Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

LG má v USA problém, zneužívá 4 patenty AUO

LG logo Lifes Good

Firma LG Display (LGD) se dostala do poměrně nepříjemné situace, podle posledního rozhodnutí okresního soudu v americkém Delaware porušuje celkem 4 patenty vlastněné firmou AUO a ta na tomto základě pevně věří, že američtí zákazníci LGD se vyvarují jakéhokoliv nákupu a importu zboží LGD, kde jsou tyto patenty neoprávněně používány, což jsou snad téměř všechny LCD panely i další mobilní zařízení.

Tenhle spor vznikl v prosinci roku 2006, kdy ještě LG.Philips (Philips z tohoto společného podniku později vycouval) podal v USA žalobu na AUO a Chi Mei Optoelectronics, podle které měly obě společnosti zneužívat jeho čtyři patenty a hned i vyjádřil škodu ve výši 690 miliónů USD. Společnost AUO ale kontrovala podobně a na LGD hned v březnu 2007 podala rovněž žalobu a také uvedla čtyři patenty, jež LGD ve svých výrobcích používá, aniž by s AUO měla dohodu o jejich využití. Soud se pak táhl a nejprve 16. února 2010 oznámil, že AUO zmíněné 4 patenty nezneužívá a 30. dubna pak přišel se zjištěním, že je to naopak LGD, která porušuje patentový zákon.

Těžko říci, jak se to nyní v USA vyvrbí, protože soud zatím vydal rozhodnutí o zneužití patentů, co to bude fyzicky znamenat, to musí vymyslet až další stání, AUO již však nyní vydala prohlášení, kde nabádá odběratele, aby v USA upustili od nákupu a importu produktů LGD, kde jsou jeho patenty zneužity. Inu, kdo jinému jámu kopá, sám do ní nyní upadl.

Tagy: 
Zdroje: 

AUO

Diskuse ke článku LG má v USA problém, zneužívá 4 patenty AUO

Žádné komentáře.