Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k KiSS DP-558 (stolní harddiskový DivX rekordér)

Jooo první...
Už ho mam pres 14 dní doma a je to cool...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mike co ti na něm nejvíc vadí a naopak ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehehe, jsem na nej cekal tak dlouho az jsem si udelal vlastni. A musim rict ze nelituju :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak moc nechápu co to umí kromě DivX, za ty prachy se dají koupit stroje od Panasonicu, Sony, Philips atd. , které mají 2x větší HDD, palírnu DVD s podporou DVD-RAM, solidně fungující střih ...
Buď je to podprůměrné zařízení nebo jsem si něčeho nevšiml.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych si tento stroj nekoupil ani za čtvrtinovou cenu. Ty bláboly okolo (hry, počasí) mně nezajímají, no a zbytek nic moc. Proč je tam pouze 80GB HD? A už vůbec nepochopím, proč chybí palírna DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim z nazorom,ze je to predrazene a nefunkcne ako kazdy predchadzajuci tip.
Skratka garazovy vyrobok,ktory vzdy ostane garazovym a k tomu z prehnanou cenou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsimol som si ze firma vyrabajuca /resp. nechavajuca si vyrabat/  Kiss si povedala, ze nechce byt klasickou noname firmickou za noname ceny... Makaju poriadne na marketingu a to plati aj pre zastupcou firmy pre CZ+SK. Neviem akou formou su "sponzorovane" media ospevujuce parametre a cenu.... Ved za tie ceny si kazdy moze kupit masinu s A -BRAND /Sony, Panasonic, Philips atd.../  Nech som si ten stroj pozeral z vnutra , alebo z vonka stale je to noname zabaleny v KISS krabici. Tak ak mate $ na tento stroj, uprednostnite skutocne znacky, ak $ nemate, za polovicnu cenu si kupite totozny vyrobok od inej beckovej znacky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, zajimalo by me, z jakych shitovych TV delaji recenzenti ty fotky screenu, ze je ta obrazovka kulata jako globus :-O :-O :-O :-O :-O.
Co to je za prehistorickou TV s tak kulatou obrazovkou?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este raz som si precital parametre a poopravujem sa. Takuto sunku /totozne parametre/ kupite  za tretinovu cenu a to ta krabica bude vyzerat o kus lepsie. Mrkol som si ceny Philipsov a aj ten ma lepsiu cenu za takuto masinu nez KISS! Rad by som sa podakoval redaktorovi za prvu recenziu kde su uvedene aj skutocne minusy tohoto pristroja a nie len "genialne" parametre...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pri pohledu do strv toho prehravace me napada: nejde ten HDD vymenit za vetsi? Podle me to ma ksandu a napajeni jako u PC, takze by nemel byt az takovy problem jej vydelat a dat tam treba 200 GB..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 Adamantium : ano, je to mozne, tak isto by sa dala vymenit aj  DVD romka za napalovacku, ale niekto by musel na to urobit firmware... ale to by tiez nemal byt problem, skor ci neskor to budu predavat aj s napalovckou a pokial nezmenia nic ine, tak bude stacit si prehodit firmware z toho nadupanejsieho modelu.... no ale to som zvedavy s akou akcnou cenou pridu...Mozno nahadzaju take prehnane ceny aby mohli ohurit a la Carrefour ...KISS so zlavou az 95% /potom by sa aj oplatil.../  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za tu cenu mam pocitac jak prase i s DVD palirnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ze prehravac ma digitalni vystup 5.1 a prehrava mp3 a jpg snad nejsou klady, to je dnes snad uplne normalni nebo ne?! to ze nema vypalovacku a pc-link je jednosmerny je duvod, proc nechat vhsku stale jeste na svem miste :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adamantium: Někde jsem čet', že HD, které jsou instalovány do rekordérů, mají svůj vlastní souborový systém,nebo něco podobného. Takže když si koupíš 200GB HD, tak jej tam tak jednoduše nenainstaluješ. :-(
Doufám, že se na webu objeví postup, jak toto obejít. Je dokonce možné, že ten postup již někde je, ale já jej ještě nehledal. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za polovicni prachy se da postavit solidni levny PC s pasivnim chlazenim do slim bedny s velkym HDD a palirnou, s vhodnym softem bude umet mnohem vic nez tohle a clovek nebude muset cekat na novy firware jak na smilovani.
Navic celkove to bude umet mnohem vic (mj. zaznam DIVX, XVID, az vyjde tak H.294 - na to bude 2MB/s az moc), a driv, nez vsechny ty funkce vyrobci elektroniky 'znovu objevi'.
Prestrikani bedny dnes taky neni problem a LCD stavove displaye jsou taky sehnat za pakatel, o dalkovem ovladani ani nemluve ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu OT... Majitele Panasonicu, treba E 95, je nejaky zpusob, jak z disku dostat do PC nahravku, ktera je vetsi nez DVD? V digitalni forme, samozrejme. Treba pres firewire nebo nakopirovat z HDD na DVD kus, prekopirovat do PC, pak zbytek a kusy spojit presne v miste rozdeleni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ludia nekupujte si prehravac kissmyass ked mozem poradit. ja mam doma DP500, hardware je ok az na to ze nevie dual layer dvd media (ja viem, tie zatial nemusim ale casom...) avsak firmware je nepouzitelny. obsahuje kopec chyb a kiss slubotechna opravy pravidelne odsuva a ked sem tam nejaku vyda tak akurat vyrobia viac novych chyb. samozrejmost je ze ked vyjde novy model, na starych zakaznikov kaslu. a pritom by stacilo tak malo - uvolnit zdrojaky firmware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to moc drahy - to nema sanci na komercni uspech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poradte nekdo, jak postavit vlastni HDD rekorder - idealni by byla TV karta s vlastnim HW MPEG-2 enkoderem (haupage pvr?), pasivni chlazeni (jaky CPU atd..),co za audio cast, aby to melo SP/DIF, DVD-RW neni potreba, staci LAN.. Jaky pouzit SW - videl jsem nekde na sourceforge nejaky Linux-based reseni..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc se toho jeste nekde nekdo nechytil a nenapsal vlastni firmware? Mel jsem pocit, ze je v tom Linux, nebo to byla mylna informace?
A trosku OT (omlouvam se), nevite nekdo, zda existuje nejake hotove reseni (treba na bazi Linuxu), ktere by fungovalo nejak podobne jako Kiss, ale na beznem PC? Souhlasim s tim, kdo tu o neco drive psal, ze za stejne penize lze poridit uz velmi nadupany hardware, koupit slusnou krabici take neni problem - ale nejak mi porad chybi ten soft, ktery by to vsechno ridil a dokazala ho ovladat i zenska / dite .... no nase kocka uz nemusi. Diky za pripadne info.
Mam pocit, ze podobne veci jako je tohle si lide (alespon z IT branze) kupuji uz jen proto, ze chybi slusny soft na jine reseni. Zeleza je vsude hromada za babku a s nesrovnatelne lepsimi parametry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

