Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Který program na kopírování DVD je nejlepší?

Hmmmmm, velmi zaujimavy napad pouzit kompresiu screenshotov na urcovanie kvality. Len ma napada, ci kompresii PNG jednoducho nevyhovovali niektore konkretne kompresne algoritmy istych z testovanych software -- ci sa PNG lepsie nekomprimuje obrazok, ktory z hladiska psychovizualneho vyzera horsie (pri pozerani celeho filmu, nie len screenshotu).
Inak velmi dobry test.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na kopírovanie DVD filmov používam DVD Shrink momentálne vo verzii 3.1.7. Mám PC 2400MHz Celeron, HDD Maxtor Serial ATA a 512 MB RAM 400 MHz. Kopírovanie filmu na HDD (dekryptovanie) trvá cca. 17 minút a hĺbková analýza ktorú umožňuje DVD Shrink trvá asi cca. 10 minút. Napaľujem na Toshibe R5112 Bulk 4x DVD-R. A neviem sa diviť prečo tu všetci píšete o hodinových časoch pri kopírovaní filmov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Apache: srovnani na monitoru je asi jedine mozne, jako jediny kvalitativne dostacuje na srovnavani (dalsimi adepty jsou plasmy LCD TV, projektory, ale ty ne kazdy muze dovolit). Navic lze rici ze srovnavani na ruznych monitorech (a samozdrejme i ruznych graf. kartach) je shodne.
Za to srovnani na CRT TV jednak neposkytuje dostatecnou kvalitu, a jednak tu jsou drasticke rozdily v zarizeni, jakoliv hnusne shrinkem zkomprimovany obraz se ti na starsi 55cm CRT TV bude zdat OK, na moderni 82 uz budes videt nejake ty vady, a na 1,5m plasme ci projektoru, te ten hnus malem srazi k zemi ...
Dale na pocitaci jsou mozne automatizovana srovnani, tedy matematicky vypocitat rozdil mezi originalem a kopii (viz nektere me perdesle prispevky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sájovi a ostatním: To bude nejspíš novou protikopírovací ochranou od Sony. Jmenuje se SONY ARccOS a projevuje se u souboru VTS_01_1.VOB. Tuhle ochranu odstraníte programem DVDFab Decrypter.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To že bude výtěz z uvedených programú Instant Copy muselo být jasné. Jakorát mě mrzí že nezařadil do testu nějaký Enkonder např. CCE nebo TMPGEnc, ale i nad nimi by zřejmě zvítězil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

black_hawk>vypalovani u instantcopy nepouzivam, vzdy vytvorim jen image (.pdi), nasledne decryptorem vytvorim .mds, a namountuju do deamonu, vyzkousim, a pak pripadne palim v neru nebo decryptoru.
martin>jiny a urcite lepsi zpusob hodnoceni je porovnavat rozdil snimku (bud jen vizualne, nebo jako sumu rozdilnych pixelu, ci histogram rozdilu), viz linky.
djelinek>pri vizualnim hodnoceni rozdilu je na prvni pohled dobre viditelna kvalita snimku, narozdil od vizalniho hodnoceni dvou snimku. Navic by slo udelat sumu, a tedy dat domu ciselny zaklad.
Dale by bylo vhodne uvadet procenta o kolik se main movie komprimoval (bude se lisit o programu ktere delaji komplet disk, a kde se dela jen film).
Mel jsem problemy s InstantCopy8, prave jak uvadis, ze nesel pak otevrit ve Shrinku, pripadne mi spatne vyripoval zvukove tracky (napr. u vetrelcu, jsem chtel ponechat en5.1 a cz2.0, ale ve vysledku fungoval pouze en track), vyresilo to prechod zpet k IC7.11., a pouzivani IC pouze ke kopresi.
Co se tyce zapisovatelnych DVD9, tedy DL, nebyl bych tak optimisticky, vzhledem k predpokladanym cenam medii (ze zacatku asi 20-ti, pozdeji 10-ti nasobek DVD-R), asi moc lidi pouzivat nebude (to si radi uz koupim originalku)
Leon>Intervideo DVDCopy neumi udelat vice zvukovych stop a titulku, a taky neumi udetal vcetne menu, a tedy pro mnoho lidi (vcetne me) je nevyhovujici.
Haderach>tohle ja vetsinou resim takto: decryprotem v ISO mode udelam image, ve shrinku vyhazim to co nepotrebuji (tedy nektere jazykove stopy, a extras), ale nepouzivam kompresi (tedy nastavim NoCompresion pro cely disk, nebo minimalne pro main movie), pokud se to vleze na DVD5, tak palim, pokud ne, tak v InstantCopy7 (s upravenymi registry) necham automaticky prekodovat.
 
 
 
Jinak k rozdilovemu srovnani, na http://digitall.3web.cz/dvd5/diff.htm jsou souboury 6088_ic.png, 6088_shrink.png, 18704_ic.png a 18704_shrink.png, rozdily v kvalite Shrinku a InstatCopy je dobre viditelny (rozdily jsou rozsahu 0 az 63, a jsou invertovane, tedy bila je 100% kvalita, a nejaka tmavsi barva uz je zkresleni), navic pokud si nechate zobrazit histogram ziskate udaje pro ciselne srovnani. Toto umoznuje mnohem lepsi srovnani.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Apache: Také by mě zajímalo, co myslíš tím "pár šupů". Třeba moje širokoúhlá televize rozhodně nestála tolik co PC. A za další, je docela zábava trochu si zaexperimentovat s převodem DVD a vytvořit si kvalitní kopii, než jenom stupidně vložit DVD do přehrávače a koukat - tady je rozdíl mezi počítačovým nadšencem a obyčejným spotřebním konzumentem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Palim na eurodisky-blank ktere se prodavaji na http://www.cddvd.cz . Je to asi 26 Kacek kus a nemel jsem jediny problem. Ani stolni prehravace nemaji problem....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

já přidám jen takovou poznámku, osobně taky na dlouhé věci používám Instant Copy 8 + InstantCopySettings 1.4.3 , když chci výsledek vidět, tak ten InstantCopySettings má záložce Tool PDI Control, kterýn jde PDI (pinnacle dvd image ?) obraz  extrahovat na normální DVD soubory, takže si to mohu v nějaké přehrávači přehrát a taky následně vypálit v Neru

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sid: v dvd decryptoru je v tool funkce "create .mds", nebo tak nejak, pomoci ktere vytvoris k .pdi souborum jedem malicky .mds soubor ktery lze namountovat napr. v daemonTools. Hlavni vyhoda, funguje to bleskove, nic se nikde nekonvertuje, nic se nekopiruje, pouze se vytvori cca kilobajtovy .mds soubor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

komu se podařilo okopírovat LEDOVÉ OSTŘÍ 2 a nebo SÍŤ 2,0 tak ať napíše jak se mu to povedlo já to dokázal ICQ  327-956-377

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Apache si prostě pouští VideoCD od Vietnamců za 300,- Kč /kus na plazmové televizi :-)) To je prostě hodně do pohody.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hmmm, pokud to bude tak, tak ok, ale nekde jsem slysel ze budou podstatne drazsi (jednak slozitost vyroby, a jednak hollywood) ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikde jsem se v této diskuzi nedočetl, co použít v případě kódovaných DVD. Specialista na tyto DVD je samozřejmě Disney. Nenaruší se tímto již nějak výsledný film?
Díky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Million dollar baby jde ripnout pomoci AnyDVD + DVDDecrypter a pak pomoci Nero recode odebrat prvnich par snimku nez zacina film (pred tim nez se zobrazi logo Lakeshore"jak tam bezi kluk do vody")Kdyz se to neodstrani tak na stolnim prehravaci to zustane zasekle na 3s prehravani!Je tam nejaky zvlastni druh ochrany setkal jsem se s tim uz podruhe Jeste to bylo u Padu treti rise.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi.Teprve začíním s DVD a nevím jak mám počeštit Nero recode 2.Prosím poraďte.Dík.Mikina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

s názorem autora nesouhlasím.Je to asi nějaká reklama na Instant copy.Vypálil jsem už mnoho DVD a v mnoha případech vykazoval DVD Shrink naprosto lepší obraz než Instant Copy.Hlavně u filmů přes dvě hodiny.Tyhle filmy dělané v Instant Copy byly mnohdy rozkostičkované,což se mi u DVD Shrinku nikdy nestalo.A ještě když porovnám cenu a dobu,tak je jednoznačným vítězem DVD Shrink!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podařilo se nekomu zkopirovat film Hitch? Me DVD Decrypter jede normalne az do ty doby, nez se ma dekodovat soubor s hlavnim filmem. Pak to prestane nacitat a po 20. pokusu to vyhodi chybu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 rik & all> Veĺa ďakujem za pochvalu (alespoň niekto:-) -doufám, že nehanobím Váš státní jazyk. Chtěl bych jen upřesnit, že ten zmiňovaný video monitor, nemá s PC monitory moc společného, neb pracuje pouze v normě PAL (byl určen pro počítače řady AMIGA, které v této TV normě pracovaly) a zjednodušeně řečeno je to TV bez TV tuneru. Já osobně bych čistě PC monitory do testu o kvalitě zkopírovaných DVD ani vůbec nezahrnoval (s vyjímkou porovnání statických obrázků), protože mají jiné rozlišení, obnovovací frekvenci, gammu atd. a naprostá většina DVD u nás je právě v PALu a tudíž by jejich kvalita měla být posuzována na PAL TV nebo PAL video monitorech. O ztrátě ostrosti obrazu při enkódování přes CCE jsem se zapoměl zmínit, ale jde jen o přirozenou daň za zeštíhlení datového toku (otázka je, co pozorovateli víc vadí, jestli snížená ostrost nebo makrobloky -posuďte sami). Program, který by vždy provedl konverzi z DVD9 na DVD5 s bezchybnými výsledky bych rozhodně uvítal, ale obávám se, že takový neexistuje (vždy zde platí pravidlo "něco za něco"). Taky jsem se opoměl zmínit o DVD titulech, které jsou už v originální podobě mizerně zpracovaný do MPEG2, ať už z důvodu rychlého výsledku, nekvalitního MPEG2 enkódéru nebo prostě snahy nacpat na DVD větší stopáž, než je obvyklé (někdy může být kvalita videa snížena i na úkor formátu zvukových stop-což je třeba případ zmiňovaných hudebních DVD). U těchto titulů Vám samozřejmě i sebelepší enkódér nepomůže a výsledek Vás rozhodně nepotěší. Mých min.80% (v DVDShrinku, aby mě někdo nezačal pasovat do nějaké skupiny mužů :-)) berte jen jako orientační údaj. 80% z 5000kbps je samozřejmě něco jiného než 80% z 8500kbps. U DVDShrinku je to nejspíš poměr velikosti výsledného zkomprimovaného (nebo transkódovaného:-) videosouboru ku velikosti nezkomprimovaného videosouboru a jen velice hrubě vypovídá o kvalitě výsledku (ona i tak křivka datového toku je u každého DVD obvykle jiná). Proto také doporučuju brát v úvahu i stopáž titulu. V případě, že bych měl stvořit nějaký vzorec, který by více vypovídal o tom, jak dopadne výsledek např. v DVDSHRINKu, tak by v sobě měl zahrnuto podstatně víc údajů (např.datové toky dalších streamů, ...) a byl by na hony vzdálen nějakému jednoduchému postupu. Ti co jsou maximální puňťové na kvalitu si můžou nechat DVD9 rozdělit na 2xDVD5 např. v DVDXCopy nebo DVDSHRINKu v módu REAUTHOR (a třeba si tam přidat hlášku na výměnu disku, což normálně dělá DVDXCopy).
2 jarda> Ceny médií jsou už sice příznivý, ale než se mi povede překonat vlastní lenost a vstát z postele, abych vyměnil DVD v půlce filmu, tak to vidím spíš na koupi DVDkaruselu nebo už dřív popisovaný postupy:-). Mimochodem, ten tvůj problém s čitelností fontů je nejspíš způsoben tím, že rozdělený titul nemá zkopírovaný správný barvy z originálního titulu. V IFOEDITu si zvol originální PGC a použij příkaz COPY COLOR FROM THIS PGC, zvol PGC kopie a příkaz PASTE COLOR TO THIS PGC a ulož. Fonty by měly být ve správných barvách (i když ve skutečnosti jsou titulky u DVD jen 4 barevný obrázky).
2 djelinek> Už se taky nebudu pouštět do debaty o terminologii (jak říká náš současný prozident "To je jen takové slovíčkaření hmhmhm") a klidně uznám, že máš pravdu:-). Pokusím se však ještě najít stopy po tom článku. Autor sliboval, že ho přepíše do angličtiny (což je chválihodná snaha, neboť luštit z němčiny technický výrazy je pro mě za trest:-(. Je to však rok zpátky a kdoví jestli už dávno není fuč. Pokud ale Šmudla najde, tak se s tím pochlubí:-). Dovi!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

