Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kryptoměny zadlužují. Britské banky nedůvěřují klientům a zamítají půjčky

Tady máte důkaz toho, že si bankéři myslí že jsme ovce. Že řeknou: "nepůjčíme vám na bitcoiny!" a myslí si že ovečky svorně budou poslušné.
Protože normálního člověka by snad napadlo, že řekne bance že to má na něco jiného, ale jak s penězi zatočí je čistě jeho věc. Banka je přežitek, ať žijí kryptoměny! Revoluce začala!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Cloveka, ktery lze od rana do vecera to napadne, normalniho cloveka ne. Kdyz mi nekdo pujcuje a zepta se na co mi pujcuje jeho penize, tak mu to samozrejme reknu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

clobek co zas trochu mysli vi ze kdyz jedna se zlodejem tak se tak musi i sam chovat

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych že to je o lhaní, už od střední se věnuji tomu jak žít nejlépe mimo systém nebo na jeho okraji. Pokud se naskytne nějaká díra v systému kdy jde něco obejít okamžitě ji používám dokud je otevřená. Řekl bych, že to beru jako takovou formu vyššího bytí, vyššího smyslu žití, být tím svobodný. Svobodnější, úspěšnější, vždy o krok napřed...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jen tady vzletně popisuješ jak parazituješ na zbytku společnosti, která se snaží žít podle pravidel. Nic víc, nic míň.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

pravidla potrebujou ovce co bez nich nedokazou zit

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pravidla nejsou třeba ve společnosti, kde jsou všichni lidé vzdělaní, inteligentní, ohleduplní a s respektem ke svému okolí... to je ten druh Sci-fi, který neletí už dobrých dvacet let.
Jinak jsem skálopevně přesvědčen, že pravidlo silnějšího a hlučnějšího by drtivá většina zde diskutujících dávno nepřežila..ekonomicky i fyzicky. Taková společnost je odsouzena ke stagnaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a ohleduplna spolecnost je zas odsouzena k nevyhnutelnemu prelidneni a zahube cele planety, si nevyberes no :-D zivot byl vzdy zalozen na tom ze prezije a vladne jen silnej, az lide to zmenili a vsichni vidime do jakejch sra*cek se planeta dostava

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu vravíš, červená mínuska to potvrzují! Jsi můj!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je naprostý blábol. Ti ohleduplní namají v 99% případů 10 dětí..
Věda dávno dokázala že nejúspěšnější není jestřáb ani beránek. Nejúspěšnější je ten který jedná slušně a pouze k těm co se k němu chovají neslušně reaguje stejně, přičemž i těm se snaží odpouštět...
Jinými slovy pravidla jsou nezbytná a fungují i v přírodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tohle si vzpomeň až tě někdo zmlátí a okrade. A nemontuj do toho policii.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k tomu ze vim jakou spolecnost muzu potkat tak sem na ni i nalezite vybaven a ver ze se me jeste nikomu okrast nepodarilo

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Další internetový hrdina :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S rybickou v kapse, kto by nebol!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

joo tu sem mival na prvnim stupni :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nemá smysl, lidé jeho typu toto nikdy nepochopí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To máš pravdu, ovce zůstanou navždy vespod potravního řetězce. To jen šedé emince mají možnost se vymanit z kolotoče věčně opakujícího se života (zrodu, bytí a smrti). Prakticky zde odsuzujete všechny revoluce a revolucionáře.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

je uzasny koukat jak si lidi mysli ze bohati a mocni se nahoru dostali tak ze byli hodni a pratelsti :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takže Ty jsi co? Šedá eminence opravdu není nějaký Crha, který ovcím vypráví svá moudra na Diitu :-D
Já možná žiji v bláhové představě, že mě jen tak někdo nezabije na ulici, jenom protože lidé mají obvykle strach z vězení..ale ty si myslíš, že obchcáváním systému se z Tebe stane nadčlověk a vládce systému?! LOL Těm údajným šedým eminencím jsem stejně k smíchu jako Ty.
Dále je to OT, takže nepokračuji.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Blecha si o sbě myslí, že je lev alfasamec. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm a to, že se u účelový půjčky užití třeba dokládá, tě nenapadlo? :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, lidé si půjčí a pak všude po známých shání doklady o zaplacení za stavební materiál.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jsou takové půjčky kde faktury platí banka, nikoli ten kdo si půjčuje. U banky si sjednáš úvěrový rámec a pak přicházíš s jednotlivými fakturami, které banka proplácí. Dokonce může jednotlivá plnění prohánět schvalovacím procesem jako samotný úvěrový rámec a s předmětem plnění nemusí souhlasit.Nezřídka předmět plnění může sloužit jako zajištění úvěru.

