Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k JVC chystá 1080i kameru s pevným diskem

Zajímalo by mě, jestli má vstup na externí mikrofon...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tento smejd nezachrani nic, ani mic vstup. Prtave 1/5"CCD su vhodne tak do mobilu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má to zvukovej vstup 3,5mm, jack

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorát, že podobně prťavé CCD má asi většina kamer, minimálně soudě podle ohnisek v řádu jednotek mm.

Spíš mi jako zvrácenost přijde HDD v kameře. Můj foťák i kamera už nějakou tu ránu koupily, tomu se občas nedá při používání v terénu vyhnout. Ovšem jak to bude snášet pevný disk, no nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Bob2: Docela Tě nechápu, já osobně si už dlouho přál příchod kamer s hardiskem....z vlastní zkušenosti vím, že disk vydrží docela dost. Samozřejmě jsou lepší flash paměti, ale kapacita zatím nestačí, resp. jsou velice drahé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bob2: ponuka kamier s prtavim CCD je premna nezaujimava a je urcena pre masu a ludom co nevedia vo co go. Zrejme narazas nato, ze je ich vacsina. Ale to nieje moj problem, kameru vyberam podla toho ake velke ma CCD/Cmos a potop idu dalesie body, ktore su podstatne. Tato kamera je premna nepodstatna, kedze vdaka ccd v low light poda zalostne vysledky.

dr zaasek: Tvoje skusenosti by som chcel poznat. Tak napr. miniDV pojme cca 12GB pri 25mbps za stovku s perfektnou stabilitou a trvacnostou zaznamu. Nikdy sa nestane, ze behom blbej chvilky prides o cely zaznam ako u HDD. Od HDD v terene ruky prec!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vis, v kamerach nejsou bezne hdd, ani bezne notebookove hdd (proto taky nejsou vetsi nez 60gb) jsou tam pomerne dost odolne. btw. kdyz se ti do paskove mechaniky dostane prach/pisek, tak uz si nenatocis taky nic... No a navic hdd pouzivaji i profesionalni kamery, takze to asi nebude zas tak nespolehlivy. v TV si nemuzou dovolit prichazet o zaznamy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim proc tady lamentujes nad kamerou s jasnym zamerenim pro amatery, kdyz mas moznost 1/3" inch http://www.jvcpro.co.uk/item/index_html?item=GY-HD251E nebo aspon JVC GY-HD100 http://www.videokamery.cz/view.php?cisloclanku=2005100601

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sjhg: nechapem co tu trepe, niesi z fachu ked trepes take nezmysli. Jedine kde sa HDD pouziva v profi, je spravodajstvo!! Inak si myslim, ze si BIG ---, teke ----- pisat ze spesl disky :D Si ---?? Pouzivaju sa tam bezne ATA 2,5" HDD. Asi si ostatok vycucal niekde z PRSTA alebo co. ---

acvtetr: vyjadril som nazor co si myslim o tej zarazke do dveri. Ak sa ti to nepaci si to strc za klobuk. I 1/3" je na HD nedostatok. O hubu to bolo uz s 3x1/3" v SD formate. Minimum pre solidne HD je 1/2" napr. XDCAM to ponuka optimum 2/3" HDCAM. Ja si vyberem co potrebujem, ty si samozrejme mozes kupit naco mas, na ---, ktoru zalozis do skrine, pretoze taky humus co produkuje sa s tym nic ine robit ani neda :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

acvtetr: A spesl ta tvoja seria HD100 - HD200 od JVC aberuje jaq swina. Kombinacia maleho CCD a smejdu od FUJINON sa neda nic ineho cakat. Keby tam vrazili 1/2" uz by to bolo ine kafe. Tak je to vhodne len pre teba! :D :D ---!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sjhg: Ukaz mi aspon jedinu profi kameru na rameno, kde je namiesto paskovej mechaniky HDD. Taku nenajdes, ---, pretoze neexistuje. Taku --- o piesku si nechaj pre --- co nikdy profi kameru nedrzali. Profi DVCAM a DVCpro maju utesnene mechaniky. Vydrzia i vlhko aj dazd. Si fakt ---.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lobo: Dovol, aby som ti pripomenul pravidla pridavania prispevkov (kedze si si ich zrejme "zabudol" precitat v tom hneve)...