POLARIS: Řešení pro PC existuje, napsal jsem si ho ve VisualBasicu sám a úspěšně ho provozuju skoro dva roky. To co umí KiSS, (kromě počasí a webrádia) zvládá taky, navíc umí vytvářet playlisty, ripovat CD i DVD, pálit na CD a DVD "na jedno tlačítko", stříhat filmy, převádět MPG (AVI) na DVD... kompletně ovládatelný z dálkového ovládání, myš ani klávesnici to nepotřebuje. Dokonce i 3 hry to v sobě má :-). Bez problémů jsou titulky, zvládne všechny známé formáty videa, troufám si říct i audia, má to podporu 5+1 zvuku ve všem, zvládá přímé nahrávání např. z kazeťáku do MP3, obrázky (s funkcí Lupa a otočení), plánované nahrávání z televize (maximálně 255 plánů), ethernet spojení s PC (je možné kopírování z/do za současného záznamu či přehrávání čehokoliv), obrazovková nápověda (nemusíš listovat v manuálu), individuální nastavení hlasitosti pro každý typ média (DVD, DivX, rádio, TV...) co tam není, to se dá doprogramovat. Má to velice jednoduchý způsob opravy chyb nebo upgrade "firmware" (strčíš CD do mechaniky, restartuješ stroj, počkáš cca 2 minuty a je to hotové, přičemž uživatelská nastavení jako naladění TV/FM, plány nahrávek, nastavení hlasitosti... zůstávají zachovaná). Snažil jsem se to udělat maximálně "crash free" a "error free", pokud aplikace vyhodí jakoukoliv chybu (kromě BSOD, to ještě nezvládám), tak to rezident odchytí, ukončí aplikaci a přejde do hlavní nabídky....