stevex, djelinek: taky souhlas terminologie neni uplne jednotna nikde. Ja osobne si to rozdeluju takto:
reenkoder funguje take ze stream rozkoduje do nekopmrimovane informace, a nasledne znovu zakoduje, tedy vytvari si nove mista pro iframy a nove motion vektory, tj napr. CCE.
transkoder, pouze upravuje kompresi ve streamu (tedy ponechava rozlozeni Iframu, a ponechava i puvodni motionvektory), a muze pracovat bud tak ze jednotlive snimky znovu komprimuje (napr. InstantCopy), nebo jen provede rekvantizaci, tedy jednoduse odstrani pouze cast informace (napr. Shrink).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj.chcem vas poprosit o radu.chcel som si prekopirovat hudobne dvd,ktore je vsak kodovane.v dvd shrink mi to neslo,a sice obrazovu stopu identifikovalo ale zvuk mi nesiel.potom som to skusil decrypterom
ten mi previedol dvd na hdd kde ide vsetko len teraz neviem aky program pouzit bud na rozdelenie na dve dvd alebo na skomprimovanie na dvd5.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoojky...! stahla jsem si program=>DVDFab Platinum.....! ale furt mi to píše ze No DVD  disk in your drive.A to same mi písou i u programu Alcohol120...!A dvd disk v pocitaci mam! prosim poradte jestli nekdo vite v cem je problem...! Dikis predem....!(prosim kdyz tak na e-mail) 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Milý Apachi, meleš z cesty. Nikdo tady neporovnává sestavy "za pár šupů", ale programy, pomocí kterých si dělá kopie disků (to se dělá pro ten případ, aby se originál nepoškodil - např. neobratným zacházením apod.)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mych zkusenosti je bezkonkurencne nejlepsi Intervideo DVD Copy. Vyhral i test na dvd.box.sk

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není to opravdu lehké vybrat ten NEJ NEJ soft . Co člověk to názor ! Jedinej kdo mě ale úplně dostal a pobavil byl MARMELÁDA_X když napsal o DVD2one že je ještě horší než VHS . Podle mého názoru tu nejlepší testík dodal Paolo . Byl naprosto nezaujátý a opravdu věděl o čem píše.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Iolaos: muj tip a doporuceni je LG GSA-4081B

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj .
Používám na pozadí AnyDVD + Shrink a poprvé se mi stalo, že nešlo vypálit DVD s filmem Cesta kolem světa za 80dni. Shrink mi napsal, že je špatné mapování DVD. Nevím co stím .
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Martin: No myslím, že kromě DVD shrinku není zdarma žádnej SW, o kterým se tu mluví (mimochodem CCE stojí zlomek toho co DVD Scenarist). Chtěl jsem jen přispět do diskuze se svými skušenostmi. S vědomím, že se dostáváme na proklatě tenký led, jsem si jist, že i průměrně zdatný uživatel internetu si s tím problémem poradí...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na http://digitall.3web.cz/dvd5/pixdiff.exe jsem narychlo dal programek, ktery provede rozdil mezi originalem a kopii, a spocita sumu rozdilu (jasove slozky).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to Ivan:
Nejde stahnout...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Apache: Schválně, jaké rozlišení (počet řádků) má tvoje televize? Já jedu na 19" monitoru 1280x1024 a obraz je špičkový. Samozřejmě nesedím od monitoru 5 metrů jako u televize...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 GUMBO> Nemám sice zkušenosti s NERO RECODE, ale jelikož je kompresní algoritmus od autora DVDShrinku, tak bude mít nejspíš i stejné vlastnosti. Volba pokročilé analýzy už nejde zvolit, pokud už jednou byla u tohoto titulu použita. DVDShrink si výsledky této analýzy ukládá do adresáře (u WinXP): DocumentsandSettings/DataAplikací/DVDShrink (názvosloví možná není přesné, u NERO RECODE můžou být jinde) a pamatuje si je i pro jednotlivé části DVD. Při další kompresi už tyto údaje použije, takže volba pokročilé analýzy nejde zaškrtnou a opakovaná analýza by byla zbytečná. Výsledek by tedy měl být naprosto shodný jako v prvním případě (pokud nezměníš nastavení). Pokud chceš nechat znovu provést analýzu (i když netuším proč), tak stačí pouze příslušné soubory smazat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, o vysvětlení souboru *.MDS (v souvislosti s DECRYPTERem). Co s ním? V adresaři mám jak ISO tak MDS. Musím vypali oba. Předem Dík.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
zkoušel jsem udělat kopii DVD filmu K-PAX (český název: Svět podle Prota) pomocí Instant Copy, ale v polovině překódování se mi to vždy sekne, totéž se mi stalo u filmů od Monthy Pythona - Život Brianův a Holy Grail, nevíte někdo, čím to může být??? Díky

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Celkom dobre,
akurat ze na dvd.box.sk je taky test uz davno, a aj v trocha lepsom prevedeni.
Mozno keby to prislo skor. Ale vdaka za snahu, urcite to stalo kopu roboty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano dobry test ale posledne 2 vety ma trocha zarazili. Je mozne ze niektore DVD prehravace odmietnu takuto kopiu prehrat ? Nemyslim z dovodu nekompatibility media, ale obsahu na nom.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi na kopirovani DVD (1:1) je Intervideo DVDCopy 2 ????
 
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co to je za blbosti , proč tak složitě ???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak jak rika OLE, porovnani podle velikosti PNG neni uplne smerodatne, nekdy totiz horsi - vice zkomprimovany snimek muze mene vyhovovat kompresi PNG. Ale na druhou stranu, je to asi jediny zpusob ktery lze nejak merit.
Dale nevim zda testovane snimky jsou keyframy, nebo rozdilove I snimky (ono totiz napr. shrink docela dobre udela keyframy, ale mezi tim je kvalita znatelne horsi, naproti tomu u instantcopy je kvalita vyrovnana). Doporucuji pridat informaci co jsou to za framy, a pripadne test doplnit.
Dale by mozna dost dobrym zpusobem bylo udelat rozdilovou bitmapu mezi originalem o kopii u snimku, a vizualne porovnat (pripane udelat sumu jednotlivych bodu).
Jinam pouzivam kombinaci Shrink (pouze na vyripovani, nikoliv na samotnou kompresi) a InstatCopy 7.11 (v8 jsem zkousel, ale mam spatne zkusenosti). U InstatCopy je vhodne trochu upravit nastaveni v registrech. Jinak s jistou problemovosti InstantCopy souhlasim (a prave proto pouzivam jen na samotnou kompresi)
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A tohle byla otazka, nebo sdeleni? Osobne pouzivam pozrale uvaze Instant Copy v. 8. Obcas se mu ale nepodari prosty zapis na na DVD-R pri kopirovani z DVD-5.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neví někdo proč mi Shrink nedokáže zkopírovat DVD Klose 10? Nedokáže zkomprimovat hlavní film a ten má pořád 8 G. Nepomohlo Any,DVD Copy 2 a ani Decryptor. Diky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>bh: neco otazka (to jestli jsou pouzity pouze keyframy), neco sdeleni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

provedl jsem u 18704 rozdil mezi originalem a shrinkem, a originalem a instantcopy. Ackoli podle velikosti PNG vede Shrink, tak po vizualnim pohledu na rozdil bitmap jasne vede instantcopy.
viz http://digitall.3web.cz/dvd5/ic.png a http://digitall.3web.cz/dvd5/shrink.png (cim je pixel svetlejsi tim vice se odlisuje od originalu, pro vetsi viditelnost jsem orezal rozsah (levels) bitmapy na 25% (z 0..255 na 0..63)).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DVD Decrypter odstraní jakoukoliv ochranu z DVD. Divím se, jak můžeš kopírovat DVD, když tenhle program nepoužíváš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sestra mi privezla nejake DVD z USA. K memu prekvapeni nejdou na mem DVD prehravaci Panasonic prehrat. Da se to nejak resit?? Treba prepalit do jine normy? Poradte, diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Súhlasím s Pepesom, InterVideo Copy som dostal k napalovačke Ricoh + 3 dalšie programy
a bez straty kvality (viditeľnej) dostanem celé DVD aj s bonusmi  na jedno DVD+R.
Je zaujímavé, že krabicová verzia programu je drahšia ako som zaplatil za napalovačku :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pěknej test. Asi bych ale trochu zmínil dve různé varianty zálohování DVD. Tu první používají všechny zde zmiňované pgm a podle mých zkušeností je použitelná tak na 60% dvd. Jedná se o remux mpegu - tj program projede zdrojový mpeg a pouze zvýší jeho kompresi. Podle mých zkušeností je dlouhých filmů (víc jak 2:30) výsledek žalostný a na koncerty se nedá použít vůbec.
Druhý způsob je dvd rozebrat, zdrojový mpeg znovu encodovat a pak to zase spojit dohromady. Na to je potřeba hlavně kvalitní mpeg encoder (zkuste TMpeg, ale CinemaCraft, to je to pravý ořechový). Osobně mám pro tento způsob vyzkoušený DVD2DVDR, na první pohled to nastavení vypadá hrozně, ale až na krajní případy lze vše ponechat default. Tento způsob bez problémů využijete i na NTSC disky a i jiný prasečiny, který na některých discích jsou.
Na první pohled je druh převodu (remux nebo reencode) poznat na době konverze (na P4 2,8@3,4 v CloneDVD cca 15 minut, s DVD2DVDR cca 3,5 hodiny - 2 pass vbr), ale nejen z vlastní zkušenosti mohu říct, že to stojí za to. Osobně testuji kvalitu na vybraných sekvencích filmu (porovnávat jednotlivé snímky je dost zavádějící - jde přeci o film nebo ne?) a hlavně na stolním přehrávači a na TV (16:9, 82 cm). Na pc nikdy nevíte, co je skutečnost, a co vyhladil hw nebo sw. Ty, co remux zkusili třeba na Hvězdný války nebo podobný filmy s nadupanym bitrate a tvrdí, že je použitelný, nechápu, proč vyhazovali peníze za dvd vypalovačku, když výsledek je blíž DivXu než DVD
Zájemce o hlubší poznání odkazuji na DOOM9.ORG.
Ohledně hraní si se strukturou dvd mam pocit, že žádný masteringový sw neumí pracovat s AC3 a DTS zvukem, kromě dvd scenaristu od sonicu (ten už umí asi uplně všechno). Než začnete shánět scenarist, musím upozornit, že v porovnání s ním je třeba taková adobe premiera onetouch sw. Osobně mi to zabralo cca 50 hodin, než jsem přišel na to, jak to spojit dohromady aby to chodilo.
S tím dvouvrstvým zápisem bych byl v klidu. Něco mi říka, že než to bude jako s CloneCD, tak vypálíme ještě mnoho a mnoho jednovrstvých disků.
Své názory (i když to tak možná někdy vypadá) nikomu nevnucuju. Jen všem nováčkům doporučuju vyzkoušet obě varianty, než si odzálohují svou dvd-téku a až to pustí na TV zjistí, že můžou začít znovu.
Jo, ještě jsem zapoměl na třetí způsob. To se veme stolní dvd přehrávač a pomocí cinch nebo scart šňůry (analog obraz a zvuk stereo) se přes dekodér macrovision propojí se stolním dvd rekordérem. Výsledný produkt je pak ještě horší než remux, takže to doporučuji otestovat jen opravdovým puntičkářům.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

