Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kombinace reklamy a captcha: kladivo na AdBlocky, nebo hřebíček do rakve?

1. Neagresivní reklamu jsem schopen tolerovat (reklamní sloupec, ne horním okraji běžící video)
2. Agresivní tj. okýnka zakrývající co sedá, zpomalující či oddalující prohlížení webu, přepínající na jiné stránky atd. vypínám jak se dá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už nyní jsem alergický na videa na idnes.cz, před které je umístěna reklama a na tento server prostě nechodím (tedy na video-zprávy)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no hlavně je to ideologický výplach, takže bych na něj nešel i bez jedinné reklamy

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, jenze co kdyz to je tak, ze aby clovek mohl napriklad videt nejake video, nekdo to video musel vyrobit,zaplatit nejaky prostor na umisteni atd. A tyto naklady hradi z te reklamy.
Takze reklama mne sice "stve", ale naprosto chapu, ze tam musi byt. Protoze kdyz tam nebude, nemuze byt ani to video za ni, protoze by se nemelo jak vydelat na jeho vyrobu.
Mozna, ze to video nikdo nepotrebuje. To je mozne, a to se timto docela slusne zjisti. Mozna, ze kdyby to nasadili ja nevim, na youtube, tak by se zjistilo, ze se nikdo nechce divat na nejaka videa, ani za tuto relativne malou cenu, a tak by youtube zkrachovalo. Je to mozne...
Ale asi se to nezjisti jinak, nez ze se to zkusi.
Ja osobne reklamu neblokuju prave z toho duvodu, ze chapu, ze ta reklama zivi ty lidi, kteri ten ci onen server vytvari.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na to je jednoducha odpoved a plati pro vsechny cinnosti. kdyz se ti to nevyplati a prodelavas na tom, tak se na to vys... a bez delat neco jinyho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jiste, ja jsem pro. Mne osobne by vubec nevadilo, kdyby neexistoval tento server, a ani by mi nevadilo, kdyby neexistovalo dalsich asi 10 milionu jinych serveru. Takze ja jsem pro. Pravda je, ze by bylo trosku debilni, kdyby neexistovali jen proto, ze lidi jsou kurvy a schvalne svou cinnosti aktivne prispeli k jejich likvidaci. Ale tak ja dlouhodobe tvrdim, ze nadpolovicni vetsina vseho lidstva na svete jsou debilove, takze co holt v dnesnim svete chtit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tým, že reklamu neblokuješ, v skutočnosti serveru škodíš. Oberáš ho totiž o signál, že majú zlú reklamu a že ju má vylepšiť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale i to lze vyřešit adblockem, stačí přijít na to co se do něj má nacpat :) Pak se místo reklamy sobrazí jen nějaká noticka o exception, člověk ji odklepne a jede video :)

Pravda, tohle třeba nefunguje na videoarchiv novy (tam pokus o adblock vede k nefunkčnosti videa)

Ale podobné pokusy lze řešit tak, že si člověk otevře ty videa v nových tabech a pak ty videa buď postahuje něčím jako je videodownloader, nebo je vyzobe z cache prohlížeče. Pak si je přehraje svým oblíbeným přehrávačem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uplne staci je otevrit na pozadi a prehrat si je az si clovek vzpomene a uz bez reklam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blokuju Flash. To stačí na takové ty agresivní reklamy, které svými animacemi dokáží ventilátorek notebooku pěkně roztočit. Zbytek mi nikdy nevadil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, já dokonce přišel na to, jak to dělat na routeru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blikající, skákající a vyhrávající! reklamní humus bych okamžitě vypnul, to se radši obejdu bez toho obsahu...
Zajímalo by mě, kolika lidem už flash způsobil epileptický záchvat a jaktože v takových USA ještě není zakázaný, když se tam žaluje pomalu i za uprdnutí na veřejnosti :)

Statické reklamy mi nijak zvlášť nevadí, pokud jsou dobře cílené (typicky různé gadgety a zajímavosti co se mi ukazují na facebooku), tak si přes ně klidně něco koupím. (ale nesmí to zabírat půl obrazovky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toho, že by tento systém zavedli všichni poskytovatelé obsahu bych se nebál. Ostatně je to stejné jako s Murdochovým nápadem výhradně placeného obsahu. Teorie her mluví jasně :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesnáším facebook, blokuju reklamy na všech webech, kde vidím jakýkoliv náznak spojení s facebookem (živě.cz, diit.cz, ...)

Nesnáším blikavé reklamy, reklamy, kde něco běží a nápis/obrázek není jen statický - na webech obsahující takové reklamy blokuju všechny reklamy bez výjimky.