Prostě - furt si s tím hraju a furt to vylepšuju, ale - má to háček, je to napasované na konkrétní hardware a bohužel to není free, jelikož to vyvíjím "na zakázku", pro zařízení <a href=http://www.dmfc.cz>DMFC01. </a>. Pokud by ses na to kouknul, tak na ceny nehleď, už jsou tak poloviční, než jsou tam uvedené.

PETR, MARTIN: Nechtělo by se vám to otestovat a zrecenzovat? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpovim na par otazek: Evzen je to pořízeno na celkem velke 16:9 obrazovce. To pak dělá bohužel ten zakulacený dojem obrazu, když z blízka vyfotíš tak velkou plochu, můžes si to vyzkoušet sám a uvidíš. Co se výměny HDD týče, četl jsem že to vyměnit jde. Formát je prevděpodobně linuxový, nejspíš nějaký ext3. Takže v nejhorším pokud by někdo chtel měnit za vetší mohl by ho naformátovat na pc. Informaci ale nemám ověřenou osobně. Jak psal Polaris-tak je tenhla přístroj o tom že je jednoduchý, mě se taky nelíbí že tam ta palírna není a cena je přece jen vysoká. Tyhle přístroje se dělají pro lidi co se nechcou zdlouhavě zabívat nahráváním přes pc a pak to upravovat atd.. Pokud tam bude  palírna, střih a cena nebude o moc vyší, tak si to klidně koupím. Stačí se podívat na ten již zmiňovaný Panasonic v posledním podání E500. Má 400GB hdd, palírnu a funkce střihu, ale taky stoji 60k. Ale lidi si ho stejně koupí, protože to skoro samo udělá na zmáčknutí všecho. A o tom to je :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kruciš, tady se nedají dávat hyperlinky anebo to neumím :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mia ja sem na to koukl. vypadá to zajímavě. Napiš mě na kony@cdr.cz třeba se domluvíme na ten test.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mam stale pocit, ze Kiss je akasi podradna znacka, ktora by mala stat par korun a nie 20 000 Kc. :-( Naviac ma velke problemy napriklad s prehravanim novsich Divx a prehravanim filmov, ktore maju FPS ine ako 25 (teda, aspon bolo u starsich modelov). Ja by som to nekupil, pretoze za taku cenu poskladam PC s porovnatelnou cenou a bude sluzit aj na viac ako filmy a hudbu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechtěl by někdo napsat článek/příspěvek s návodem na stavbu něčeho takového?? (PC komponenty, a třeba win Media edition -nebo jak se to jmenuje)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna jsem to nejak prehlid, ale nikomu nejak nevadi ze neumi DVB-T. Ja bych recorder bez DVB-T  vubec nekupoval. Neminim nahravat duchy co mi analogova TV v miste bydliste poskytuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Kony:
Naučte se dělat fotky = fotit obrazovku s odstupem a udělat výřez. Když vyfotíš portrét z 20cm taky to bude vypadat hrozně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ak by mi cosi nechybalo tak to je dvd napalovacka a editacia v tomto pristroji. ja si jednoducho neviem predstavit strih a vypalovanie robit na televizore. sak natiahnem do pc a urobim si s tym co chcem. napalovacka by tomu pristroju iba zdvihla cenu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vraána: to vis ze to de líp, ale asi bys musel videt ten pomer pokoje a tv ze není kam couvnout pak bys pochopil ze ty fotky lepší nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Polaris a další: Stavba z PC komponent je nošení dříví do lesa. Stačí vlézt do hypermarketu, koupit tam za 4000 X-box, strčit tam větší harddisk a naládovat www.mythtv.org nebo www.freevo.org a přes USB připojit nějakej DVB tuner (pokud je vyžadováno nahrávání z TV). Co se týče přehrávání, přehraje to opravu všechno (používá to mplayer/xine), včetně všech realvideí a podobných věcí. Kromě toho na tom můžu honit gamesy a emulátory nebo nějaký p2p klient. Flexibilita je nekonečná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JeJe> co se třeba nějak odpíchnout odsud:

