Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Má na Yahoo! zálusk i Murdoch?

pro google asi zadne vetsi ohrozeni, pokud to projde. jinak kde neni dost vlastni kvality, saha se jinam po lepsi. njn ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na tom, že někdo koupí lepší produkt pro sebe, není nic špatného. Horší by bylo, kyby to ukradl.
A s MS podporou a hlavně penězi by Yahoo mohlo být za nějaký čas pro Google konkurencí. Myslím, že MS už přesvědčil o tom, že dokáže věci protlačit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz neco neumim, tak to koupim...

Stejne jako Virtual PC. Tvrdim, ze kdyby to mel jeste porad byvaly Connectix, tak uz tam je i ta podpora USB. Takhle to MS koupil, a semo-tamo neco pridame, aby se nereklo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Njn, doufám že se všichni skoupí a potom zkrachují :D

Ale čistě prakticky - od Google už začínám silně očekávat nějakou bobmu (něco jako Gmail), protože Google tak nějak stojí namístě. Výsledky hledání mi taky připadají horší, člověk napíše čistě anglickou frázi a má téměř jisté, že se na první stránce vyskytnou samé česky psané stránky a přitom se tam půlka slov nevyskytuje a nebo je to nějak pospojovaný nesmysl. Blog Google ČR taky stojí zato, povětšinou různé blbosti. Přednáška Douglase Merrilla v ČR byla jenom jako vhodné zopakování si údajů o tom co Google je a kam spěje. A M$ cítí šanci. Já jenom doufám, že si Google někde potajmu kuje pořádné kladivo s nápisem Microsoft.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Happymaster: Kde se ve vas porad bere to fandeni jedne spolecnosti (korporaci) proti druhe. Obe chcou jedno: Vydelat prachy a co je kolem je vubec nezajima, nebo zajima tak, jak z toho ty prachy vytahnout.... jste blazni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Yahoo třeba konečně naučí MS jak se dělá vyhledávač - To, aby na svých vlastních stránkách zobrazil relevantní odkaz na 3 stránce a google hned na první pozici snad není normální, Zvlášť když hledaným výrazem je vlastní pojmenování svého clastního výrobku.

Myslím že pravidlo: pokud chceš na MS webu něco nají použij google stále platí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Jaa: No a co je na tom spatneho? Je lepsi nekoho koupit nez neco vymyslet od nuly. Cisco to takhle dela uz od sveho vzniku a dneska (respektive mnoho let) jsou jednickou na trhu (Infrastruktura, Securita, IPT). BTW. Pokud se vam nelibi Virtual PC, muzete pouzit nejaky opravdovy nastroj :-) VMware

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karel5547: Tak jednoduché to není a Microsoft a Google nejsou společnosti, které stejně smýšlí. Doporučuji si něco zjistit o jejich minulosti a zakladatelích. Bill Gates a Steve Ballmer nikdy nic pořádně nenaprogramovali a ani nevymysleli, ale "pouze" prodávali. MS-DOS nenaprogramovali oni, ale byl to původně QDOS, který koupili za 50 000USD od Tima Patersona (a ten to ukradl z CP/M). Od začátku šli po penězích.

Když o tom nic nevíš tak doporučuji mlčet, doopravdy to nejsou stejné firmy.

Zato Larry Page a Sergey Brin naprogramovali perfektní vyhledávač a jejich záměrem nebylo rozjet byznys, ale prodat ho. To se jim i přesto že byl špičkový nepovedlo a tak našli prvního investora (na jméno si nevzpomenu), který jim dal šek na 100 000USD. Dlouho jim vyhledávač nevydělal ani jeden dolar a reklamu nasadili až dlouho poté, co byl Google založen. A to je naprosto diametrální přístup narozdíl od Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, ten druhý nebyl Steve Ballmer, ale Paul Allen. Omlouvám se. Steve přišel do společnosti až po jejím založení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: Se nediv, kdyz vyhledáváš na google.cz!! Musíš na google.com ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bill programoval - osmibitové BASICy. Pak ovšem začal podnikat. Nechápu, proč se mu vyčítá, že nic nenaprogramoval. To moje žena taky ne a jak je fajn a skvělá. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google má Androida. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: To ze Google podle IP uzivatele vraci vysledky podle jeho lokace vi dneska uz kazdy maly dite. Kdyz chces jiny, musis si to nastavit a nebo nezadavat tak obecny dotazy ktery obsahuje pulka internetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: V tom není rozdíl. Když napíšeš google.com, tak tě to přesměrueje na google.cz. Když napíšeš google.it, google.de, google.fr tak tě to sice nepřesměruje na google.cz, ale kromě Google Italia, atd je tam vše česky a výsledky jsou naprosto stejné. To co popisuješ se musí udělat tak, že na hlavní stránce Google klikneš na "Google.com in english" a teprve potom se ti do cookies uloží, že chceš používat mezinárodní verzi (tedy že se google.com nepřesměruje na google.cz) a teprve potom třeba dotaz "pixel pitch size" místo nesmyslných odkazů na eshopy vyhodí odkazy popisující danou problematiku. Celé tohle nastalo, když Google vstoupil do ČR a místo "Google Česky" vznikla sprominutím debilní mutace "Google Česká republika", která absolutně nic nenajde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Live Search - je fakt nekdy dost vtipny, ze vlastni produkty MS jsou vetsinou az nekde vzadu a ne tam kde by je clovek cekal, na prvnich pozicich ve vyhledavani ... na druhou stranu, je pravda ze live search, je zase jeden z nejlepe nastavitelnych. Bohuzel ani jeden z rivalu Google / LS tak uplne nikdy neodhaluje kolik vlastne ma doopravdy zaznamu.
Popravde mi koupe Yahoo neprijde jako velke terno, protoze Yahoo je uspesne diky nejake sve filozofii, jenze ta aby korespondovala s novym majitelem, by musel byt zrusena. A nevidim moc duvodu proc by yahoo melo konkurovat googlu stran vyhledavani, tady pujde o jine sekce, video a fotoweby (No kdyk nejvetsi fotoweb FLICKR je pod yahoo). A hlavne pujde o usery a tuny dat ktere Yahoo ma za ty roky v supliku. A opet si davam otazku "PROC NE?", je jedno kdo ma googlu konkurovat a kdyz to nedokaze dvacet firem, vetsinou to tak zkonci, ze se spojej (jsou skoupeny) a jdou do toho jako jedna.
 
ja rikam, jen je nechte, at si nabijou hubu sami..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster32: a zase jednou musim souhlasit ... sice sem to zatim nijak neresil, ale uz sem se bal, ze sem jediny, kteremu tahle nova hovadina jde opravdu na nervy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RE happymaster23: Ale pokud ma google v umyslu konkurovat seznamu, tak mu musi prebrat jeho zakazniky, kteri v drtive vetsine jinak nez cesky neumi - proc by jim ukazoval cizojazycny stranky?
Mozna to nase*e, ale pokud to lze prenastavit, proc ne? U jinych softu je to zrovna tak (napr. cesky spellchecker kdyz mas ceskou klavesnici - snad se nepletu :-) ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chulda: No největší sviňárna je v tom, že ikdyž si člověk vynutí Google.com a potom si ho nastaví do češtiny tak se mu sice zachová Google.com a pod něj se připíše "Česky", nicméně hledá stejně hloupě jako Google Česká republika. Takže pokud chce člověk slušné výsledky, tak musí používat Google.com v angličtině. A tady právě kvete ta blbost... Nechápu, proč když si přepnu Google.com do češtiny tak začne hledat stejné nesmysly jako Google Česká republika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Já teda nevím, jak u tebe, ale u mě stačilo jednou z toho google.cz kliknout na odkaz "Google.com in English" a od té doby když dám google.com, je to prostě google.com

PS (pro ty, co to ještě neznají):
Seznam - najdu tam, co neznám.
Google - najdu tam, co hledám.
;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT:
No, ale přesně to jsem napsal 1. února 2008, 22:33, stačí si to pouze přečíst... :D
Jinak to s tím seznamem je doopravdy trefné :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tipuju ze yahoo nebude tak blby...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen dodatek :-) - Seznam - nenajdu nic, co znam

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych byl akcionar yahoo a bylo mi receno, ze loni byl trh 40 mld a v roce 210 to bude 2x tolik, tak bych musel byt blazen abych to prodal za 31. Balmere dej aspon 60 za akcii!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Yahoo! prý zvažuje i spojení s Google.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Microsoft nabídl za Yahoo 44,6 miliard dolarů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je, že Google, z jehož monopolních praktik už má spousta podnikatelů na celém světě těžkou hlavu jednak vůbec hovoří o nebezpečí monopolu a jednak je mi divné, že zatímco MS je stále před soudy za monopol, Google zatím nikoli, ačkoli jeho praktiky mají daleko k čistotě a jeho procento zastoupení v některých oblastech, kde dominuje, je obrovsky vysoké.

Google potřebuje rovnocenného konkurenta jako sůl, zatím ho nemá. Bude to dobré pro všechny strany. Na druhé straně si nejsem jistý, jestli MS+Yahoo je dněco dobrého - MS stejně udělá to, že Yahoo zlikviduje, všechno převede pod MS Live (včetně známých značek, které vlastní Yahoo, jako je třeba Flickr) a akcionáři Google se zpijí radostí do němoty.

Těžko předvídat, ale jedno je na 99% jisté - spojení Google a Yahoo neprojde přes antimonopolní úřady.

Asi nejlepší varianta je nabídka odkoupení akcií Yahoo pro akcionáře od MS, zatímco Yahoo by stále bylo samostatné. Proti tomu manažeři Yahoo moc dělat nemohou, jedině, že by je přeplatili.

MS ale internet neumí, což už mnohokrát dokázal - a hlavně, MS se daleko víc zabývá ptákovinami stylu jak převést interní technologie převzatých firem z Unixu na Windows, než o to, aby koupené firmy měly zvuk, generovaly zisk, apod.. Takže je pošle do kopru. Už vidím, jak převádí Yahoo z BSD na Windows a jeho vyhledávací technologii zahazuje a přeprogramovává do .NET frameworku. Což je běžná taktika MS po převzetí internetové firmy - a v takovém případě Yahoo bude jen záznam v historii a Goggle se může slavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, ze by se nejaka slusnejsi konkurence proti Googlu postavit mela. Ale snad lepe, kdyz zustane Yahoo ve stavajici pozici, kdy jakoustakous konkurenci je, nez aby bylo koupeno MS a nasledne tvrde asimilovano do MS barev a trendu.
A MS IMO net fakt neumi, to myslim uz par let stabilne prokazuje.

Kazdopadne budu rad, kdyz bude CDR i nadale deni kolem Yahoo sledovat, tahle vec bude jeste tuze zajimava :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno. Já jen doufám, že to nebude mít vliv na financování opensource. Bylo by škoda přijít o poměrně slušný zdroj financí (google) a aplikací, který by v případě zostření konkurenčního boje mohl zmizet. Jinak zrovna do ruk MS se mi to moc nelíbí. MS je monopol ještě větší než google (přes 92% desktop) a představa, že to opět někam zaintegruje mě lehce znervózňuje. To bychom před antimonopolní taky mohli poslat intel (kolik ten má mezi procesory na desktopu?)

Důvod, proč ještě nebyl google před antimonopolním soudem je jednak to, že nemá 90, ale "pouze" 75% a pak taky nezdá se mi, že by toho nějak hmatatelněji zneužíval. Je pravda, že představa, že bych musel platit za zaindexování mě trošku znervózňuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro majkls_

Tedy jestli nemáte pocit, že by toho znatelněji zneužíval, pak žijete na Marsu. Najdete naprostý nespočet zoufalých podnikatelů, kterým Google zatopil - aniž se vlastně dozvěděli proč. V podstatě si vezměte, že většina internetových podniků je životně závislá na tom, jestli jste v Google - a Google velice ochotně rád vyhazuje stránky aniž by sdělil důvod. Přičemž Vám Google nesdělí důvod, zatím jsem nenašel ještě případ, kdy by Google byl nápomocen.