2 DJELINEK 22.3. 12:21> Asi jsem do dneška žil v bludech,ale mám dojem, že TRASKÓDÉR (pokud se bavíme o software) je program, který provede dekompresi MPEG2 a pak opětovnou kompresi do MPEG2 s jinými parametry (obvykle nižším datovým tokem), do čehož mi zapadají programy DVD2DVR (kde to samozřejmě dělá řetězec programů IFOEDIT,DVD2AVI,CCE,...), REMPEG nebo InstantCopy (zde je otázka, co ten transkódér všechno dělá, ale vzhledem k rychlejšímu výsledku oproti DVD2DVR bych řekl, že to někde šidí). Ovšem programy typu DVD2ONE, DVDSHRINK,CLONEDVD apod. jsem měl spíše za KOMPRESORY než traskódéry. V zahraničních recenzích těchto programů jsem se taky setkával s tímto označením, takže mě překvapuje, že by to mělo být jinak, ale rád se nechám vyvézt z omylu. Další věc: Po uvedení první verze DVD2ONE se na netu objevil článek (adresu si už bohužel nepamatuju, bylo to minulý rok), který se zabýval otázkou, jak je možné, že tento software dokáže během hodiny z DVD9 udělat DVD5, což je normálně proces, který trvá několikanásobně déle (samozřejmě v závislosti na výkonu PC). Článek byl velice detailní (bohužel celý v němčině) a porovnával všechny typy snímků (I,P,B) s originálem, jednak přiloženými snímky (před a po) tak i s pomocí programu na analýzu MPEG2 (opět už nemám tušení jak se nazýval, nejspíš ?MPEG PRO TOOLS?). Je toho samozřejmě více, ale z výsledků analýzy bylo jasné, že došlo k výraznému úbytku vektorů u pohybových snímků (nebo rozdílových a predektivních -jak chcete), takže s tvrzením, že tyto programy pouze kompresí klíčové snímky (I), bych si dovolil NESOUHLASIT. Odpověď jak tyto kompresory skutečně "zeštíhlují" DVD9 je spíše pro jednotlivé programátory kompresorů, ale vzhledem k rychlosti výsledku, nepůjde o postup příliš ohleduplný ke kvalitě výsledku (opět jednoduchá rovnice: krátký výpočetní čas = nižší kvalita výsledku -což ale ne vždycky musí skutečně platit).
2 APACHE> Tak nevím jestli je nápad posuzovat kvalitu na dražších sestavách sestavách zrovna nejšťastnější. Já osobně vlastním TV za cca 35tis.(16:9, 100Hz, 82cm), ale když chci posuzovat kvalitu, tak se radši kouknu na starší 50Hz 14´´ video monitor COMMODORE, kde signálu až do konečnýho zobrazení na obr. stojí v cestě nejmíň prvků, protože ta 100Hz má obraz zkreslenej algoritmem 50Hz na 100Hz, má digitální hřeb. filtr, kterej nejde vypnout a ještě k tomu se činí filtr proti šumu, takže čtverce (nebo makrobloky) vzniklé z příliš velké komprese videa tam skoro nejsou vidět. Levnější TV obvykle takové vymoženosti nemaj a tudíž nevidím důvod, proč by negativní účinky komprese měly být na levnějších TV hůř viditelný. Pokud nemá TV technickou závadu a pozorovatel zaujatou mysl a oči v háji, tak se kvalita může klidně posuzovat i na "bakelitový bedně" s uhlopříčkou 55cm:-).
A teď abych už moc nezdržoval, moje osobní zkušenosti za cca necelý dva roky převodů dvouvrstvých DVD na jednovrstvé (upřednostňuji kvalitu před rychlostí, obvykle převádím na záložní kopii pouze hlavní film, protože nevidím důvod, proč by mi bonusy, na který se stejně nedívám, měly ubírat kvalitu hlavního titulu):
Od začátku jsem preferoval pouze P. InstantCopy. Objevily se ale filmy, které IC zpracoval do mizerné kvality a to i v případě, že měly krátkou stopáž nebo nízký kompresní poměr. Časem jsem zjistil, že achilovka IC jsou tmavé záběry, které mají oproti orig. už velmi mizernou kvalitu a ještě nějaký další faktor o kterém zatím nevím. Pokud by si to chtěl někdo vyzkoušet, tak jde třeba o filmy: HON NA PONORKU (záběry na ponorky pod mořskou hladinou), ČOKOLÁDA (hned úvodní titulky) nebo TROSEČNÍK (noční bouře, tmavé záběry z ostrova) - u všech zpracován jen hlavní titul s max. dvěma zvukovýma stopama.
Další program byl DVDShrink, který prošel (a neustále prochází) díky pilnému autorovi bouřlivým vývojem. Podle mého soudu jde o naprosto geniální program, s jak dobře promyšleným ovládáním, tak schopnostma. Ale opět jsou zde filmy, které díky použitému kompresnímu algoritmu nedopadnou nejlíp (i s hloubkovou analýzou): např.SEDM LET V TIBETU (hned úvodní titulky).
Posledním mým favoritem je DVD2DVR, který zatím vždy odvedl skvělou práci a to i v případě velmi dlouhých filmů (které už díky tomu nemusím rozdělovat na dva disky). DVD2DVDR je samozřejmě jen řídící program, který si volá aplikace IFOEDIT, DVD2AVI, CinemacraftEncoder, ..., ale je to rozhodně lepší řešení, než dělat jednotlivé kroky ručně (a výslednou délku taky skvěle dodržuje narozdíl od IC). Nevýhodou je samozřejmě delší čekání na výsledek.
Závěrečné resumé: Dvouvrstvé DVD doporučuji nejprve zkusit zpracovat v DVDSHRINKu a pokud výsledek kvalitativně nesedí, tak použít DVD2DVDR. Dobrým vodítkem k tomu, který program rovnou použít, může být i celková stopáž a kompresní poměr videa hlavního titulu, ale opět připomínám, že to nemusí vždy platit. DVDSHRINK se hodí spíše pro nižší kompresní poměry a ne příliš dlouhe filmy. Míru si musí každý určit sám podle svých požadavků na kvalitu (já preferuji: min.80% a max.150min.). S DVD2DVDR bude výsledek určitě vždy vynikající, ovšem za cenu několikahodinových výpočtů a toho, že zpracováváte pouze hlavní titul bez dalších bonusů a menu na disku (ono to sice jde kompletně, ale ne jednoduše popsatelným způsobem, o času propočtů už ani nemluvě...). Těm, co zajímá pouze rychlost zpracování, bez ohledu na výslednou kvalitu, doporučuji DVD2ONE.
A až se konečně dočkáme funkčního dvouvrstvého vypalování DVD, tak to bude všechno na houby:-). Mějte se!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, ze absolutne nejlepsi program pro kopirovani DVD je DVD X Copy v. 4.0.3.8. Zde je veskere kopirovani mozne bez jakychkoliv znalosti. Clovek stiskne pouze jedno tlacitko a o vice se nemusi starat. Vysledek je prekvapive dobry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tomto testu chybí některé programy jako InterVideo DVD Copy nebo DVD X COPY
podrobný test na http://dvd.box.sk/articles8.php?stranka=9, podle kterého je z hlediska kvality
jednoznačný vítěz InteVideo DVD Copy následovaný DVD X COPY ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze nelze az tak jednoznacne porovnavat kvalitu vyslednych snimku jen podle urovne komprese proti originalu. Takze souhlasim z nazorem, ze "objektivnejsi" :-) pro hodnoceni je subjektivni porovnani puvodniho a "anonymniho" zkomprimovaneho framu, pokud mozno vice jedinci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, naštěstí se blíží čas dvouvrstvých dvd vypalovaček a nějaké reenkódování nebude třeba :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

InstantCopy je sice vítěz, ale nemám s ním (víceméně s produkty pinnacle) dobré zkušenosti
Chci se proto zeptat i ostatních v tomto fóru, jestli nemají obdobné zkušenosti. Po instalaci ať již poslední verze InstantCopy nebo i minulých je třeba restartovat PC a při najíždění systému systém vyhodí hlášku o nutnosti přepsání některých driverů. Pokud toto přepsání povolím, přestane mi okamžitě fungovat pravé tlačítko myši a celý systém se zpomalí !!! Pokud přepsání nepovolím, InstantCopy (i jiné produkty pinnacle) nefungují. S tímto problémem se nemohu vypořádat už delší dobu - vím, že to nedělá na všech PC!!! Začínám mít podezření, že je to v mém HW = mám MB i grafiku od MSI, se kterými si asi SW od Pinnacle nepohodne. Mám OS WinXPPro+SP1, MB MSI 865Neo2-LS a grafiku MSI GeForce4Ti4200. Drivery pro grafiku jsem vyzkoušel postupně všechny tak, jak vycházejí a výsledek je vždy stejný. Setkal se už někdo s obdobným problémem? Díky za každou dobře míněnou radu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den pani.
    Jeden chváli to druhý zas ono. Ten co sa aspon kusok zaobera s DVD vie, ze polovica z toho co tu bola napisana, su bachorky. Vysledny obraz hodnotit na PC a tvrdit, ze prave tento program je najlepsi je nehorazna loz. Kazdy ma inu graficku kartu a kazda ma vystup iny. Nie v zasade ale v detailoch a o tie nam prave ide. Takze pani. Co takto vyskusat vsetky programy, vsetko napalit a potom pozerat na TV a potom vyriect ortiel. Kazdenu to vrele doporucujem a potom sa Vam oci otvoria. A ak nie, tak si ich treba pred tym umyt.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
zkoušel jsem udělat kopii DVD filmu K-PAX (český název: Svět podle Prota) pomocí Instant Copy, ale v polovině překódování se mi to vždy sekne, totéž se mi stalo u filmů od Monthy Pythona - Život Brianův a Holy Grail, nevíte někdo, čím to může být??? Díky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Elby CloneDVD 1.8.2.4 - no jelikoz je uz dostupna plna verze Elby.CloneDVD.v2.0.4.1 - tak by asi radeji srovnaval s touto verzi nez s nejakou "mozna ochuzenou" ukazkovou verzi...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda k tý rychlosti specielně co se týče Nero Recode - tenhle čas odpovídá výstupu na Image Recorder. Pokud výstup pošlu přímo do adresáře bez vytváření image, rychlost se zvýší skoro čtyřnásobně (na P4/2.8 HT mi dělá konverzi za cca 17 minut).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozrite si http://www.dvd.box.sk/articles8.php Big movie recoding quality test
 
Ahead Nero Recode 2 ver. 2.0.0.7Elaborate Bytes CloneDVD v.1.3.11.2 downloadDVD X Copy XPRESS downloadDVD2one v. 1.40 downloadDVD Shrink v. 1.3.1 downloadPinnacle InstantCopy v. 7.0InterVideo DVD Copy v. 1.2Matrix DVD PAL

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používám DVD Shrink, postupně aktualizuji verze, kvalita super. DVD přehrávám na stolním Onkyu SP800(cca 50 tis) a TV Sony 156 cm (cca 200 tis). Tak o čem mluvíte a co vidíte? Nesmíte tolik chlastat a neuvidíte čtverečky. Čau.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Díky všem za připomínky ke článku. O podobném článku na dvd.box.sk jsem nevěděl, díky za tip, ale po přečtení mám k němu za sebe několik připomínek, proč pro mě jejich srovnání není objektivní:

kopírovali celý disk včetně bonusů = každý program dává jinou kompresi na film a ostatní bonusy a nelze v nastevení zajistit stejné podmínky pro všechny -> proto jsem já kopíroval pouze celý film
nikde neuvádějí výslednou velikost VOBů filmu a každých cca 10 MB se už na kvalitě projeví -> proto jsem si já taky musel dlouho pohrát s nastavením programů, abych dostal stejnou velikost
 
Reakce na vaše připomínky:

vyhodnocení programů je pouze na základě vizuální kvality, velikost PNG je pouze orientační
odečtení překódovaného obrazu od originálu by bylo zajímavé, ale vypovídající podobně jako velikost PNG
dobrá připomínka je uvádění I,B,P snímku - do další aktualizace to určitě zohledním
CloneDVD2 vyšlo až 14 dní po uvedení článku, bude v další aktualizaci (ale je to to samý)
chtěl jsem použít Intervideo DVD Copy 2, ale nešlo mi doma nainstalovat
DVDXCOPY PLATINUM jsem nesehnal

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa zda ako najlepsia volba ifoedit + shrink. S ifoeditom je to sice babracka ale daju sa v tom robit take veci, ktore inde nenajdete. A ked sa nahodou vysledok este nevojde na dvd pouzijem shrink na urezanie titulkov a pripadnu rekompresiu este :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto bez problémů vše zkopíruje na hard disk DVDFab Decrypter 2.9.7.0 - www.dvdiddle.com Pak už stačí jen DVD Shrinkem upravit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Peter: Autor IfoEditu již má nový "One Click" SW DVD Rebuilder, který umožňuje na jedno kliknutí provést konverzi s překódováním pomocí CinemaCraft Encoderu SP. Už si s tím hraju, ale bude ještě nějakou dobu trvat, než ten produkt bude zrálý na zařazení do testu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, mě by spíše zajímalo, jak tedy ten disk, bez ztráty kvality rozdělit na dva disky. Mám na mysli hudební DVD, kde je třeba koncert a dále videoklipy. Na jeden disk si teda nahrát koncert a na druhý klipy. Jde to nějak?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim jestli to co delam se da nazvat vytvarenim kopie - jinde nez na PC to nejde prehrat, ale to me fakt nevadi, protoze krabicovou elektroniku (jedna funkce = jedna krabice:-) nepouzivam, pocitac staci.. ale rozhodne to funguje a kvalita je super. Proste ripnu video(Smartripper), audio(Smartripper) a titulky(Smartripper,VobSub), video+audio prekoduju do DivXu (pri bitrate cca 4000kbit to je zcela nerozlisitelne od mpeg2, a myslim ze to ma jeste velkou rezervu), muzu tak nechat i vsechny audiostopy v AC3 a VOB titulky.
Pro konverzi pouzivam VirtualDubMod, a k prehravani Mv2 player.