http://linuxtv.org/projects.xml

nebo odsud:

http://dvd.sourceforge.net/#local

bo si vygooglovat nějaké building linux DVD recorder. Ale věřím tomu, že už se i u nás na něčem takovém musí pracovat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no mozna je skaredy a ma hromadu chyb a nedostatku, ale vi snad nekdo o podobnem pristroji (nemusi nutne umet nahravat, ale disk by se hodil), ktery ma sitovou kartu?
me totiz ta sitova karta prijde jako dost ultimatni reseni spojeni s pocitacem, x-krat rychlejsi nez vypalovat vsechno na dvd
a stavba nejakeho pocitace neni podle me reseni, resp. je to reseni jenom pro urcity okruh lidi, ale ne pro obycejneho cloveka, popripade rodinu

tohle neni zadna obhajoba kissu, pouze bych rad vedel jestli existuje nejaka jina alternativa dejme tomu k nizsimu modelu DP508, ktery obsahuje HDD ale neumi nahravat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak me napada - jak je to vlastne s tim slavnym porusovanim GPL? (titulkovy parser z mplayeru). Uz to ten slavny KISS konecne prepsal, nebo porad strkaji hlavu do pisku a doufaji, ze je nikdo nezazaluje?

Jinak ta cena je vzhledem k podavanemu vykonu opravdu legracni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evzen: digifotak pri plnom sirokouhlom zoome ma velke sudkovite skreslenie, preto to vyzera ako stara "gulata" obrazovka. Da sa to riesit tak, ze odstupis dalej od TV a pritiahnes zoom :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze krome pochybneho nahravani na HDD toho umi Kiss opet mnohem min nez XBOX, ktery prehraje jakoliv video - XVID, DIVX, WMV, Qpel, Bframy, Ogg, Mp3, DTS, AC3 a hromady dalsich formatu zcela bez problemu, a obsahuje HDD dle vlastni volby (reeba 400 GB) a sitove rozhrani. A XBOX za 4300 Kc toho umi mnohem vic, nez dalsi predrazeny smejd od KISS MY ASS za 20.000 :-)))) klasika. Tohle by koupil jenom blazen,. Zasekavani, padani, prehravani jenom neceho - to vsechno u tehle "znacky" uz davno zname. Fuj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V zájmu objektivity je třeba říct, že cena Xboxu je dumpingová (a navíc jde už dneska o více-méně dopordej), protože strategie výrobce je dostat mezi lidi co nejvíc konzolí a pak vydělávat na hrách. Pokud by měl výrobce prodávat Xbox za tržní cenu, aby vydělal na prodeji samotného hardware (jako je tomu právě třeba u DVD přehrávačů), tak by stál taky nějakých 15 tisíc Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

phanatic: tvoje tvrdenie je pravdive. ale nas ako koncovych uzivatelov to netrapi, len tesi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořad si tu někdo ztěžuje na cenu a funkce, ale kromě x-boxu tu nikdo neuvedl žádný přístroj který by nabídl podobné funkce za podobnou cenu. Mezi námi zkoušel někdo porovnat kvalitu obrazu na velké LCD nebo plazma obrazovce u KiSSu a u Xboxu ? Díky za Vaše názory a tipy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Leguan: a co třeba SONY RDR HX-900 za 22 0000,- . sice neumí divx a pod. slátaniny, ale navíc vypaluje a má HDD 160MB. Za tu cenu je to nejslušnější HDD rec. na trhu. Popis např. zde: http://www.videoexpert.cz/dt/?c=30144