Problém je, že Vaše firma nezkrachuje, když namísto Windows nasadíte Linux - a často ještě ušetříte. Stejně tak pro Vás není důležité, zda nasadíte procesory Intel, nebo AMD, nebo VIA, či zda si pojedete na PowerPC, SPARCu či jiném procesoru. Ale jakmile do Vašeho života zasáhne Google, tak v dnešní internetové době máte okamžitě obrovský propad financí směrem dolů u valné většiny firem. Google do prosperity firem zasahuje daleko razantněji, než Vámi jmenované firmy.

Jinak je příznačné pro jistou komunitu její krátkozrakost - stačí když podporuje open source a budou podporovat kohokoli bez ohledu na jeho praktiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

google Česká Republika mi taky přijde jako hodně nepovedený nápad (mohlo by to třeba detekovat, že jsem zadal slova v jazyce jiném, než českém, a nabídnout mi to hledat v daném jazyce - a to by bylo něco).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Miloslav Ponkrác:
Mam presne opacny pocit. Nikto nikoho nenuti pouzivat Google. To, ze si nejaka firma stavia bussiness iba na webovych sluzbach je jej problem. Google ma najvacsi podiel na vyhladavani, lebo ma dobry engine a dobre ostatne sluzby. Vyhladavacov je plno a clovek si moze rovnocenne vybrat, ktory chce pouzivat.

Windows ma velky podiel, pretoze sa vnutil uzivatelom v podobe predinstalovanych OEM licencii. Z Windows nemate kam ujst, pretoze napriklad v oblasti grafiky a CAD nie je vdaka jeho monopolu iny system, pre ktory by boli pokrocile programy dostupne. Podobne je to s Office. Vdaka monopolu a uzavrenosti formatov ste nemali sancu prejst na nieco ine (zmena az s OpenOffice). A ine priklady toho, ze sa z Windows ujst len tak neda ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MikeM>

Koukněte se, nežijeme ve vzduchoprázdnu, že ne? Nikdo nemusí používat Google, ale stačí že ho používá obrovská spousta lidí a o tom to je. Až budete hledat ženskou, tak je budete hledat tam kde se vyskytují ony, jinak s velkou pravděpodobností zůstanete panic až do smrti. Ale samozřejmě nikdo Vás nenutí na ta místa chodit. A až budete mít firmu, tak musíte respektovat to, odkud k Vám chodí zákazníci a těžko přežijete, když budete ignorovat místa, odkud Vás zákazníci hledají.

Vy osobně si můžete vybrat co chcete - jako jednotlivec ano. Jako firma už ne.

Windows má velký podíl, protože nabídl to co na trhu chybělo - operační systém pro běžné lidi neadministrátory za rozumnou cenu, který normální člověk dokázal ovládat, a navíc Windows běhalo na tehdy běžné PC běžného výkonu. Zatímco jiné operační systémy potřebovaly super stroj, a nebo zdatného adminstrátora (jak je dodnes místy znát třeba v Linuxu s unixovými kořeny). A protože běžných lidí je s přehledem daleko nejvíc - tak taky Microsoft prodalo nejvíc kopií operačního systému a mají tudíž největší rozšíření. A pokud se něco osvědčí, tak běžný člověk nerad mění, tak z toho MS žije dodnes.

Až Linux jednou pochopí, že běžného člověka nezajímá, zda je něco pod GPL licencí, nechce číst anglické HOWTO, nechce řešit, zda je něco open source, nebo ne, nechce být otravován žádnými propagandami ala Stallman. Že běžného člověka odrazuje povýšenecký postoj linuxové komunity - a že ho odrazuje i obrovská roztříštěnost celého linuxového světa - pak se MS bude muset začít opravdu bát.

Já jsem programátor, analytik a databázista - a rovnou říkám, že vyvíjet pro Linux je děs - mnohem horší vývojové nástroje, mizerná dokumentace, a obrovská, ale obrovská roztříštěnost, která je pro vývoj dost nepříjemná a prodražuje. Dále neustálé problémy s licencemi - to nesmíte použít, protože je to GPL, to taky ne, připadáte si spíš jako právník, než programátor. A co teprve, když chcete vydat svůj program pro Linux (bez zdrojáků - mluvíme přeci o komerčních programech, doufám, že nejste tak naivní, že třeba si myslíte, že CAD někdo dá se zdrojáky) - pak zjistíte, že Linux příliš nepočítá s možností instalace bez zdrojáků. Že pro každou distribuci Linuxu (a že jich je!) ten program musíte zabalit jinak.

Navíc celá linuxová komunita se velmi kasá, jak je vše zadarmo a bojuje proti jakékoli koupi - tedy když dáte dohromady malé procento rozšíření Linuxu a ještě velmi malou ochotu linuxových uživatelů za programy platit plus dražší vývoj díky roztříštěnosti Linuxu - ekonomika je zde vůči Linuxu velmi, ale drsně neúprosná. Není třeba za vším hledat konspirace.

P.S.: Používám Linux, nicméně nemám potřebu si idealizovat ani Windows, ani Linux. Autor tohoto příspěvku se v životě mockrát přesvědčil, že za naivitu se tvrdě platí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milosav Pankrac>
>doufám, že nejste tak naivní, že třeba si myslíte, že CAD někdo dá se
>zdrojáky

vtip je,ze tak 2D CAD existuje:
The packages on this page contain a demo version of QCad (except the community edition). The demo version is not intended for production use.

Q-Cad Community Edition

The community edition contains the source code of QCad, released under the terms of the GNU General Public License (GPL). This package contains dxflib, fparser, qcadlib, qcadcmd, qcadactions, qcadguiqt and QCad, all in one tar ball. A script to build everything from scratch on any Linux / Unix system is also included. Note that the community edition does not contain the scripting module or polyline support. Sources are usually released some time after the professional editions.
http://www.ribbonsoft.com/qcad_downloads.html

Toto je ukazkovy priklad OpenSource business-u plati sa za auktualnu verziu a support...

co sa tyka GPL v3 je pozitivne naladena k proprietarnym programom, ked presnejsie specifikuje odvodene dielo, ak vyuzivas GNU LGPL/BSD niznince mozes kod uzavriet.. Ak sa program da rozdelit na casti, pciom nie vo vsetkych vyuzivas GPL v3 kod, memusis otvorit(poskytnut zdrojaky) tych casti, kde nevyuzivas GPL v3 kod. A nesuhlasim s tym, ze nastroje pre GNU/Linux su horsie ako Windows, je ich mozno menej, ale Eclipse je aj pre Vas OK. A co sa tyka roztriestenosti, to je dvojsecna zbran, unifikacia zjednodusi tvorbu malware ale zjednodusi tvorbu aj aplikacii...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ponkrac, vy pomerne casto pouzivate jisty druh demagogie a mozna si to ani neuvedomujete.
Vyvijet v tom na co nejste zvykly je des asi pro vas, pro spoustu jinych programatoru ne. Spokojene si pisi kod napr. v Eclipse, pripadne delaji spoustu multiplatformnich veci v Jave (databaziste, aplikace pro apl. servery apod.) a nekteri ani takove nastroje nepotrebuji a jsou schopni delat pomoci daleko jednodussich nastroju.
Vyslednou aplikaci samozrejme nemusite balit zvlast pro kazdou distribuci. Jednak ji muzete v nouzi udelat jako statickou - pak pobezi vpodstate na libovolne distribuci. A pak se muzete poucit, jak to delaji jinde - dobrym prikladem je namatkou treba aplikace GoogleEarth, kde je krasne videt, jak se to dela... Anebo treba neco co mne je velmi blizke - komercni aplikace Eagle pro navrh plosnych spoju (v Evrope cosi jako nepsany standard).
Pred Windows (v dobach, kdy Linux jeste temer neexistoval) zde byl treba operacni system OS/2 od IBM, ktery poskytoval uzivatelum v dane dobe daleko vice. Proste nemel tak agresivni reklamu. Takze i vase argumenty, ze Windows byly prvnim systemem pro PC pro bezne uzivatele se rozplyvaji jak para nad hrncem. Mimochodem i tehdy slo samozrejme poridit Maca od Applu. A to uz nehovorim o poslednich modelech Amigy, jejiz OS byl ve srovnani s tehdejsimi Windows az neuveritelne dokonaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro B2>

Pane B2, Vy jste demagogický naprosto na druhou a možná si to ani neuvědomujete. Celý vývoj programů jste scvrknul na pouhou Javu - ale můžu Vás ujistit Vašimi vlastními větami "že co používáte Vy" a Vás úzký obzor s klapkami na očích, že vývojářský svět je podstatně bohatší, než Java, a že Java tvoří pro běžné aplikace jen malé procento. Já osobně mám na počítači 0% programů v Javě, a valná většina lidí javovské programy nesnáší pro jejich pomalost, obrovskou náročnost na prostředky systémy a nezapadnutí do systému.

Pokud budete vyvíjet enterprise aplikace pro velké banky, či nadnárodní firmy, je Java super volba - lepší asi nemůžete zvolit, ale řekněme, že se tu pohybujeme v běžných segmentech a mluvilo se tu o používání Linuxu, nebo Windows na desktopu. Pár programů pro desktop v Javě sice funguje, ale většina lidí je ráda nahradí něčím jiným.

Ohledně instalace mi to nevyvrátíte - protože mám prostě pravdu - Linux NEMÁ vyřešenou jednotnou instalaci. Každá distribuce má jiný balíčkovací systém, a nebo alespoň jiné balíčky. Sám dobře píšete, že V NOUZI, to V NOUZI je nutné podtrhnout lze vše udělat staticky, ale je to Z NOUZE CTNOST. Linuxáci totiž tento problém neřeší, a NEMAJÍ VŮLI ŘEŠIT, přestože tuto výtku dostali od mnoha komerčních firem jako jeden z důvodů, proč nejsou verze pro Linux.

Že pár programů pro Linux, které to nějak spytlíkovaly existují je jasné. Ono v nouzi lze také použít kladivo jako šroubovák, a vždycky najdete někoho, kdo občas tím kladivem šrouby zatluče.

Ohledně OS/2 si nedělejte iluze - OS/2 zlikvidovala sama IBM. Kdybyste nebyl naivní, a nechtěl tu demagogicky vykládat krásné pohádky o super OS/2 tak byste si snadno dohledal, že IBM CHTĚLA ZLIKVIDOVAT SAMA IBM, a že se o to AKTIVNĚ SNAŽILA UŽ OD SAMÉHO VZNIKU OS/2. OS/2 bylo nechtěné dítě IBM a samotní manažeři IBM se stále snažili OS/2 zrušit již od samého začátku. Zhruba v intervalech půl roku vydávali tiskové zprávy ve stylu "přejděte na jiný operační systém, OS/2 končí". Pokaždé zákazníci IBM uprosili a za krátký čas vydala IBM stejnou tiskovou zprávu "přejděte na něco jiného, OS/2 končí". Trvalo přes deset let, než nastal okamžit, kdy IBM už se nedala uprosit a ukončila to natvrdo.

Nevím co tu vykládáte za pohádky o OS/2, protože jakou mohla mít OS/2 pespektivu, když samotná IBM o ní OD ZAČÁTKU NESTÁLA, dávala to všemožně najevo - a samotné OS/2 bylo trnem v oku vedené firmy i manažerů, kteří se snažili OS/2 zlikvidovat. Tím skutečným likvidátorem OS/2 byla sama firma IBM, nechtěla jí, nezapadala jí do jejího pottfolia. Příště si opravdu pohádky o OS/2 vykládejte někomu jiného. OS/2 je díte IBM, které samotná IBM nechtěla - proto se neprosadil. Zbytek je jen důsledek.