Nesnáším reklamy, které hrají zvuk, obzvláště hlasitý a otravný (např. irfree.com, tak jejich slepičí reklama). Na takových webech blokuju reklamy bez výjimky.

Nesnáším weby, kde reklamy překrývají obsah (např. špatným layoutem webu, nebo úmyslné překrývání nějakým javaskriptem), nebo zobrazují vyskakovací okna - na takových blokuju reklamy bez výjimky.

Na webech zobrazující pouze statické reklamy, co nepřekrývají obsah, kde není mezi diskusí a titulkem 200px vysoká reklama (jako tady např. "Reklamy google", na takových webech reklamu neblokuji.

Pokud byste radši, abych neblokoval reklamu na vašem webu, odstraňte rámeček s facebookem a "Reklamy Google" dejte až pod diskusi, či někam do sloupečku, kde to nepřekáží (třeba místo toho facebook rámečku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen same NESNASIM atp. :) Taky asi zacnu NESNASET uzivatele co porad neco NESNASI a neco OJEBAVAJI... a tva nesnasenlivost k FB je az k smichu :) mozna uz by se to dalo oznacit za fobii :) pokud te neco irituje zkus to ignorovat :) pripadne se na veci divat i z jinych uhlu nez je tve EGO :)

Uvedom si ze jsi konzument obsahu... a ten obsah se pro tebe tvori... a ti co jej tvori za nej musi dostat zaplaceno :) tve blokovani reklamy jen pusobi problemy ostatnim lidem protoze dostavaji mene penez... tim padem musi mit i jinou praci nez jen tvoreni obsahu pro tebe... tim padem klesa kvalita (mene casu vice odflaklych veci) az najednou proste lide zavrou kram... a ty si budes muset zajit do stanku s novinama aby sis neco precetl a urcite z nich pred ctenim nebudes vystrihavat reklamu :) a pokud jo :)) JEN dobre :) protoze to bude znamenat ze celou dobu co ji budes strihat se na ni budes koukat...ucel tedy splni...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já se připojuju ke smidjarovi, taky toho spoustu NESNÁŠÍM, včetně podobných keců, že já jsem jenom konzument a můžu tak akorát šoupat nohama. To prostě NE. Když mě něco omezuje a tlačí se to na všech frontách (rozuměj reklama je úplně všude), tak prostě jenom nesklapnu půlky a nebudu to trpět. Budu proti tomu bojovat... že vydavatelé a provozovatelé webu z něčeho musí žít, to je v pořádku, ale musí zvolit nějakou přiměřenou formu - pak s tím nemám problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom ze nektere reklamy prekracujou rozumnou mez se hadat nebudu :) je to pravda (treba reklama na Vodafone na CSFD.cz) Druhou veci ale je ze jsi skutecne konzument obsahu "zdarma"... pokud se ti tedy nelibi ze web obsahuje reklamu ktera te obtezuje mel bys odejit na jiny... ktery te neobtezuje...

Pokud blokujes reklamu tak tvurce okradas... a tady ho okradas snad ve vetsi forme nez kdyby sis stahl pisnicku :)) (ted to ber prosim s rezervou) protoze ten autor obsahu nejen ze nedostane za tvou navstevu zaplaceno (cena sa shlednuti) ale dokonce nedostane ani sanci vydelat za tvuj zajem o reklamu (cena za proklik) a co je nejhorsi stojis ho penize uz tim ze na ten web lezes :)) (tohle uz je fakt ad absurdum) protoze on plati hosting...on plati domenu... on plati trafik a ty mu z nej ukradas aniz by jsi projevil uctu k jeho praci :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořád se tu hlásá jak má být na internetu vše zdarma a jak je pirátsví v pořádku, tak nač bych zobrazoval reklamy? Konkrétně na tomto webu jsem si dal tu práci a zablokoval úplně všechno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ted jsem ti dal omylem + bod, pac nesouhlasim, tak reaguji "Pořád se tu hlásá jak má být na internetu vše zdarma a jak je pirátsví v pořádku", jak's k tomu dosel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No na tomto serveru to tvrdi v podstate cela redakce, uz jsem na to tema cetl asi 100 clanku....ty ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se budu bavit treba jen o tomto webu, tak nektery reklamy mam bloknuty taky (hlavne ty neposlusny blikajici) a hlavnim duvodem proc blokuju reklamni obsah je v rychlosti nacitani dane stranky, uz tak ma diit oproti cdr obcasny obrovsky lagy, natoz s reklamama ktery vedou kdovi kam a cekat az se "prvorade" nacte nedostupna reklama a pak teprve zbytek stranky -> to fakt nee

