Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple nemá proti Samsungu co nabídnout, míní John Sculley, chce to nižší ceny

Existují i jiná témata než Apple a už me ta Vaše antikampaň, která zde už přes rok trvá, začíná nudit... Proč Váš server naštěvovat?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nenavštěvuj.
Ostatně nevím co se ti nelíbí, Scullyho komentář zveřejnily všechny servery zabývající se technologiemi a závěry redaktorů DIIT se mi zdají velmi korektní a správné.

Jen s tou exkluzivitou už nelze souhlasit, z Apple se díky štědrým dotacím (zahraničních operátorů) stala masovka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste laskavě pochopit, že poslední rok nevedeme nějakou "antikampaň", ale že:
- poslední rok Apple prohrává většinu patentových sporů
- poslední rok Apple nenabídl téměř žádný zajímavý produkt
- poslední rok se Applu dost věcí nepovedlo (mapy, foťák iPhone 5, displej iPad mini...)
- poslední rok Apple dělá vše proti firemním zásadám, které dlouhodobě propagoval (úhlopříčky, poměry stran...)
- poslední rok Apple ztrácí podíl na trhu
- stávající strategii Applu kritizuje i bývalý CEO

Pokud máme o situaci informovat objektivně, pak můžeme jen těžko fanouškům této značky mazat med kolem úst. Co se týká první části postu, Applu a souvisejícím událostem jsme za poslední rok věnovali 3 % obsahu, z čehož je patrné, že 97 % obsahu se týká jiných témat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mohli byste tento článek nezobrazovat při při přístupu z Apple zařízení a byl by klid. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, podobně to dělají v Číně třeba s netem :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ad antikampaň. Podle toho jak se to vezme - na bulvár v normě, na neutrální médium anti. A schválně jak neutrální jsou nadpisy (+ perexy) když si tu necháš vyhledat "apple" - to skoro vypadá, že je Apple největší zlodějská a arogantní svině neschopná vyrobit foťák natožpak telefon, který by se prodával.

- většinu zásadních vyhrál, ty prohrané jsou přinejmenším sporné
- prodeje hovoří o opaku
- mapy ano, foťák - nikde nejsou čísla kolik těch fialových vlastně je. Displej je dvě generace pozadu ovšem jen z technologického hlediska (2/3 pixel ratio proti 3 a 4, která má uberdisplej, podotýkám, že to také uvedl na trh v březnu 2012 a nic lepšího tu není dodnes), mini iPad navíc není namířen na hi-end a jak jsme viděli u iPhounů tak kupující jsou ochotni tolerovat rozhodně zásadnější vlastnosti než jen displej.
- pravda, nicméně zmasakrovat trh takhle na sračky nedokázal nikdo
- jo, jenomže podle něj by měl Apple vyrábět levný sračky, který vyrábí konkurence za hrst rejže. Podívej se kam to touhle cestou dotáhl MS s levným W8, AMDéčko, Lenovo atd...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proboha tak to nečti, když tě to tak vytáčí. Není to žádná antikampaň, je to jen pojmenování současného stavu, kdy se z výrobce, který udával trendy a přístroje byly technologicky na špici, stává výrobce průměrných zařízení pouze s mírnými inovacemi, chybnými rozhodnutími a arogantním přístupem a kopáním kolem sebe..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tím mohu souhlasit jen částečně. Apple byl většinou leader v přístupu, technologicky je špičkou až poslední léta. Ťapací zařízení bylo dávno před iPady, kvalitní notebooky tu taky byly, počítače taky. Klíčem k úspěchu byl právě ten způsob používání iPadu/Phonu kdy prostě přišel s plackou a ukázal k čemu je to dobré. U notesů zase ukázal, že solidní notebook nemusí být drahý. U počítačů opět neláká strohou technickou převahou, ale hraje to na user-friendly os. Všechny výrobky pak podtrhuje typickým vytříbeným designem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"U notesů zase ukázal, že solidní notebook nemusí být drahý."
A ukazuje to modelmi v priemernej cenovej relácii 1500 €.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