Amiga byl zase operační systém, který byl velmi nebezpečný. Ne nadarmo se o Amize říkalo, že je nejzavirovanějším systémem tehdejší doby. Neexistovala tam ochrana operačního systému, kdokoli a cokoli za program mohl jakkoli zničit, přepsat, nebo libovolně poškodit systém, či jiný program, protože návrh systému byl velmi nebezpečný. Sám jsem na Amize programoval a jeden virus jsem si mimochodem rovnou střihnul. Navíc to byl systém, který dobře fungoval jen proto, že byl velmi masívně podpořen několika hardwarovými akcelerátory. Nicméně uznávám, že to byl systém jinak velmi povedený a dobrý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro fotoba>
Děkuji Vám za doplnění, i za Vaší snahu o objektivnost. Jsem moc rád, že existují lidé jako Vy a velmi rád si od Vás cokoli přečtu.

Problém je ten, že prostě programů, které jsou schopny se uživit stejně jako 2D CAD je naprosté minimum. A je otázka, jestli QCAD se uživí. Sledoval jsem třeba příspěvky jistého člověka s přezdívkou "SADAM", který popisoval jako strojař svojí anabázi s CADem pro Linux, nakonec koupil v akci nějaký CAD, který vyhovoval jeho potřebám za 80 tisíc a rovnou napsal, že firma hodlá ukončit verzi pro Linux, protože se nevyplatí.

Souhlasím s tím, že pokud pojedu Javu a Eclipse, je mi úplně jedno, jestli pod tím bude Windows, Linux, BSD, Solaris, nebo třeba XY. Jenže ona není jenom Java.

Problém LGPL a BSD je ten, že sice máte pravdu, ale linuxová komunita na svých hlavních informačních zdrojích, které respektuje smýšlí jinak. Třeba na hlavní celosvětové stránce pro podporu svobodného sw, na kterou Vás odkáže většina lidí linuxové komunity, totiž na gnu.org poměrně snadno najdete článeček "Why You Shouldn't Use the Lesser GPL for Your Next Library" (Proč bych neměl použít LGPL pro svojí přístí knihovnu) - a protože většinová část většinové komunity bere tyto články jako správné a řídí se jimi - pak stejně se dost násilně propaguje GPL licence a proti ostatním se velmi bojuje. Na to snadno přijdete, strávíte-li byť krátký čas v jakékoli linuxové komunitě alespoň pár desítek lidí.

Tedy polopatisticky řečeno: Máte sice pravdu, ale linuxový většinový dav nabuzený určitou propagandou myslí jinak - a stav Linuxu (stejně jako čehokoli jiného) se vždy řídí podle většiny.

Článeček je zde: http://www.gnu.org/licenses/why-not-lgpl.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pane Ponkrác

1) Praktiky googlu nepodporuju. Netušil jsem, že něco takového google tropí. Tajemství vyhledávačů a SEO je pro mě něco, jako pro vás chemie. Víte že existuje, ale nevidíte moc dovnitř.

2) To, že je většina e-shopů závislá na vyhledávačích je pravda tak z 50%. Vezmu sebe, jako modelový příklad. Du hledat komponenty, kde je mají nejlevnější. co udělám. Zajdu si na nějaký portál, který umí srovnávat ceny. pak se ještě podívám na pár známých míst a du kupovat. Pokud už hledám nějaké zboží, tak nehledám na googlu, protože neumí vyhledávat ve zboží, jak jistě dobře víte (ale třeba v jyxu). Na hledání v českém internetu není google taky zrovna king, máme tu pár slušných vyhledávacích služeb. Pravda je, že v naší kotlince je asi větší konkurence.

Apropo všichni vědí, že bez reklamy se jen těžko prosazuje. A že jestliže nemáte jméno, tak je vám google sice užitečný, ale daleko méně.

O kvalitě softwaru se nemá cenu bavit, bylo by to jen na další flamewar.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miroslave: za upadkom OS/2 stal aj Microsoft ktory polahku zaplatil tych par dutych hlav v IBM, nezabudnime ze Windows NT je zalozeny na specifikaciach OS/2 ktore IBM do MS poslali, a potom im ich aj v ramci vyrovnania nechali. To ze sluzby prihlasovania a podobne veci zavadzane pri nabehu systemu maju rovnake meno ako tie v OS/2 nie je nahoda :)

Ako dnes aj vtedy fungovala urcite strategia "marketing incentives" co je eufemizmus pre uplatky, hoci aj legalne formou premii, spatnych rabatov alebo cohokolvek ineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro jojo2:

Ohledně OS/2 není potřeba vymýšlet žádné konspirační teorie s MS, za úpadkem OS/2 stojí IBM a nikdo jiný. Chápu, že je moderní obvinit MS z naprosto ze všeho, ale tady to vskutku není ani trochu na místě.

Dejte si dohromady fakta a zbavte se averze vůči MS:

1) O přístupu IBM k OS/2 a snahy o likvidaci OS/2 jsem psal.

2) OS/2 byl nechutně předražený systém - tak drahý, že se ani rozšířit opravdu nemohl. IBM totiž není zvyklá na malé peníze.

Tak a teď zcela nestranně sledujte vývoj, kde to podělala sama IBM, a byl prostě jednoduchý a logický, a to dokonce i přes to, že samotný MS chtěl OS/2 propagovat a tvrdil, že je lepší, než Windows (to je překvápko, co - Vy naivové?):

1) Když MS vydal Windows 3.0, celý MS a samotný Steve Ballmer neustále deklaroval, že OS/2 je systém, kterému patří budoucnost, a tituloval OS/2 titulem "Windows plus".

2) Díky obrovské drahotě OS/2 lidé ovšem OS/2 nekupovali, protože IBM nevěděla kolik prachů za OS/2 chtít.

3) Lidé tedy začli pomalu kupovat mnohomásobně levnější Windows 3.0, protože i ty vyhověly jejich potřebám.

4) Windows 3.0 začaly mít obrovský prodejní úspěch - v prvním roce se prodalo přes milión kopií.

5) MS i Steve Ballmer si uvědomil, že cesta IBM je špatná a vede ke krachu - předraženou OS/2 lidé kupovat nebudou. Tehdy se MS rozhodl rozejít se s IBM i OS/2 a jít cestou, která vede k tomu, co chtějí zákazníci.

Všimněte si celé této historie - MS podporoval OS/2 a dokonce deklaroval, že je lepší, než OS/2 !!! Přestaňte prosím už všichni blbě lhát o tom, že MS se snažil OS/2 zničit.

Až bude pekař s firemním názvem "IBM" ve Vašem okolí prodávat rohlík ne za obvyklých 2,50 Kč, ale za 480 Kč a vedle bude pekař s firemním názvem "MS" a ten bude prodávat rohlíky za 2,50 Kč, není třeba hledat žádné konspirační teorie - a můžete brečet nad IBM, ale jste utopisté.

Já už jsem starý na to, abyste mi tu vymazávali hlavu lživou propagandou a výmysly - já tu dobu totiž osobně zažil na rozdíl od většiny z Vás.

Jinak kdo chce - může si stále OS/2 koupit, tuším, že se dnes jmenuje eComStation. Můžete si tento neperspektivní systém bez záruky vývoje, bez češtiny a bez řady věcí stále koupit - dnešní cena je 17 672 Kč. Tak do toho!

Miroslave: za upadkom OS/2 stal aj Microsoft ktory polahku zaplatil tych par dutych hlav v IBM, nezabudnime ze Windows NT je zalozeny na specifikaciach OS/2 ktore IBM do MS poslali, a potom im ich aj v ramci vyrovnania nechali. To ze sluzby prihlasovania a podobne veci zavadzane pri nabehu systemu maju rovnake meno ako tie v OS/2 nie je nahoda :)

Ako dnes aj vtedy fungovala urcite strategia "marketing incentives" co je eufemizmus pre uplatky, hoci aj legalne formou premii, spatnych rabatov alebo cohokolvek ineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro majkls_>

Ad 1) Prosím zkuste si o Google něco přečíst, je to daleko tvrdší, než tu připouštíte. Google je kompletně živ z reklamy, a je pro něho snadné penalizovat stránky používající cizí reklamní systém (což dělá). Všimněte si, že Google není až tak moc úspěšná firma - jediné co se jí ekonomicky podařilo je vyhledávač - na ostatním prakticky nevydělává, přestože sází jednu službu za druhou. Proto jakékoli ohrožení vyhledávacího monopolu je pro Google důvod k obrovské panice - a jenom to dokáže Google umravnit.

Ad 2) I kdyby to byla pravda z 50%, zvládáte základní účetnictví? Představte si sám sebe jako podnikatele - máte zaplatit sám sebe, řadu zaměstnanců, nájem, energie, vývoj produktu, reklamu, nějaké ty další náklady. A představte si, že Vám najednou vypadne polovina příjmu. Prostě třeba namísto x peněz máte najednou polovinu peněz. Ustojíte to dlouhodobě? Třeba si představte, že Vaše náklady jsou třeba 150 000 Kč měsíčně a Vaše příjmy jsou řekněme 200 000 Kč měsíčně. A teď si představte tu samou situaci po základu Google: náklady 150 000 Kč měsíčně a příjmy 100 000 Kč měsíčně. Myslíte, že byste neměl problém a nenastane Vám nouzová situace?

2) To, že je většina e-shopů závislá na vyhledávačích je pravda tak z 50%. Vezmu sebe, jako modelový příklad. Du hledat komponenty, kde je mají nejlevnější. co udělám. Zajdu si na nějaký portál, který umí srovnávat ceny. pak se ještě podívám na pár známých míst a du kupovat. Pokud už hledám nějaké zboží, tak nehledám na googlu, protože neumí vyhledávat ve zboží, jak jistě dobře víte (ale třeba v jyxu). Na hledání v českém internetu není google taky zrovna king, máme tu pár slušných vyhledávacích služeb. Pravda je, že v naší kotlince je asi větší konkurence.

Apropo všichni vědí, že bez reklamy se jen těžko prosazuje. A že jestliže nemáte jméno, tak je vám google sice užitečný, ale daleko méně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miloslav Ponkrác>

dakujem za pozitivnu reakciu aj Vam

Co sa tyka Eclipse, bezne v nom v skupine robime moduly jadra pre RTAI
(co je patch na Linux jadro pre Hard realtime) v C. Exlipse nie je len na JAVA-u

RMS ma stale s Linusom spory

ja som skor poukazaoval na bod 5 GPLv 3

A compilation of a covered work with other separate and independent works, which are not by their nature extensions of the covered work, and which are not combined with it such as to form a larger program, in or on a volume of a storage or distribution medium, is called an ?aggregate? if the compilation and its resulting copyright are not used to limit the access or legal rights of the compilation's users beyond what the individual works permit.

Inclusion of a covered work in an aggregate does not cause this License to apply to the other parts of the aggregate.
http://www.gnu.org/licenses/gpl.html

Verejná licencia Európskej únie
V.1.0
EUPL ? Európske spoločenstvo, 2007
Doložka zlučiteľnosti: Ak nadobúdateľ licencie rozširuje a/alebo
poskytuje odvodené diela alebo ich rozmnoženiny založené tak na
pôvodnom diele, ako aj na inom diele licencovanom na základe zlučiteľnej
licencie, takéto rozširovanie a/alebo poskytovanie sa môže uskutočniť
podľa podmienok takejto zlučiteľnej licencie. Pre účely tejto doložky sa za
?zlučiteľnú licenciu? považujú licencie vymenované v prílohe k tejto
licencii. Ak sú povinnosti nadobúdateľa licencie podľa zlučiteľnej licencie v
rozpore s jeho/jej povinnosťami podľa tejto licencie, sú rozhodujúce
povinnosti vyplývajúce zo zlučiteľnej licencie.

14. Súdna príslušnosť
Pre akékoľvek spory medzi Európskou komisiou ako poskytovateľom
licencie a ktorýmkoľvek nadobúdateľom licencie vyplývajúce z výkladu
tejto licencie je príslušný Súdny dvor Európskych spoločenstiev, v zmysle
článku 238 Zmluvy o založení Európskeho spoločenstva.
Akékoľvek spory medzi účastníkmi inými ako Európska komisia, ktoré
vyplývajú z výkladu tejto licencie, sú vo výhradnej právomoci súdu
príslušného podľa miesta trvalého bydliska alebo sídla poskytovateľa
licencie alebo miesta, kde tento vykonáva svoju hlavnú podnikateľskú
činnosť.