"pokud te neco irituje zkus to ignorovat"
pokud ti sedne na ruku vosa, budes to ignorovat? ja teda ne, ja ji zazenu, tak jako reklamu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz jsi nekdy zkousel zahanet vosu, co ti sedi na ruce?:-))) Ja jen, ze v takovem pripade je opravdu lepsi ji ignorovat a nechat ji, at si odlitne sama, nez ji nejak drazdit :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zazil, ne teda na sve vlastni kuzi, ze nekdo tvrdil totez (ze odlitne) a malem se volala zachranka protoze vosa nekolikrat bodala dotycnou do spodniho rtu. Takze neignoruju, ale zahanim a pokud jich je na me vic tak utikam :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně je mi facebook putna (účet tam nemám), ale poté co se vyrojily všude buttony typu "to se mi líbí", tak jsem do adblocku dal taky http://*.facebook.com/* a od té doby je od těchhle pitomostí klid, už se mi nikde nezobrazují :)

adblock není jen na blokování reklam, dají se tím někdy vyřešit i otravné javascripty (např. to, že když kliknu na obrázek, tak zešedne stránka a obrázek se začne natahovat, místo aby se prostě normálně otevřel v okně a já pak mohl po prohlédnutí jen zmáčknout v browseru "Zpět" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý (ohledně diit), raklama na facebook mi nevadí, obecně mi připadají nenásilně umístěné, takže nejsou na obtíž.
Jinak obecně kromě flashových a různých zvukových a pžekrývacích reklam nemám rád takové ty falešné "odkazy" v textu na reklamu provedené zelenou barvou, ty se snažím blokovat, co to jde, ostatní toleruju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Zkusili jste někdy na rok vysadit televizi?"

No jasně, za poslední 3 roky jsem u televize strávil odhadem tak 5 hodin maximálně. A fakt mi nechybí ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napodobne :) dva roky jsem televizi nevidel :) tedy krom pasivni formy u znamych kde je TV pustena :) a clovek je mnohem ... spokojenejsi? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj uz nekolik let ji nesleduju, spis ji musim trpet kdyz je tam sama reklama a rve to 3x vic nahlas. spis me to stve vic nez kdybych se stal tou spokojenou tupou ovci co zna na ovladaci jen dve tlacitka (n@va, prima)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je kolik jsi toho za ty tři odsledoval na počítači (filmy, živé vysílání atd.).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Filmy tak jeden do měsíce i méně, nějak mě nebaví (nebo se ke mě nedostanou ty správné). Živě nesleduji na netu nic a zprávy o dění u nás a ve světě čerpám převážně z alternativních zdrojů, než jsou ty běžné, sloužící jen k výplachu mozků a ke směřování myšlení oveček tím správným směrem :(

Jediná má neřest je teď WoW-ko :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při stěhování jsem telku nechal svým následníkům a je pravda, že celá moje rodina už slovo telka zná jen při návštěvě příbuzných. Alespoň nemusím řešit přechod na digi, lízt po střeše s anténou a podobný vychutnávky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reklamu jsem se naučil ignorovat, při prohlížení stránek mi moc neruší, ale kvůli dvěma agresívním druhům jsem ji šmahem zablokoval:
* Datově a výpočetně náročné animace
* Vyskakovací okna/boxy včetně intextové reklamy

Zde si rovnou postěžuju na intextovou reklamu, i tu na DIIT. Podtrhané odkazy rozbíjí formátování textu, což ruší při čtení, a jejich nechtěné přejetí myší vyskočení boxu. To nepřekousnu a zřejmě brzy vyškrtnu DIIT z výjimek AdBlocku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem intextovou reklamu zakazal i zde. Je to neskutecny vopruz a navic je tam naprosto irelevantni obsah... Kdyby se to alespon vztahovalo tematicky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto nesnáším reklamy ve flashi, a to z důvodu, že to naprosto zbytečně vytěžuje procesor a výkon mého eee jde do kytek i při takové banalitě jako je surfování. Naopak textové (kontextové) reklamy mi prakticky nevadí, stejně jako např. reklamy od jobs.cz tady na diitu. To mě nijak neruší, neubírá to na výkonu, tak to neřeším. Mimo flashe nemám taky rád různé blikající reklamy (ale pokud to je gif, tak to občas zkousnu, pokud jich na stránce není 10) a naprosto nesnáším reklamy se zvukem, ať už jakýmkoliv. Čili cokoliv, co mi vadí, bez milosti blokuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reklama na jobs.cz mi přijde užitečná a občas si ty nabídky pročtu. Když je reklama k věci a aspoň trochu ladí k tématu serveru a není to uřvaný flash nebo otravný poletující překrývající javascript, tak ji vnímám i jako přínos (jako ty jobsy).