Pravidla
Žádný warez - to znamená žádné odkazy na cracky, sériová čísla a nelegální soft vůbec, stejně tak žádné žádosti o tyto informace
Soukromé inzeráty jen v bazaru - máte-li potřebu nesoukromých inzerátů, obraťte se přímo na nás
Vulgární slova nejsou tolerována
Vyhněte se osobnímu napadání
Příspěvky nesmí odporovat zákonům České Republiky
Nevyhovující příspěvky budou vymazány

Takze sa laskavo ukludni, my tu nie sme na nejakom zive.cz(.sk), aby sme si citali prispevky takehoto typu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Lobo. No pokud chceš, tak samozřejmě existuje profesionální kamera na rameno, která používá výměnný HDD.
HDN-X10   Editcam HD DNG Camera System with Digital Disk Recorder
Multi-format Shooting / Multi-format Recording 2.1megapixel CMOS sensors are used to shoot 1080/60i, 1080/50i, 1080/24p, 720/60p or 720/50p, all as native format. Moreover, these HD images are recorded in full resolution on the FieldPak2 removable media with the Avid DNxHD codec in MXF file format
 
tahle je pro HD a pro SD pak model
 
DNS-33W   Editcam One-piece tapeless Camera/Recorder
 
jinak je vše na www.ikegami.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Lobo: Vzhledem k tomu, že doma jednu DVCAM kameru mám, tak ti můžu říct, že píšeš naprostý hovadiny a zřejmě si viděl DVCAM kameru jen na obrázku.
Nemají žádné utěsnění proti prachu nebo dešti ( používám pláštěnku jako všichni profíci ) a pokud jdu točit do prašného prostředí tak ji nasazuju taky + přelepení kazetového výtahu lepicí páskou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Noo, Lobo nam vsetkym ukazal svoju profesionalitu. Lobo - to akoze odvodene od slova lobotomia?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lobo: Mno, je smutné, že neumíš přiznat omyl :-( Tvé vulgární výrazy mažu, později už to bude celý text. Přesně v tuchu pravidel této Diskuze, jak ti připomínal heh (děkuji).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A navíc, milý Lobo, nejen na velikosti záleží, doporučuji přečíst si velmi erudované komentáře uživatele pod přezdívkou duliskov pod článkem JVC Finally Unveils HD Everio na Camcorderinfo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek JVC s další tříčipovou HD kamerou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku JVC chystá 1080i kameru s pevným diskem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mne pripada rozumnejsi XDCAM
 
http://en.wikipedia.org/wiki/XDCAM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, to vis ze jo, takovou kravu (xdcam) bych tak chtel nekam tahat, kompaktni rozmery vitezi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma to nejaky divny objektiv, Konika-Minolta, jenze ta uz minimalne pul roku neexistuje. To asi v JVC slepili neco ze skladovych zasob ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pj : ak i ide o home video , nech sa paci .. Ja som hovoril o profesionalnom pouziti ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pytkin: Jenže tahle JVC je prave pro home video ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to tady s LOBO připomíná ten vtip jak končí: ... "jo a taky je nesnáším, protože jsou úplně blbí. Vytahujou nože tam, kde se bude střílet." :D

Proč se skoro vždy objeví nějaký uskřípnutý chudáček, co začne trapně machrovat? Maminka nekoupila lízátko, nebo co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pytkin: to je fakt bezva kamera na dovču :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodoval jsem se pro JVC GZ-HD7 a měl jsem ji zapůjčenou z prodejny. Musím konstatovat, že optický stabilizátor je při zoomu vytočeném na maximum absolutně nepoužitelný. Myslel jsem si, že se mi klepe ruka, ale poněvadž již leta točím na Canon DM-XM1 bylo mi to hned podezřelé. Položil jsem si tedy lokty na parapet a neklid obrazu nezmizel!!! Prodejce mi potvrdil, že o tom ví, že to zastoupení JVC řeší, že reklamace jsou, že by to taky nestrávil, ale že to většině zákazníků, kterým JVC prodal - nevadí... Pane Bože! To nechápu! Buď tu kameru mají jako ozdobu nebo točí bez zoomu nebo je to jejich první kamera a považují to za normální. Toto je podle sdělení právníka na reklamaci vady. Nechci se dotknout všech, kteří si tuto kameru koupili, poněvadž je možné, že se tato závada projevuje jen u některých kamer, ale hledal jsem na Google a podle ohlasu se to týká celé várky, která byla letos uvolněna do prodeje, zadejte si do Google: JVC GZ-HD7 Optical Image Stabilization Defect Je to jediná kamera, která splňuje moje požadavky: HDV + 3čip + hardisk. Zatím čekám, jak bude vypadat situace dále a čekám na inovaci tohoto stabilizátoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.