Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kubuntu 14.04 s nejčerstvějším KDE 4.13

Používám již od pátku. Doinstaloval jsem si to na čisté Ubuntu. Kubuntu si nemůžu vynachválit, pracuje přesně tak jak chci. Pro stahování používám Správce softwaru Ubuntu, Muon jsem ještě nevyzkoušel, je to o zvyku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na Xubuntu je trochu patrné zrychlení vypínání PC, vzhled ikonek je malinko jiný, ale zmizela mi ikonka pro sítě, takže to je asi jediné mínus, které jsem zpozoroval. A teď, když počítač uspím, tak znovu nenaběhne a po restartu zahlásí chybu systému, takže zatím aktualizace k horšímu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám problém s Wifi. Pokud notebook uspím a pak "oživím" tak se občas stane že karta vůbec nereaguje. Už jsem ale zvyklý toto mi dělá již od čistého Ubuntu verze 13.04, od toho jsem začínal s Linuxem. Patrně se pozapomnělo na moji starší wifi kartu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Míval jsem podobný problém. Btw. co máte za bezdrát. čip? není to náhodou b43 (broadcom)? mě se někdy stávalo, že i po instalaci "dodatečného ovladače" wifi karty, mi nakonec v notebooku nejela ani wifi ani síťovka (myslím tím, že bez otevření terminálu se notebook do sítě nepřipojil). Pomáhá úprava blacklistu.
Co mě spíš připadalo divné, že v pracovním notebooku HP řady nx7300, nx7400 atd. tyhle bezdrátové čipy byly a od nějakého ubuntu 8 se s tím nehlo (starší jsem nezkoušel). Stávalo se mi, že pokud byl při instalaci ubuntu notebook pres kabel zapojeny k netu, tak se wifi ovladač nainstaloval normálně - ale toto, upozorňuji, se mi stalo pouze jednou a to při instalaci ubuntu 10 LTS. Vše před i po vždy zkončilo terminálem, případně návštěvou zmíněného blacklistu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.