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdil od nekterych tady DivX chci a take zabudovana vypalovacka mi nepripada uplne stastna, protoze nikdy nebude tak dobra (funkcne i rychlostne) a lehce vymenitelna, jako je ta v mem PC. Velice tedy shanim HDD recorder s moznosti prehravat DVD a DivX a zaroven napojitelny na PC. KISS se mi zda az prilis drahy a chybovy. Dalsi co jsem nasel je SIGMATek PVR-800, ktery ma unikatni kostrukci viz. stranky o PVR-800 K zarizeni totiz nedostanete primo HD, ale jen suplik(dokonce snad 2x) do ktereho si muzete dat HD temer jaky chcete (zkouseno i 300GB). a suplik pak zasunete do pristroje. Kdykoliv pak chcete, muzete suplik strcit do PC a rychleji nez pres ethernet kopirujete z/na disk nebo vypalujete co potrebujete. Dale pristroj obsahuje USB 2.0 port a chova se jako mass storage pro jeste snadnejsi pripojeni PC ! U nas se da koupit taku u ACOMP jako tetno KISS a to za cenu 12990,- bez DPH. Ceske menu ani podporu titulku nema ACOMP dokoncenu, ale az bude, bude ji mozno nahrat do pristroje. Ma to ale i par nevyhod, viz. stejne stranky. Napriklad hlucnost vetraku, kterou ruzni lide resi ruzne viz. obrazky na stejnych strankach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Phanatic: To s tím Xboxem mě docela zaujalo, nemoh bys uvést nějaký bližší info nebo link, kde by se o tom dalo dozvědět trochu víc? Dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela mě mrzí, že autor vůbec neotestoval podporovaný formát ogg.A Divx
se zvukem v ogg. /tedy soubor ogm/
Jinak se mě recenze nezdála vůbec podrobná jak sám autor tvrdí a dřívější recenze na kiss /tuším/ 1500, byla mnohem uspokojující...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jak to tak vypada tak opravdova alternativa ke kissu opravdu neni
ten sigmatek se suplikem sice vypada zajimave, ale zase je potreba pocitac vypnout kdyz chci nejake data prenest
x-box je mozna zajimava krabicka, ale aby fungoval pouze a jenom jako nahrada dvd a divx playeru, to se mi taky moc nelibi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

peppa>  Pokud pouzijes USB 2.0 port na SIGMATEKu, nemusis nic vypinat. Jak dlouhy USB lze pouzit, ale nevim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

peppa: Nevím, proč by měl Xbox nahrazovat jenm DVD/DivX přehrávač ? Jednak to má v základu harddisk, ethernet a USB a DVD mechaniku není problém vyměnit za pálidlo. Pokud chceš tuner, tak se holt musí připojit na USB (pro DVB to není problém, protože po tom USB už beží mpeg stream, pro analog je to hoší, musí se použít něco s integrovaným mpeg encoderem, PCI to bohužel nemá).

A to pochopitelně není zdaleka všechno, protože uvnitř je normální a poměrně výkonné PC, můžu kromě nahrávání a koukání na filmy provozovat třeba i emulátory (a využít dodávaný joypad) a na pozadí přitom stahovat z p2p přímo na interní disk a ještě třeba poslouchat internetové rádio (včetně takových formátů, které žádný stolní přehrávač nejspíš nikdy podporovat nebude). Možnosti jsou prostě úplně jinde než u nějakého DVD/DivX přehrávače (a to i kdyby měl harddisk, ethernet a tuner).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodo: No nějaký základy jsem už psal, ale obecný informace česky jsou třeba tady (hlavně doporučuju projít fórum): http://www.czechxbox.info

Pak bych se podíval sem: http://www.xbox-linux.org/

a nakonec si vybral některej interface (www.mythtv.org, www.freevo.org a určitě je i pár dalších) podle toho, kterej člověku líp sedne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

phanatic: Díky za informaci a jdu pomalu študovat. Do tvýho příspěvku jsem měl Xbox pouze za herní konzoli a tudíž jsem se o něj vůbec nezajímal, stejně jako o ostatní herní konzole. Na občasný gamesení mi bohatě stačí PC, ale použití Xboxu jako rekordéru je věc, která vzbudila mou pozornost ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ja ten xbox mam, mam na tom media center a je to vsetko super ale neviem si predstavit to rozsirenie o tuner. jednak to ma len usb 1.1 a teda z toho vyplyvajuci datovy stream a dvak by to musel podporovat softver a to neviem, ci niekto naprogramuje a bude udrzovat naprikald ten web tv guide. ale ak by to slo, bol by som prvy co by si to kupil. potom by bol xbox fakt neprekonatelny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už jsem psal, je potřeba použít USB tuner, co po tom USB posílá už komprimovaný mpeg stream (takže buď jakýkoliv DVB nebo analogový s MPEG encoderem), pak je průchodnost USB1.1 více než dostačující. Software pak už nedělá při nahrávní nic jinýhom než ukládá ten stream do souboru.