Samo existují bezúčelové půjčky, ale běžme do banky že chceme třeba milion neúčelové půjčky a bez zajištění...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On je to i o podmínkách - na určitý účel dostane člověk půjčku na menší úrok, na neudaný klidně i na dvojnásobný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako že si banka vyžádá tvoje heslo a private key k bitcoinové peněžence?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty si hrozny retard. :D Pochopil si aspon 1 z prispevkov, tu napisanych?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu ani ne protože tady píšou sami mimozemšťani.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, navíc jedna věc je výše úroku, druhá věc je výše úvěru...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi vážně hlavička... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kryptomeny, ako si ich nazval, ale nie sú menami v pravom zmysle slova. Nespĺňajú totiž všetky definície platidla, z ktorej najdôležitejšia je likvidita. Platba totiž trvá od niekoľko hodín až po jednotky dní (neraz týždeň), a poplatok za platbu je pomerne vysoký. Nie sú teda vhodné ako prostriedok výmeny. A kvôli ich značnej volatilite tiež nie sú vhodné ani ako zúčtovacia jednotka alebo uchovávateľ hodnôt. Bitcoin a ich príbuzní skôr spĺňajú definíciu investície. Investovať môžeš do ropy, zlata, kukurice, cenných papierov alebo nehnuteľností. Ale aj napriek hospodárskym otrasom (kríza), alebo ekonomickým výkyvom (neúroda alebo naopak nadúroda kukurice) nikdy, až na výnimky, nekolísala hodnota investícií (či už nehnuteľností alebo kukurice) tak veľmi, ako pri bitcoine a pod. Na druhú stranu, investícia do nehnuteľností je krytá danou komoditou, či už reálne vlastníš dom, ropu, 50 vagónov kukurice, alebo držíš v rukách dlhopisy či akcie nejakej firmy... Keď klesne hodnota domu, vždy Ti ostane, ropa tiež. Na základe určitých faktorov sa dá predvídať smer zhodnocovania investície (rastie ekonomika, bude väčší dopyt po rope, politické problémy na Blízkom východe tlačia tiež cenu ropy nahor, CB znížila úrokové sadzby - pôjdu hore ceny nehnuteľností, suchá jar, bude nedostatok kukurice a jej cena pôjde nahor, dokážeš tiež zhodnotiť hospodárske výsledky firmy, ktorej akcie alebo dlhopisy chceš kúpiť atď) Ale bitcoin a pod. nie je krytý ničím hmotným, chýbajú mu logické metódy investovania (ako sú pri dlhopisoch, akciách a pod.) Jeho cena závisí čisto len od dopytu a ponuky, a jeho hodnota je založená na dôvere investorov (špekulantov), ich viere v rast a v tom, že sa bitcoin a ostatné jeho odnože dostatočne rozšíria a budú široko akceptované ako uchovávatelia hodnôt, zúčtovacia jednotka a prostriedok výmeny. Za mňa by som o bitcoine a pod. povedal, že je to čistá špekulácia, hazard, lietadlo (https://xman.idnes.cz/podvody-ponziho-schema-pyramida-letadlo-fdy-/xman-... ) a hlavne, veľká bublina - veď jeho hodnota rástla (až do nedávna) za posledné roky takmer exponenciálne ! Prvotná myšlienka bola dobrá - dať vzniknúť kryptomene ktorá by bola nezávislá od centrálnych bánk, ktoré tlačením peňazí spôsobujú infláciu a tým peniaze znehodnocujú. Ľudia by si však mali uvedomiť jednú vec - peniaze nie sú len uchovávateľom hodnôt, ale slúžia v prvom rade ako zúčtovacia jednotka a prostriedok výmeny. Tie skutočné hodnoty sú niekde inde (nehnuteľnosť, komodita, know-how a pod.), peniaze tú hodnotu len vyjadrujú. Samotní ľudia sa však vo svojej nenažranosti začali k bitcoinu chovať nie ako k peniazom, ale k investícií, a jeho hodnotu nafúkli do nereálnych výšok (investícií, ktorá však nie je ničím krytá). Pokiaľ niekto vyskočil z vlaku dosť skoro, tak zbohatol na úkor tých, ktorí do neho nestúpili, keď sa rútil plnou parou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

přečetl jsem to jen do poloviny, jsou to blbosti. Být tebou, něco si o tom nastuduju, než tady začneš plácat svoje domněky. Už jen to že u Etherea proběhne platba během 17 sekund.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty budes nejaky expert na kryptomeny z Novinky.cz, ze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kraviny.. některé krypto má dobu potvrzení transakce jen několik vteřin.
Zrovna Včera jsem si kupoval tel. na Alze za relativně pomalejší LTC, potvrzení cca 5 minut.
Teoretikům zdar!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