Ale jednou když ta reklama v jobsech scrollovala (což dost rušilo od četení článku), tak jsem ji měl taky na čas zablokovanou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patřím mezi ty uživatele, co reklamu neblokují, prostě ji přehlížím, protože chápu, že je leckde prostě potřebná. Nicméně také patřím mezi ty uživatele, kterým skutečně dochází trpělivost a jednou to praskne a odnesou to všichni. Najedu na stránku a tam se mi přes půl textu cosi zobrazí, přinejlepším to nechce provokovat moc, tak to za 3 sekundy zmizí, a nebo to tam zůstane a musí se kliknout na křížek, mnohdy jsem se netrefil a šup na jinou stranu s reklamou. Prostě tohle už je skutečně příliš moc a dlouho to asi tolerovat nebudu. Stejně tak jako reklamy blikající, poskakující, rušící....už se mi i párkrát stalo, že mne reklama zaujala a klikl jsem si, což znamená, že se nedá říct, že jsem uživatel na reklamu slepý a kvůli mě se musí vymýšlet typy reklam viz výše. Ale pokud to takhle půjde dál, pak kdo chce kam, pomožme mu tam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teď schválně řekněte (po shlédnutí videa) na co byly ony reklamy. Kupříkladu já si pamatuju nějaký telefon, vůbec netuším jaký, myslím nějaká párty a pak W3K, ZZZ,... :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle je pro me jasne:

produkt spolecnosti, jejiz reklama me nasere at uz obsahem (reklama z nas dela debily nebo se mi snazi vnutit nejake dogma atd.) nebo zpusobem prezentace (tzn. vyskakovaci okna, tahle nova captcha reklama atd.), si ze zasady nekoupim. takova spolecnost je proste odpovedna za to si ohlidat, kde a jak jsou jeji produkty prezentovany. a z toho mi vypolivaji dve moznosti: primo ta spolecnost z nas chce delat debily a tim u me skoncili nebo tu spolecnost ridi blbci, kdyz si tyhle veci nedovedou ohlidat a tim padem i jejich produkty budou stejne blbe a proto je nechci

mezi tyhle spolecnosti patri treba proflakly xxx lutz ratatata (WTF od toho cekali), ale treba i Apple, Samsung, T-Mobile a Vodaphone, pak spousty spolecnosti nabizejici praci prasky atd. atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na mně taky působí reklama přesně opačným způsobem, než autoři zamýšleli. Mimochodem, všimli jste si někdy, že třeba na mlíku v krabici z Tesca je upozornění, že obsahuje mléko? To už mi vůbec hlava nebere, neočekával bych tam vitriol.
Přesně jak píšeš, vadí mi, že reklama dělá z lidí blbce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja sem dokonce pred lety prenesl tel cislo od t-mobilu k jinemu operatorovi kvuli jejich stupidnim televiznim reklamam :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to beru v obchode presne jak pises. Vyrobek z reklamy je uz v podstate predrazenej smejd, jinak by se ta silena reklama ani nemohla zaplatit. Diky i tem podomnim panakum zvonicich na vsechny zvonky je nabizena sluzba/zbozi predrazeny, to taky kazdymu kterej zazvoni reknu, aniz bych ho dal poslouchal a zaviram.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Schválně jestli uhodnu u jakého jsi operátora :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