Software je samozřejmě dávno napsaný a funkční, akorát to předpokládá do toho Xboxu nainstalovat normální operační systém namísto té stávající zpotvořeniny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to s tím xboxem je supr věc,taky jsem ho měl,ale s cenou nesouhlasím.Je tam sice zákl.cena 4500,ale musíme připočítat čip 1500+větší harddisk 2500+zmíněný tuner(cenu nevím,ale min.2000 to budou a taky tomu musíme trochu rozumět.Další věc je kabel,aby to hrálo 5.1 to je další litr(i s optikou).Laik harddisk rozhodně nevymění a ani systém nepřeinstaluje.XBOX rozšířit a vylepšit to je umění!Ale jinak XBOX vřele doporučuji!PS2 je oproti němu hračka pro děcka!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem preco by mal byt xbox media centrum spotvorenina, je to super prostredie. keby sa do toho doprogramovalo co treba... ale da sa teda v najhorsom pouzit aj nejaky ten linux. moja otazka znie, skus napisat konkretny typ toho usb tunera, ktory by sa dal pouzit, ak teda taky poznas. ja taky nepoznam, mal som kedysi nejaky usb dart tv cosi ale to bola hracka pre deti, zvuk to posielalo cez kabel analogovo do zvukovky. ozaj, akyje vlastne navyssi datovy tok cez usb 1.1?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kouknete se do konference do http://kissforum.acomp.cz/viewtopic.php?t=686. Mam pocit, ze nedokazou zadny produkt dotahnout do konce. At se nikdo nespoleha, ze firma jeste nekdy neco dodela. Koupit Kiss byl asi muj nejvetsi omyl za poslednich 10 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velice durazne upozornuji vsechny zajemce, kteri jen pomysli na nakup pristroje KISS ze tyto pristroje JSOU ZNACNE PORUCHOVE !  Deklarovana podpora firmware je NULOVA ! mam pristroj DP 500 od leta, a nebyl vydan ani JEDINY firmware, slysim stale sliby tepu: jiz pristi tyden, jiz pristi mesic, do vanoc jiste ... Pristroj zamrza, zasekava se komunikace s PC, a co hlavni chybne cte vypalovana DVD-R podotykam ze znacky Verbatim a palene jen 2x rychlosti. tyto jsem testoval v jinych prehravacich kde samozrejme se ctenim nebyl naprosto zadny problem. Dale velice doporucuji precteni fora kde se pristrojich KISS mluvi a hlavne jsou tam zazitky skutecnych uzivatelu: http://forum.acomp.cz/index.php?sid=bff253ae5b1b641dd73a7a98a776c3b1 .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

romanca: Neříkal jsem, že xbox media centrum je spotvořenina (v životě jsem to neviděl, mimochodem), říkal jsem, že ten xboxí OS je spotvořenina, což je.

Pokud chceš vědět nějaký konkrétní tuner, tak se podívej na seznam tunerů podporovaných linuxem a nějaký si vyber (ona jich bude asi většina, co na trhu jsou). A opakuji po třetí, pokud je to analogový tuner, *musí* mít mpeg encoder (tj, žádné audio kabely do zvukovky !!!). USB1.1 teoreticky zvládne až 12Mbit/s, přičemž v reálu se (i pro DVB) používá tak cca 4MBit/s maximálně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena je opravdu neadekvátní, ale za to ten SIGMATek PVR-800 mě opravdu zaujal, mít hadr v šuplíku to nabízí úplně jiné možnosti transportu, no a když budu v kompu OUT OF SPACE, tak jenom vyrvu disk z přehrávače a je to :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, recenze pekna, ale pro takovy vyrobek vubec existuje? Vzdyt je to k nicemu! za 20000 prece zvladnu 1) kompletni upgrade pocitace, kdyby mi nahodou prisel pomaly, 2) nakup kvalitni TV karty treba i pro digitalni vysilani, pripadne nakup vetsiho a lepsiho disku, a ne te chciplotiny co je v tomto smejdu. A pak mi treba jeste zbyde i par $ na koupi DivX kodeku a budu moc v DivX i NAHRAVAT, a nebudu se jako blbec ofrfnovat ze mi to pixeluje 3Mbit/s bitrate. Aby ne, kdyz pouzivam nekvalitni MPEG-1.. ach, jo ze ja tu recenzi vubc cet, clovek by rekl ze kdyz se to jmenuje DivX REKORDER, ze to v DivX taky bude NAHRAVAT.. jo a mimochodem, na PC se taky muzete vysrat na vsechny trapne kopirovaci 'ochrany', kdyby vas argumenty vyse nepresvedcili..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu, proc je PCLink k dispozici pouze pro Windows :-(
Uvnitr prehravace KISS pracuje emb. Linux, ale uzivatele Linuxu na PC moznost propojeni prehravace k PC nemaji ??? Totez uzivatele Apple Mac. Chapal bych, kdyby vyrobce mel verze pro jine OS alespon ke stazeni na svem Webu - naportovat ten program nemuze byt nic sloziteho - protokol je jiste jednoduchy...
Kdesi jsem zahledl nejaky OpenSource projekt nahrady PC Linku pro Linux apod. Ma tady s tim nekdo zkusennosti ? Je to pro me celkem zasadni vec pri rozhodovani, zda si poridit KISS s Ethernetem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mm : Samozřejmě software funguje pro obě platformy. Jak pro ¨PC¨ tak i pro ¨Apple Mac¨ počítače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NIKDY UŽ KISS!!!
KISS DP558 jsem měl a velice mne zklamal z celé řady důvodů.