?Zlučitelné licencie?podľa článku 5 EUPL sú:
- General Public License (GPL) v. 2
- Open Software License (OSL) v. 2.1, v. 3.0
- Common Public License v. 1.0
- Eclipse Public License v. 1.0
- Cecill v. 2.0

Táto licencia sa spravuje právom členského štátu Európskej únie, v
ktorom má poskytovateľ licencie trvalé bydlisko alebo sídlo.
Táto licencia sa spravuje belgickým právom, ak:
- ide o spor medzi Európskou komisiou ako poskytovateľom licencie
a ktorýmkoľvek nadobúdateľom licencie,
- poskytovateľ licencie iný ako Európska komisia nemá miesto
trvalého bydliska alebo sídlo v členskom štáte Európskej únie.
http://ec.europa.eu/idabc/servlets/Doc?id=29935

Zaujimave je, ako sa EU popasuje s tym, ze dnes EU vyzaduje, aby SW vyvinuty s dotaciou FP6 a FP7 boli pod EUPL alebo zlucitelnou licenciou. Toto cast EUPL v podstate dostala GPL do Europskeho pravneho systemu

Teraz sa u nas dost hovori o Lisabonskej zmluve
ZMENY A DOPLNENIA ZMLUVY O EURÓPSKEJ ÚNII A ZMLUVY O ZALOŽENÍ
EURÓPSKEHO SPOLOČENSTVA
5) Článok 3 sa vypúšťa a vkladá sa článok 3a:
?Článok 3a

Členské štáty pomáhajú Únii pri plnení jej úloh a neprijmú žiadne opatrenie, ktoré by mohlo
ohroziť dosiahnutie cieľov Únie.?

http://eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:C:2007:306:SOM:SK:HTML

Nie som si celkom isty, ci napr. tieto dve zmluvy nepretlacia GPL ako taku v EU za prefererovanu licenciu, ak ak ano staci jedno nariadenie, ze pouzivat EUPL v statnej sprave statov je cielom EU. V tom pripade pouzitie EULA na SW bude v EU nelegalne A co potom? Budme radei ze mama GPL pragmatikov ako Bruce Perens, Eric Raymond a Linus Torvalds, ktory beru GPL pravna a nie ideologicky ako RMS(Richard M. Stallman)
Proprietarnemu SW moze byt v EU koniec ak prejde Lisabonskla zmluva..
Na to treba pamatat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ponkrac, ja se jiz ctenim diskusi nekolikrat presvedcil, ze diskutovat s vami je ztraceny cas, takze v tom jiz nehodlam pokracovat a nasledovat vas v generovani mnoha radek zbytecneho textu plneho emoci, dojmu a jedinych spravnych nazoru.
Mimochodem - v Eclipse se nepise jen Java a IBM pohrbilo OS/2 az po mnoha letech od okamziku o kterem se bavime (v dobe, kdy bylo jasne, ze OS/2 se jiz diky podceneni marketingu na samem zacatku neuchyti).
Jste opravdu zvlastni. Tvrdite, ze Windows byly prvnim a jedinym OS pro bezneho uzivatele, kdyz vam to clovek vyvrati, stacite rec nekam uplne jinam.

Tak se mejte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se, ale jeste by nemela zapadnout jedna poznamka - je k typicke metode diskuse p. Ponkrace. Uvedu na prikladu.
Bavime se nize o dobe, kdy Amiga byla stale jeste perspektivni (1990, 1991, castecne 1992). V pripade Windows byla vrcholem technologie verze 3.0, pripadne 3.1. Kazdy kdo to pamatuje vi, jak "kvalitni" to byl operacni system (lepe receno nadstavba nad "robustnim" MS-DOS :-) ), rada z nas s nim ma urcite nejakou tu zkusenost. No a tvari v tvar temto skutecnostem pan Ponkrac zacne Amize vycitat cosi o tom, ze jeji OS nemel napr. ochranu pameti (ano, nemel). To je velice usmevne. A typicke :-) Na ty mladsi, kteri s tim vsim tenkrat nedelali to mozna zabere.
Na tvrzeni, ze k Windows neexistovala na zacatku alternativa najdete argument, ktery jej popira. Oponent pak zacne srovnavat tehdejsi alternativu s dnesnim stavem a jaksi pozapomina, ze konkurence te alternativy na tom byla tenkrat nejspis jeste hur. Genialni ! :-)
Maji pak diskuse jeste vubec nejaky smysl ?
No nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miloslav Ponkrác>>
Jako člověk, co má možnost sledovat minimálně jednu drobnou firmu říkám, že v tomto konkrétním případě je úplně jedno, jestli google indexuje, nebo ne. De o to, jestli si zákazníci pamatují a jestli je na správném místě inzerce. A jestli vás zrovna nepřepálila cenama konkurence. To je realita v oboru dané firmy. IMHO strašně záleží, v čem podnikáte a nemůžete to takhle generalizovat. Nevím, jak moc znáte jinou branži, než tu IT, nicméně já se pohybuji mezi spoustou různých oborů a musím říct, že hlavní je všude reklama, kontakty a reference. Jediné, kde dost platí google je IT.

To že google penalizuje ostatní stránky kvůli jiným reklamním systémům je přinejmenším podivné. A mělo by se na to posvítit. Pokud je to skutečně prokazatelné, je to na antimonopolní úřad. Myslím, že to je evidentní zneužití monopolního postavení, a že by stálo za to zkusit s tím něco dělat. Jaktože je ještě nikdo nežaloval?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

majkls proc? no protoze google je monopol ktery je v pohode :-) je cool . KAzda jina spolecnost, typicky v jeho roli vidim microsoft, by takoveho podilu na trhu nejen vyuzivala ale zneuzivala tak ze by do roka a do dne byly otevrene protokoly internetu nahrazeny uzavrenym MS TCPIP-Vista a za chvili by se internetu nerikalo internet , ale microsoft network (presne podle prapuvodnich planu microsoftu) ... cili google i kdyz ma monopolni postaveni, nechova se jako prase. Dokonce je to nejvetsi supporter opensource vyvoje ktereho znam a drtivou vetsinu aplikaci nabizi zdarma a bez otravnych flashovych reklam, takze ani jako uzivatel s googlem nemam zadny problem. Zalobou na nej bych byl zklaman, protoze jsou tu jednoznacne jini kteri zneuzivaji dominantni postaveni aby si cely trh IT naklonili tam kam chteji, typicky microsoft pomoci nejnovejsich vist ktere maji za cil opet pouze vnutit vsem windows live, marketplace a samozrejme pomoci jeste snaze se naspat mimo trh IT do segmentu domaci zabavni techniky pomoci uprednostnovaji svych uzavrenych multimedialnich formatu ... ms je prase monopolisticky, ... google je cool :-) A jestli vam to zni divne, zamyslete se nad tim jeste jednou ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Jaká je situace s Yahoo!?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krasna ilustracia :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marku, z tvého příspěvku by měli hoši z PRka Googlu náramnou radost :) svědčí to o jejich dobře odvedené práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je docela zajímavý (i když trochu jednostranný) rozbor situace: http://www.roughlydrafted.com/2008/02/07/why-does-microsoft-really-want-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby nevyvíjeli Vistu 7 let, mohli mít prachy na Yahoo :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mark156: Google nema monopol, opytaj sa inzerentov PRECO CHCU inzerovat na Google a nie na MS alebo Yahoo. Bude to asi tym ze Google tie prachy nepreflaka ale doda vysledky.

Na rozdiel od toho MS predava produkty za vysoke ceny - produkty ktorych ekvivalenty casto najdes zadarmo. Rozdiel je vsak v tom ze MS tlaci an vyrobcov a predajco co musia spravit, taktika vydierania. A okrem toho MS ponuka "Marketingovu podporu"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro B2> Však se mnou nediskutujte, no problem.

Že se v Eclipse nepíše jen Java vím, ale v Eclipse se především píše Java. Je to její primární cíl. Ohledně OS/2 jsem situaci popsal naprosto přesně - znovu říkám, v té době jsem žil a celé jsem to prožil na vlastní kůži.

Jinak pane B2, jste demagog nejhlubšího zrna ohledně Amigy a houby o ní víte. Jestli tedy jste tak super objektivní, najdětě mi kde tvrdím (přímo mě citujte) kde mluvím o "ochraně paměti"! Nikde jsem to netvrdil, prostě jenom lžete, lžete a lžete jako Baron Prášil. Tudíž pane B2, nikde jsem Amize nevyčítal ochranu paměti, protože reálnou situaci té doby znám, a na rozdíl od Vás vím, co bylo normální.

Na rozdíl od Vás totiž Amigu znám. Procesor Amigy měl dva módy, můžeme mu říkat privilegovaný a uživatelský. A to proto, aby operační systém mohl běžet v privilegovaném módu a programy v uživatelském, čímž uživatelským programům není dovoleno zcela vše. A tak také operační systém Amigy fungoval - kdyby, kdyby neumožňoval pomocí API uživatelskému programu sám se přepnout do privilegovanému módu a tím mu dovolit naprosto vše. Nikdo jiný, než viry to nepotřebovaly a samozřejmě první co si virus udělal bylo, že se přepnul do privilegovaného módu. Tedy operační systém Amigy sám zrušil ochranu, kterou mohl mít. Je to totéž, jako kdybyste měl ve Windows, nebo v Linuxu API funkci "zruš veškerou ochranu a dovol programu vše - kamkoli zapsat, provést jakoukoli destrukční akci". Tohle bylo od Amiga OS nesmírně debilní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Začíná smlouvání o ceně za Yahoo!.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Miroslav Ponkrác: Ano, bylo to debilní. Ve Woknech to bylo o trochu jednodušší, virus nepotřeboval přepínat do privilegovaného módu, když měl práva ke všemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: Co kdybychom se začali věnovat tématu? A mimochodem, ani ve Windows neměl virus tolik možností a tak volné pole jako v Amize. Právě proto pro Amigu svištěly viry proudem. Ale ono je moderní nadávat na Windowsy, že ano. Já tu nechci hanět Amigu, ale kdokoli řekně, že operačním systém X byl skvělý a bez chybičky lže, a je úplně jedno o kterém operačním systému píše. Howgh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Miroslav Ponkrac

Prosimvas radeji uz dost. Jednu takovou Amigu 500 mam jeste porad doma a vase prednasky opravdu ale opravdu nepotrebuji.
Prectete si, prosim, na co reagujete a co vy sam pisete. Pak se zhrozite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to B2> Ano, děkuji, že jste mi potvrdil, že argumenty nemáte. To, že máte doma Amiga, neznamená, že víte něco o tom, jak maká uvnitř. Já mám doma taky televizi, ale nevím jak funguje uvnitř. Takže to ukončeme: Argumenty nemáte, na nic z mého příspěvku jste nedokázal reagovat, ani vyvrátit - tiše jste přešel moje upozorňování na Vaše lži. To, kde jsem mluvil o ochraně paměti, jste mě taky necitoval. Jediné na co se zmůžete je úrok na mojí osobu, ale argumenty nikde. Myslím, že to stačí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To: Miroslav Ponkrac

cituji:
"Amiga byl zase operační systém, který byl velmi nebezpečný. Ne nadarmo se o Amize říkalo, že je nejzavirovanějším systémem tehdejší doby. Neexistovala tam ochrana operačního systému, kdokoli a cokoli za program mohl jakkoli zničit, přepsat, nebo libovolně poškodit systém, či jiný program, protože návrh systému byl velmi nebezpečný."

A kontrolni otazky:
-Jaka "ochrana operacniho systemu" existovala v tehdejsim MS-DOSu a v tehdejsich Windows ? A O TOM BYLA REC.
-Jak je v citatu vylouceno, ze nema pisatel na mysli mimo jine take ochranu pameti ?

