Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Update KB 3004394 se nepovedl, může vyřadit Windows Defender i ovladače

V rublice novinky bych čekal novější, než týden staré informace.

Proč by uživatelé nevěděli co mají dělat? Chybová hláška je vyzve ke kontaktování podpory a nebo stačí prostě libovolně vyhledávačovat...

Mimochodem, hláška způsobuje i oznámení i nepravosti systému, které opět nabízí možnost kontaktování podpory a toho už si všimne i Franta uživatel.

+1
-75
-1
Je komentář přínosný?

Naopak tyhle informace mi hodně pomohli. Před týdnem jsem instaloval Omega ovladače a nepovedlo se. Zatím mám naději, že až si to na domácím PC zkontroluji, tak se instalace provede správně.
V IT frmolu dne je často těžké sledovat novinky všeho. A tak si lidí, kteří je sbírají za mě a dávají na jedno místo vážím.

+1
+66
-1
Je komentář přínosný?

Nechci rejpat, ale od vydani KB 3004394 to jeste tyden neni, natoz od hlaseni prvnich problemu... ;)

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu se jedná pouze o Windows 7? Minulý týden jsem totiž instaloval notebook s W8 a takové peklo jsem nezažil. Ve čtvrtek jsem se někde (asi tady v diskusi?) dozvěděl, že se Microsoftu něco nepovedlo. Po nainstalování KB3000850 byly Windows mrtvé, člověk se bez instalačního média nedostal ani k obnově z bitové kopie. Opravdu masakr.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jedna perlička. On Microsoft podělal i update Microsoft Exchange 2010 Rollup 8. Ten byl také stažen.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Stejný problém jsem měl s Windows 7 na Toshiba Satellite... U mě šlo pomocí DVD vrátit systém do funkčního stavu pomocí bodu obnovení. Nicméně celá neděle v tahu...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

V tom kvantu updatů je nejlepší použít vyhledávací pole vpravo nahoře, stačí zadat KB3004 (případně více)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Nejvyšší čas, aby se MS nad sebou zamyslel, a udělal konečně SP2 pro Windows 7. Já vím, že se to nestane (neboť MS potřebuje, aby sedmičky zhynuly pod tíhou vlastních aktualizací, ne aby byly najednou stejně svižné jak osmičky), ale bylo by skutečně fajn, kdyby se tak stalo. KB3004394 byl jen nedopatřením předčasně vydaný kill switch na sedmičky ;).

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

Co nedoženou aktualizacemi Win7 to dorazí aktualizacemi pro office 2013, tam soudruzi vydávají klidně 0,5GB aktualizací měsíčně.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Tak zase je aspoň nějaký "vzrůšo" a je o čem psát, pozornost to rozhodně upoutává, že? No, je to všechno cílený, možná ty prvotní chyby ne, ale následky těch chyb se dají pěkně "použít". Byznys je byznys :).

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že jste to nepsali před týdnem, ušetřil bych si jednu reinstalaci (problém jsem zjistil, až potom, co to někdo z diskutujích psal pod článek s omega drivery), ale aspoň ten obrázek je naprosto super :) No a protože se mi aktualizace nabídla i na jiném počítači s 8.1 x64, tak ji radši neinstaluju, nebo tam to bude OK?

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Před týdnem ještě patch ~777 neexistoval a většina informací o ~394 byla na úrovni jedna paní povídala. Ono je to poměrně těžké - buďto lze něco napsat rovnou a vždycky se najde někdo, kdo zkritizuje článek postavený na spekulacích a názorech uživatelů z diskusních fór, nebo se zpráva připraví až když existuje oficiální vyjádření a vyzkoušené řešení, ale pak holt někdo zkritizuje, že nepřišla dříve.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, mě zajímalo, jak Microsoft vyřeší odebrání té aktualizace a překvapivě to řeší vydáním aktualizace na aktualizaci, což si asi moc lidí nenainstaluje, když mají rozbořený wupdate :-)
Nicméně třeba kolegovi v práci se ta problémová nenainstalovala, koukali jsme na to, stačí totiž neinstalovat tu aktualizaci hned jak vyjde. Microsoft ji druhý den stáhnul a nenabízela se ... máme tu naštěstí posunuté updaty na druhou středu v měsíci ;-)