witchhammer - velky problem toho vsetkeho, co si tu popisal, je v tom, ze je to tvoj osobny nazor, bud nepodlozeny, alebo podlozeny pochybnymi argumentami a jednym odkazom na clanok, ktory s kryptomenami ako takymi vobec nesuvisi.
Z toho vsetkeho je jasne vidiet, ze si jednoducho nepochopil co to vobec kryptomena je, obzvlast bitcoin a jeho neskorsie derivacie ako LTC, ETH a pod., ale poukazujes na ich negativa. Ktore ma mimochodom akakolvek komodita alebo mena, cenina, investicny predmet.
Argumentujes, ze kryptomeny nie su menami v pravom zmysle slova lebo maju problem s likviditou.
To je dost diskutabilne. Niekde je priamy nakup/predaj kryptomien zakazany, ale to je napr. aj priamy predaj/nakup vacsieho mnozstva zlata. Napriklad likvidita zlata v zavislosti na jeho mnozstve a najme geografickej polohe moze byt velmi, velmi problematicka. Az na vynimky je mozne nejaky obnost v kryptomene premenit legalne na hotovost pomerne rychlo, dokonca si dovolim tvrdit ze rychlejsie a bez tolkych obstrukcii, ako keby som siel niekam predat zlato, kupit ho, alebo chcel rozmenit 30tis eur na dolare.
Jedinou momentalnou nevyhodou kryptomien je to, ze sa stali obetou svojej popularity, obzvlast bitcoin. Nic viac, nic menej.
K tomu "Az klesne hodnota domu, stale ti ostane"... Samozrejme ze ti ostane, otazne je, ci sa bude dat v nom byvat. Ceny nehnutelnosti kolisu, ale spadnut takmer na nulu moze sposobit len to, ze sa nehnutelnost stane neobyvatelnou z urciteho dovodu. napr. zmena prostredia v okoli, zamorenie, prirodna katastrofa atd. Ked uvediem konkretny priklad, co z toho, ze si mal luxusny dom s pozemkom v blizkosti Fukusimy, ked jeho sucasna hodnota je nulova. Ano, stale ho mas a jeho vlastnictvo mozes kedykolvek dolozit dokumentami. Dobre. A dalej??? Nemozes ho ani predat, nemozes sa tam nastahovat, dokonca si odtial nemozes odniest ani svoje sukromne veci alebo casti domu a postavit iny inde. Chapeme sa?
Bitcoin je kryty tym istym, cim su kryte ine statne meny. Doverou. Nicim inym.
Na rozdiel od statnej meny ma bitcoin tu zasadnu vyhodu, ze jeho transakcie nie je prakticky mozne zdanovat, sledovat, spoplatnovat (mimo samotny system bitcoinu). Ked sa chcem dnes odstahovat z Nemecka do Kanady, tak okrem nejakych osobnych veci do kufra si mozem so sebou zobrat hotovost max. 10tis eur. Samozrejme bez nutnosti zdovodnovat co, preco, kam atd. Vacsie mnozstvo som povinny hlasit a odporucam si to skusit, kolko je s tym papierovaciek. Rovnako aj prevod vacsieho mnozstva penazi z Europy do Kanady. Ak si na usb kluc so sebou vezmem btc penazenku, nemusim nic dokladovat, zdovodnovat... Dokonca ani ten usb klus nemusim nosit. Penazenku ulozim kamsi do cloudu, na email, hocikam a po prichode do cielovej krajiny si ju po prihlaseni na internet stiahnem. A mozem okamzite pouzivat. Rovnako premena na hotovost zaberie par minut, maximalne hodin. Ale rovnako zaberie urcity cas aj zalozit bankovy ucet v kanadskej banke, spravit prevod eur z europy do Kanady, pockat az to schvalia a az nasledne ist do bankomatu pre hotovost. Alebo moznost pouzivat platobnu kartu k tomu novemu kanadskemu uctu.
V jednom mas vsak absolutnu pravdu - ludia vo svojej nenazranosti zmenili bitcoin na prostriedok investicie a nepouzivaju ho na jeho povodny ucel - ako prostriedok financnej vymeny. Ako som pisal vyssie, stal sa obetou svojho uspechu, ale to nic nemeni na tom, ze to nie je ani lietadlo, ani ponziho schema. Mylis si pojmy s dojmami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, tohle by melo byt krasne cisteni lidskeho genomu.

"Revoluce začala!!!"
URRRRAAAAA! Jeste by to chtelo, aby ti, co zbankrotuji byli nekde zahrabani a nezatezovali potom zbytek populace. Aby kvuli jejich riskovani banky nezmelily pravidla, coz by mohlo postihnout normalni lidi a jejich plany na bydleni atp.