*terrorist si predstavil pokusnou opicku jak strka dreveny ctverecek do desticky s trojuhelnikovou dirkou*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, pokud to není tajné, mohl by tady někdo z redakce aspoň naznačit, jakým způsobem vyděláváte na reklamě? Tím myslím, jestli stačí zobrazení, najetí myší na podtržená slova nebo jestli je nutné na to kliknout atd... DIIT je totiž jeden z mála případů, kde (asi díky takové "rodinnější" atmosféře), kde bych tu reklamu jenom nepřehlížel, ale aspoň občas ji "využil" k vašemu prospěchu :). Proto mě to zajímá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíš vadí že zde nemají reklamu na něco zajímavého s vobrázkama. A taky mě vadí pomalost tohoto webu, vleče se jak kvalitní sopel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je celkem uzce profilovany web...tady by mu slusela spis navaznost na nejaky eshop tuzemskeho prodejce vypocetni techniky (dokazal bych si predstavit smlouvu s Alfacompem nebo Alzou kde by vychazely recenze na veci a hned vedle toho easy tlacitko ke koupi nebo porovnani cen)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, s tím souhlasím, třeba minimálně pod recenzovaným produktem by mohl být odkaz do nějakého smluvního eshopu, z čehož by diitu mohly plynout nějaké provize, a s tím Alfacompem taky souhlas (s Alzou už tolik ne :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doteď jsem myslel, že reklama je hlavně proto, aby na ní uživatel klikal. Pokud někdo říká, že ji neblokuje, ale ignoruje, tak to IMHO vyjde nastejno jako by ji blokoval. Jestli se mýlím, opravte mně;)
Pokud jde o televizi, tak bez té žiju už 5 let a nechybí mi vůbec. Když přijdu někam, kde běží, vyloženě trpím. Idiotský, řvoucí a hlavně lživý reklamy na jogurty, prášky a vložky, při tom mi naskakují pupínky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blokovat a ignorovat je rozdil... kdyz ji blokujes nedostavaji penize za shlednuti... kdyz ji ignorujes tak stejne reklamu podprahove vnimas a majitele stranek pak dostavaji aspon maly bagsis za ovecku... a navic i kdyz reklamu ignorujes tak na ni obcas kliknes (nebo te snad nikdy nezaujala zadna reklama?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud majitel serveru dostává peníze buď paušálem (reklama na místě X po dobu Y dní = N Kč) nebo je lpacen za proklik (např. reklamy od Google), tak ho vyjde finančne úplně stejně když člověk reklamy blokuje, nebo když je neblokuje, ale úplně je ignoruje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Penize za reklamu generuje to, ze si zakaznik koupi zadavateluv vyrobek/sluzbu, nic jineho. Pokud by se system prokliku anebo shlednuti prestal realne promitat do prodeje, bude zadavateli opusten. Cili hlavni je byt konzument, klidne i s vypnutou reklamou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me se ten napad libi :) je to vcelku dobre citelne...jednoduche a tim ze se to hybe to zapada do videa takze vnimate i video :) Pokud by to bylo pri vstupu na stranky (nejlepe nejaka susenka co si bude ten pristup pamatovat na 24h) takze jednou za den jsem to ochotny zkouknout a vyplnit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To já zas ne, tento způsob musel napadnou nějakého zmrda jinak si to neumím vysvětlit. Normální člověk by něčím takovým vyděračským neotravoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi v minulosti (kolem roku 1998-2000) kdy se vyrojily první společnosti, co platili několik centů za kliknutí na banner, co si mohl pak dát kdekdo na svoje stránky, tak se občas vyskytli vykukové, co si dali tenhle banner na stránky, zřídili tam extra sekci, kam popřesouvali větší část dosavadního obsahu (např. tutoriály, návody, atd ...) a dostat se do ní dalo stylem "klikněte na banner nahoře a ze stránky kam se dostanete opište 4. slovo z 1. odstavce textu"

Takže idea je to už celkem stará :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A celkem blbá, stejně jako idea opisování slov z manuálu ke hrám aby je šlo spustit ještě staršího data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

\bohuzel to neni o blokovani reklamy, ale o to, ze si tu reklamu MUSI kazdy navstevnik prohlednout. Tedy nejde o to, ze se mu zobrazi, ale ze je donucen ji aktivne sledovat. A to ma nekolik nasledku.

Napriklad pokud se to rozsiri, tak se brouzdani webem mnohonasobne zpomali. Pri predstave, ze vlezu treba na idnes a tam se chci mrknout na 10 clanku, budu muset odsledovat deset reklam a 10x zapsat nejaky kod...

Nebude fungovat indexovani ve vyhledavacich, ty se k obsahu nedostanou.

Bezne je na strance i pres 10 reklam - to budu muset opisovat kody ze vsech???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze podobny typ reklamy muzete nasadit jen pri zvlastnich prilezitostech, rozhodne ji nenasadi napr. na novinky.cz a podobne, kde by si videa jiz zrejme nikdo nepoustel. Dokazu si to predstavit jako nastroj pri prodeji vstupenek apod, takze masoveho nasazeni bych se rozhodne nebal. To by taky mohli platit primo uzivateli za shlednuti reklamy a jeho interakci v reklame - prepis captcha kodu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co to indexovani obsahu? To se asi vyhledavani muze rovnou zrusit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikam, podle me to nelze nasadit vsude, pravdepodobne i kvuli problemum s indexovanim obsahu. To by autori webu byli zrejme i sami proti sobe. A uvodni stranku s takouvoto reklamou zaindexujete, coz treba pro prodej vstupenek bohate staci