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, ale druha streda v mesici je dle meho kalendare 10.12. a to se aktualizace jeste odpoledne nabizela... Oprava vysla dle MS 11.12., ja ji instaloval v patek 12.12. :-)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Fakt nevím, nějaká záhadná konstelace hvězd, mně se prostě doma na čerstvě instalovaný noťas chytla a dvakrát, jemu v práci ne (a doménovou politikou aktualizace odmítnout nemůže :-)).

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Jestli v praci maji vlastni WSUS, tak mohla byt odmitnuta jiz tam a jemu se proto nenabizela. To pak zalezi na adminovi.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

e-e nemáme, tahá se to přímo z MS, ale prostě o den později :) Já jsem pc v práci ještě od středy nerestartoval, poněvadž mi to teď musí běžet, tak doufám, že se tam nenarvala.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji. WSUS v práci máme a je to super :-). Nové aktualizace schvaluji zpravidla až po týdnu či dvou.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jestli to ma spojitost, ale Firefox mi pri vyhledani aktualizace hlasi, ze je aktualni, pritom je to verze 34.0 a vim, ze aktualni je nyni 34.0.5. Pred tim nikdy problem nebyl. Mam nainstalovanu jak KB 3004394, tak od patku i opravu KB3024777.
Neni problem to poresit, ale zajimalo by mne jestli to ma s timto problemem souvislost ? Pak by totiz oprava opravy (KB3024777) nebyla na 100% a problem by se mohl vyskytovat nahodne i v budoucnu. :-)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

To už je trochu alchymie. Osobně bych zkusil ještě pár dní počkat, jestli to nevyřeší další patch ( ;-) a pokud by problém přetrvával, tak záloha systému, odinstalovat ~394 a pokud by ani to nepomohlo, tak odebrat i ~777.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Sranda, že sa tu vyjadrujete k niečomu, čo ste si ani poriadne nepozreli. Ináč by ste vedeli, že 3004394 neodinštalujete ako prvú. Pretože síce v histórii aktualizácií sa píše, že bola úspešne inštalovaná, ale v sekcii Programy a súčasti -> Nainštalované aktualizácie ju dole v okne Odinštalovanie aktualizácie nenájdete. Iba tú novšiu 3024777. Ale hlavne, že ste sa snažili byť vtipný. Keď nemáte nič konštruktívne, tak tu zbytočne nespamujte diskusiu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

njn, taky by mne nenapadlo nejdrive se podivat, jestli lze tu 3004394 skutecne odinstalovat. Nemel bych mu to proto za zle, stanou se horsi veci ;-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládal jsem, že Mi B reaguje na obsah článku, jinými slovy že ve správci vidí obě aktualizace, což korespondovalo s jeho vyjádřením, že ~777 problém (tedy ~394) neodstranila. Z toho jsem vycházel.

Jak vidím, vyhovuje vám konfliktní tón diskuse, takže vám doporučím, abyste se řídil vlastními radami, než je začnete udílet jiným: „Keď nemáte nič konštruktívne, tak tu zbytočne nespamujte diskusiu.“ Díky.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ja koukal v ten moment jen do historie aktualizaci (je to rychlejsi) pro kontrolu data instalace kvuli jinemu zdejsimu prispevku a v historii jsou skutecne obe. Ale v pohode, kdybych to sel odinstalovavat, tak bych na to stoprocentne prisel :-D

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Stále dost dobře nechápu, jak může někdo povolit počítači instalovat si sám něco, co ho může zneprovoznit. Byť jen občas...

Já prostě updaty nepoužívám a vše jede OK (Win XP SP3, Win 7 SP1).

