Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lenovo: Akvizice Motoroly dokončena, dostaneme ji mezi top 3 značky

Lenovo jede, není to žádný spalovač mrtvol nebo patentový troll (zatím), ale pořádný poctivý výrobce. Motorola je - zdá se - v dobrých rukou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"s trochu nadsázky lez říct, že s ohledem na necelých třináct miliard, které Motorola ještě jako celek stála, vyšly Google na téměř deset miliard dolarů."

S trochu vetsi nadsazkou :) Google koupil Motorola Mobility za 12,5 miliardy, pricemz v okamziku koupe mela na uctech asi 3 miliardy v hotovosti a pozitivni 1 miliardu "tax credit" *1). Odprodali divizi Home (modemy, set-top-boxy) spolecnosti Arris za 2,35 miliardy *2). Diky spatnym vysledkum Motoroly si Google mohl okamzite zapocitat jednorazovy danovy odpocet az do vyse 1 miliardy a odhady odpoctu pro rocni zuctovaci obdobi dosahuji 750 milionu az do 2019 *3). Nesmime zapominat ani na vyzkumnou cast Advanced Technologies and Projects, ktera take zustane Googlu. Do vysledne rovnice vstupuje jeste mnoho dalsich promennych a jednoznacny soud nejde vyrknout, nicmene verim, ze patentove oddeleni v soucinnosti s kreativnim ucetnim zajisti, ze Google na Motorole rozhodne tratit nebude :)

*1)
http://dealbook.nytimes.com/2014/01/29/did-google-really-lose-on-its-ori...
*2)
http://www.ipwatchdog.com/2012/12/28/arris-to-acquire-motorola-home-busi...
*3)
http://www.forbes.com/sites/timworstall/2013/10/22/motorola-mobility-isn...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Uz zbyva jen otazka, proc ji gugl prodava .... asi tusi, ze trh smartphonu ceka vyrazny propad .... zadny strom totiz neroste do nebe, ikdyz to podle nejakych ANALyz (typicky gartner) to tak vypada (v roce 2018 - 5 miliard prodanych smartphonu .... nemusim byt analytik, dokonce o tom ani nemusim nic vedet, mit zadne statistiky atd .... staci mi priblizny pocet obyvatel planety a to, ze smartphone neni pro 99.99% z nich rohlik, abych se mohl jen fundovane usklibnout nad jejich stupiditou).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím, že prodali Motorolu proto, aby se zbavili stavu, kdy jsou ostatním výrobcům dodavatelem i konkurentem zaráz. To není moc zdravé.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dodavatelem i konkurentem je Google ovsem i bez Motoroly.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V podstatne mensi mire.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim, ale ty jejich nexusy ..... vyrabela je vubec nekdy motorola? Vyrobila vubec motorola pod guglem nejaky telefon?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nezbyva nez doufat, ze dodrzi, co na zacatku akcizice tvrdili a zacnou vydavat poradne telefony s windows phone, misto aby zapadli do sedi samsungovych hracek. Gugl WP telefony utnul tesne pred vydanim, kdyz koupil motorolu, tak snad se postesti. To co predvadi nokia, potazmo uz mozna i microsoft (ikdyz mozna do toho jeste nemel co mluvit) uz je vcelku perverze a skoro sabotaz ... 730ka, udajny logicky nastupce 720 ..... udajne fotomobil a nema HW tlacitko fotaku:o) Nebo moznost dual sim nebo LTE ... proste curaci, potrebujou konkurenci jak sul!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No otázkou je, jaký je u WP potenciál pro alternativní výrobce. Ceny má MS ořezané na kost (teda u těch nových 7x / 8x už to zkouší trochu vytáhnout :-), a navíc v situaci, kdy je jasné, že každý další bude hrát proti MS druhé housle. Na trhu s deseti miliony zařízení za kvartál, z čehož navíc drtivá většina je low-end, to není zrovna moc lákavé.

Bylo by fajn, kdyby konkurence pracovala líp. Celkem mě nabaví se dívat na to, jak se všechno stěhuje do cloudu u Google a jak vítězí proprietární technologie (viz třeba přerod talku do hangouts), naštěstí mi v tomto přijde Google dost neschopný. :-) Ostatní platformy jsou v tomto směru bohužel z bouře do hurikánu, tak buďme rádi aspoň za to, že je to pořád lepší, než drátem do oka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

HW tlacitko fotaku nemaji ani nektere drazsi kousky.

Dual SIM je funkce kterou naprosta vetsina zakazniku z USA nebo Evropy k nicemu nepotrebuje. Lacine cinske telefony maji dual sim z toho duvodu, ze v Cine se to naopak vyuzije dost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To bych neřekl, v ČR je snad 15 milionů aktivních SIM karet na 10 a něco milionů obyvatel. Vezmeme v úvahu na jednu stranu to, že kojenci mobily většinou nemají a na druhou stranu hodně SIMek je "aktivních" jen v uvozovkách, nebo jsou v různých zabezpečovacích zařízeních apod., nějak se nám to mezi sebou pokrátí a pořád máme potenciál pro dualSIM na našem trhu nějakých 30%, což mi přijde vzhledem k mrzké nabíce dualSIMů pořád zajímavé - kde je např. něco s LTE? Teď je otázkou, jestli ČR počítáš do Evropy. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne jde o to, ze je asi vetsina zemi, kde je velky rozdil mezi SIMkou na volani a SIMkou na internet .... u nas se da SIMka na internet bezne sehnat za 60Kc/mesic/3GB FUP, coz je u mobilniho tarifu v drtive vetsine jenom vlhky sen ..... takze dualSIM by vyuzili i lide, ktere by jinak dualSIM nepotrebovali .... napriklad ja:)
Co me treba nebetycne sere na te nove lumii je to, ze nabizi BUD dualSIM NEBO LTE .... proc proboha ne oboje? Pocitam, ze HW bude na chlup stejny, bude tam jenom jiny FW, proste curaci, co dodat .... v Indii treba je nejaka lumia 737 (nebo tak neco, nepamatuju si presne cislo) pro nejakeho operatora co ma dualSIM a LTE .... pocitam, ze HW bude na chlup stejny .... to jsou veci, co me na vyrobcich serou ...... proste typicka salamova metoda pomalych "inovaci" .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně myslím, že je problém s čipsety. Jsou buď LTE s podporou frekvencích v EU, nebo dualSIM. Nehledal jsem to (3G mi celkem stačí), ale IMHO není vůbec žádný telefon dualSIM s EU LTE. Myslím, že je to otázka času, ale v této chvíli jaksi není vina tohoto stavu v MS.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

>> bezne sehnat za 60Kc/mesic/3GB FUP,

kde?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

- poriadny telefon
- windows phone

vyber jedno

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

WP telefony pristi rok

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.