Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

LG a Samsung jsou opět ve při - začalo to ledničkou

lg samsung logo velké
LG a Samsung, dva elektroničtí jihokorejští giganti, po čase opět předvedli, co znamená české úsloví „dva kohouti na jednom smetišti“ v praxi. Problémem je tentokrát příliš agresivní reklama.

Samsungu došla trpělivost a LG zažaloval - požaduje 50 miliard jihokorejských wonů, což je přibližně $45 milionů nebo 900 milionů Kč. Oproti sporům s Applem mluvíme o „drobných“, takže jde spíš o takovéto přátelské pošťuchování, přesto jej oba z výrobců berou čím dál vážněji.

I když by se mohlo zdát, že se Samsung jen pokouší utržit peníze, které mu nenáleží, není vina (jen) na jeho straně - v minulém kole totiž 10 miliard wonů chtěla naopak po Samsungu LG. O co že jde tentokrát? Samsung má silný pocit, že LG ve svých reklamách setrvale a cíleně poškozuje značku Samsungu (míněno obecně, ne ve vztahu k reklamě na jeden konkrétní produkt) a využívá k tomu i nepravdivých či řádně přiohnutých tvrzení.

Samsung Galaxy S 4 vs LG Optimus G1
Reakce LG (výše) na reklamu k vydání Samsung Galaxy S 4 (níže)

Ač to našinci může znít bizarně, počátek sporu se tentokrát neodvíjí od nějakých nesrovnalostí na poli mobilní výpočetní techniky. Vlnu rozbrojů, na kterou už se jen nabalují další dílčí neshody, odstartovala reklama na ledničku. LG nejprve prohlásila, že nabízí tu největší lednici, proti tomu se ohradil Samsung videoprezentací, kde předvedl, že do té jeho lze nalít víc vody a naskládat více plechovek (takže je logicky větší) a LG zareagovala už jen zmíněnou desetimilionovou žalobou doplněnou o protireklamu.

Počátek sporu sice souvisí s domácí elektronikou, ale anti-reklamní kampaně vedené v Koreji, které se Samsungu nelíbí, se týkají všech segmentů, včetně mobilních zařízení. Jednu z těch mírnějších (a asi i právně korektnějších) dobře ilustruje výše uvedená fotografie pořízená krátce před vydáním nového Samsung Galaxy S4 :-).

Diskuse ke článku LG a Samsung jsou opět ve při - začalo to ledničkou

Středa, 27 Březen 2013 - 16:06 | BTJ | Tak ta posledni reklama je ROFL!:o)
Středa, 27 Březen 2013 - 09:31 | qee | Ta fotka pochází z Times Square ze dne uvedení...

Zobrazit diskusi