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Do clanku bych jeste pridal bod 4) Uzivatel vi, jak reklamu blokovat, ale neresi to, protoze reklamu ignoruje

Osobne reklamy vicemene uspesne ignoruju, kdyz vidim banner-nudli, tak jej v podstate automaticky prehlizim. Obcas kdyz me neco zaujme, tak na to kliknu, zridkakdy neco koupim. Duvody k reklame chapu, obcas me reklamy otravuji, ale da se to prezit. Na weby, kde je reklama prilis agresivni nechodim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nečetl jsem diskuzi, možná to někdo už zmínil: a co varianta, že návštěvnost zůstane zhruba stejná, lidi budou opisovat, ale ta reklama místo zvýšení prodeje u lidí vypěstuje averzi a reálný komerční efekt bude nulový nebo záporný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já adblockem blokuji úplně všechnu reklamu, např. tento server mám zcela čistý :-) Pokud mi některá stránka zahlásí že mám adblock a nepustí mě dál (a na pár jsem už narazil), tak ji zavřu a přestane pro mě existovat. A totéž bude platit i pro stránky, které tuto změnu teprve zavedou. Vždycky bude existovat alternativa bez podobných buzerací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

třeba titulky si to nějak ošetřily a mám je ve výjimkách, ale také tam jdu, až když neseženu jinde, co potřebuju...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si říkal proč odtamtud nejde stahovat :-) No ale vždycky je tu opensubtitles.org

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak na titulky.com plati "IE Tab Plus" vo firefoxe (adblock funguje dalej a v kedze sa im to hlasi ako internet explorer tak ho tam nehladaju)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ještě přidám jednu věc: ověřil jsem si na sobě, že jsem raději ochotný zaplatit nějaký menší peníz, než koukat na reklamy - např. v Androidu jsou aplikace, které zobrazují reklamu, ale jde koupit verze bez reklamy. Funkčně jsou stejné. Raději dám třeba 50-200 Kč za verzi bez reklamy, než aby mě obtěžovala.
Takže osobně bych asi navrhnul tuto možnost, zaplať x Kč a budeš mít web bez reklamy (a než mně napíše někdo z cdr.cz, že to zkusili a předplatitelů§ bylo 7 nebo kolik, tak já připomenu, že placenou verzi jsem chvíli měl a neviděl jsem moc rozdíl, proto jsem se na to vykašlal)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam byl hlavní rozdíl v příjemném pocitu, že finančně podporuješ tento server, zatímco my ostatní musíme vše číst zdarma :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo nepoužívá adblocker, ať zkusí jít na adresu například www.warforum.cz. Bez něj se tam prakticky nedá absolutně nic najít. Nebo votravný reklamy na youtube a podobně. Taky to zpomaluje razantně načítání stránek. Pak zkuste nahodit adblocker a jakej to bude rozdíl :) Jinak já osobně bych stránku co by to začala používat okamžitě odepsal. A ještě, za takle zajímavej článek jste si u mě tu vyjímku na diit v adblockeru zasloužili :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a abych nezapoměl, provozovatelé většiny servrů nežijou jenom z reklamních banerů a podobně, ale i reklamních článků (PR) a podobně které se blokovat nedají. A to že na lepších stránkách PR nejsou je blbost, protože i PR může bejt kvalitní článek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vám nevim, ale IMO spíš blokování reklamy je pro provozovatele výhoda, reklamu blokuje většinou nějakej pokročilej user, kterej co chce, si umí najít a reklamy nepotřebuje, neklikne na to....

Takže tím, že si reklamy zablokuje, akorát provozovateli o něco málo zvýší míru prokliku :-)

Reklamy tedy blokuju všude, je to IMO výhodny pro mě (neprudí to), pro ntb (nesmaží to zbytečně při běhu na baterky) i pro provozovatele (nesnižuju mu míru prokliku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že tam chybí kategorie lidí "4. ti, kteří ji obecně neblokují, ale pro blikající bannery, reklamní videa, animované gify, a podobná zvěrstva si blokování nastaví." Já konkrétně jsem z této kategorie. Decentní reklama (ala Google) mi rozhodně nevadí, ale cokoliv "hýbacího" na stránce notně snižuje komfort čtení textu na stránce. Chápu sice, že to není košer k poskytovatelům obsahu, ale vše má své meze.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To si vsichni blokuji jen reklamy? Pokud na nejake stranky chodim casto, tak si dam tu praci a zablokuju si i zbytecny divy, a pod. nezajima mne ta omacka okolo a uz tuplem ne reklamy, chci si precist dobrej clanek, doubrou recenzi a pod. Chapu ze pro diit to asi neni uplne idealni ale i takhle muze vypadat: http://yfrog.com/eidiitp . Pokud by autorum chybelo na pivo, tak mi napiste zaslouzite si odmenu za ty dobry clanky/testy/recenze ale na reklamy ja koukat nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď je prostá: 407728001/5500

