Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kam směřuje Wine? K podpoře Direct3D 10 a 11

Hmm, zrovna teď by mne zajímalo, proč se mi překrývají v některých hrách (HL2 etc, Tomb Raider Anniversary ...) textury přes objekty v popředí (stařičká nVidia GeForce 7950 v nové desce s Core i5 3570K) ... nedělalo to, ale nevím v jaké verzi Wine to začalo a nemám čas psát bugreport ... vlastně ani hrát hry, takže to je docela jedno (problém některé z posledních verzí Wine 1.5.x)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S problémem Vám sice neporadím, ale totéž se mi kdysi stávalo s nVidií po aktualizaci ovladačů (Windows). Držel jsem si dlouho staré ovladače, až jsem nakonec vyměnil kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedím se, že to jde relativně rychle, microsofťácká rozhraní jsou docela dobře dokumentována a navíc na binární úrovni velmi stabilní (ve smyslu, že se nemění).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A blazen nejsi? :)) myslis ze budou davat dokumentaci k reverse engineering? :D naivko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam pocit ze skor Vy stenblazon.Tu sa jedna o DirectX API ktore je velmi stabilne a nedolepuje sa tam kazdu chvilu kdejaka hovadina co skrsne niekomu v hlave ( vid mnohe linuxove api ktore casto nebyvaju typovo ani funkcne casto kompatibilne aj ob verziu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmiňoval jen rozhraní (API), ke kterému dokumentaci už z principu být musí, aby šlo použít. Jak je to naprogramováno vevnitř samozřejmě nezveřejňují, ale to v zásadě ani není potřeba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WINE KONCI!!!! Bohuzel, ale je to tak, byl to dobry projekt a rad si DX9 heypod Wine zahraji, ovsem v zhledem k tomu, ze si vyvojari Wine nevedi vubec rady s DX10/11 a ta podpora je pouze v dlouhodobem planu (takrikajic se ceka na zazrak), tak je s Wine vicemene konec. Dneska totiz vychazi DX9 her uz naproste minimum, kazda trochu slusna hra si proste musi vosefovat marketing a proto zbytecne vyvojari pridaji dva tri DX11 efekty, aby to DirectX 11 na ty hre mohlo byt, to ma ovsem ten zasadni dopad, ze to proste na Wine nerozchodite, aktualne treba nejpopularnejsi hru AC3, par DX11 efektu a ta hra je razem "only Windows". (Takze narozdil od prave se probuzeneho Carmacka ze zimniho dlouhotrvajiciho spanku spoleham na Gabe Newella a na Steam, protoze to je pro linux do budoucna jedinna nadeje.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak se to spustí v režimu kompatibility bez 3 efektů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prozradim ti tajemstvi: vetsina uzivatelu Wine nepouziva na hrani her, tudiz je jim podpora Direct X 10/11 vicemene ukradena. Vadit jim to zacne ve chvily, kdy by nektere pomerne dulezite aplikace opustily Open GL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.