PS - nevite nekto o streamformatu/software/prehravaci co umi do streamu typu AVI nacpat i VOB (tj. graficke, ne textove) titulky? Nebo treba dva soucasne video streamy. Takhle musim ty titulky ukladat do zvlastniho souboru a to neni nic moc, protoze to seekuje a neda se to.. tj. musim je pred prehravanim zkopirovat na HD. (stacil by i prehravac co si je nacte do pameti, v nehorsim, nevi nekdo?)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

 
Ahoj David,
 
   trapil som sa dost dlho s porovnavanim kvality jednotlivych programov , jednoznacne
  zvitazil InstantCopy , a dokonca verzia 8.x je o hodne lepsia ako 7.x. Problem mam ,ked
  nastavim "only movie & menus"  a vysledok dokaze prehrat len maloktory SW prehravac.
  Skusal som sa hrat s IfoEdit a pod. ale dosiel som k nazoru ze je to zbytocna strata
  casu, za 2 mesiace tu mame NEC 2510A za normalnu cenu s DVD-9 ,  a je po
  problemoch. 
 
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem ten DVD Rebuilder a nějak se mi ho pořádně nepodařilo rozchodit. Vždycky, když dokončím první etapu (Prepare) a dám druhou fázi(Encode), tak mi to hází tuto hlášku:
can't open ecl file.
Protože se v tom tolik nevyznám, neporadil by mi prosím někdo?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Martin
OK, zkusit to opravdu mohu (cca za 100,00Kč zničená DVD). Tak, ale ze zničených DVD opravdu nevím co pochopit. Soubor A/ignorovat B/připalovat.
Dan

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze najlepsia kombinacia programov je Sonic Scenarist a Cinema Craft Encoder. Nic lepsie nie je. Natlacil som tymto sposobom na 4,7G medium 3 a 1/2 hodinovy film ...
Trvalo mi asi 4 dni, kym som sa tie programy naucil pouzivat, ale teraz uz nemam problemy spracovat akekolvek DVD. Pre tych menej zdatnych odporucam Instant Copy a pre tych este menej zdatnych DVD Shrink.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2Martin Díky, za odpověď, jaký soft bys použil? Díky, jsem v tomhle směru nováček 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som sa pohral na DVD Hlubina (ponorka-2 sv.vojna) , na začiatku filmu je detail na lietadlo v spomalenom zábere , a na nitoch na kabíne je najlepšie vidieť , čo urobí komprimácia programov v filmom . Najlepší je Clone DVD od elby na dve DVD = originál , potom InstantCopy 8 , použiťeľný je ešte DVD2one , ale ospevovaný Shrink je jeden z najhorších (skúšané s rôznym nastavením komprimácie)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne je nejlepší na filmy clone DVD2,je přehledný a oproti shrinku je rychlejší a kvalita je stejná.Ale musíte mít nainstaovaný ANYDVD,aby jste nemuseli film napřed grabovat na hadr decryptorem.A rovnou vám ANYDVD odstraní nejnovější ochrany o kterých všchni píšete. Zdar BOBO

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čau, máte někdo zkušenosti s InstantCopy? Po překódování se mi zobrazují pořád české titulky (ostatní jsem vyházel) a nejdou vypnout ani v PowerDVD ani v MediaPlayeru. Stolni přehrávač jsem nezkoušel. Nevíte někdo čím toto opravit v už zkomprimovaném DVD, nebo jak zjistit jestli je všechno dobře provázané (např. menu a film atd.)?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajimavy test, ale bohuzel IMHO velmi uchylne hodnotici hledisko! Podle me je nesmysl hodnotit to podle velikosti vysledneho statickeho obrazku, protoze pak je jasne, ze "vyhraje" ten, kde je nejvic bordelu v obraze, vic sumu a kazu narozdil od softu, ktery se snazi vysledek uhladit a filtrovat! :/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podívej se na http://www.sezob.cz/navody.htm . Tam je návod na čtyři z tanku. Kloss je stejnej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin. (jsem začatečník). Při vytvaření kopie DVD jsem postupoval přesně dle návodu "V postupech" a v Decrypteru vytvořené *.ISO jsem normálně vypalil. Vytvoření *.mds jsem nedovolil.Tak nevím stala se někde chyba nebo ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dlouho používám Instant copy na kopírování DVD na PC s WIN2000 mechanikou SONY a jsem spokojen.Mám ted nové PC COMPAQ EVO500 s mechanikou HP300 a instant copy se chová divně.Většina filmů nejde po decryptaci načíst, program zatuhne v úvodní fázi kdy dělá test video kvality a to již na položkách menu filmu.Nevím čím to je, poradí mi někdo?????
Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Narazil jsem v Nero Recode na blbou vlastnost, a sice, ze po provedeni prvni kopie uz neni mozne pouzit "advanced analysis" volbu na posledni obrazovce, checkbox je zasedenej :-( Zkousel jsem si to napred nanecisto a kdyz jsem chtel v druhym kole udelat finalni kopii tak uz ta kvalita za moc nestala prave proto, ze nebylo mozne pouzit dvoupruchodove rekodovani. Ripnul jsem DVD znovu, preinstaloval jsem NERO, nic z toho nepomohlo, ma to nekde dobre zapamatovany smejd :-) Nevite nekdo jak opet aktivovat moznost volby "advanced analysis"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Umíte někdo ripnout PSYCHO A. Hitchcocka, který vyšlo v edici sedmidiskové kolekce? Zkoušel jsem všechno, ale nic. Pořád opakovaně "chyba při čtení". Jde zjevně o ochranu vadnými sektory, ale není to ta, kterou rozpozná např. AnyDVD nebo DVDfab platinum. Poraďte někdo. Pls.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahojky,prosíím potřebuju strašně pomoct!!!Vypaluju v DvdShrinku,Mám i nejnovější verzi...Vypaluju přes CloneDvd atd...Mám těch programů celkem dost,ale ted je ve videopujčovnách nový typ Dvd,takový červený,a ten nejde přes nic vypálit!!Prosím,neznáte nějaké programy,přes které by to šlo??Předem děkuju za odpověd:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

SteveX, neviem preco, ale tvoj clanok sa mi paci... az na jeden detail, vacsinou co nejde jednoducho spravit DVDShrinkom (99% zaloh DVD mam prave len a len tymto softom a nejake dovody si sam uviedol...) su hudobne DVD, ktore uz aj tak maju "spatny" (alebo ak chcete nizky) dat.tok odpociatku, tak tam uz moc nepomoze ani to CCE...otazka celkoveho casu DVD nie je tiez jednoznacna, ci spracovat take DVDShrinkom, alebo jednoznacne enkoderom, pretoze zase osobne mam vyskusane zopar filmov, kde size dochadza v niektorej scene ku koceckovaniu ako aj u kompresorov (Shrink, CloneDVD...)a aj enkoderov (CCE, ProCoder...),ale navyse u tych enkodeov hlavne aj ku maznutiu (strate ostrosti, jak hranovej, tak celkovej v detailoch...) obrazu a to vo vsetkych pripadoch. No a hlavna myslienka, co tym chcem povedat je, ze ak aj porovnavas obraz na PCmonitore s nalepenymi ocami, a vsimnes si pripadnu "nekvalitu" = koceckovanie, mazanice v plochach, rozmaznute kontury a okraje...samozrejme obcas a v "prijatelnej" miere, tak ver tomu, ze pri sledovani na priemernej TV s DVDplayerom a ich vsakojakymi DNR a roznymi filtrami (spominal si to aj sam) si nevsimnes nic, ani keby si chcel "kvalitu obrazu" hladat tak, ako na tom PCmonitore...
 
PS: este ku tým "pod 80%" neist s DVDShrinkom. Co myslis, je 80% to iste pre DVD s priemernym dat. tokom 8500kbps ako pre DVD s dat.tokom 5000kbps ??? :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro Bodu68 - zkus tohle - zkopirovat DVD pomoci DVD decryptoru na HDD.
Pak teprve pouzij napr.DVD Shrink nebo InstantCopy na zpracovani DVD ze slozky na HDD. V obou prg. spolehlive odstranis nezadouci reklamy, menu atd. Instant je suverene "the best" na obraz, ale pomalejsi. Pokud nepotebujes prilis zmensovat da se vyuzit DVDShrink - ten je prijemnejsi na intuitivni praci. Instantem primo vypaluj na RW pro zkousku (abys nemusel pouzivat virtual DVD mechaniku). DVDShrinkem je nejjednodussi vytvorit DVD na HDD a zkontrolovat. Pak vypaluj napr.Nerem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S DVD pálením a načítání atd. mám zkušeností dost, ale potřebuji radu
s vystřihnutím určité části z filmu např. reklama.Předem dík.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady musím zareagovat !!! Takový test si pravidelně provádím i já a to pokaždé jakmile se objeví nějaký soft tohoto oboru. Musím podotknout že mám úplně jiné zkušenosti z kvalitou výsledného obrazu testovaných programů než autor článku. Mně osobně vůbec nezajímá jak vypadá statický obrázek ale jestli se na to bude dat podívat na televizi případně na monitoru. Jak říkam vyzkoušel jsem toho už opravdu hodně ale vždy se vrátím k osvědčenému. Tím osvědčeným je pro mně právě program který skončil na poslední metě tohoto testu. Mohl bych se tu dlouhosáhle rozepisovat proč on je právě mým favoritem ale podle mě stačí jen dvě slova RYCHLOST ale hlavně KOUKATELNOST bez rušivého pixelování obrazu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

 offtopic:
prepacte za otazku mimo temy, ale vie mi niekto pomoct ako skopirujem DVD s tym, ze mi *ostane* menu a zaroven skonvertujem zvuk z *LPCM* do niecoho mensieho.
 
Dakujem Roman

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

whodolin:
Právě proto, musíš pálit jen za úplňku jako já...:-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Potřeboval bych poratit jak odstranovat ochrany filmů na dvd aby si je mohl vypálit moc dekuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně používám následující kombinaci softu. Film grabuju pomocí DVD Decryptoru.  Potom to narvu do CloneDVD2, kde očešu bonusy (případně Audio Stream a subtitles) a nastavim cílovou velikost DVD takovou, aby se to co jsem vybral nemuselo komprimovat. Tím vlasně získám nekomprimované a očesané DVD s tím, co na něm chci. To potom navalím do Inter DVD Copy 1(2), kde to dám celé zkomprimovat. Tento postup je sice náročnější na místo, ale časově to je stále kratší než s IC8. Protože vlastní kompresi provádí až Inter DVD Copy a ten je zatraceně rychlej. Dříve jsem používal Instant Copy 8, ale tam mě štvalo že jsem pořád nemohl dosáhnout toho, aby výsledná velikost DVD byla přes 4,18 GB (používal jsem i Hidden Settings a stejně se to chovalo pokaždé jinak). Pálím na Taiyo Yuden nebo na Verbatim.  
 