877 € za netbook?! LOL!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"postavené na určité formě exkluzivity"

ajfoun uz ma kdjejaky ňouma, exluzivne natom uz nieje absolutne nic, skorej pravy opak, mainstream a dobry lama-filter

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! Ta exkluzivita je možná tak u nás. Jenže core trh pro Iphone a Apple obecně jsou spojené státy a tam se snad ani jinak než dotovaný neprodává. A ta dotace je tak vysoká, že za takovou cenu se u nás prodávají low end Androidy, takže nic exkluzivního to fakt není....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vyhoda iPhonu/iPadu je v aplikaciach - hlavne specializovanych.. ktore nie su (a velmi pravdepodobne ani nikdy nebudu) pre Android.. a nie, nebavime sa o dvadsiatej variacii na novy mediaplayer ci podobne p*covine..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

konkretnejsie poprosim

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen ze zvedavosti, uz ma Android Cisco IPsec klienta (pokud mozno rovnou built-in jako iOS. Nebo alespon bez nutnosti rootovani telefonu)? Pokud ano, od ktere verze?
A druha otazka: Uz ma Android moznost nastaveni proxy per pripojeni?

To jsou asi tak ty nejpalcivejsi veci, ktere by mne trapily.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

VPNCilla nepotřebuje root, ale je třeba mít android 4.x. ProxyDroid řeší druhý problém. Spíš jsem nevyřešil na ipadu 3 připojení na flash disk, který jsem připojil na domácí NAS, přitom Nexus 7 bez problémů.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ok, diky.
Zkusim a uvidim. Doposud jsem vedel jen o variante s nutnosti nainstalovat vpnc pres root a s proxynou jsem pohorel uplne. Takze v tomhle je to aspon nejaky posun k lepsimu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm :-(
Vpncilla je placena (ok, budiz. Jen by mne zajimalo co vse si musim doplatit abych ziskal zakladni funkce iOSu) a Proxydroid tvrdi ze chce root :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

VpnCilla je placená, ale umožňuje toho dost. Řešení od cisca je zdarma, ale chce root. ProxyDroid jsem pravda moc nezkoumal, protože root mám. Je možné, že to není jediný soft. Root je dnes stejně otázkou jednoho kliknutí, stejně tak jeho zrušení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi myslel instagram :-D .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslel som instagram - ale napr. audio veci ako irig, animoog, garageband, ielectribe, lemur.. a dovod, preco ich android nema (ani tak skoro mat nebude) som napisal na konci tejto diskusie..

Preco asi hudobnici v profesionalnej sfere pouzivaju ipady a macy..

A to uz nehovorim o specializovanych aplikaciach v oblasti mediciny, strojarstva, atd.. a o moznostiach, ktore posledne verzie iOS ponukaju pre corporate sferu (zial nie out-of-the-box, treba za to poriadne zaplatit..), takze aj velke spolocnosti mozu pouzivad BYOD zariadenia bez narusenia bezpecnosti..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

rad by som vedel naco je hudobnikovi tablet...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

- Namiesto notoveho papiera
- nahrazka lubovolneho komba v hoteli
- metronom
- zaznamnik
- slova...
- hudobny doprovod...
- a neuveritelne vela dalsich moznosti
Nie je to na profi pouzitie ale do hobby sfery alebo ako nudzovka je to neskutocny pracant. Uplne ma bavi mat to na stojane s mikrakom a pacnut po tom prstami ked treba cokolvek. Ci uz slova alebo nieco pustit alebo noty alebo...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ako klavesak, ktory sa so syntakmi babre vyse 25 rokov (mimochodom aj nick mam podla isteho nastroja, na ktory nedam dopustit a ktory ma vie obcas poriadne potrapit) som tiez skepticky z nasadenia iPadu (a taky Jordan Rudess s jeho propagaciou iPadu a jeho appz ma naozaj nevzrusuje), ale aj ja som uz vyuzil iPad v profesionalnej sfere (pravda s hw adapterom, ako napr Alesis iodock) - animoog ci fairlight iPad app..

