Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Krátce: potiskovatelné DVD-R, Sonic DVD Fusion s DVD-RAM, další MP3 pirát odsouzen, každé třetí PC s CD-RW?

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
  • Pioneer New Media Technologies začíná prodávat potiskovatelná DVD-R média (DVS-VP3950S) s kapacitou 3.95GB. Prodejní cena: 38,50 U$. (EMedia)
  • Program pro vytváření DVD projektů Sonic DVD Fusion (Mac only) bude od nynějška podporovat i DVD-RAM. Cena softu 7 995 U$ bez HW akcelerace :-). (EMedia)
  • Dva roky podmíněně s omezeným přístupem k Internetu, tak zní další rozsudek nad Jeffrey Gerard Levym (22 let), který ze svých stránek šířil nelágání MP3 a software. (WiredNews)
  • Hlad po digitální hudbě začíná nutit mnohé výrobce PC, aby začali uvažovat o záměně CD-ROM za CD-RW. Pro ilustraci v červenci bylo CD-RW vybaveno pouze 1,7% PC, v srpnu to bylo 3,8%, v září 7,8% a v říjnu již 19%. V prosinci se očekává, že CD-RW bude mít již více než 30% prodaných PC (myšleno v USA ;-). Některé firmy ale již i tyto hodnoty výrazně překračují (HP v říjnu 40%). Za zvýšenou poptávkou jistě nestojí jen MP3, ale i
    stále více digitálních fotoaparátů. (CNetNews)

Diskuse ke článku Krátce: potiskovatelné DVD-R, Sonic DVD Fusion s DVD-RAM, další MP3 pirát odsouzen, každé třetí PC s CD-RW?

Žádné komentáře.