Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Beckmanův institut má miniaturní LED implantovatelné do mozku

Už je to tady, ovládací čipy do mozku! (paranoidník)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lehký paranoik...

Je jasné, že aby to fungovalo, musí se to aplikovat po delší dobu a vznikají podmíněné reflexy. Ovládání by tedy bylo možné jen do určité míry např.
červené světlo = slintej ano
, ale červené světlo = zabij osobu na obrázku ne
...možná, ale s velkým otazníkem červené světlo = udeř osobu před sebou (při velké síle a/nebo mnoho úderů a/nebo správném úderu by mohlo dojít k zabití) ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ted se naskyta otazka - zda je to rizeni zalozeno na pozitivnim nebo negativnim vjemu. Mam takovy pocit, ze spis negativnim, tj. pokusny subjekt / leceny pacient vnima signal jako trest a snazi se svym chovanim nedostavat do stavu, kdy by se zopakoval. Mysi to nereknou a nemocnym lidem se vetsinou neveri.. bohuzel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hrabani se v mozku jakykoliv zpusobem neni zadna legrace.

Na druhou stranu by tahle technologie casem mela umoznit jemny propojeni protetiky a nervu nebo rozumne fungujici umely oko a uplne novou generaci kochlearnich implantatu. Propojeni nervu a elektroniky uz dneska mozny je, ale neni to nic moc po strance vedlejsich ucinku ani zivotnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve článku se jasně praví, že stimulace prováděla jako odměňování. Takže by to musel být myš masochistka, aby šla za negativním pocitem...

Pokusný subjekt nemusí mluvit, aby bylo patrné ( měření různých fyziologických a sledování fyziognomických parametrů ) zda a jak moc je pro něj daná procedura nepříjemná či nikoliv.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Odměňovat lze i přestávkou v mučení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě, metoda zlý a pak hodný polda taky funguje, jenže jak již jsem psal, článek hovoří jasně...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.