Kamarat gitarista pouziva iPhone s iRig adapterom ako slusny gitarovy efekt, ktory ma vsade so sebou.. bol som prekvapeny kvalitou efektov, co ten sw poskytuje..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já se obávám, že částečně je to také investorským pohledem na Apple. Když se na to člověk koukne od spodu, tak jim byznys fakt pěkně šlape. Fabriky fabriky chrlí gadgety a ty se výborně prodávají. Jen akcionáři si možná neuvědomuji, že konkurence v IT je zatraceně velká a každé nová odvětví se velmi rychle nasytí. Vývojáři myslím celkem zvládají a zlepšují (inovují) modely, aby držely krok s rozjetou konkurencí, naopak nepochybuji o tom, že všechny ty právní tahanice jsou iniciovány odshora, aby se po nějaký čas dařilo konkurenci uměle brzdit a držet tak výnosy a rostoucí křivku Apple.

Aneb neustále se rozpínat může jen vesmír a i ten se asi jednou zase scvrkne. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

alebo ho niekto najde v kinder vajci (myslim ten vesmir). Nato aby som sem pisal nepodlozene domienky nemusim mat nobelovu cenu, staci len ta cena s DPH.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni nemají tu nobelovku za to, že by přišli na nějaký stupínek a řekli tam nějakou svou náhodnou domněnku, která se úplně neslučuje s obecným předpokladem, ale za to, jakým fikaným způsobem k této své hypotéze přišli. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vesmír se momentálně rozpíná rychlostí zhruba 1mm na 1km za 13 tisíc let. Takže laureáti zastávají názor, že se bude rozpínat i nadále. Po pravdě je to spíš takové vědecké tápání, než ověřitelný fakt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Beru v potaz, že už jsme těžce OT, takže bych to nerad na tomto místě nějak dál pitval, ale tady je v nějakých osmi minutách laickým jazykem zhruba vysvětlené, o co jde:

http://www.youtube.com/watch?v=HppSNAPYvN8&list=UUvBqzzvUBLCs8Y7Axb-jZew...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano po hw stranke momentalne iphone neni az taky trhac, ostatne ani pred tym nebol iphone najvykonnejsi na trhu, ale co sa tyka tabletov je apple na tom stale dobre. Ale co je podla mna podstatnejsie je ekosystem. Mam aj ios zariadenia aj android zariadenia a zatial co android hw je "nabuchany" tak samotny os aj aplikacie su vecsinou tragedia. Novinari sa predhanaju kolko applikacii na ktorom app store je, vecsino prave google play, ale realita je taka ze aplikacie co za nieco stoja , na androide, su povecsinou porty/kopie tych z apple storu. Jedine co je na androide povodne su rozne specificke, povecsinou sietove, nastroje a utility (vecsinou vychadzaju z linuxoveho sveta). Inak velka cast aplikacii na android su bud rozne studentske projektiky ktore za moc nestoja alebo nestabilne betaverzie ktore je problematicke voec pouzivat. Oproti komfortu aplikacii na ios je to totalny rozdiel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...A potom ťa svišť balil do fólie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak.. nehovoriac o tom, ze iOS ma ovela lepsiu podporu v oblasti audio - preco asi su vsetky rozne sw gitarove efektove procesory, soft synthy a pod. iba pre iPad/iPhone? Nehovoriac o pro audio hw rozsireniach pre ne..

Vdaka Coreaudio nie je problem dosiahnut latenciu 5-10ms.. Google na to dlhe roky zvysoka sr*l (napriek prosbam vyvojarov, vraj to nie je vysoka priorita), teraz s velkou slavou vraj v 4.2 (aj to iba na dvoch zariadeniach, zavisi to od hw) dokaze latenciu okolo 20 ms.. no uverim, az ked to naozaj uvidim fungovat..

Aj v Applestore sa najde kopa smejdu (plateneho), ale toho smejdu je radovo viac v Google Play (ci ako sa to vola).. Android ma vsak "vyhodu" - lahko sa kradnu aplikacie :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dovoluji si upozornit autora, že Apple nikdy neměl nejlepší integrovaný fotoaparát ve svých zařízeních. Nejlepčí vždy měla a má Nokie. Stačí si projít recenze i fotografických odborníků.

A exkluzivitu Apple již dávno ztratil, tak ji už nemůže ztratit. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.