Keine updates, keine problem.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Pokud Ti nevadí děravý systém, tak žádný problém. Bohužel ale většinou riziko spojené s nefunkční aktualizací je daleko nižší, než díry, které kdejaká havěť dokáže zneužít. Možná Ti to nevadí a jako domácí počítač by to bylo asi jedno. Ale když jsem prakticky naživo viděl ukázku, jak se dá za pár minut využít jedné takové pěkné zranitelnosti ve windows a dostat se normálně k datům na disku postiženého systému, tak bych vážně doporučil záplatovat.
A ne, firewall nepomůže, pokud je to "standardní" služba, která je povolená a využívaná.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší firewall je tvůj vlastní mozek. Žádný jiný nestojí za nic, pokud je mozek vadný.

Pokud ty dáš "Ok" neznámé aplikaci se nainstalovat, pak je jasné, že si za následky můžeš sám.

Já používám HW firewall s hodně nestandardním nastavením (zapomeň na běžně volné porty pro M$, zapomeň na Ident port triggering, zapoměn vůbec na odezvu na ping, atd...) a Windows s hodně nestandardně udělanými modifikacemi a nemám tak nejmenší problém a neměl jsem ho NIKDY. I když jsem měl statickou veřejnou IP, nyní jsem navíc v dynamickém rozsahu, takže "good luck."

Kecy v kleci o "děravém systému" mě tedy jen rozesmívají. Ano, ten systém JE děravý jak řešeto. Ale já mluvím o HW oddělení, HW firewallu a logice a mozku. Pokud kliknu na program, slibující "free sex a beer" anebo "super rychlé stáhnutí The Hobbit: The Battle of the Five Armies" tak jsem pi*us co si řekl o následek, který přijde. (mimochodem torrenty na cam verzi "Hobbita 3" jsou venku a přesto, že je to škaredý jak čertovy hračky, je to koukatelný... kickass.so nebo oldpiratebay.org - k uctění památky TPB ;-) )

Pokud zásadně cokoliv odmítám instalovat, nemám NET Framework atd. tak nemám problém.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

No když myslíš... taky jsem si to myslel. Ale je nutno vzít v potaz dvě věci, ne každý uživatel si dovede systém nastavit jako Ty (i když tedy z toho popisu jsem nějak nevyzkoumal, co používáš tak speciálního) a pokud si tedy nějaký počítač na takové to domácí hraní nastavím restriktivně, tak to asi ani nevadí, v pracovním prostředí by tenhle princip těžko obstál. Když už ale ty windowsy pořídím legálně, tak záplaty nemám důvod nepoužít.
Ty asi taky nepoužíváš ovladače ke grafice z doby, kdy karta vyšla a nevadí, že Ti nějaká aplikace/hra vůbec nefunguje nebo háže artefakty.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

No, drtivá většina BFU se tak neumí nastavit :-)
edit: Myslím nastavit sebe, aby přemýšleli

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

To bych jim nemel za zle. Ja zas treba neumim zehlit. :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Trochu si v tom prvnim prispevku odporujes, protoze Win XP SP3, Win 7 SP1 uz jsou aktualizovane systemy... ;-)
Jinak jsou aplikace, ktere bez NET Frameworku, nebo aktualizaci nepojedou, takze se tomu nevyhnes. Zalezi co pouzivas.
Jinak znama vec, nejvetsim nebezpecim je uzivatel sam... o tom neni pochyb.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

On existují i zranitelnosti, u kterých nemusíš klikat na OK, ani navštěvovat pochyné stránky, napadení proběhne bez asistence uživatele.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Největší díra do systému je obvykle ten blbec, co sedí na židli před ním.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

trodas: Tak napriklad KB3024777 dosiel uz priamo od M$ "prednastaveny" tak, ze sa Ti sam aplikuje do domenovej siete aj napriek tomu, ze mas WSUS nastavene tak, ze updaty rucne povolujes po tom ako prijdu :D

---

Este jedna perlicka z minuleho tyzdna je update IE KB3008923, ktory pre istotu rozbije/znefunkcni webove aplikacie (povacsinou korporatne, ktore maju velke firmy/podniky/banky :D ) kvoli odstreleniu niektorych deravych prvkov z dovodu bezpecnosti :D ... napr. https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/db748198-05f2-48b2-a2f...

