Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jony Ive / Apple: iPhone nepotřebuje větší výdrž

Tak to vidim Ja a tak to bude.
Komu se to nelibi at si...
Jony Ive

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

kdyz ja jako chlap rad neco drzim v ruce https://www.google.cz/search?q=motorola+mpx300&num=100&safe=off&tbm=isch... a ne nejaky vychrtlinky:))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ať už iPhone nebo jiný telefon, velice rád bych vyměnil ztloustnutí telefonu o polovinu za dvojnásobnou výdrž. Tenoučká placka podle mě nemá kromě hezkého designu prakticky žádnou užitnou výhodu.

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

tenoučká placka .... bude taky lehká. Ne jak ty cihly kolem 140-200g ;)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

...a taky vám velmi snadno vypadne z ruky. Mohl bych poeticky prohlásit, že mobil lehký jako list papíru je vhodný leda tak k utření...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jistě a proto má "tenký" iphone 6plus 172g a neplus 130g

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

taky preferuji telefon, který má delší výdrž, před nějakou dyzajnovkou. za prvé je otrava furt to nabíjet, za druhé se tím častým připojováním nabíječky ničí konektor.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

o konektor v iPhonoch nemusis mat starost. Lightning konektor znesie podstatne viac pripojeni ako microUSB, vypada to tak ze s castejsim nabijanim sa ratalo uz v navrhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"vypada to tak ze s castejsim nabijanim sa ratalo uz v navrhu."

No jiste, to aby se baterie castym nabijenim co nejrychlej opotrebovala a diky nemoznosti ji vymenit tak muzete celej foun vyhodit. At zije konzum.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Jak se muze baterie ktera nema pametovy efekt vic opotrebovavat?

"diky nemoznosti ji vymenit tak muzete celej foun vyhodit"
Skutecne nejde vymenit baterie? Ja se s tebou vsadim o co chces, ze zarizeni s nevymenitelnou baterii neexistuje. Maximalne jsou vodice pripajene na zakladni desce, ale to neni zadny problem.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

nevím jak Apple, ale měl jsem v ruce nějakou "Čínu", kde byla baterka přilepená zezadu k displeji. Bez poškození displeje nesundatelná.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, jestli někdo u svého smartphone vůbec někdy baterii měnit potřeboval. Chci tím říci, že dříve, než baterie ve skutečnosti odejde, bude samotný smartphone zastaralý a motivace pro upgrade bude úplně jinde.
Příklad z praxe - v roce 2011 jsem si koupil iPhone 4 (nový). Když jsem ho v roce 2014 měnil za iPhone 6, stále mu baterka s klidem vydržela 2 dny. A klidně více, protože jsem ho na víc, než telefonování, skoro nepoužíval kvůli pomalosti. A to byla u mě hlavní motivace pro upgrade. Nenažrané aplikace, kterým výkon jednojádrového dědečka s 512MB RAM nedostačoval. :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

kazdy mame jine priority. ja si hyckam stary Samsung D900i, pro me "ideal"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vsak ale ty pises ako velky konzumista. Miesto vymeny baterie v servise, ty chces vyhadzovat mobil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že než ta baterie zdechne (za nějakých 8 let), tak ten přístroj stejně k ničemu nebude.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli ničení konektoru a otravnému připojování jsem pořídil bezdrátovou QI nabíječku, ale i tak je to opruz, zvláště když stařičká 5110 vydrží i týden.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nač srovnávat se stařičkou 5110??? Mě Asha 501 vyrdží taky tejden, ale spíš i víc...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak zdejsi prispevatele, ale ja velmi malokdy spim nekde, kde neni elektrina a pokud uz tato situace nastane, tak mam akumulatorovou USB nabijecku. Neni tedy pro me problem, abych telefon nabijel kazdou noc a proto mi realna vydrz telefonu cca 2 dny bohate, s rezervou staci. Naopak, od te doby co mam iphone ktery vydrzi stezi 2 dny tak se mi telefon jeste nikdy nevybil, protoze ho pravidelne nabijim. Kdyz jsem mel drive nejake nokie, ktere vydrzely 6-7 dni, tak protoze jsem je nemusel nabijet kazdy den, casto jsem na to zapomnel a telefon se mi vybil.

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

Gratulujeme stala se z vás takřka dokonalá i ovce, ten krám mi sice nedovoluje vzdálit se od zásuvky, ale ono j to vlastně dobře a můj život se tím zlepšil.

