte uzivatele v emulatoru OS)

pouzivejte Unix like OS, tam je to povinost .... jo a Linux ma jednu velkou nevuhodu, nepouziva HD jako signalizaci, ze proskoumava HW, nebo ze pouziva CPU ... coz nemela ani OS/2 a tak aby clovek vedel ze to fakt nespadlo behal tam pri instalaci ASCI art ;-)

Vazne nechapu ty masochisty, co dobrovolne pouzivaji M$ Windows .. a M$ misto aby napr konecne pouzil Journal FS, vymisli picoviny jako SQL_FS .. extremne pomale, index stejne velky jako data ... ale co by jste chteli, je to barevne a hybe se to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.