Jste uplny nezmar. Jinak dekuji, Amigu znam docela dobre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> B2, Ponkrác:
Tak pánové, já myslím, že byste se s diskuzí o Amize, MS-DOSu a dalších operačních systémech mohli přesunout někam jinam, co říkáte? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Má na Yahoo! zálusk i Murdoch?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

B2: Hm, uvadzat Apple a MacOS z toho obdobia ako vzor - tiez si pamatam z vlastnej skusenosti (cca 1990) ten paskvil zvany MacOS 6.x a jeho Crashfinder (alias Multifinder), padalo to ako hnila hruska, rozhodne tak casto, ako UAE okno vo Windows 3.0.. lenze DTP (Adobe a Quark) bolo vtedy iba na Mac platforme, Aldus so svojim Pagemakerom a CorelDraw hrali druhe husle v DTP..
V ktorom systeme v tej dobe (okrem unixu a amigy) bol preemptivny multitasking a ochrana pamate? MacOS, MS-DOS ani Windows 2.x/3.x (tie sice mali preemptivny multitasking pre win16 api, dokonca vo verzii /386 aj aku-taku ochranu pamate) to neboli..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze tieto dva obrazky hovoria o Microsofte a Yahoo viac ako dlhe clanky
http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20080215
http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20080216

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Alibaba může být pro Yahoo! problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dobra alibaba je jasnej a co na to loupezici ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alibaba po česku: www.alibaba.cz
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

www.alibaba.cz - to jsou opravdu loupeznici. Mrknete na ten napojovy listek http://www.alibaba.cz/napojovylistek.pdf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já sem nepochopil ten Update, jestli 90% lidí co vlastní akcie k Yahoo má i nějaký podíl v MS a nebo vlastníci akcií Yahoo mají 90% podíl v MS ? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Alibaba hledá cestu ven z Yahoo!.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to proste nevydrzim:
Miroslav Ponkrac:
Jestli vy jste neco delal na Amize tak nevim kdy?

Na Amize jsem za 10 let nemel jedinou nakazu. Navic na Amigu v dobe OS 3.x kdy se system dostal co do kvality na pomyslnou spici, na amigu sice existovalo asi tak 300 viru, ale ty se dokazali sirit pouze prez Boot blok diskety. Takze se systemem nemely nic spolecneho.
Systemovych link viru bylo na amigu vseho vsudy tak 30 - 40. Coz bylo v dobe kdy jen AVG melo v DB víc jak 800 viru pro MS-DOS ;-).

Amiga OS nemel ochranu pameti, ale pokud byl SW napsny systemove a ciste nebyl s tim zadny problem. Amiga kterou mam dnes doma dokaze mit pri uzivani Uptime klidne i nekolik tydnu. Na to nedosahnou ani Win XP.

Ad MC680X0 a privilegovany (Spravne Supervisor mod).
To co to blabolite o modech procesoru jset si nejspis precetl nekde v knizce. Jediny OS ktery na tomto procsoru pouzival Supervisor mod byl MacOS. Atari i Amiga bezeli ciste v klientskem rezimu. Takze (a ted poslouchejte dobre) byli pripraveny o cca 4 instrukce STOP, RESET a dalsi dve na ktere si ted nevzpomenu. Dalsi byli az u 68040 a 060, ktere vznikly kvuli emulaci jinych nepouzitych instrukci v FPU.

Na Amize virus nic takoveho nepotreboval. Dokonce by to pro nej bylo spis horsi nez lepsi. Vse strihnuti viru si diky tomu dovedu skvele predstavit dovedu predstavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hosi, nemozete tie prispevky pisat kratsie a k veci, kto to ma po vas citat? :-D
No neviem, co mnohi nadavate na Google, pozerajte na prax zo svojho okolia, nieco ako Seznam.cz a im podobni, ved to je absolutne nepouzitelne. Este nechapem ze to niekto aj otvara. Na margo ostatnych vyhladavacov, skuste menej hladany vyraz alebo hladat napr. svoje meno. Som velmi zvdavi co vam najdu take livesearch alebo yahoo?!?  Vela stastia pri hladani!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OMG, tak jsem si tu přečet tu Ponkrác-show a nestačím se divit. Ten člověk musí mít ale obrovskou hlavu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Steve Ballmer opět vyhrožuje, tentokrát správní radě Yahoo!.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nepřímo naznačil, že mu dochází trpělivost, a nastiňuje dvě možné cesty."

1) Zapredaju sa mikrosoftu
2) Ballmer bude hadzaat stolicky. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... zcerstva nakopat pana B. do ř...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach joo ... běžte k šípku, Amíci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

8:30AM Monday April 07, 2008

The end of Vista is in sight - and Bill Gates is 'superenthused' about its successor.

MIAMI - Microsoft co-founder Bill Gates says he expects the new version of Windows operating software, code-named Windows 7, to be released "sometime in the next year or so."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Yahoo sa nebrani prevzatiu Microsoftom, len hovori ze ponukaju malo. [oficialna tlacova sprava od Yahoo]
http://www.forbes.com/feeds/ap/2008/04/07/ap4860221.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Yahoo si za to muze samo,
odmitlo vice nez stedrou prvni nabidku od MS od te doby akcie Y klesly o  4-7% a dalsi nabidka od MS bude uz jen nizsi ...
to, ze Google odmitl Yahoo pomoci natoz uzavrit koalici jim take neprospelo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dwarden, yahoo si za to moze samo? snad nemyslis vazne. MS ako velky tyranosaurus sa na neho vrhol a ked prislo na stavky, tak yahoo bol ten david proti goliasovi. na koho by si ty vsadil? koho akcie by si si kupil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

claudius> Akcie Yahoo tak poslední 2 roky jen vytrvale (s občasnými výchylkami) klesají dolů. A budou klesat pravděpodobně dál. Po nabídce MS akcie Yahoo vyletěly dost vzhůru - a teď po reakci Yahoo samozřejmě jsou zase zpět dolů. Takže ano, Yahoo si za to může samo.

Navíc manažeři Yahoo se pojistili proti MS různými protiopatřeními, které by případné převzetí MS dále prodražily (nesmyslně vysoké zlaté padáky v narychlo sepsaných a změnených pracovních smlouvách u neuvěřitelně velkého počtu zaměstnanců Yahoo například - za což je myslím dokonce akcionáři i žalují) - a akcionáři dostávají signál, že klesající firma Yahoo vlastně dále udělala opatření pro další setrvalý pokles - tak bych to jako akcionář vnímal - a logicky tím akcie klesají dolů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to nejde po dobrem, tak to pujde po zlem. Tohle je proste biznis!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Yahoo už reagoval. Je ochoten na nabídku přistoupit. Jak jinak než za větší kopec zlata a půl království k tomu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Odpověď správní rady Yahoo! na ultimátum Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

itatelia cdr.cz sa zlozia a poslu Stevovi Ballmerovi novu stolicku.

Nech si ma cim hodit chudak chlapec. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam dlouhe roky email na yahoo. Jestli je ale koupi M$srot, tak se presunu na google a necham si na yahoo posilat akorat spam a nabidky..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A Yahoo by teď mělo kontrovat tím, že zajde za Ballmerem a pořádně mu nakope prdel! Pokud chce něco koupit, tak by neměl prodávajícímu vyhrožovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidim, ze za chvili bude napis Microsoft i na lednicce (a nejenom) :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Microsoft končí s námluvami Yahoo!.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro Microsoft a Yahoo v dalsich clankoch

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tombomino: lol, stejne si vzdy pouzival, pouzivas a pouzivat budes jejich soft. Nechapu proc se dneska stalo to bezmyslenkovite plivani na MS tak moderni a IN.
Na prevzeti MS by byli asi vsichni happy, hlavne zamestnanci(ruku na srdce, kdo by asi tak nechtel pracovat pro Microsoft - tusim, ze by chteli vsichni citatele CDR i root.cz dohromady:) a akcionari. Ted jsou akcionari pekne v prdeli, protoze jsem fakt zvedavy na kolika se zacne obchodovat rano yahoo, mozna na pulce nez v patek, coz je pro mnohe na masli:) Pocitam, ze ted prilezou chudaci akcionari za microsoftem at jejich akcie koupi byt za 25 dolaru, takze vlk se nazere a yahoo bude sezrano za babku, no, nejak to nevychytali soudruzi z yahoo:) Chytracili az prechytracili .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: moderni, in, a "dnes" je plivani na Microsoft minimalne od doby co sme pouzivali MS DOS 5.0, aspon co si ja pamatam. Pri MS-DOSe 3.cosi mi to az tak nevadilo, na oranzovej obrazovke nemalo ani co. Ale ako doba postupovala zacinalo byt vsetkym jasne ze Microsoft sa snazi silnymi ramenami vytlacit nielen vsetkych konkurentov ale aj niektorych uzivatelov. S prichodom Windows 95 sme si uzili prvu vacsiu davku lzi a podvodov. Ziadna funkcnost USB na zakladnych doskach z tej doby az dodnes. USB hotfix nikdy nefungoval ;-).

Vyberam z instalacie Win95: "Hry pro MS-DOS pobezi mnohem rychleji a spolehliveji". Zial, nejaky cas som tomu veril, ale bola to loz. Odvtedy sa velkost lzi len stupnovala.

Dnes pre tych co chcu a radi nieco nastavuju je vela linuxovych alternativ, ktore su na tom s podpotrou Windowsovych hier podobne ako Windows 95 s podporou hier v DOSe. Ostava tu rozdiel ze v linuxovej komunite po vas nikto nechce peniaze za plany slub ze vam hry pobezia rychlejsie a spolahlivejsie ako vo Windowse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, ještě dneska vzpomínám na supr předváděčku nových inovativních windows (myslím verze xp) na invexu, kde jako supr věc předváděli kopírování souborů..... :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to BTJ:
pouzivam WinXP od M$, duvody si doplnis sam. To je take ale z jejich SW vsechno. A s tim, ze by kazdy chtel pracovat pro M$, to byl takovy pulnoscni zertik, ze? (lol)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> BTJ:
Nemohu se zbavit dojmu, že kdyby nebyl důvod plivat na Microsoft, jistě by se na něj neplivalo, tedy alespoň ne v takové míře, v jaké se to děje dnes. Jasně, kdo chce psa bít, hl si vždycky najde, ale tohle je podle mě úplně jiný případ, totiž pes si s sebou nosí celou sadu holí. Takže ať mi nikdo neříká, že si za to Microsoft svým chováním nemůže z drtivé většiny sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: Předtím, než MS dal svou nabídku, tak akcie Yahoo byly na 19 dolarech, a očekává se návrat k této hladině. Na tom není nic překvapujícího.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A neni to jedno kdo co pouziva ?
Ja si napr na neprivetivost M$ produktu nikdy nezvykl a hlavne je povazuji za nespolehlive, je to ale moje vec, co me k tomu vede.

K clanku, M$ je banda hulvatu a vyderacu, niceni firem podivnymi praktikami je jim vlastni a dnes uz to delaji i pres nastrcenene firmy, jako napr SCO, ktere dala nemale financni prostredky na plivani na jeho konkurenta .... a firma, co ma za potrebi plivat na svoji konkurenci FUD, pro me neni duveryhodna a nechci s ni mit nic spolecneho.

Vsimanete si laskave vyjadreni vedeni napr RedHatu, Linuse .... vzdy kdyz dostanou otazku na M$ vetsinou jenom vtipkuji, nebo se vyjadruji velice korektne .... co dela M$, par tvrdil ze podepisuje smlouvu s RedHatem ... melo to ovsem jeden hacek, RedHat ani nezacal vyjednavat a vyroky M$ jenom suse dementoval a nechapave kroutil hlavou nad hulvatstvim teto firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Newton ma pravdu, napriklad ked Bill Gates sa chvalil tym ako je rad ze na OLDP bude predavat predinstalovane Windows XP a ze je to uz iste... len aby to druhy den Negroponte uplne vyvratil, ze OLPC bude len a len open projekt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Go Microsoft Go! We love you all!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> WIFT : Ale to víš, že si za to může sám. Je úspěšný a to se - zejména v oboru mladých frustrovaných revolucionářů - neodpouští. Pak je možno hledat ďábla za vším.