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Element Hiding Helper?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo pouzivam, i tak to da zabrat par kliknuti na schovani divu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zatím nic na konto nepřišlo, v čem je problém?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych věděl..
..ještě si nepřečetl odpověď anebo to jde z jiný banky, takže to hold trvá 3 dny.
Ale rozhodně to nebude tak, že se jedná pouze o nějakého tlučhubu, který na fórech předvádí svoje silný řečičky. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále nic nedorazilo ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to jednoduché - pokud bude přístup k napsání příspěvku do diskuse podmíněn shlédnutím reklamy, a někdy možná několika reklam, lidi tam přestanou psát - v diskusi zbyde jen pár masochistů a adié - provozovatel hořce zapláče nad prudkým poklesem zájmu o jeho výtvor...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ten chudák provozovatel ale nezapláče dřív, když nebude mít za co ty autory zaplatit, stejně jako samotné připojení k internetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz budu parafrazovat nazor redaktoru tohoto serveru - No ale s tim musi holt kazdy provozovatel serveru pocitat, ze mu vsichni budou blokovat reklamu...A kdyz se mu to nelibi, tak at holt svuj server zavre a jde delat neco jineho. Vzdyt tim, ze se blokuje reklama nikdo o nic neprichazi, dokonce nedochazi ani k zadnemu kopirovani, takze plac provozovatelu serveru, ze jim uzivatele blokuji reklamu je nesmyslny, nikdo tim neprichazi o zadne penize.

Mozna ze na tomto prikladu by konecne nekomu od vas mohlo dojit, jake jsou tyto nazory dvojsecne...ale predpokladam, ze Wiftovi to nakonec je jedno, at si ten server zavrou, jemu to vadit nebude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ, počítáme s tím. Všem pak popřejeme mnoho hodnotných informací na serverech jiných. Blesk.cz prý rozjede svojí IT divizi ... Ovšem jak asi rychle dodáš: Kdo chce kam, ... Což bohužel platí pro obě strany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak potom neni zadny problem :-) Uprimne receno, oni si lidi ani nic lepsiho nezaslouzej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je treba se inspirovat v jinych oblastech a snazit se prosadit zakon, podle kteryho bude blokovani reklamy trestnym cinem na urovni kradeze. A pri vycisleni skody pocitat i s tim, ze kdyby uzivatel reklamu videl, tak by si urcite obcas nejakej vyrobek koupil, inzerujici by mel zisk, ze kteryho by mohl platit dalsi reklamu, atd. No proste tak nejak sikovne to spocitat, aby skoda vznikla blokovanim reklam byla aspon stovka za kazdou navstivenou stranku. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když není trestným činem kopírování hudby a filmů, tak může být těžko trestným činem blokování reklamy, nechceš postavit mimo zákon i blokování spamu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že Sob01 se trefil úplně přesně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je ti doufam jasny, ze nic takovyho ve skutecnosti nechci? :) Pouze me inspiroval Lojza, kterej upozornuje na jistou podobnost mezi kopirovanim (ktery na tomhle serveru ma docela podporu, v duchu ze "nikomu nic neubyva") a blokovanim reklamy, kdy taky konkretne nic neubyva, ale "ha, to jsem vas dostal, ted se to tyka vas, tak uz vam to vadi". Ma pravdu, ze nejaka podobnost existuje, jen mi prislo, ze tomu neco malicko chybi. Tady to berou tak, ze kdyz jim budou vsichni blokovat reklamu, tak zkrachujou a bude to ke skode vsech, ale bohuzel, nejde s tim nic delat. Druha strana na to jde stylem, ze kazdej kdo stahl by jinak koupil, takze obrovsky skody, odskodneni, atd.. A ze zrovna u nas "pro vlastni potrebu" muzem, to na tom celkovym pristupu nic nemeni. Tak jsem jen navrhl, jak to srovnat. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych nekterym lidem strasne pral, aby zkrachovali :-) Aby byli nezamestnani, zkrachovala banka, ve ktere maji penize, na ulici je nekdo okradl o posledni kabat :-) Docela bych to povazoval za legracni :-))
Ale na druhou stranu - i kdyz by mi krach tohoto serveru byl docela "jedno", nejsem na nem zivotne zavisly, presto si myslim, ze by zkrachovat nemel, a to trebas proto, ze az na nejake mouchy je docela solidni.
Tady spousta lidi si z toho dela srandu, hahaha, oni zkrachuji, hahaha...pricemz vsichni jaksi tusi, ze nezkrachuji, tak vsichni tak malicko pokouseji osud. I pan Barton psal cosi v tom smeru, ale myslim, ze kdyby doslo na lamani chleba, tak by mu to uplne jedno nebylo, ze zkrachoval jen proto, ze jeho ctenari proste to kopirovani a blokovani reklamy videj trosku....alternativne:-)
A ze kopirovani prinasi ztraty a krach DIIT ne? Ehm....pokud by zkrachoval tento server, prijde o praci nekolik lidi, nejspise zustanou dluhy, ktere nekdo bude muset platit atd. Takze si myslim, ze je to naopak jeste horsi.
Mam takovy rozporuplny pocit z toho, co DIITu prat. Na jednu stranu bych jim strasne pral, aby zkrachovali z duvodu, o kterych si tu piseme, protoze by to potom mozna alespon nekomu otevrelo oci. Ale na druhou stranu nepreju nikomu nic zleho, a samozrejme ani to, aby zkrachoval :-)
Takze jim to asi nepreju, i za cenu toho, ze se stale budou jisti lide chovat tak, jak se chovaji a me to stve :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já ti nevím ale míra konverze (na zákazníka) je většinou jen pár promile ze zhlédnutého počtu reklam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyčíslenie škody by sa robilo tak, ako keby si užívateľ kúpil všetko, čo blokuje. Takže napríklad za blokovanie reklamy na hypotéku za 10 000 000 by bola škoda práve tých 10 000 000 ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak píšete v článku.