Přístroj velmi často vytuhne a musí se jít k přístroji a resetovat ho síťovým tlačítkem.
Myslím že ani dnes stále nemá DP558 podporu titulků.
Filmy přehrávané ze sítě se velmi často nespustí, nebo se přehrávání přeruší a film není možno dohrát do konce. Děje se to stále na stejném místě. Když ale tentýž film vypálím a přehraju v mechanice, přehraje se celý.
PC link neumí automaticky aktualizovat média. t.j. když se nějaké filmy přidají nebo uberou (což se děje skoro pořád). PC link to sám nezaktualizuje.
Nejde korektně ladit TV kanály více norem (PAL-SECAM) do paměti pokud postupujeme podle návodu. Buď lze do paměti uložit pořady normy PAL nebo SECAM nikoli obojí najednou:-))
Neustále slibují nový firmware, ale když už vyjde stále má chyby a nebo dokonce nové chyby přibudou.
Pouhým zapojením přístroje do zásuvky 230V (a nic dalšího) přístroj vydává rušení do ostatních přístrojů (Videorekordér VHS, TV a pod.) na 6.-9. kanálu. Zřejmě je špatně odrušen spínaný zdroj u Kiss DP-558
Jediné řešení nápravy: Vrácení přístroje jelikož má vady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další chyby:

Nahrané pořady nešlo mazat z menu přístroje. Až se zaplnil disk, tak jsme s nahráváním skončili:-)) Možná to už ve firmware opravili.
Kanály se po několika dnech rozjíždí a musí se dolaďovat.
Vypnutím síťového vypínače se vypne i průchozí zesilovač TV signálu a přístroje za KISSem nemají TV signál. Ve StandBy zase furt jede disk. Když nenahrávám a přístroj chci mít vypnutý, nevím proč by měl jet disk. To už jsem si mohl koupit PC, který bude mnohem stabilnější a i ten mohu dálkově ovládat.
Byla tam i celá řada dalších závad, ale na ty si už nevzpomínám. Jsem zvědav, jak dlouho takový nedodělek bude na trhu. Podle toho jakou má přístroj nepodporu, myslím že KISS jde ke dnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno tedy nevim, zda-li Kony zkousel nahrany VOB a IDX soubor primo vypalit na DVD a pak jej opet prehrat v KISSu. Pekna hovadina! Nekdy se nacte, prehraje se cca 15 sekund a vytuhne. Proste neprehraje nic. Zbyva jen zdlouhavy prevod VOBu do DVD formatu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nový firmware pro KiSS DP-558 bude mít následující změny :
 