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zatím jsem nenarazil na film , kerý by nešel. Cheš li poradit napiš

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

neví náhodou někdo který program umí obejít nejvíce ochran DVD filmů

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Divím se, že tu nikdo nezmínil program Intervideo DVD Copy, který je velmi jednoduchý, rychlý a přitom prakticky neztrácí kvalitu, viz velký test na dvd.box.sk. Sám ten program používám několik měsíců a nemohu si ho vynachválit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ledové ostří 2-DVD Region Free - verze 5.9.7.2 - pak to jde bez problémů udělat v oblíbeném Shrinku :o).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze jsem to hodil do zipu: http://digitall.3web.cz/dvd5/pixdiff.zip 
jinak je to win aplikace, ale neni problem upravit na prikazovy radek. Je to .NET aplikace, takze potrebujete mit nainstalovany .NET Framework 1.1 (redist).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pouzi soft typu DVDxCopy (321Studio),ktory po skonceni prehravania 1 DVD ta vyzve vlozit to druhe...,alebo pouzi jednoduchy postup (kde sice stratis menu a bonusy), mod Reauthor v DVDShrinkovi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

okud je je V DVD Shrink na  100 % nedochazi rekompresi a kompresi  ci transkodingu  (na 99.9 % :-)) )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je program DVDFab Platinum, zvládnul zatím všechno, až na film Důvod (ale už se pracuje prý na novější verzi, která to zvláde).
Jinak všechny ty film co jste tady psali na něm jdou. Jinak zkuste starší DVD Shrink 3.0 beta 5, nové verze stojí za prd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

asi DVDshrink,ne????
ja nemohu recode rozjet-chybi asi naky kodek

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslím, že najlepší je asi DVD Shrink. Mám s ním veľmi dobré skúsenosti a hlavne: NIKDY NEDÁVAM ZNOVU KOMPRIMOVAŤ DVD NA DVD! Jednoducho to orežem tak, aby sa to tam zmestilo s jedným, alebo dvomi zvukovými stopami a pár titulkami a to je všetko. Keď budem chcieť kópiu 1:1, tak si počkám na formát DVD+R9 (9,4GB) a potom si ju spravím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čau nevíte někdo kde bych koupil plnou verzi DVD FAB Platinum? Pálim v DVD Fab decripter a mám vše v poho. ale chtěl bych plnou verzi Fab Platinum ktera mi připadá ještě lepší.Dík Kostra

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapoměl bych v tom Fabu jsem vypálil i pad 3 říše a to uplně v pohodě. Kostra

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel někdo z vás GAMEJACKa. Ten by měl umět bez problémů i PS2 soubory.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to chci mít opravdu čistý :
1. DVDDecrypterem vyseknu jenom čistě film (IFO mode), současně vyháži streamy, které nechci (audio, titulky) a zbývající streamy nechám přemapovat, aby šly popořádku.
2. IFO Editem nechám vytvořit nové IFO soubory, opravím barvy a jazykové verze streamů, nastavím výchozí audio / titulky a nechám zkontrolovat.
3. Pokud je velikost OK - vypálím v Neru, pokud ne, beru InstantCopy a nechám překódovat. V tomto čistém filmu a jednoduchých IFO souborech většinou IC nemá problém :-), pokud ano, tak zopakuji body 1. a 2.
Jasně že se asi málokomu chce s tím takhle drbat, ale výsledkem jsou naprosto čisté IFO soubory (maximální kompatibilita) a řekl bych i maximální kvalita obrazu. Pokud spěchám a není potřeba moc velké komprese - DVD Shrink vyhoví. Samozřejmě, že se dají programy různě kombinovat - Shrink - IFOEdit - MenuEdit - VOBRator a jiné ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ak DVD na DVD a aj pre stolnu masinu, tak pouzivam vyhradne InterVideo DVD copy, nema chybu, je jednoduchy, rychly a rozdiel proti originalu nebadatelny

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pokud je ve shrinku 100% tak by nemelo dochzet k transkodovani, ale pro jistotu nastav "NoCompresion"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můj osobní test , který jsem zde dával do jiného auditoria:
Budu rád, když na něj budete nějak reagovat....
 
Zdravím, nikdo se mi sice na můj příspěvek do diskuse neozval, ale sám jsem experimentoval se všemi možnými programy a mám s nimi tyto zkušenosti. Dobrý test, se kterým se shoduji, je na adrese: http://dvd.box.sk/articles8.php , kde na 9 stránkách a potom v následujících článcích testují všechny známé programy na převod DVD9/DVD5, myslím tím tedy programy, které jsou určeny nejen pro normální středně zdatné uživatele, ale i začátečníky. Ale hlavně převod DVD9/DVD5 s nimi netrvá nijak zásadně dlouho. Nechci se vypalováním DVD "živit" a mám spoustu jiných aktivit právě na PC, takže si nemohu dovolit blokovat počítač kvůli 1 DVDéčku na 5-10 hodin... Dále na této stránce naleznete dobu trvání rekodování videa: http://dvd.box.sk/articles9.php . Jsou to však časy při rekodování celého DVD včetně menu a extras. Moje časy jsou zhruba shodné. Berte tedy při čtení tohoto příspěvku ohled na to, že mi jde o poměr výkon/doba/náročnost. Vyzkoušel jsem tedy následující programy: Filmy samozřejmě vždy ripuji na disk DVD Decrypter ver. 3.2.0.0. v Mode ISO Read. Na vytvoření virtuální mechaniky a načtení naripovaného image pak používám Alcohol 120% verze 1.4.8 (build 1222). 1/Intervideo DVD Copy Platinum 1.2B 2/Pinnacle Instant Copy 8.0 (build 0251) ve spojení s InstantCopy (Hidden-)Settings Editor 1.4.2 3/DVD X Copy Platinum a XPress v.3.2.1 4/DVD2one v 1.4.0 5/DVD Shrink 3.1.6 Testováno na několika filmech z DVD9.(Piráti z Karibiku, Pavučina snů - graficky náročné úvodní přehrání upraveného loga Warner Brothers a Village Roadshow Cinemas- hodně sněhových vloček, Mizerové 2, Terminátor 3, Prci,prci, prcičky 3, atd.) Moje zkušenosti: ad1/ Tento program sice ve výše uvedeném testu měl nejlepší výsledky kvality obrazu, ale mne neskonale zklamal, a to z těchto důvodů: - příliš jednoduché ovládání, kde nelze prakticky nic nastavit, pouze lze odstranit extras, ale vždy zůstane menu + film + všechny jazyky a všechny titulky. - neukládá vytvořené VOBy a ostatní soubory na pevný disk, ale rovnou je pálí, a to rychlostí cca. 2x - nemohu si zvolit jazyk, který chci Výsledek: Pokud chci maximální kvalitu: vždy mám DVD5 s menu + film + všechny zvukové verze + všechny titulky...a to je špatně. Kvalita obrazu hodně dobrá, možnost cokoli ovlivnit žádná, snad až na vybrané médium Doba trvání i s vypálením: 1 hodina 8 minut, bez vypálení cca. 38 minut. ad 2/ Tento převaděč DVD9/DVD5 mne nadchnul , má srovnatelné výsledky kvality obrazu s programem 1/ , ale především má úžasné možnosti nastavení,ať už kvality menu, extras a samotného filmu, v podstatě si lze s DVD pohrát a udělat si výsledek , jaký si jen budete přát. Navíc , když si člověk pohraje s nastavením hodnot v InstantCopy (Hidden-) Settings Editoru 1.4.2,změníte tím vlastnosti analýzy videa a další, takže program samotný Vám přinese o to lepší výsledky. Samozřejmostí je volba jazyků a titulků, které chcete ponechat a které naopak nechcete, odebrání extras, atd., atd. Program ukládá výsledek do souborů pdi, které lze pálit přímo v samotném programu nebo i v DVD Decrypteru v Mode ISO Write. Výsledek: Pokud chci maximální kvalitu: mohu mít DVD5 bez menu se samotným filmem , 1 zvukem , který preferuji, příp. s 1 titulky, které preferuji. Doba trvání bez vypálení: 150-170 minut, podle nastavení v Editoru skrytých nastavení, což je na mne příliš dlouho, neboť se s počítačem nedá prakticky pracovat. ad 3/ Tímto programem dosáhnete prakticky skoro stejného výsledku kvality obrazu jako s oběma předešlými. Nicméně stejně jako s programem 1/ nemůžete změnit prakticky nic. Tedy zklamání. S verzí Platinum obdržíte výsledek menu+film +všechny zvuky+ titulky. S verzí XPress obdržíte výsledek o málo lepší: menu+film+1 zvuk+1 titulek. Takže pokud si nainstalujete verzi Platinum, ze které se můžete přepnout do verze XPress, máte šanci na to udělat si film vždy s menu a buď s 1 nebo se všemi zvuky, nikdy si nemůžete vybrat jen 2 zvuky. Výsledek: Pokud chci maximální kvalitu: vždy mám DVD5 s menu + film + 1 nebo všechny zvukové verze(podle programu) + titulky. Doba trvání bez vypálení: 35-40 minut ad 4/ Snad vzhledově nejprimitivnější prográmek, který jsem použil s vynikajícím výsledkem kvality obrazu na zcela stejné úrovni programu 3/,domnívám se , že jsem snad nepozoroval žádné větší odchylky ani od programů 1/ a 2/. Můžete si však vybrat z režimu pouze film, celý disk, anebo tzv. join, což znamená, že si prostě vyberete, co chcete zpracovat. Bohužel v menu join jsou pouze parametry vobs, chapters a cells společně s časem trvání, takže dost často netušíte co je co, film však bezpečně poznáte podle jeho délky. Nebudu si hrát na schovávanou a rovnou to prozradím: ANO, toto je můj velký favorit, kterého používám nejčastěji, jelikož menu mne u filmů opravdu nebere, nehledě na to, že jej poslední dobou tvůrci dost často odfláknou. Používám volbu main movie only, ve kterém si vyberu film a následně si mohu vybrat libovolný zvuk a libovolné titulky. Poté co stisknu tlačítko Start, mám jistotu, že nejdéle za 12-15 minut je hotovo. Výsledek: Pokud chci maximální kvalitu: mohu mít DVD5 bez menu se samotným filmem , 1 zvukem , který preferuji, příp. s 1 titulky, které preferuji. Doba trvání bez vypálení: 11-15 minut. ad 5/ Shrink je snad nejčastěji používaný prográmek na převod DVD9/DVD5 a je k tomu důvod a to vynikající uživatelské prostředí, možnost nastavit prakticky cokoli, stejně jako v programu 2/ můžete nastavit kvalitu menu, filmu, extras, vybrat jakýkoliv jazyk či titulky, či v menu re-author si předělat DVD k obrazu svému. Tento program je prostě přátelský. Dokonce rekoduje v příjemném čase 35-40 minut, ale má jednu zásadní špatnou vlastnost, a to : kvalita obrazu. Nemyslím tím, že obraz na DVD, které je zpracováno v tomto programu je nějaký hnusný, či ještě horší. V běžném filmu při rozhovoru 2 lidí nic nepoznáte (nebavíme se o 4x zoomu), ale ve scénách, kde se tříští voda, či poletuje sníh na tmavém pozadí, či jsou rychlé akční scény a pohyby prostě podává nejhorší výsledek. Jsou patrné tzv. čtverečky, navíc rozmazání obrazu. Výsledek: Pokud chci maximální kvalitu: mohu mít DVD5 bez menu se samotným filmem , 1 zvukem , který preferuji, příp. s 1 titulky, které preferuji. Doba trvání bez vypálení: 35-40 minut. Ostatní programy, které znám: Elaborate Bytes CloneDVD v.1.3.11.2, Ahead Nero Recode 2, DVD to DVD Copy 2.1, DCloneDVD2 Sneak , jsem netestoval, ale když jsem shlédl výsledky testu výše uvedeného na dvd.box.sk, dovolil bych si je zařadit někam na úroveň programu DVD Shrink, některé z nich možná ještě hůře. Závěr(příklady řešení): 1/Z výše uvedeného vyplývá, že pokud chci samotný film se zvukem dle výběru a titulky dle výběru a zrovna nemám chuť si zablokovat počítač na dobu neurčitou, používám jednoznačně DVD2One. Ve výše uvedených testech na dvd.box.sk však podal vynikající výsledek i při rekodovani celeho disku. 2/Pokud trvám na menu + film+1 zvuk+titulky, jdu vzhledem k trvání rekodování do DVD X Copy XPress. 3/Pokud trvám na menu + film +všechny zvuky + titulky, jdu do Intervideo DVD Copy Platinum, anebo DVD X Copy Platinum, je to jedno. 4/Pokud trvám na menu + film + cokoliv chci a chci si s tím hodně pohrát a dát tomu trochu víc času , jdu do Pinnacle Instant Copy. a konečně 5/Pokud trvám na kompletním disku bez jakýchkoli úprav, jdu jednoznačně do Intervideo DVD Copy Platinum anebo pokud na to mám čas a chci snížit kvalitu menu a díky tomu obohatit kvalitu filmu, jdu jednoznačně do Pinnacle Instant Copy. Doufám, že teď už se někdo se svými připomínkami a zkušenostmi ozvete. I když ve finále je to jedno jakým software to děláte, hlavně , když je člověk spokojenej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To Roman :
Asi ti nezbude, než to demuxnout, překódovat audio a zase složit, nenapadá mne žádný SW, který by to zvládal jednoduše ... Já vím, chceš zachovat menu ... Asi bych to celý rozsekal a zase poskládal třeba v Maestru, ale osobně bych měl asi největší problém s titulky. Pokud je to nějaký koncert a titulky tam nejsou, tak bych si na to troufnul, s titulkama by se mi asi drbat nechtělo ....
Pokud máte někdo rozumný postup, jak celý film včetně titulků a třeba bonusů rozsekat / demuxnout a zase v něčem poskládat, tak sem s tím !!
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Martin  Tak prosím, vysvětlit. Dík (Udělal jsem chybu nebo ne?) 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud někdo pomůže, byl bych rád s pomocí při zálohách dvd, mám ANY dvd, nero6, clone dvd2, shrink3.2 alkohol 120% a stejně se mi nedaří úspěšně provést kopii, na hard jí dostanu bez reklam, ale při vypalování začne nero a i ostatní hlásit během vypalování chybu,

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

použij region free + shrink

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ANY DVD - obide kazdu ochranu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Paolo - GRATULUJEM!!! Tak to bola recenzia , ako má byť! Dobrá rada nad zlato. Ďakujem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

neříkej mi že ti nejde vypálit sametoví vrazi .čím to děláš

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

pro vetšinu co vypalujete. dvd schrink,fab s podporou region cs nemá problém s žádným vypálenim kromě s některými poničenými

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Paolo:
Co se tyce kvality, tak u beznych filmu je urcite na prvnim miste instantcopy, nicmene pri sledovani na TV to stejne vetsinou nejde poznat (pouze pri primem porovnani), u delsich filmu (Pan prstenu, vetrelec:Q (dve verze filmu na jednom DVD), ...) je na prvnim miste InstantCopy, ostatni uz s viditelnou ztratou kvality.Tot aspom me zkusenosti.
Jinak na kratsi filmy, nebo tam kde se komprese pohybuje nad 80%, pouzivam shrink, u ostatniho pouzivam InstantCopy7 (s v8 mam spatne zkusenosti), delsi casy vetsinou nevadi, jednak vetsinou nechavam delat pres noc, a nebo i pri praci (musi se ovsem snizit priorita procesu, jinak se pri kodovani neda nic delat).
 