Reklamu jsem neblokoval, dokud mne nezačala srát příliš. Resp. nepoužívám AdBlock, ale FlashBlock, čímž zmizí otravné animace a ostatní už není tak kritické.

A jak píše někdo jiný v diskuzi - zvuk je nepřípustný. Pro mne to může být důvod, abych web přestal navštěvovat.

Krom toho se problém s reklamou na mém PC tak trochu řeší sám tím, že nejčastěji používám prohlížeč s vypnutým Javascriptem bez instalovaného Flashe. V 99% je obojí zbytečné a je příjemné, jak prohlížeč s vypnutým Javascriptem a Flashem běhá rychle, stabilně a s relativně malými nároky na paměť.

No a když už to fakt jinak nejde a JS, nebo Flash je nezbytný, tak spustím Firefox, nebo na web kašlu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja v rbote blokujem Javascripty skoro uplne (pokial nie su nevyhnutne na bezprostredny beh stranky) cez Noscript, doma ani nie.
A s reklamou asi tak ako mnohi co tu pisali: pokial moc neotravuje (flash zakryvajuci vacsinu stranky, okamzite spustenie videa a zvuku) tak to neriesim. Ale jedna vec ma dokaze donutit zablokovat cez adblok okamzite: ked ide nacitat stranku, a miesto obsahu + reklamy dodatocne to zostane visiet na "waiting for ad.adnet.net" a stranka nikde. OK, vypadok serveru sa stane, ale Zive alebo dsl.sk mali takto nejakeho poskytovatela reklamy dost dlho (par tyzdnov?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám vyplé animace(brzdí komp) a blokované co se dá. (Na debilní stránky ve Flash si pustím Chrome.)
Co je ale zajímavé kolega si stěžuje na pomalý komp, tak jsem mu to ukázal u mne doma jak to urychlit. Odpověď mě zaskočila: "je to takové divné, já tam chci mít všechno" Prostě si připadá že jeho počítač bez "omalovánek" je méně cenný a on není "in".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně používám na strojích s windows noscript s explicitním povolováním a na netbooku s linuxem potom flashblock (neb bez něho nelze na netbooku surfovat). Noscript kromě kdejakého exploitu sežere taky většinu reklam. Samozřejmě bych mohl explicitně povolit reklamní servry, ovšem kdo by povoloval šmírovací a blikací humus, nehledě na to, co dokáže takový hacknutý reklamní server... Takže jsem tím špatným i když se jenom snažím udržet svůj systém prostý trojských koní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

google cache opäť zvýši svoju využiteľnosť

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.