Proste kvalita od M$ :D

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

No ROFL... jestli to není nějaká konspirace jak lidi dohnat k Linuxu :))) (žertuji, je mi jasné, že to jen Widle rozbujely do stavu, se kterým si ani jejich autor neví rady...)

Asi jsme se dostali do situace, kdy schopnosti programátorů M$ udržovat v chodu systémy Windows nestačí jejich složitosti a vzájemné provázanosti stovek služeb a procesů a chaosu v systému. Co bude dál? Totální látání a kolapsy podobné zmíněným častěji a častěji, než někdo přijde na to, že takhle se to dál dělat nedá?

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavy na odborny posudok BTJ k teme.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

BTJ je dobrej, ale mě zase víc chybí iSpirit. Měl panečku výdrž v trollingu :-))) A ty jeho hlášky byly nenapodobitelné... Ale bohužel asi převážil v redakci názor, že "všechno má své meze"... a diskuze nemá být zaplevelena sprosťárnami, trollením, nařčeními a urážkami... Sice to chápu, ale přeci jen... jsem si chtěl přečíst reakci iSpirita na další "jablečné problémky" :)))

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

No ja som si vsimol ze minule vysla nejaka nova(ta opravna) aktualizacia. A zaujimave je ze na notbuku sa nainstalovala normalne a u mna na druhom PC ani za nic. Az neskor som trochu googlil a na jednom fore som sa docital ze staci vypnut docasne ANTIVIRAK a potom to pojde. Skusil som to a fakt to pohohlo. Zaujimave, ze aj dnes sa stane ze MS vyda aktualizaciu ktora robi taketo problemy a este sa aj brani dalsim patchom takto odinstalovat :D

EDIT: inak ta porucha fungovala az tak dobre ze sa mi pred docasnym vypnutim antiviru nepodarilo nainstalovat ani rucne stiahnut opravu opravy. Asi by vazne mali v MS viac casu travit testovanim zaplat.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Hlášení z firemního prostředí: Aktualizace 3004394 byla instalovaná asi na 5 počítačů, a na žádném nedošlo k problému.

11.12 byla vydána KB3024777 kterou WSUS automaticky schválil pro všechny PC - ale instaluje se jen na počítače s nainstalovanou 3004394

Trošku kuriózní je, že 3024777 se hlásí u ostatních PC jako nainstalovaná místo není potřeba.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja v praci s 3004394 take problem nezaznamenal, ale to bude tim, ze vetsinou jsou to kancelarske stroje s integrovanou grafikou kde se aktualizace ovladacu dela jen v pripade problemu. Dle znameho porekadla, pokud to funguje, nevrtej se v tom. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nechci rejpat ale otevrene napisi ze pri domacim uzivani zadne aktualizace operacnych systemu netreba, naopak je dulezite pouzivat kvalitny prohlizec stranek, blokovani reklam a antivirus. Ve firemni sfere to uznam tam zaplatovani operacnych systemu duvod ma, ale v domacim prostredi prinos zadna, naopak problemy s Update 2 pro Windows 8.1, ted tahle KB3004394, problemy s IE a k tomu ze i tak existujou sakra vychytrale virusy ktere vam klidne zasvini nejaktualnejsi Windows 7, 8 a 8.1, jenom dokazuji ze ihned po ciste instalaci operacniho systemu treba Windows Update zakazat a bude klid.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

doménu na Windows 2003 server mi poškodila záplata KB3011780 :(
musel jsem ji odinstalovat

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím vyšel tento patch po několika dnech znovu se stejným označením který už chybou netrpí. Na WU se nabídl jakoby znovu

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.