Proto ze jsem u instantcopy7 (a jeste vetsi u v8) mel jiste problemy s kompatibilitou, pouzivam nasledujici postup:
1)DVD v dekryptoru v ISO mode zgrabnu na disk
2)nactu ho shrinkem (v posledni verzi dokaze primo nacitat a ukladat .iso)
3)u celeho disku nastavim "NoCompresion", a vyhazim nepotrebne zvukove stopy a titulky (a mam nastavene premapovani)
4)vysledek ulozim do .iso souboru (je to pomerne rychle, protoze se nic neprekodovava.
(protoze mam na disku dost mista, tak v tomhle stavu mi to tam nekdy par dni lezi)
5).iso namountuju do daemon tools, a v instatcopy7 a automatikem rezimu (tedy ne custom) a s urcitymi nastavenimi v registru prekoduju
6)k vyslednym .pdi v dekryptoru vytvorim .mds a namountuju do daemontoolsu, vyzkousim, a pripadne v neru, nebo decryptoru palim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mate nekdo zkusenosti s prekodovanim do DVD5 pomoci cinemacraftu? ale tak aby bylo zachovano menu, a byla moznost vice zvukovych stop(alespon dve) a titulku, pokud to teda jde.
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl byste mi nekdo poradit ktery program je nejlepsi na linuxu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ivan: rekodovanie celeho DVD titulu (vratane extras etc.) pomocou CCE sa da pomocou tzv. velkej trojky (doitfast4u, docce4u, reauthorist).. prvy titul sice budes robit asi tyzden, ale naucis sa do detailov strukturu DVD i pracu so Scenaristom.. :-)
one-click riesenie existuje iba pre movie only (DVD2DVD-R), Rebuilder je sice pekna vec, ale ma este daleko k funkcnosti (a navyse autor nema nan vela casu na vyvoj)..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intervideo Copy 2.0 umí ukládat výsledek přímo na disk. Pak to smažím Nerem...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No koukám a dočetl jsem se tady různé názory. Vesměs se ale všichni shodneme na tom, že DVD Shrink je nejpohodlnější prográmek, ne? Jen si vzpomeňte když jste s ním dělali poprvé a podruhé a... MÁME VÍTĚZE !!! Co bylo před "shrinkem" ? Když si vzpomenu na svoje první pálení...katastrofa. Koupil jsem si DVD vypalovačku a půjčil si originál DVD na pokusy... a zjistil tak něco o rozdílu mezi DVD5 a DVD9...následovalo stáhnutí: decrypter, vobrater...vypalovačka nechtěla NERA...byl jsem zoufalý. Film bez zvuku, bez titulku nebo bez filmu( to byla cenná zkušenost-vytvořit si soubor VIDEO_TS... ) Teď jsem o trošičku dál a proto si čtu tuhle diskuzi. Co je ale důležité a co se tu nehodnotí je vyspělost (znalosti z "oboru") uživatele. V prvním stádiu je určitě nejlepší DVD Shrink, protože se s ním neznehodnotí ani jedno DVD.  S těmi kopiemi bych to ale nepřeháněl, protože kdo ví jak se budou chovat přesmažený DVD za pět let? Nebo se to stalo jen mě, že starší CDR mají sem tam chybku? Výrobci totiž nedávají záruku na data nebo jsem se o tom zatím nikde nedočetl. A taková malá chybka zruší celej film, to není jako na VHS kde se objeví šum a jede to dál - ale o tom to není. Opravdu to má smysl jen jako záložní kopie. Sex ve svých šestnácti bych si asi na DVD neukládal. Pro případ dožití důchodu v tomhle státě bych si asi dělal kreslený poznámky..to už jsem ujel.... takže pro nováčky Shrink...pro pokročilé zatím tápeme, ale ono to přijde. Zatím to není to pravé ořechové.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DVD Shrink a DTS
 
Uměl by někdo poradit- dělal jsem Shrinkem kopii DVD - standardně není zaškrtnutý zvuk DTS. Když jsem si jej zašrtl a udělal kopii, tak DTS zvuk vůbec nešel. Když jsem kopii do shrinku dal znovu, ukazoval velikost zvuk. souboru, z toho usuzuji, že tam zvuk byl.
Teď se mi dostala do ruky kopie Queen, na které také DTS zvuk nešel. Bylo to to samé - pokud jsem ten disk dal do shrinku, poličko zvuku DTS zůstalo standardně nezašrtnuté.
Neporadíte někdo jak to s tím DTS je?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

DVD Shrink a DTS
 
Uměl by někdo poradit- dělal jsem Shrinkem kopii DVD - standardně není zaškrtnutý zvuk DTS. Když jsem si jej zašrtl a udělal kopii, tak DTS zvuk vůbec nešel. Když jsem kopii do shrinku dal znovu, ukazoval velikost zvuk. souboru, z toho usuzuji, že tam zvuk byl.
Teď se mi dostala do ruky kopie Queen, na které také DTS zvuk nešel. Bylo to to samé - pokud jsem ten disk dal do shrinku, poličko zvuku DTS zůstalo standardně nezašrtnuté.
Neporadíte někdo jak to s tím DTS je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte.
   Vsetci mate plnu pusu kvality proramov ktore pouzivate na tvorbu (znetvorenie) DVD. Pouzivate na porovnavanie zostavy za par supov a idete sa bit do prs ze prave to Vasa bakelitova bedna je lepsia, ako poriadne TV. Ktorí z Vas maju monitor s uhopieckov 82 cm? Niektori z Vas tu spomenul TV s uhopriecko 55cm. To sa da aj DVD na takom niecom pozerat? Ved sa uz dnes da zohnat DVD, nehovorim o novinkach, za 300 korun. A ja sa mam trapit s prerabanim DVD? Pani, ked zainvestujete do poriadneho TV a domaceho kina, tak sa potom tu prestanete strapnovat. Nehovorim, ze kazdy ma na poriadnu zostavu (TV+DK), bavme sa od sto vyssie, ale tvdit ze ten ci onen program to najmenej zdegeneoval a je to skoro ako original, tak fakt len skoro. Len tak na okraj to skoro, je koľko povodnej kvality? 10 -20 %, alebo 95-100 %? Je jedna pravda, ako napisal pri CD Mikrob, že : Len digitalna kopia originalu, je kopia  a ostatne je len odpad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam DVD-přehravač Panasonic S-47E a na vypálených GIGAMASTERECH
jede všechno úplně bez problémů, atˇ už to bylo dělané v DVD-shrinku nebo v Instant  copy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

KOmu se povede vypalit DVD sametovi vrazi a je ochoten poradit at poradi.diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CAU LIDI KDO PORADI KDE MAM STAHNOUT DVD CLONE NEBO KDO UZ MA SKUŠENOSTI S INSTANT COPY

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

whodolin:
InterVideo jsem moc nepouzival, ale lidi si stezuji na spatnou kvalitu (kvalita keyframu je vynikajici (lepsi nez u pinacla), ale kvalita ostatnich mezi snimku je udajne asi nejhorsi.
 
Na vypalovani DVD filmu pouzivam v naproste vetsine DVD-R Verbatim (a palim 2xspeed), zatim bez jedineho problemu. V krajnim pripade pouzivam Princo (ale to nemam tak odzkousene). Na PC veci pouzivam taky princo, na dulezite az kriticke zalohy pouzivam DVD-RAM Panasonic). Gigamaster jsem kdysi zkousel a na Panasonicach, a dalsich znackovych DVD jsem mel problemy - od te doby nepouzivam (nicmene podle ohlasu jinych uzivatelu se situace u gigamastru nezlepsila).
Lze doporucit jakekoliv media ( http://www.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/seznam?typ=DVD-R ), kde vyrobcem bude CMC Magnetics, Mitsubishi Chemicals, Taiyo Yuden, Matsushita, Pioneer nebo TDK

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro encora - film Hitch lze zkopírovat pomocí clone DVD.Trvá to dlouho,ale vyjde to.Program
je volně ke stažení na stahuj.cz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak mám zkopírovat do počítače chráněné DVD?
Jsem absolutní laik.
Dík za polopatickou odpověď.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem si také prováděl vlastní test kvality (stejný film a podmínky jako na dvd.box.sk). Mohu potvrdit, že Intervideo DVD Copy poskytuje nevyrovnaný výsledek. Nevím jestli je to náhoda, ale snímky použité pro porovnání kvality ve zmiňovaném testu jsou všechny I-frames, které zřejmě IV DVD Copy nekomprimuje. Stačí posun o snímek dál a ejhle, detaily jsou fuč a makrobloků přehršel. InstantCopy dává kvalitní výsledek, ale kvůli problémům s trefením velikosti výsledku, občas nefunkčním menu a nekorektním výstupem jsem jej před časem zavrhnul. U DVD2One je třeba použít Compression Mode=Variable Ratio pro kvalitní výsledek. Dost mě zklamal CloneDVD2. Některé scény dopadly dobře, ale scény s ohněm tento program neumí. Já jsem si do testu přibral ještě DCS DVD Copy Suite (http://www.d-c-s.info) a v současnosti je to můj faforit. Kvalita výstupu se přibližuje k IC (bohužel i doba převodu) a umí korektně vypouštět zvukové a titulkové streamy a nechtěné tituly. Zkusím s tímto programem kopii Dvou věží jako v tomto testu a sdělím výsledek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ptal se na to Karel i jinde jiní a nikdo neodpovídá: Jak rozdělit DVD na 2 media ?
Při dnešní ceně medií nevidím důvod ke změně kvality záznamu a chci původní kvalitu včetně menu a bonusů - jen rozdělit na 2 media. Když to udělám v ifoedit 0.96 -  funkcí "Split to 2 DVD", vytvoří se nové ifo soubory a vzniknou mi titulky v nečitelném fontu. Co s tím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mzslim ze mnohem objektivnejsi by bylo porovnat 2 snimky (original a kopie) a nechat zobrazit rozdily. Uz sem jednou neco takoveho delal ale bohuzel si nepamatuji v jakem programu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ALL: Já věděl, že se zase najdou rejpalové. Ano, porovnáváním PNG se nedá na 100% určit co je lepší a co horší zcela hodnověrně, ale jak někdo z vás poznamenal, je to alespoň nějaké hodnocení, které se dá měřit. Máte-li někdo jiný a lepší způsob hodnocení, rádi vám ho vystavíme. Zatím je tu ale jen spousta řečí a skutek utek.
Ano, programy to jistě nejsou všechny, ale jsou to ty, které se v našich krajích používají asi nejvíce. Autor navíc slibuje, že provede další měření s novými verzemi. Třeba vás vyslyší a přidá i jiné programy.
Mno, myslím, že by nebylo od věci mu také poděkovat za odvedenou práci, která ho stála hezkých pár hodin, co říkáte?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Diky autorovi za pekny test:o))
Ti co narazi na PNG, je pravda, ze se dal pouzit i jiny format, ale z hlediska prezentace na WEBu neni nic lepsiho. JPG je ztratovy a jine formaty  jako napr .PSD, .BMP, .TIFF jsou prilis velike pro archivaci na WEBu. Takze zvolil, myslim, dobry kompromis.
Ti co narazi na InterVideo, tak je asi zklame procteni techto dvou diskuzi:
ENG - DOOM9.ORG - muj prispevek z 6th February 2004 23:19 a nasledujici
CZ - TVFREAK.CZ - prispevek Hainze z 6.2.2004 12:42 a nasledujici
Jednou vetou: InterVideo neni tak dobry jak se zda byt podle testu na dvd.box.sk

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Karel: Nejlepší je to celé vyextrahovat a znovu v nějakém Authoringovém programu složit podle tvé potřeby.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vlado: InstantCopy je sice nejkvalitnejsi, ale mam stejne problemy jako ty, navic vysledek pak nejde otevrit např. ve Shrinku nebo CloneDVD, coz znamena, ze vysledne IFO asi neni korektni a nektere prehravace pak mohou mit problemy. Ja proto pouzivam DVD Shrink, rozdil v kvalite neni takovy, nez mit pak problemy. Stejne si vsechno za chvili budes moci zkopirovat 1:1 na dvouvrstvych vypalovackach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ExSport: Presne tak. Mam tu od jednoho ctenare (Ross diky, ale fakt se to nejak rozumne nedalo zpracovat) podobne srovnani, ale to ve v BMP. To uz asi nikdo nenapadne. Jenze to ma vice jak 85MB a to se pro WEB opravdu pouzit neda. Ovsem mate-li nekdo zajem, tak ty Rossovy obrazky vystrcit ke stazeni mohu.
Karel: Protože jsem líný, a zase ne tak náročný na super kvalitu obrazu, používám DVD Shrink a Nero Recode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já používám pro převod na DVD-5  DVD Shrink, kvalita újde a ovládání programu zvládné bez problémů i lajk(Navíc je free..). Dříve jsem používál DVD X Copy, ale některé stolní přehrávače mi dělaly problémy s čtením. Pro pálení používám ImgToolBurn, spolupracuje s Nerem a přehrávače čtou takto vypálené DVD, bez problémů.
 
