Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Konec veškerých ULi čipsetů

Škoda, že se ty poslední čipsety nedostaly víc do povědomí - tehdy to byl výkon nForce4 s minimem odpadního tepla (pasiv na M1695 sotva hřeje, je dokonce chladnější, než southbridge) a za cenu výsledného produktu o 30-50% nižší, než srovnatelně vybavená deska s nF4. Když se k tomu připočtou dodávky SB pro ATi, tak ani člověk nemusí moc přemýšlet, proč se nVidia uchýlila k tomuhle kroku (zvlášť dokud ještě měla šanci)...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, je to bída, jak nám to řídne. Když se to zkombinuje s podporou Linuxu, tak asi nezbývá, než přejít na Intel/Intel řešení. Core 2 Solo okolo 100$ a máme tady do roka zpět monopol. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je škoda... ULi měla fajne čipsety. na mojí Asus A8R-MVP je SB právě od ULi a je podstatně lepší než SB od ATi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> no-X:
Jojo, není to tak dávno, co jsem koupil za cenu pod dva litry fungl novou desku pro AM2 s M1697. Parádní záležitost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xŠkoda, základová deska by měla vždy nabízet co nejširší spektrum možností. Např. AGP + PCI-Ex jsem marně hledal, protože se mi nelíbi přístup - kvůli novému CPU vyhodit úplně všechny (ani ne tak staré) ostatní karty. Ale jistě, moderní trend je změnit co nejčastěji všechna rozhraní, uživatelé si jistě rádi nakoupí všechno nové.
Ale není to jen o kompatibilitě CPU sběrnice, ale také o vypuštění PAR: portů, COM: portů. P-ATA port se také drží snad už jen kvůli CD/DVD mechanikám, je směšné, že by 2 P-ATA porty výrobce zruinovaly, kdyby je tam nechal vedle těch S-ATA. Nebo pro jednoduché specializované věci i ISA rozhraní (alespoň 1 slot by se hodil).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pett: Mám asi půl roku MB ASROCK 939Dual-VSTA a dle Sandry tam mám NorthBridge ULI 1695 + ULI 1698, SouthBridge ALI 1563. Umí to AGP 8x i PCI-E 16x, s.939 s DDR. Když dokoupíš rozšiřující kartu a dáš ji do "future slotu", tak to umí i s.AM2+DDR2. Byla to hodně levná koupě a jsem s ní spokojen. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, ze som nevedel o tychto cipsetoch skor. Ale jedno viem iste - moja nasledujuca doska nebude mat cipset od nvidie. (vcera som si zapojil 1-krat mikrofon, no to ani nebudem rozpisovat..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lenuser> Co ma mikrofon spolecnyho s chipsetem?!?!
Zaniku A(U)Li nelituju - kdyz budu chtit slabej chipset, muzu sahnout i po jinych vyrobcich :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je a bude s ULi ovladacmi - napr. M1575 ma problemy s niektorymi SATA diskami (obcas disk na par sekund "zamrzne" a potom bezi dalej).. ATI SB450/600 take problemy nema ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čau. Kdybych mel prachy koupil bych ULI ja. :-) Mel jsem desku Asrock 939 Dual Sata II a spokojenost je slabe slovo. Doslova za par korun nabizela obrovske moznosti rozsireni. Nemel jsem s ni nikdy zadne problemy. Proste spickovy chipset za spickovou cenu. Ja jenom doufam, ze tym ULI nebude rozprasen. Par lidicek z male firmy dokazalo v teto oblasti porazit doslova obra. V zahranici(hlavne na vychode) byla tato firma daleko znamejsi nez v nasich evropskych, konzervativnich pomerech. Na zaver zatlacim slzu v oku a zakricim - ULI rulez!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byly to nejhorší chipsety.Jejich zánik mě fakt nevadí.Spíš naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kubik, r23: A to hodnotíte podle čeho? Podle 6 let starých produktů, nebo poslední generace NB, na kterou jsem od jejího vydání nečetl jedinou stížnost? Osobně nevím o žádném jiném výrobci, který by nabízel výkon a možnosti high-endu (mnohdy i převyšující konkurenční high-end - např. spotřeba, kompatibilita) za cenu low-endového produktu. Ale pokud patříte mezi uživatele, kteří si raději připlácejí za stejný výkon a horší výbavu jen kvůli značce, tak si klidně peníze z okna vyhazujte dál...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

r23: Dobra provokace, ale tady se bavime vazne..nevykrikujem tady zmatena hesla

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.