Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Letošní CES převážně ve znamení rekapitulací známých věcí

No jistěže - tuto "pecku" jste naprosto přehlédli:

http://t.co/9ck9eRkZ

:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, tak tu budeme jistě přehlížet i nadále :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě třeba zaujal trend "chytrých" televizí. Chci si teď domů "něco" koupit, ale nechci mít u televize zase haldu škatulí. Stačila by mi "obyčejná", co by uměla nahrávat pořady na NAS (a nejlépe 2 tunery, aby se člověk mohl koukat ne něco jinýho, než se nahrává). Třeba Ubuntu TV by to umět mohla ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já mám s chytrými televizemi přesně opačný problém. Já bych potřeboval, aby televize byla spíš blbá, nejlíp úplně pitomá, vlastně aby to nebyla televize, ale jen ekvivalentně velký monitor. Televizi nepotřebuju, ale koupit jsem si ji musel, protože tak velkej monitor se bez tuneru nedělá ;). Takže mám televizi, ale z drtivý většiny na tom čumím na věci na PC, který je k tomu připojený (poplatek za TV zcela pomíjím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jistěže dělají, jen je potřeba trošku lépe hledat a především hodně hluboko sáhnout do kapsy - Samsung dělá celou sérii "profi TV" - tedy TV bez TV, jsou to velkoplošné obrazovky (schopné i řazení do velký videopanelů A x B obrazovek) bez TV tuneru, s jiným firmware a počítající s nasazením 24 / 7. Systémové menu má všelijaké vychytávky jako programové vypínání a zapínání na každý den v týdnu, ochrana obrazovky proti vypalovaní statickým obrazem / rámečky atd pomocí různých wipe funkcí v specifických intervalech atd. atd. Příkladem budiž třeba Samsung Syncmaster 460MX-3 (LH46HBPLBC) - za takovouto "televizi" samozřejmě netřeba platit TV poplatky, je však třeba počítat s dvoj až trojnásobnou cenou oproti běžným spotřebním TV stejné velikosti. Také však obdržíte patřičnou kvalitu v porovnání nejlevnějšími "plastovými hračkami" na trhu - kvalita provedení je zřejmá již na první pohled.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, s tou haldou krabicek by to uz chtelo neco udelat. ALe uz jsem videt televize, ktere meli DVD mechaiku i HDD. Ovsem ergonomie televizi mi obecne prijde nulova. Zeptejte se majitelu TV Samsung, co rikaji na nedavnou zmenu stanice Prima. TV nahravajici na NAS jsem zatim nevidel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, já teda haldu krabiček neřeším, k TV (sloužící jen jako monitor) mám píchlé PC, které umí při troše dobré vůle vlastně všechno. Nahrávat nepotřebuju, to za mě dělají uživatelé uloz.to ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno jo, ale pro manželku a nedej bože její mámu to chce něco trošku víc "BFU friendly" - nahrávat stiskem maximálně jednoho tlačítka ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z CESu mám podobný pocit a prorokuju mu osud Invexu...
- Výstavy jsou obecně pro všechny firmy drahé. Zákazník má recenze na Youtube, takže neni uplně nutné si věc "ošahat" před koupí.
- Většina zákazníků se jde taky jen podívat a ne kupovat.
- Napamatuju se už přesně, ale myslím, že Microsoft taky v posledních letech Invexu nebyl přítomen. Nebo se pletu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja rozhodne nesúhlasím, pretože na CES bolo ohlásených dosť noviniek od výrobcov foťákov až po napr. HTC Titan II a Nokia Lumia 900, či HTML5 verzia Cut The Rope. (http://www.cuttherope.ie/)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zabudol som na novinky ako Gorilla Glass 2, či HP Envy so skleneným vrchom, či nové UltraBooky od Samsungu atď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.