Peppe

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: Bohužel jsi nepochopil o co jde :-(. Kriterium dle velikosti PNG je pouze vychozi nastaveni, nez je aplikovan bubblesort podle vizualni kvality. Pokud znas princip bubblesortu, tak si muzes odvodit dle rozdilu v poradi kolik jsem usetril casu. Zrejme take neznas princip transkodovani MPEGu, ktery uvedene programy pouzivaji (s vyjimkou Instant Copy, proto take u nej nejcasteji nepodpovida poradi dle vizualni kvality a velikosti PNG).
MPEG pouiziva DCT (diskretni kosinovou tranformaci). Kazdy kdo ma stredni skolu tak se setkal s Fourierovou transformaci, ktera dokaze libovolny signal vyjadrit jako nekonecnou sumu nekonecne rady. Zjednodusene je kodovany obraz preveden na podobnou konecnou radu. Transkodery z teto rady orezavaji nevyssi koeficienty, coz ma za nasledek ztratu detailu ve vyslednem obrazu. Vsechny ostatni parametry MPEGU jako pohybove vektory, rozdilove a prediktivni snimky jsou nezmeneny. Proto jsou take tak rychle. Podle mne se pouze lisi jak "inteligentne" (tj. kde a o kolik) orezou. U ICP to vypada, ze opravdu obraz prekodovava, tj. dekoduje a zase zakoduje, kdezto transkodery pouze orezaji puvodni MPEG.
Proto u trankoderu take vetsinou sedi serazeni podle velikosti. Pokud by vetsina programu obraz prekodovavala, tak by bylo urcite lepsi porovnat zkomprimovanou velikost rozdilovych obrazu pro vychozi serazeni pred vizualnim bubblesortem (ja se s tim ale rozhodne delat nebudu, ziju jenom jednou :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja použivam dvd shrink a DVD2one a jsem spokojen , nevim co stym mamte pořad něco srovnavat , ted když už je nacestě dvouvrstvej zapis , to je strata času :-))
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to LEON:
Staci si precist celou diskuzi a vsimnes si, ze zde uz byl zminovan.
Zvlast me 2 odkazy te vyvedou hrube z omylu, ze podle dvd.box.sk je InterVideo nejlepsi:o))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to IVAN:
DualLayer media budou stat zpocatku 2,5x vice nez single layer media:o)))
Teda aspon to tak bude u Verbatim

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to PEPES:
u tebe plati to same co jsem psal nize pro LEONa.
Par lidi uz provadelo analogicky test na MATRIX DVD co je pouzit na dvd.box.sk a nikdy nedosahli takove kvality.
Jinak receno, povedlo se mu zrovna testovane snimky dobre rekodovat-teda spis na ne ani nesahal, proto tak dobre dopadl,ale pri pusteni filmu je vysledek nejhorsi ze vsech testovanych.Hned za testovanymi snimky nejvic pixeluje(pixelati).
Uvedl jsem i nize odkazy,sam jsem ho testoval na Piratech karibiku a sam se muzes presvedcit na obrazcich,ze kvalita oproti Instant Copy ci dokonce DVD Shrinku je o hodne horsi:o((

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja momentálne používam DVD Shrink 3.1.2 Má automatické upravenie kvality filmu na 4,7 GB. Čo nepotrebuješ môžeš odstraniť. Je to dobrý program, s ktorým môžeš hneď aj napáliť.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A čo takto Clone DVD 2 od Elby. Obraz je o veľa kvalitnejší. Čo sa týka ochrany DVD, tak používam program AnyDVD a teto program odstráni ochranu vo windowse pre všetky programy, takže DVD Decryptor je celkom zbytočný. Potom Data na DVD kopírujete v NERE, TotalCommandery, proste priamo. 

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

xor: Ano dá. Jestli ti nevadí, že se ti 2x změní region v počítači, pak normálně nagrabovat třeba Decryptorem a odstranit rovnou region. Pak vypálit a už ti to na stolním DVD přehrávači pojede. Jestli nechceš měnit region v PC, pak tam musíš sehnat nějaký patchnutý firmware s regionfree.
rhi: Má to jen jeden háček. TMPGenc není zdarma a CinemaCraft je už přímo drahej.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ivan > Pošli mi ten prográmek, nejde mi to stáhnout. Pokud to jde volat z příkazové řádky, tak bych příště udělal ty rozdíly.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Skuste InterVideo DVDCopy je to super program ale treba mať DVD napalovačku lebo to priamo zapisuje na DVD medium,kvalita je super,otazky na mojom e-maile

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak stačí se podívat na www.dvd.box.sk a tam už takovej test je. Instant copy fakt ne. Nemam za potřebí strávit kopírováním mládí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak okrajově. Zkoušel někdo zálohovat nějakou z rozšířených verzí LoTR?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám jednu otázku:
 
Používam DVD Shrink. Keď sa video vtesná na veľkosť jedného DVD média (4,7 GB), program mi ukáže kvalitu videa 100%. Znamená to, že video bude len kopírované a nebude prebiehať dekompresia a kompresia???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně aplikuju podobný postup jako Ivan s tim rozdílem, že pro transkodování používam InterVideo DVD Copy. Vycházel sem z testů na dvd.box.sk. Myslim, že nemam ty oči, abych poznal ten rozdíl v kvalitě sám, tak sem dal na rady jiných. Pinnacle mi osobně nesedlo kvůli době trvání transkodování. Ale ještě mi tu nikdo neodpověděl, jestli už někdo pálil LoTR rozšířenou verzi.
Btw ivan: máš zkušenosti s přehráváním vypálených filmů na přehrávačích Panasonic, popřípadě jaký media použít? Já teď vypálil po dobrých zkušenostech na Gigamastery a úplně se mi na všech rozpadal obraz. Ale na kompu to jede v poho. Díky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ivan > Jak jsem jiz psal někde na začátku, autor IfoEditu již pravidelně vypouští betaverze DVDRebuilderu, který umí na OneClick překódovat DVD pomocí Cinemacraft Encoderu. Nevím jak to bude ve finální verzi, ale třeba teď nekompresí menu apod., ale to se může změnit, nebo se to taky nejdříve prožene Shrinkem. Pošli mi prosím na tebe kontakt!
 
whodolin > LOTR1 SEE právě teď dělám. Ve Shrinku vyházené audio stopy, menu pro kapitoly pouze I framy, bonus bez zvuku I framy, ostatní bez komprese na disk, pak IC, kde nastavim max kompresi pro bonus => vysledna komprese videa cca 90%.
 
Jinak mé zkušenosti s médiama. Vlastním již "zaprášený" Cyberhome ADL-528, který už je "citlivý" na kvalitu médií, tak se na něm dobře testuje. Vše páleno 1x nebo 2x

Verbatim - nejlepší, téměř nepoznám rozdíl od lisovaného
Eximpo - někdy je hlučnějšíí při seeku, delší seek - trhání např. když je mezi menu plynulý přechod videem
Gigamaster - taky delší seek, někdy (náhodná místa) dojde při přehrávání ke krátkému zaseknutí

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si taky dovolim takovy maly clanecek o testech programu na kompresi DVD. Vypalil jsem uz neco pres 200 DVD a vice nez 2/3 bylo nutne zmensovat na DVD5. Vsechny zminovane programy jsem zkousel na realnych prikladech, kde bylo potreba zmensovat na mene nez 70% (napr. LOTR 2T, Trosecnik, Titanic, Star Wars atd.).
Zalezi na kazdem, co je pro nej prioritou. Jestli rychlost nebo kvalita. Abych pravdu rekl, snazim se zkloubit oboji v kompromis.

Intervideo DVD Copy:
zasadni problem tohoto programu je nemoznost jakehokoliv nastaveni, krome odebrani urcitych scen a extrasu. A vzhledem k tomu, ze nemuzete odebrat zvukouvou stopu, nemuzete ani vysetrit misto pro lepsi kvalitu videa.

Pinnacle Instant Copy:
vyborny program u ktereho lze nastavit prakticky vse a vysledny obraz je velmi dobry. Ma vsak par zaporu, kterymi jsou: vystupni image, nikoli VOB soubory a straaaaaasne dlouha doba komprese, proto ho pouzivam velmi zridka.

DVD2One:
nechapu, jak muze nekdo napsat u tohoto programu, ze je jeho favoritem, kdyz kvalita vysledneho videa je obcas horsi nez VHS. Jedina vyhoda je v jeho rychlosti.

CloneDVD2:
Rychly a uzivatelsky prijemny soft, ktery neohromuje velkou kvalitou, ale je rychly a vysledek je plne vyhovujici vcetne funkcniho menu, ikdyz odstranite extrasy (u Instant Copy se stava obcas opak)

DVDxCopy:
jsem zavrhl hned v zacatcich, protoze taha jen z disku DVD a vlepi do DVD svoje intro.

Nero Recode 2:
je to same jako Shrink, akorat v jinem, placenem kabate

a nakonec DVD Shrink (3.1 a vyse):
Tento free programek pouzivam jiz od verze 1.3 a prosel jsem vsemi jeho vylepsenimi. Je to jediny software, ktery dokaze pracovat i s chranenym DVD, aniz by na to nejak upozornoval ve vyslednem pocinu. Musim opet nesouhlasit s nekterymi ohlasy, ktere tvrdi, ze Shrink vykazuje spatne vysledky. Myslim, ze nekteri testuji tento program bez hlubsi analyzy (deep analyse) a pak maji samozrejme priserne vysledky. S hlubsi analyzou je vysledek velmi dobry a v nekterych scenach i lepsi nez z Instant Copy! Chybi mi jen absence vypnuti bonusu, jinak by byl tento program dokonaly.

Abych to shrnul, zde je poradi programu, ktere podle meho soudu splnuji podminky kvality, rychlosti a nastavitelnosti:
1. DVD Shrink
2. CloneDVD2
3. Pinnacle Instant Copy

Obcas kombinuji DVD Shrink (komprimace) a CloneDVD (odstraneni bonusu a nastaveni vychoziho zvuku) pro nejlepsi vysledek.