Prošel jsem v životě cestou, o které by se mnoha cucákům ani nezdálo, někde od "počítače" v podobě kufru s pár tlačítky a displejíčkem, na který šlo s troškou snahy dostat i písmena... a jestli se někdo zasloužil o to, aby se počítače dostali na stůl opravdu každému, byl to Microsoft. Jak? Je to prosté:

A. Vytvořil nikoli dokonalou, ale levnou a úspěšnou architekturu, která počítač miniaturizovala a přitom zlomila cenovou hegemonii Apple. Vím o čem mluvím, Apple jsem dost let prodával a vím, kde to bylo kvalitativně, ale i cenově.
B. Unifikoval cosi, co pak mohl vyrábět kdekdo. proto také došlo k masivnímu samovolnému slevňování.
C. Nahradil sajrajt typu Novell, který si držel _skutečný_ praktický monopol něčím, co bylo dostupné všem.

Moc se mi líbí, jak dnes Lunixoví revolucionáři vzývají IBM, SUN, další firmy, ale uvědomují si, že právě tyto firmy udělaly maximum pro to, aby amezily trh na svá řešení a ta by si hned tak někdo domů koupit nemohl.

Ať je MS jakýkoli, udělal tu víc práce než celá Open Source komunita dohromady a to v dobách, kdy to bylo nejvíce potřeba. Velmi dobře si ještě vzpomínám na namyšlené operátory sálových mašin, kteří PC považovali za hračku pro děti ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2-pao-: Hmm, je videt ze tomu rozumis, az na to, ze M$ nikdy zadne pocitace nevyrabel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to -pao-: Dost ti odporucam si co to pozriet/precitat o tom ako microsoft zacinal a s kym zacinal a co zacinal robit. Lebo to co pises jasne ukazuje na to ze nemas absolutne predstavu ako Bill ked bol mlady robil bussines a co vlastne spravil vlastne a ako. Ach jo a takychto samozvanych odbornikov je tu stale viac a viac ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao- ROFL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

31+5=33 (o přibližně 5 miliard dolarů (z původních 31 na 33 dolarů)HMMMMM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> -pao-:
Ale kulový, to nemá s úspěchem zdaleka společnýho tolik, jak se nám snažíš namluvit. Znám jiné hodně úspěšné firmy a zdaleka se za nimi netáhne taková bahenní stopa jako za Microsoftem (třeba Google nebo Intel).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ostatně ono být dneska takhle úspěšný ryze poctivou cestou je naprostý nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@pao:
Viz Tvoje body A. a B. (prinejmensim): pletes si Microsoft s IBM (a vyrobci IBM kompatibilnich PC).

pao napsal "A. Vytvořil nikoli dokonalou, ale levnou a úspěšnou architekturu, která počítač miniaturizovala a přitom zlomila cenovou hegemonii Apple. Vím o čem mluvím, Apple jsem dost let prodával a vím, kde to bylo kvalitativně, ale i cenově. B. Unifikoval cosi, co pak mohl vyrábět kdekdo. proto také došlo k masivnímu samovolnému slevňování."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tombomino: kdybych si mohl vybrat na ceskem IT trhu prace, tak by to byl bud SAP nebo Microsoft ... vybral by snad nekdo jinak??? Chapu, ze ne vsichni by pro MS pracovali, ale ja myslel spis ty IT technicke obory a ne treba lidi z filozoficke fakulty a podobne:o)
WIFT: Ja se zas nemuzu zbavit dojmu, ze CDR jde v duchu roota a chce byt IN. Zkus projit sve clanky o MS a kolik z nich bylo jen plivani na Vistu a nebo zkratka jen FUD(namatkou vzpomenu tu black screen of death). Ted uz se samozrejme vi, ze tu visty nejsou tak spatne, ze funguji zcela stejne jak XP, ze je tam jen malo viditelnych veci pro BFU, takze nejsou tak prelomove jako NTcka. Proste jsou to jen vykriky chudacku co pouzivaji minoritni system .....
Izak__: banda vyderaci a nici firmy? No ja nevim, muzes sve tvrzeni necim podlozit nebo je to stejny urban legend jako o tech americanech co vysoudili miliony za svoji hloupost a podobne?:o)

Jinak MS je uspesny proto, ze prinesl PC lidem, chtelo by to mozna si precist knizku od Gatese. Kazdopadne se dokazal prorazit v pro nej mnohem nevyhodnejsi pozici mezi velkyma firmama s velkyma operacnima systemama prakticky od nuly.
Co me teda osobne nejvic vadi jsou zaujate clanky, coz je nejvetsi zlo, protoze ovlivnujou masy lidi. Treba to co vyslo o tom KOFFEE na idnesu je fakt uz k zbliti.
Je dost s podivem, ze MS toleruje takove zvasty ve verejnych mediich.
Kazdopadne muj osobni nazor jako obcasneho vyvojare neni a nemuze byt linuxove platforme naklonen, protoze z vyvojarskeho hlediska je to snad nejhorsi a nejnestabilnejsi bastl co existuje, protoze tam neexistuji zadne poradne vyvojove nastroje, dokumentace, ale co je nejhorsi, ze neni zadny standard na nic, existuje milion ideologickych nazoru jak veci delat, milion alternativ ke vsemu a pak je vsechno se vsim nekompatibilni a nikde nic nejede a kdyz jo, tak s velkyma obtizema...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google: Napriklad striktni politika umistovani AdSence reklamy, ktera ale umi delat vyjimky, hlavne kdyz to sype dolarky - viz umisteni google reklamy na ThePirateBay, ktere teto politice rozhodne odporuje (nevim zda tam jsou i dnes, ale TPB z teto reklamy mela $3M rocne, Google samozrejme jeste vice). A vubec srovnavani firmy jejiz produkty vyuzivate nebo vetsina lidi kolem vas vyuziva prakticky neustale s produkty firmy, kterou pouzijete jen sporadicky je nefer, protoze je jasne ze ma na vas zivot mensi dopad.

Intel: Uvadeni vadnych procesoru, zakulisni dohody s dodavateli hotovych PC reseni znevyhodnujici konkurenci, kartel Wintel...

Nezastavam se MS, to rozhodne ne, ale ze za soucasnou penetraci PC a internetu stoji nemalou merou MS je nezpochybnitelne. Ano udelali spoustu spatnych kroku, ale nezapominejte prosim, ze po bitve kazdy hloupy generalem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Damel: Jeste v roce 1993 microsoft o internet nemel zajem (primo citat Gatese) a co se tyce PC, tam tim hlavnim samozrejme IBM (at si -pao- nebo Gates pisou cokoliv).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: Tak akcie Yahoo jsou dle aktualne.cz na 22,5 dolaru, tedy víc než původních 19.

DO SAPu bych nešel dělat ani náhodou a současný MS mne už taky nezajímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to BTJ: Treba pokud si mohu vybrat, tak pro M$ pracovat nechci. Nevim,zda to ma neco spolecneho s filozofii, jelikoz jsem vystudoval softwarove inzenyrstvi a zivim se v tomto oboru. Nicmene, urcite to ma neco spolecneho s nahledem nasvet :-) A byt mam k M$ za mnoho veci negativni postoj, urcite se tam najdou i pozitiva :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hkmaly: Jeste v roce 1993 microsoft o internet nemel zajem (primo citat Gatese)...

Delas jako by to neco znamenalo nebo vyvracelo :) Co bylo to bylo, dulezite je co bylo potom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> BTJ:
Re: "Proste jsou to jen vykriky chudacku co pouzivaji minoritni system ....."
A teď mi pověz, koho jsi tím myslel? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatial to vyzera tak ze tu zastanci icrosoftu ""pluju"" len same vykonstruovane a nepravdive informacie aby dokazaly aky je Microsoft uzany, ciste podla kreda Microsoftu, no pecka! :D

Ak tu niekto uviedol o Microsofte nepravdivy udaj, treba povedatm, upravime. Citujem Steva Ballmera o jednom zo zakladatelovi Googlu: "I'm f***** gonna kill that guy, I'm f**** gonna kill him!"

A Bill gates v odpovedi, ci bude vyrabat software pre NeXT, odpovedat: "I'm going to piss on NeXT"

Neviem kto tu naozaj siri nevrazivost a hrozby :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: Ale diskuse neni o tom, kdo siri nebo nesiri hrozby a nenavist, ale ze by se toto sirit nemelo a ze by redaktori meli vice delat zurnalistiku a mene bulvar, to je cele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo přestaň lízat tučňákovi prdel a raděj uváděj při svých antimicrosoftích výpadech zdroje - jinak totiž nikoho neohromí

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je dobre ... hrozba byla zazehnana ... microsoft ktery sezral yahoo je jedna z tech velmi spatnych zprav ktere by se tento rok mohly dostat do etheru, je dobre ze to ms nevyslo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kedze ma Steve taku nizku uroven, trebalo by ho na par tyzdnov zavriet do nejakeho statneho napravneho zariadenia najnizsej urovne(cize jeho urovne) a mal by fuck, ze by na to do smrti nezabudol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ:

MS že přinesl lidem domů počítače ? Jdi ty brebto. Já si tu dobu dobře pamatuju, mě neoblbneš. Lidi měli počítače doma již v době, kdy MS měl k dispozici stěží nepoužitelná Windows 1.0 a 2.0. Nemám na mysli 8bity, ale Amigy, Atari ST/TT, Macy, Acorn Archimedy...Úspěch Windows ? Nic jiného než klasická vyčůranost, pokřivená morálka zlodějíčka a nedostatek etiky za tím není...

Že se pro Linux nedá vyvíjet a že je prý "nestabilní" ? Jdi ty brebto. Asi toho moc neumíš a jen si tady léčíš mindrák.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

QLer: no LOL, i Vy brebto! :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viktorku nějakou konkrétní výhradu bys tam neměl ?
Teda až tě taťka zase pustí k PC samozřejmě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakýsi QLere, ztrapňujete se sám čím dál víc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dobře, Viktorku, že tě lezu na nervy. Je to pro mě zpětná vazba, že občasná pravda v diskusích zabírá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

qler: Tyhlety hulvátské výpady, které tu předvádíte, nazýváte diskusí? Jste si jistý, že je Vám skutečně jasný význam toho slova?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybi tu moderator, ktery by podobne hulvaty mazal. Serveru by jednoznacne prospelo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá zpráva. Cokoli ten Mrkvosoftí moloch pohltí, zkurví dříve či později k obrazu svému. Přesně podle hesla jisté, nedávno ještě dominantní firmy: My nejlépe víme, co náš zákazník potřebuje. A já jen dodávám: Zákazník, který chce něco jiného, než co nabízíme, je špatný zákazník a je třeba ho zlikvidovat, protože představte si ten průšvih, kdyby se po něm chtěl někdo opičit!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No Microsoft s námluvami nekončí, protože Yahoo ho normálně odkoplo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by me zajimalo co s tema usetrenym penezma MS udela. Koupi si CR? :) Preci si je nenecha lezet na ucte. Mozna uz maji dalsi plany jak ovladnout trh s internetovou reklamou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: Jako tohle cos napsal by se dalo zaradit mezi sracku roku: "C. Nahradil sajrajt typu Novell, který si držel _skutečný_ praktický monopol něčím, co bylo dostupné všem."
Cele tema sitovych operacnich systemu je nesmirne obsahle a o to vice pokud se pustis do srovnavani vice systemu mezi sebou. Letmi pohled na historii Novell vs NT je min. na 2 hodinovou prednasku, takze nasledujici odstavec je takovy "vykrik do tmy", tj. pochopi ho jen ten ktery se o tema zajima a vi (a jsem si jist, ze by mi dalo zapravdu mnoho sitovych administratoru velkych nadnarodnich spolecnosti, ktere spravuji databazi treba o milionu objektu). Tem vsem bude stacit pouze nasledujicich par radku:
 
Uz v roce 1993 vysel Novell Netware 4, ktery sebou prinesl jednu z nejvyznamejsich sluzeb dnesnich systemu a tou sluzbou je NDS (sice ne kde je v dnesni podobe, ale byla tam). A otazka je.....kde ze byl v te dobe microsoft a jeho prvni!!! sitovy operacni system NT 3.1? Totalne v plenkach-dalo by se rici ze oproti NetWaru 4 nic neumel. A kdy ze prisel microsoft s prvni adresarovou sluzbou AD? Az v roce 2000 se systemem Windows 2000 Server. V te dobe uz byla na svete druhe generace NDS a to z roku 1996. A to zase nemluve o tom, ze microsofti AD mela statickou dedictnost, kdezto o 4 roky starsi NDS jiz mela dedictnost dynamickou. Jedine co mluvi proti NDS (ale zase pro vyvojovemu tymu) je, ze v dobe kdy byla vyvijena neexistovaly zadne standardy resp. zadne jine adresarove sluzby. Takze programatori nemeli zadnou kostru na ktere mohli stavet (narozdil od MS). Coz melo (dnes uz to doslova neplati) za nasledek nepristupnost NDS jinym systemum. Takze uz absolutne nechapu jak muzes psat, neco jako: "si držel _skutečný_ praktický monopol něčím, co bylo dostupné všem" Za prve si o tom MS mohl v te dobe nechat jenom zdat a za druhe je snad jasne, ze takove technologie si kazdy hlida jako oko v hlave!!! Nicmene z cele historie je jasne videt, ze Novell predbehl svym zpusobem dobu, nebot dnes je adresarova sluzba zaklad kazdeho sitoveho operacniho systemu. HOWGH

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

QLer: opet si zapomnel udat zdroj svych tvrzeni:) A Amigy a Atari? ROFL
O tom linuxu si staci jen neco precist jak se vsechno linkuje, protoze se nejsou schopni shodnout ani na adresarove strukture, nejaky univerzalni instalator ani nemluve .... to byla jen spicka ledovce.