- Improved media compatibility and playback - Better fast forward / reverse support for VCD/SVCD/DivX/XviD - Subtitle engine with support for DivX/XviD soft subtitles in following formats: SRT, AQT, MPEL2, MPSUB, MICRODVD, RT, SMI (SAMI), SSA, SUBRIP (old and new), SUBVIEW, VPLAYER - Support for scheduling recordings via web-based Electronic Program Guide - Support for video in Nero Digital format - New version of WebRadio with direct bitrate overview/filter and favorites Fixed: Fixed fast forward and reverse for DivX and XviD Fixed filelist sorting (Toggle using LIST button) Fixed Scheduling two or more recordings right after each other Fixed state when manual recording fails Fixed misc. playback problems Fixed issue where the player did not unpause when doing timesearch in XviD and DivX Fixed crash when pressing Play in empty folder Fixed Portuguese flag in Quick Setup Fixed Fast Forward and Fast Reverse in VCD/SVCD Fixed navigation in schedule recording dialog Fixed issue where the background image did not appear when leaving image viewer Fixed QPel and invalid codec message box Implemented the HDD button Fixed Play Disc menu so it responds to all media types Fixed video output setting in Quick Setup so it applies right away. Fixed IP input box navigation Fixed issue where pressing enter in an empty Recording Schedule list would produce a scrambled item Fixed issue where hard disk did not spin down after a timed recording Fixed scrollbar inaccuracy near top and bottom of lists Changed: Configuration items now select the current value and not the first possible Changed the detection routine to distinguish between audio, video and picture files When going up from subdirectories, focus is now on the directory last entered. Changed shutdown routine to give immediate feedback so "- - -" shows up right away in front display panel when powering down. New algorithm for page up and page down in file lists. Format hard disk option removed from Main Menu, now only accessible through Setup. When copying video files with soft subtitles to the Hard Drive, subtitle files are now copied as well. File browsing disabled for unrecognized file types. LIST menu has changed to closer conform to the graphical user interface look and feel. Added: Added new subtitle engine with support for DivX/XviD soft subtitles in following formats: SRT, AQT, MPEL2, MPSUB, MICRODVD, RT, SMI (SAMI), SSA, SUBRIP (old and new), SUBVIEW, VPLAYER Added support for scheduling recordings via web-based Electronic Program Guide Added support for video in the new Nero Digital format Added new version of WebRadio with direct bitrate overview/filter and favorites Added user selectable file list sorting Added direct recording timer when pressing multiple times on record button (in increments of 15,30,45,60,90,120,etc. minutes) and powers down when done. Added the showing of remaining recording time when recording by schedule or time increments. Added more icons to timeshift mode (also fixed a bug where the icon wasn't cleared) Added a progress bar for hard disk formatting. Added support for file list sorting for PC-Link servers running on older players Added automatic playback when audio, video or picture disc is detected Added on-screen program info for current program (as well as the next one, when there is 5 minutes to program start) if channels are mapped and EPG is enabled

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro bleskovku Informace co bude obsahovat nový firmware pro KiSS....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku KiSS DP-558 (stolní harddiskový DivX rekordér).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sem si koupil "CYBERHOME CH-DVD 462 DVD Player silver" co prehrava pouze Divx z DVD za 1600 s DPH a nemuzu si stezovat zatim zadna vada ... jen audio by mohlo bejt silnejsi ... ale to neni zas az takovej problem ;). Juknete se po tom na netu a uvidite jak je dobrej ;) Sem rad ze sem nesel do niceho tak slozityho jako je KISS :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Varuji každého před nákupem výrobků firmy KISS. Na konci roku 2003 jsem koupil DP-500 a od samého počátku s ním mám jen a jen problémy. Ve stavu, v jakém byl přístroj dodán například nefungovalo internetové rádio, přehrávání zamrzalo, vypadávaly titulky a většinou pomohl až síťový vypínač. Firma ACOMP, kde jsem přehrávač koupil, se k tomu postavila asi tak, že je to můj problém, že jsem si to koupil a že jim jedno. Cokoliv, jen ne KISS a ACOMP.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No právě jsem koukal na alzasoftu zda do něho půjdu .. ale po tom co tady čtu :((
nic moc.. Máte někdo zkušenosti  s komponentou pro přehrávání DVD a DivX vč CZ titulků a který
má navíc ethernet port pro přehrávání DivX přímo z HDD PC ?
Dík.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

FoX
V blízké době bude k dispozici recenze přístroje, který asi hledáš. Zkus tak 14 dní vydržet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysel pro nej novy firmware 1.1.2. Acomp ho lokalizoval do cestiny vcetne EPG coz u originalu nejde. Vic asi najdes na www.kiss-technology.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.