Zdravim

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

k predchozimu prispevku:
"CloneDVD2" myslim samozrejme Elby CloneDVD :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vsechny, chtel bych Vas poprosit o radu. Co se tyka DVD, jsem uplny zacatecnik. Chystam se ke koupi DVD vypalovacky a proto jsem Vas chtel pozadat o pomoc s vyberem. Uvazoval jsem o Pioneeru A06, nebo A07, podle recenzi se mne zdaji nejlepsi. Ale protoze mate s vypalovackama sve zkusenosti, nemohli byste mne napsat Vas nazor, nebo spis tip na vypalovacku, kterou si poridit.
Predem diky vsem za rady.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

lalos: S Pioneerem rozhodne chybu neudelas.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Apache: Upřímně řečeno, máš můj obdiv a upřímně ti závidim tvoje oči. Pokud seš tak dobrej, že poznáš podle tebe zmrvenej film, kterej je transkodovanej na 85% a víc původního, tak seš jeden z těch šťastných. Já osobně to nepoznam, takže mi stačí to zmrvit nehledě na to, že bych chtěl vidět ten film za 300,-. To budou minimálně nějaký cčkový filmy :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jarda > Pokud chceš kopii na 2 DVD, můžeš použít DVDFab
SteveX > Neboj se nejsi sám, kdo většinu života žije v bludech ;-). Málokterý programátor, zveřejňuje jaké algoritmy při programování používá, a také jednoznačná terminologie asi neexistuje. Já pro sebe považuju za ENKODÉR program, který dekóduje z MPEG2 původní obraz a potom jej zpětně kóduje vlastním algoritmem do MPEG2. Když si vezmeš, že podle mne nejrychlejší MPEG2 enkodér je CCE SP, který u mne jede při plném PALu cca 1,5 f/s, tak na běžném HW žádný enkodér nepřevede DVD za polovinu jeho hrací doby (což většina testovaného SW umí).
TRANSKODÉR je u mne program, který nedekóduje původní obraz, ale zmenšení provede úpravou existujícího MPEG2. Je hodně možností jak zmenšit velikost existujícího MPEG2 od nejjednodušího algoritmu (který měl třeba ReMPEG) až podle mne po nejsložitější, který podle mne asi má DVDShrink, ale debata na tohle téma vyžaduje již větší znalosti kódování obrazu do MPEG, zjednodušený princip jsem snad popsal v tom příspěvku. Tam jsem také nikde nepsal, že se komprimují pouze I framy. Podle mne není možné aby TRANSKODÉR měnil MV (motion vectory), protože potom by se úplně rozpadly B a P framy (škoda že nemáš link na ten článek o DVD2One).
Jaký algoritmus používá InstantCopy nedokážu říct. Podle mne by to mohl být mix obou předchozích postupů: tipnul bych si, že provede analýzu existujícího MPEGu, potom zkusí ENKÓDOVAT pomocí VBR několik částí filmu a podle anylýzy výsledků nastaví pak parametry pro jednoprůchodový VBR (to by vysvětlovalo, proč má IC problémy s výslednou velikostí).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja pouzivam soft DVD Shrink momentalne vo verzii 3.1.6 a nemam s nim vobec ziadne problemy.vysledna kvalita pri prehravani na TV je na nerozoznanie od povodnej.DVD kopirujem uplne cele aj s menu a bonusmi, nechavam len EN a SK,pripadne cz audio stopu a titulky.Kompresiu menu a bonusov nastavujem na 50%!!! a je to v pohode.Film zostava na 80 a viac percentach, iba raz sa mi stalo ze to bolo okolo 65 ale ten mal vyssi datovy dok, takze tam to bolo male znizenie kvality. 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam takovej problém. Na základě několika doporučení ze zdejších příspěvků sem zkusil pálit na Verbatimy a doufajíc klidu, sem opět narazil. Zprvu s Bratrstvem neohrožených, který sem zkusil jak na Gigamastery tak i na Verbatim. Někde jedou jen ty Verbatimy, jinde ani jedno. Včera sem zkusil film Plnou parou vzad (nepozastavujte se nad obsahem filmu) domů, kde sem byl zatim úspěšný s Verbatimkama a zas nic. Může mi někdo zkusit prozradit, v čem to je? Jestli ve vypálení nebo v rozdílnosti povrchů medií? Díky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

whodolin: Ve všem možném. I třeba ve vlivu přitažlivosti měsíce. Prostě si najdi média, která tvému DVD přehrávači chutnají a nad ničím jiným nelaboruj. Můj stolní Pioneer třeba baští co mu předložím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin. To jo, ale to je celkem drahá sranda. Zatim všechny filmy mi baštil bez problémů. Tohle DVD sem zkoušel i u kámoše na noutu a taky mu to vůbec nenačetlo. Ale mně a ještě spolubydličovi to taky jelo bez problémů. Vůbec netušim. To stejný sem měl s Bratrstvem neohrožených, jak sem psal. A to sem zkoušel na přehrávači, kterej baští Gigamastery a na tom se to Bratrstvo taky ani nehlo. Může to bejt třeba ve vypálení? V tom měsíci bych to neviděl, páč sem to zkoušel v různých dnech :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No koukám a dočetl jsem se tady různé názory. Vesměs se ale všichni shodneme na tom, že DVD Shrink je nejpohodlnější prográmek, ne? Jen si vzpomeňte když jste s ním dělali poprvé a podruhé a... MÁME VÍTĚZE !!! Co bylo před "shrinkem" ? Když si vzpomenu na svoje první pálení...katastrofa. Koupil jsem si DVD vypalovačku a půjčil si originál DVD na pokusy... a zjistil tak něco o rozdílu mezi DVD5 a DVD9...následovalo stáhnutí: decrypter, vobrater...vypalovačka nechtěla NERA...byl jsem zoufalý. Film bez zvuku, bez titulku nebo bez filmu( to byla cenná zkušenost-vytvořit si soubor VIDEO_TS... ) Teď jsem o trošičku dál a proto si čtu tuhle diskuzi. Co je ale důležité a co se tu nehodnotí je vyspělost (znalosti z "oboru") uživatele. V prvním stádiu je určitě nejlepší DVD Shrink, protože se s ním neznehodnotí ani jedno DVD.  S těmi kopiemi bych to ale nepřeháněl, protože kdo ví jak se budou chovat přesmažený DVD za pět let? Nebo se to stalo jen mě, že starší CDR mají sem tam chybku? Výrobci totiž nedávají záruku na data nebo jsem se o tom zatím nikde nedočetl. A taková malá chybka zruší celej film, to není jako na VHS kde se objeví šum a jede to dál - ale o tom to není. Opravdu to má smysl jen jako záložní kopie. Sex ve svých šestnácti bych si asi na DVD neukládal. Pro případ dožití důchodu v tomhle státě bych si asi dělal kreslený poznámky..to už jsem ujel.... takže pro nováčky Shrink...pro pokročilé zatím tápeme, ale ono to přijde. Zatím to není to pravé ořechové.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč jsem to poslal dvakrát? Soráč, tak dobrý to zase není....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o radu. Jsem začátečník v zálohování DVD na DVD. Zkoušel jsem zálohovat Piráty z Karibiku pomocí DVD2One. Výsledkem mělo být DVD, na kterém by bylo menu a film (anglické a české audio, anglické a české titulky). Vybral jsem kopírování celého DVD, pouze jsem vypustil maďarskou jazykovou stopu a většinu titulků, abych získal více místa pro film. Vše proběhlo rychle a výsledek jsem ihned vypálil na DVD+R (já vůl). DVD jsem zkoušel přehrát na svém počítači a vše fungovalo tak jak mělo (menu, film bez jedné zvukové stopy, bonusy) a při dobré kvalitě obrazu (alespoň na mé 55 TV). Když jsem ale DVD půjčil kamarádovi, aby ho vyzkoušel na jeho stolním DVD přehrávači (netuším jaké značky), byl jsem docela překvapen. Přehrávač bezproblémů načte menu, ale když se spustí film začne přeskakovat z kapitoly na kapitolu. Vždy přehraje 1-2 vteřiny z kapitoly a hurá na další kapitolu.
Nevím jestli to způsobil použitý program, vypuštění jedné audio stopy nebo špatné vypálení (nebo bůh ví co jiného). Poraďte mi někdo prosím, jestli jde v nějakém programu (který by byl kvalitní ve zpracování obrazu a rychlý) nechat z původního DVD menu, film a některé bonusy a vypustit některé audio stopy nebo bonusy tak, abych to nemusel složitě upravovat a šlo to přehrát na stolním přehrávači. Mám doma DVD Shrink a koukal jsem, že nabízí vypouštění stop a titulků. Jenom nevím jestli by pak výsledek nedopadl stejně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o radu. Jsem začátečník v zálohování DVD na DVD. Zkoušel jsem zálohovat Piráty z Karibiku pomocí DVD2One. Výsledkem mělo být DVD, na kterém by bylo menu a film (anglické a české audio, anglické a české titulky). Vybral jsem kopírování celého DVD, pouze jsem vypustil maďarskou jazykovou stopu a většinu titulků, abych získal více místa pro film. Vše proběhlo rychle a výsledek jsem ihned vypálil na DVD+R (já vůl). DVD jsem zkoušel přehrát na svém počítači a vše fungovalo tak jak mělo (menu, film bez jedné zvukové stopy, bonusy) a při dobré kvalitě obrazu (alespoň na mé 55 TV). Když jsem ale DVD půjčil kamarádovi, aby ho vyzkoušel na jeho stolním DVD přehrávači (netuším jaké značky), byl jsem docela překvapen. Přehrávač bezproblémů načte menu, ale když se spustí film začne přeskakovat z kapitoly na kapitolu. Vždy přehraje 1-2 vteřiny z kapitoly a hurá na další kapitolu.
Nevím jestli to způsobil použitý program, vypuštění jedné audio stopy nebo špatné vypálení (nebo bůh ví co jiného). Poraďte mi někdo prosím, jestli jde v nějakém programu (který by byl kvalitní ve zpracování obrazu a rychlý) nechat z původního DVD menu, film a některé bonusy a vypustit některé audio stopy nebo bonusy tak, abych to nemusel složitě upravovat a šlo to přehrát na stolním přehrávači. Mám doma DVD Shrink a koukal jsem, že nabízí vypouštění stop a titulků. Jenom nevím jestli by pak výsledek nedopadl stejně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, dvakrát jsem to nechtěl posílat

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já používám na zálohování filmů právě Shrink ve verzi 3,1,7,6 a vypaluji Lite Onem LDW 851s na média Imation. Přes kamarády jsem to zatím kontroloval na stolních DVD mechanikách  Sony a Panasonic kde vše šlo jak má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já používám na zálohování filmů právě Shrink ve verzi 3,1,7,6 a vypaluji Lite Onem LDW 851s na média Imation. Přes kamarády jsem to zatím kontroloval na stolních DVD mechanikách  Sony a Panasonic kde vše šlo jak má.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pavkot: Že by tou mechanikou?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ddt: A co to takhle aspon zkusit? Pak pochopíš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ddt: Tak použij RW, ne?
Soubor nepřipalovat ani ignorovat! ISO tam taky snad nevypálíš tak jak ho máš na disku, ne? ISO je jen obraz disku. Tzn. že jeho vypálením ti na DVD vznikde souborová struktura! Nebude tam jen ten jeden soubor ISO! Ten tam totiž nebude vůbec!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ddt: Vidím, že to je těžší, než jsem čekal. Pro tebe bude nejlepší, když to budeš pálit rovnou na DVD. Na ISO zapomeň alespoň do té doby, než se naučíš co je to image.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ddt: Nejdřív udělej co jsem napsal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

boda68: Jakou chybu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude tento test aktualizován o nové verze uvedených softů a o CloneDVD2?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MATES: Třeba na tomto serveru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ricci: IMHO DVD Decrypter, Any DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi muzete mi poradit mam dvd film Milion dolar baby po dlouhem tapani kdy shrink ani DVD decripter nebral jsem ripnul 7.5GB na HDD pomocí DVD FAB Decriptera(kterej když to řeknu jednoduše odstarnil ochranu a zkopíroval mi dvd na hdd) no ale co dal nemuzu to upravit na 4.5GB zkousel jsem Shrink nic DVD FAB platinum nic prostě mi ve Shrinku to ukaze jenom Title5,6,7 což jsou bonusy ale hlavní film ne, přitom nahranej ho na HDD mam dobre prehraval jsem ho PowerDVD a je komplet jakej program na to použít????????? ještě jsem se stím nesetkal asi nové ochrany nebo co pálím už 1.5roku 500DVD vypáleno z DVD9 na DVD5 vždy stačilo DVDDecripter DVD Shrink Nero 6601 díky, pište mi prosím na mail lukpat@volny.cz děkuji za radu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

baca: Návodů a recenzí softu je tu spousta. Stačí jen číst.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

renda: Odpověď je hned pod tvým dotazem (například).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vsechny...nezkousel jste nekdo zkopirovat DVD Cerveny trpaslik serie 1? Normalne si delam zalohy DVDcek v CloneDVD2 (nejdriv ulozim image pomoci DVD Decrypteru) a jsem maximalne spokojen. Ale u tohoto DVD mam problem. Decrypter v pohode...CloneDVD2 - vse probehlo jak ma, ovsem kdyz spustim vysledny vytvor (v PowerDVD) tak se zacne prehravat nejaka stopa na ktere nic neni...pouze cerno a zadny zvuk. Nelze preskocit ani posunout ci urychlit. Nevite nekdo v cem by mohl byt problem. Dik za odpoved. Shak

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jery: Jeste jednou a uz z toho vyvodine razne dusledky!!! Opakuji, ze je treba dodrzovat pravidla!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím ktery program je nejlepší ale mne nezalohoval film Rozsudek smrti. Ani jeden. Tak nevím který je nejlepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdy se zaměrně v Dvd vylisuje chyba krerou nejde načist na hardisk je to zaměrné. Ale co stim?V dvd playrech hrají bez problemu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.