Jinak kazdy kdo tu nadava na Microsoft by si mel prestat v dalsi vete srat do huby tim, ze byl proti slouceni s MS a Yahoo. To by byla tak jedina rozumna vec pri boji TOTALNIHO monopolu google. Nekdy bych pisatelum doporucoval pri utvareni nazoru byt aspon mirne objektivni a kdyz to nedokazou, tak se o to alespon nedelit s ostanima v diskuzich .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska toho, že monopol je označení pro firmu, která nemá ve své oblasti konkurenci, tak nechápu, proč by měl Google mít monopol. Možná v některéých službách ano, ale řekl bych, že ve většině monopol nemá.
Vyhledávačů existuje víc, než jenom Google, Emailů existuje víc, než jenom Google, slovníků existuje víc, než jenom Google, informačních služeb existuje víc, než jenom Google... tak jakýpak monopol?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

webx: aha a v cem, ze to ma ten Microsoft monopol?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> BTJ:
Microsoft má monopol na docela výživnou business platformu, které se říká Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Yahoo! hodlá ve vyjednávání o ceně s Microsoftem pokračovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: ale ale... to je jako říci, že Google má monopol na Google Maps. Stejně jako Google nemá monopol na vyhledávání, nemá Microsoft monopol na operační systém. Nesrovnávej jablka s hruškami a kroť svou všudypřítomnou nenávist k Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Martin:
Uklidni se, vůbec jsi to nepochopil. Já neříkám, že Microsoft má monopol na operační systém. Já říkám, že Microsoft má monopol na platformu Windows.
Srovnávat Windows s Google Maps je naprosto mimo mísu. Google Maps není žádná business platforma, pro níž by se dělaly programy. Google Maps je de-facto koncová aplikace s určitým účelem, která navíc může být celkem v pohodě nahrazena jinou. Windows jako platformu ničím jiným nenahradíš (Linux nebo Mac OS X není náhrada Windows, je to úplně jiná platforma). Časem možná Wine, ale zatím se rozhodně ještě nedá říci, že by Wine byla konkurence k Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: naopak, ty jsi mě nepochopil. Stejně jako nikdo nemá nikomu za zlé, že Google má "monopol" na Google Maps (pokud už to takhle mám říct), nikdo nemůže mít za zlé, že má Microsoft "monopol" na Windows. Nemůže mít monopol na pole operačních systémů, ale proč by proboha nemohl mít plnou moc nad svým programem? Vždyť je logické a přirozené, že každý výrobce SW má na ten svůj konkrétní program "monopol". Pokud se někomu tento program z jakéhokoliv důvodu nelíbí, může používat jiný stejného druhu - na poli OS je dostatečný výběr. O monopolu na poli OS tedy nelze mlluvit a "monopol na Windows" je faktický nesmysl, nic takového nelze takto kvalifikovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Monopol existuje za předpokladu, že uživatel nemá možnost zvolit jiný produkt téhož zaměření. Nevidím žádnou bariéru v tom, používat jinou "platformu", než Windows (pokud proti nim někdo něco má). V tomto případě je snaha spíš opačná - vývojáří CHTĚJÍ vyvíjet na Windows, ale v rámci nějakých podivných tlaků jsou NUCENI vyvíjet na Linux či Mac (aby se koza nažrala a vlk zůstal celý). Absurdní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak,souhlasim...aneb to by bylo jako rict,ze automobilka Skoda ma monopol na vyrobu vozu znacky Skoda :-))))
Ano,je to asi pravda,ale tahle informace ma naprosto nulovou hodnotu :-)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Martin: Ty jsi blb jak vrata, napsat, ze M$ ma monopol na windows... jo, pak skoda ma monopol na octavicu, suberba a fabii, cocacola na cocacolu, hame pastiky na hame pastiky... ty jsi tak neuveritelne blbej idiot, az to boli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klid, Wiftovi se prostě dneska asi 3x položily windowsy + tři červené u xboxu ... jsou prostě takové dny kdy někdo je schopen napsat že microsoft má monopol na platformu windows :-)))))))))))) Ale je pravda, že něco podobného jsem již dlouho nečetl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin @ 88.146.154.197 - dnes, 7. května 2008, 13:59:

Ty jsi uz neco "vyvinul" ze mluvis za vsechny vyvojare? :) Pokud nekdo chce se svym SW uspet, tak by ho mel programovat (pokud to jde) multiplatforme a ne ho mit svazany s konkretnim OS. Muze se tim predejit budoucim nezanedbatelnym vydajum na portaci. Pro jake OS se vytvari SW je hlavne otazkou poptavky. Pokud bude dost uzivatelu neMS systemu, tak se pro ne budou zacinat vyvijet programy. Na tom nikdo nic nezmeni a je to logicky trend.

Skoro bych si odvazil tvrdit, ze u vyvojaru velka cast sympatizuje s neMS systemy a mohlo by je programovani a ladeni pro jinou platformu nez windows i vice bavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft nemá monopol už několik let, nicméně stále má oligopol. Jde o oligopol s dominantní firmou, což je prašť, jak uhoď.

Google nemá monopol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Martin:
Kdyby měl jen plnou moc nad svým programem, bylo by to v pořádku. Ale on toho docela drsně zneužívá ve svůj prospěch. A teď nemám na mysli jen to, že to je jeho a že na tom těží prodejem Windows. Windows není program jako každý jiný, Windows je jedna velká platforma, něco jako x86. Tam si ale lze vybrat mezi AMD, Intelem, případně VIA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je usmevne, ze kdyz nekomu slapnete na pomyslne kuri oko, ze jedna stejne reflexivne (hloupe) jako by slo o skutecne :)
- MS ma monopol na windows platformu (Wine ani ReactOS nejsou zatim konkurenceschopne) a pokud chci provozovat program pro windows platformu, tak musim sahnout po MS Windows (dnes, za par let to snad bude lepsi)
- MS nema monopol na PC platformu (Linux a dalsi operacni systemy jsou ve specifickych situacich velmi dobre konkurenceschopne vuci MS Winndows)
To jen pro ujasneni pojmu panove.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift : buď rád, že nejste se svým "cdr.cz" nejlepší :-))) Nadiktoval bych ti pak co budeš dávat na web, jak se budeš oblékat do práce, jestli zase bude chlastat jako minulou sobotu a tak :-)) Tak se hoši snažte, dneska máte dva příspěvky později než živáci :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> sdf:
Tak tohle jsem vážně nepobral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sdf: To vychazis z predpokladu ze Microsoft je nejlepsi? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> gi:
Aha, díky za tu poznámku, už tomu rozumím, co chtěl sdf říci. Že bude až takhle nesmyslně srovnávat "sýr s rybníkem", to jsem fakt nečekal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim, tak Gates uz se rozhodl jit svou vlastni cestou. Prani Yahoo pak uz je jen holubi pisen a na cene akcie se to asi brzy projevi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> gi : A co je to "nejlepší"? ;-)

Skoro bych řekl, že nějakých 90% lidí co s PC pracují řeknou, že asi ano. Protože jejich Playstation doma neumí zobrazit tabulku z Excelu :-))))) Stejně tak ti to řeknou investoři, MS má v obchodním modelu jasno a má otevřenou cestu kamkoli, klidně i dolů, pokud bude chtít. Chápeš? On už naučil lidi platit, pokud začne slevňovat (což se právě děje, btw), lidé budou kvičet radostí. Opozice? Ta je fríííí, ale také potřebuje někde generovat peníze - takže někde asi bude muset platby zavést. Budou lidé spokojení? Pochybuji. Lze se spolehnout na komunitu? ZA-PO-MEŇ - ta je přece zvyklá na fríííí.

Asi bych ani nespočítal ty nakoupené licence na RHEL, o které by u nás nikdo neopřel ani kolo, natož, aby je používal. Tak hezkou cestu k zapomění, aktivisté... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.pao-: Placas pate pres devate. Takovy dort pejska a kocicky si nam upekl :) Jinak samozrejme se neda nikdy rict ze je neco nejlepsi aniz bychom specifikovali pohled, ze ktereho to bereme.

"MS má v obchodním modelu jasno a má otevřenou cestu kamkoli, klidně i dolů, pokud bude chtít. Chápeš?"

Tak to teda nechapu. Jakou cestu dolu?

"On už naučil lidi platit, pokud začne slevňovat (což se právě děje, btw), lidé budou kvičet radostí."

Zadna firma nenauci lidi platit :) Jedine co MS zmakl jsou dohody s vyrobcema PC o bundlovani jeho OS. Pokud jde o snizovani cen, na cenu MS Office ma zcela urcite vliv konkurence OpenOffice.org. MS si uvedomil ze prevazne vetsine domacich uzivatelu takovy kancelarsky balik staci...

"Opozice? Ta je fríííí, ale také potřebuje někde generovat peníze - takže někde asi bude muset platby zavést."

Nechapes na jakem principu funguje opensource. Rok od roku stoupajici trzby Novellu a RedHatu ukazuji na velmi dobrou zivotaschopnost tohoto systemu. A neboj se ze by nekdo nutil domaci uzivatele platit za operacni system :) Vzdy bude na vyber z mnoha systemu - zadarmo.

"Lze se spolehnout na komunitu? ZA-PO-MEŇ - ta je přece zvyklá na fríííí."

Komunita "fríííí" systemu je schopna pomoci s problemy domacich uzivatelu velmi dobre (knizky od Ivana Bibra jsou na velmi dobre urovni). Do firemni sfery jsou namireny placene podpory od vyse zminovanych Novell a Red Hat a jinych.

"Asi bych ani nespočítal ty nakoupené licence na RHEL, o které by u nás nikdo neopřel ani kolo, natož, aby je používal. Tak hezkou cestu k zapomění, aktivisté... ;-)"

Red Hat Enterprise Linux, jak z nazvu vyplyva, je pro enterprise zakazniky. Ty moc dobre vedi proc si takovy system kupuji a nemaji licence jen na opirani kol :) A s tim zapomnenim... Trochu nadhledu a zajem o trendy vyuzivani OS by neskodil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT : no sice jsi to nepochopil, ale i tak se tvoje poznámka o monopolu MS na WIndows zapíše zlatým písmem do kroniky :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Microsoft půjde do boje s Google sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> sdf:
Ono to není z mé hlavy, já s tím jen bezvýhradně souhlasím. Myslím, že se nikam nic psát nebude, protože je to naprosto normálně pochopitelné, jen někteří holt mají omezenou představivost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wifte omg:-)))
MS ma monopol na windows,ale co to je proboha za informaci?Skoda ma monopol na Felicie,ja mam monopol na sve rodne cislo a Oracle ma monopol na Oracle databaze :-))))
Jako to je sice hezke,ale myslim si ze v tomto pripade proste slovo monopol vubec nic nevyjadruje,neni to zadna informace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvlastni ze i relativne inteligentni jedinci nechapou rozdil mezi pojmy "MS Windows" a "Windows platforma" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Damel: Z pohledu dané diskuse žádný neexistuje. Postupným zobecňováním totiž snadno dojdeme k zjištění, že bez MS Windows žádná "Windows platforma" neexistuje.