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Pripomenu, ze podle testu napr. Na anadtech maji iphony vcetne sestky nadprumernou vydrz mezi smartphony a dale musim rozporovat vas nazor, ze iphone s dvoudenni vydrzi je kram, se kterym se neda vzdalit od zasuvky. Ale jak jsem psal, ja obvykle spim v miste, kde je zasuvka, pro lidi bydlici mimo civilizaci to chce nejakou starou nokii

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Má docela i pravdu. Ten mobil by si koupilo rozhodně míň lidí, kdyby byl tlustší. Pro zdejší to je asi nepochopitelné, ale typ člověka co si koupí APPLE, tak mu jde hlavně o design :-) Teď nedávno si koupil šestku kámoš a vychvaluje si, jak je blbuvzdornej a úžasně tenkej, baterka mu vydrží trochu víc jak jeho předchozí samsung S4. No ve výsledku si koupil k tomu ochranný kryt a tempered glass, tak už tak tenkej není :-D

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu Apple je sekta tam logiku hledat nejde, problém je, že i Samsung tvrdí, že S6 je vlajková loď a přitom, má malpou nevýměnnou baterku a nemá slot na SD, no hlavně, že je o 0,9mm tenčí

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Pro zdejší to je asi nepochopitelné"

Naopak, zdejsi to chapou moc dobre, a radi se na tom zasmejem ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nádherná ukázka toho, jak má Apple své ovečky vychované.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Johny Ivy se jakožto zaměstnanec zodpovědný za design u Applu asi moc často od zásuvky nedostane (Apple ho drtí 24/7 protože design je to čím se celá značka živí a prezentuje) - takže pan Ivy nemá ani potuchy o lidech co např. pracují v terénu. Zasmál jsem se - trochu hate na Apple nikdy neuškodí :-)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mě zaráží ten přístup. Apple se vždycky rád profiloval, jako největší průkopník a motor technologie, ale když přijde na otáku výdrže vlajkového telefonu, nechá za sebe mluvit designéra. Co bych teda spíš od velkojablka čekal je, že si jejich inženýři sednou a nedají pokoj, dokud do toho jejich tenkého alobalového tělíčka nevymyslí stále stejně tenkou, ale vysokokapacitní baterii. Pak bych si řekl, hm, Apple umí. Nicméně, když návrhář říká, že dobíjet telefon jednou denně je ok... no tak pak to asi bude ok, nevím. Asi bych do toho peníze nedal. Naštěstí - Apple nestojí na tom, co si koupím já :)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Apple nikdy nebyl průkopníkem. Vždy jen vzal existující technologie a zabalil je do líbivějšího kabátku a s kvantem reklamštiny prodával za přemrštěné ceny.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

No ano, právě. Teď bych řekl, že se dost odkopali. Neumíme - takhle je to stějně nejvíc super, lidi, kupte si to.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě, takový první iPhone byl víceméně okopírovaná 3310 s reklamní omáčkou. :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Vychazis ze zcela mylneho predpokladu, ze inzenyri v modernich tech firmach snad o necem rozhoduji. Inzenyr dostane ukol a jedine, v cem muze rozhodovat, je co oje** vic a co min.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

ten chlap je i zadarmo hooodne drahej....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, to je dnes typické nejen pro Apple, ale prakticky pro všechny výrobce skoro čehokoliv. Design vždy na prvním místě před funkčností a jakmile něčeho nejsme chopní dosáhnout, tak to aspoň okecáme, že ono je to vlastně takhle lepší a že vlastně můžeme být rádi, že je to právě takhle. :/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Celkom ma bavia niektore komentare. Na jednej strane chcete vsetci krasny tenky supervykonny minipocitac, na strane druhej pozadujete aby to vydrzalo aspon tyzden, bolo nerozbitne, neohnutelne, nepotopitelne... Uvedomte si, ze vsetky tieto protichodne poziadavky uz z principu nie je mozne splnit. To ako keby ste chceli ponorku na 1km hlbky, ktora dokaze aj ekonomicky lietat na dlhe vzdialenosti a samozreme aby bol z nej panoramaticky vyhlad.
iPhone je moderny sperk podriadeny dizajnu. Bodka.
Kedysi sa Motoroly nabijali tiez kazdy den a nepametam, ze by mi to vadilo. Proste som prisiel domov, strcil ju do stojanu a basta. Kazdopadne to ale vadilo to tym, ktori pouzivali tuctovu Nokiu, chvalili sa, ze ten ich telefon nabijaju len raz za tyzden ale ten zavistlivy pohlad na moj StarTac neukryli. Ak chcem telefon do hor alebo na specialne pouzitie, nebudem kupovat dizajnovku.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?
+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dokud mobil nejde srolovat tak je mi k nicemu jak je tenky. Jablka s nim stejne krajet nebudu ani kdyby to slo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Jaký je váš názor na výdrž a tenkost iPhonů 6 a fakt, že Apple nehodlá baterie zvětšit?"

No v něčem má pravdu. Můj postarší iPad 3 vydrží na jedno nabití klidně týden a nebo taky 8h. Podle toho, co na něm dělám. V plném palbě (Videa, Hry, 3G, GPS) je to o pár hodinách, naopak občasné prohlížení netu nebo jen poslouchání hudby při vypnutém display to opravdu vydrží ten týden.

Jestli bych chtěl větší baterii nevím. On je ten přístroj v místě bez elektřiny stejně k ničemu (protože bez elektřiny nemá ani přístup na ten a používat telefon offline stejně není ono).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Hmm. Když uživatelé nechtějí delší výdrž, tak proč o tom představitel firmy mluví? Nebo je to snad proto, že to někdo přece jen chce? A nebo je to proto, že to chce většina, ale nechce to firma? Škoda, že se nikdy nedozvíme pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.