Mam obavu, ze to skonci tak, ze banda idiotu naletne na tu hru par spekulantu, kteri drzi Bitcoin a ostatni meny za koule. Zbankrotuji a pak pujdou do ulic a budou chtit spravedlnost a zpatky sve uspory a dustojnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D :D :D +1 za pobavenie!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude zase diskusia, teším sa :-0

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1) kryptomeny nezadluzuji, WTF ten titulek ? idioti se zadluzuji by bylo spravnejsi

2) Banka nic zakazat klientum nemuze, max muze odmitnout a ti muzou pujcku sehnat jinde - napr ve forme bezucelove pujcky. Tudiz je otazne nakolik tohle muze necemu zabranit, IMO teda moc ne.

3) banky s tim prichazeji s krizkem po funuse, s timhle meli prijit tak pred dvema mesici - ted uz spousta lidi krachla.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2) pozor, často v podmínkách bez´čelové půjčky jsou některé věci zakázané.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navíc bezúčelovej úvěr dostane člověk v jiný úrovni a podmínkách... než třeba hypotéku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Banky nedôverujú klientom. Banky ktoré sú najviac zodpovedné za krachy na burzách. Banky ktoré robia maximálne rizikové obchody.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stejně je to sranda jak všichni šílí kvůli propadu Bitcoinu, ale málokdo už zapomene dodat, že před rokem byl na úrovni $1000, čili dnes je stále na několikanásobně vyšší hodnotě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale dost lid stoupilo do toho letadla az pozdeji, kdyz byl treba na 9000 a stale rostl. Pokud nestihli prodat, tedka si trhaji vlasy :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebo zase počkají :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až bude zase na tisícovce :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pre HODLera je to vsak nepodstatne, ten sa diva na dlhodoby trend.. :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono staci dokonca pripomenut, kde bol pred 3 mesiacmi ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Banky hlavně nechtějí podporovat investice od něčeho, co jde mimo ně a nic z toho nemají. Jen potřebovaly najít důvod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Banky z toho vzdycky maji. Ten urok prece :D

Nebo si myslel, jakoze banky neobchoduji s coinama, takze nechteji ani pujcit lidem na jejich spekulace? To take pravda neni.

Tyhle zmatene revolucni vykriky jen nakupuji na tu horskou drahu vice a vice tragedu, kteri si dokazou pekne posrat zivot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Banky půjčí na cokoliv z čeho jim kápne něco pro ně. Ale na předluženém bankrotáři si už nic nevezmou. Že toto riziko odmítají banky nést, někteří revolucionáři nechápou. Ostatně vícero prvků v koncepci kryptoměn ukazuje na nepochopení ekonomických závislostí a fukci měny. Typické jsou mylné mantry o tom, že centrální banky si tisknou peníze jak je napadne, etc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel se do investování pouští lidé bez základních znalostí pojmů jako "hra s nulovým součtem", "forex", "pákový efekt" atp.

1. Osobně mi investování/spekulování s Bitcoinem přijde jako gamblerství, identické jako hrát za peníze poker nebo ruletu. Všechno je to jen hra s nulovým součtem. Ty peníze, které někdo vyhraje, musí jiní prohrát. Pokud by měli vydělat všichni investoři, majitelé bitcoinů, musel by probíhat nekonečný růst ceny, tedy takové nekonenčné letadlo, kdy by musela do investování přicházet řada dalších a dalších lidí s novými financemi.
2. Co se týká bank, tyto mají s investováním, obchodem s akciemi, komoditami nebo měnami stoleté zkušenosti. Každý kdo zkoušel obchodovat třeba na forexu, a používal pákového efektu, ví jaká je to "rychlá smrt", když někteří blázni jdou do 99% páky ...to je už gambler nejvyšší třídy ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. jaký je rozdíl oproti akciím? Na těch taky někdo prodělá a jiný vydělá. Firma se může zadlužit, zbankorotovat a investor přijde o všechno. Je to na zodpovědnosti každého jedince.
2. co to je 99% páka? Používám každodenně 3,33x leverage a někdy i 20x leverage a gambler opravdu nejsem. Vše je o znalostech obchodování. Pokud dá na Bitmexu nějaký střelec 100x páku, neví nic o tradingu a neudělá si ani technickou analýzu, je to jen a jen jeho problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. podíl na majetku společnosti, dividendy, stop obchodování při daleko menší změně ceny, povinnost zveřejňovat výroční zprávy a pořádat valné hromady, ... , pro spekulanty to může být podobný gambling, ale pro banku je riziko předvídatelnější, protože mají delší časovou řadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.