K této věci zdaleka nelze přistupovat jako například k Intel x86 platformě, prostě proto, že tam kde AMD ukradlo know-how a snaží se "konkurovat" jakousi vlastní variantou na Intel produkty, neexistuje nikdo, kdo by produkoval kompatibilní "SkoroWindows".

Microsoft nemá monopol na nic. Má pouze dominantní postavení v oboru osobních počítačů a to je dané nikoli zásluhou MS, ale tragickou neschopností konkurence. A samozřejmě také poněkud hloupou snahou některých firem urvat co mohou a to za každou cenu. Typicky všechny velké společnosti, podporující dnes Linux, od IBM, přes SUN až třeba po Novell se dopustily neodpustitelné řady prasáren na uživatelích, za které zaplatily a dnes kňučí. Podobně podtrhnou i Linux, pokud to pro ně bude výhodné. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Microsoft neztrácí zájem o Yahoo!, to už ale tančí s Google.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena Yahoo bola stanovena tak aby sa Microsoftu neoplatilo kupit Yahoo pre to co zamyslali * t.j. odkupit znacku a reklamne kontrakty, zrusit open-source projekty a konkurencne projekty previest na Windows platformu. Keby Microsoft minul vsetku hotovost na nakup Yahoo, neostali by mu peniaze na "restrukturalizaciu" novo zakupeneho podniku a na odstupne pre vsetkych ktorych mali v plane vyrazit.

A teraz tu vyplavalo o co mali v Yuchuuu skutocne zaujem.

V Microsofte nedokazu spravit obycajny search engine... chcu to riesit tak, ze ho kupia aj s klientelou :). Genialne. Na nobelovu cenu za ekonomiku :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nefunguje to tak v MS uz odjakziva ? Naco vymyslat kupime alebo kopirujeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

duder: souhlas... M$ je sice softwarovy gigant, ale za ty prachy, co se tam toci, toho evidentne ohledne kvality nikdy moc nedokazal a pokud jo, tak to bylo, jak rikas, kradeny nebo okopirovany nebo odkoupeny. Ale nic noveho pod sluncem. Kazdopadne, ikdyz google v oblasti vyhledavani, reklamy atd. zavani monopolem, porad je asi lepsi monopol googlu podporujici opensource nez monopol M$.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> gi : Víš, reagovat na jednotlivá tvá nepochopení se mi nechce. Promiň, ale nechce. Ale jen jedna věc za všechny - open source _NENÍ_ zdarma a je ve skutečnosti velmi drahý. Buď tohle chápeš, nebo nemáš zkušenosti. Tím bych to za sebe uzavřel. Hezké diskuse o tém "jediné správné distribuci" přeji ;-)

... jasně, na hraní a dobrý pocit z revoluce spousta náhražek postačí ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> sumix : "ale za ty prachy, co se tam toci, toho evidentne ohledne kvality nikdy moc nedokazal"

Mimo toho, ze za cenu zhruba dvoumesicni spotreby cigaret ceskeho kuraka (nebo mozna par set kilometru v benzinu??) bezi jeho produkty na vice nez 90% pocitacu na svete. A z pozice, kde IBM (ano, ta hodna, podporujici Open Source :-))))) ) prorokovala, ze na svete neni misto pro jine, nez jeji pocitace, kde Apple stal jako auto vydupal ze zeme to, co mame dnes.

Tak to pak jo. MS nic nedokazal :-))))))))

Deti, deti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> -pao-:
Víš, ona kvantita a kvalita spolu až tak moc nesouvisí, zejména v případě Microsoftu :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: Bud sis muj prispevek spatne precetl, nebo spatne pochopil. Nerikam, ze M$ _nic_ nedokazal. Uz jen to, ze Bill Gates byl sveho casu nejbohatsim clovekem na svete o necem svedci. Ale - ruku na srdce - je to, co se vetsinou pouziva, opravdu nejlepsi? Dle meho nikoliv, vetsinou za tim stoji nejake umele ovlivneni. Microsoft umi jiste dobre prodavat, a dnes vyuziva jen sveho de-facto monopolniho postaveni (jiste se najde spousta rypalu, kteri budou tvrdit, ze monopol to neni. Ano, moznost volby mam jakozto clovek pohybujici se v IT sfere, ovsem jako obycejny uzivatel nikoliv). A vsichni vime, ze M$ uspechy ma, produkuje "nove" veci, ale ty jsou, jak jsem napsal, zalozeny na odkoupenych/ukradenych/okopirovanych napadech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pao: IBM ale chapala pocitace ako vypoctove centra, a tych bolo naozaj vzdy malo. Steve Jobs vynasiel OSOBNY pocitac pre pouzitie kazdym mamlasom. V IBM si nizsi manazeri nechceli nechat tento vyvoj ujst tak niekoho poverili aby nieco zohnal. Pre IBM bol vyvinuty to co pozname dnes ako PC/XT. Malo to chybu, nemalo to programy. Vtom vtrhne do IBM vysmiaty clovek s menom Bill a ponuka tym mamlasom v IBM ze ma pre nich HOTOVE riesenie ich problemu. Oni zvolia na pouzitie MS DOSu... potom Bill Gates ide a kupi prava na nejaky DOS alebo nieco take za 50-tisic dolarov v hotovosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Yahoo sága pokračuje

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&i...

Keď Microsoft už nevedel nájsť dostatočne "evil" spojenca v Rupertovi, našiel spojenca v Carlovi Icahnovi. Ten má asi 11% akcíí Yahoo a zdá sa byť (možno) ako jediný neuspojojený akcionár Yahoo. Pohrozil že intrigami vymení správnu rado Yahoo. Tých bolo 10. Teraz jeden odišiel a Yahoo navrhlo zvyšných deviatich späť do funkcie. Zdá sa že Icahnov úmysel, že ak má Microsoft nejaký problém ostatné firmy musia ihneď priskočiť a pofúkať Microsoftu boliestku a celí sa tomu oddať nejako veľmi na prevažnú vačšinu akcionárov Yahoo nezabral. Tí by si radšej ponechali akcie Yahoo ako spravili rýchly biznis výmeny za akcie Microsoft. Ostatne, asi mali dôvod prečo už dávnejšie investovali do Yahoo a nie do Microsoftu.

Yahoo oznámilo že výročné stretnutie akcionárov sa odkladá z plánovaného 3. júla na koniec júla, taktiež s poznámkou že Carl Icann nie je jediný kto vie navrhnúť nových členov správnej rady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Microsoft už Yahoo! nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao- @ 83.240.37.95 - úterý, 20. května 2008, 00:35
Reagovat na ma "nepochopeni" tvych myslenek snad ani nemusis. Taky bych ve tve kuzi nereagoval :) Omlouvat se za to take neni treba...

"Ale jen jedna věc za všechny - open source _NENÍ_ zdarma a je ve skutečnosti velmi drahý."

Nejaky dukaz? SW pod GPL (apod. licenci) je vzdy k dispozici zdarma. Maximalne za cenu nakladu na distribuci (aby autor GPL kodu neprichazel o finance spojene s distribuci). Tvrzeni, ktere jsi uvedl, je velmi zjednodusujici a pravdepodobne jsi do ceny zahrnul i sluzby, ktere zdarma nejsou. A snad nikdo nemuze chtit garantovanou uroven podpory zdarma aniz by za cokoliv zaplatil. To nedela asi zadna komercni firma.

"Hezké diskuse o tém "jediné správné distribuci" přeji ;-)"

Nechapu jak to se mnou souvisí. O tom jakou "jedinou spravnou" distribuci pouzivat jsem nerekl ani slovo. O zadny flame se z me strany nejedna.

"... jasně, na hraní a dobrý pocit z revoluce spousta náhražek postačí ..."

Mas na mysli ReactOS? To je totiz nahrazka MS windows. A souhlasim, ten je prozatim spis na hrani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V evolučním procesu nevyhrává nutně ten nejlepší, ale ten který se v dostupném životním prostoru umí nejrychleji rozmnožovat. Druhou podmínkou je že přežívá ten, který se umí nejlépe přizpůsobovat měnícím se podmínkám.
Z hlediska rychlosti rozmnožování mají x-nixy smůlu. Dostupný volný životní prostor už je zabraný, takže nutně živoří.
Z hlediska přizpůsobování se podmínkám ... x-nixy nemají žádnou jinou výhodu, než nulovou cenu za licenci.
Jak se ukazuje nestačí to. Každý správný kapitalista si spočítá, že náklady na údržbu u win systémů jsou řádově menší. Je více specialistů, proto je jejich práce levnější. Transakční náklady na přechod mohou dosáhnout libovolné výše, zvlášť jestli máte historickou databázi výrobních dat. Také ztráta kompatibility s dodavateli/odběrateli z důvodu přechodu na x-nyx může tyto vztahy ohrozit. Co se stane firmě, která přijde o své klienty? Zkrachuje. Co proti tomu dělat? Nevystavovat se tomuto nebezpečí, když to není nutné. Je to nutné? Není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlada01: krásná analýza, plně se ztotožňuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

připadá mi že místní osazenstvo vnímá Microsoft jako nějakou velikou obludu, a ne jako podnik - viz příspěvky, že MS nic sám nedokázal a "vše" převzal - já se ptám NO A CO? původci myšlenky asi mají svůj důvod, proč se prodat MS - pro koncového spotřebitele však ve výsledku neexistuje žádný rozdíl mezi tím, co si interně MS vyvinul, a tím co koupil - tak co vám vadí? že s nějakým softwarem nepřišel člověk s visačkou MICROSOFT na prsou? snažte se svou nenávist v rámci svých rozumových možností ovládat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlada01: Nojo, jenze transakcni naklady pro prechod na Visty mohou taky dosahnout libovolne vyse a ten pocet odborniku na Visty taky nebude tak zavratny ... unixy maji tu vyhodu, ze jednou odbornik na unix porad odbornik na unix.

V cem mate pravdu je, ze nemusi vyhrat nejlepsi software. Casto vyhrava software s nejlepsim marketingem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhrát díky marketingu je stejné jako vyhrát pomocí čehokoliv jiného. Doporučil bych prostudovat VHS versus Video2000, nebo Kodak versus Polaroid. Možná vás to překvapí, ale dnes (ani v minulosti) se necení schopnost něco vyrobit, to umí kdekdo (viz 10000 různých x-nyxů). Mnohem důležitější (a víc ceněné) je umět to prodat. Pokud vám to nepřipadá spravedlivé, je to jen váš problém. Řešením by bylo oběsit se na nejbližším stromě, nebo se s tím smířit.

Pokud nemůžete pochopit, proč lidi/firmy nechtějí linux ani zadarmo, tak podstatná byla informace, že migrace na linux je nevýhodná, protože se tím firma vystavuje RIZIKU.

Stejně, jako je dobré být odborníkem na unix, je dobré být odborníkem na genové manipulace, je dobré být odborníkem v libovolné profesi.
V IT bych předpokládal, že odborník na unix, bude odborníkem i na windows a na mac. To bych považoval za profesionální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlada01: Pri migraci na Visty se firma TAKE vystavuje RIZIKU. Prectete si EULA windows, microsoft za nic neruci.

Predpokladam, ze by jste take pokladal za profesionalni ze kardiochirurg bude soucasne odbornikem na operace mozku (a obracene samozrejme, neurochirurg na operace srdce). Byt soucasne odbornikem na unixy, windows a jeste mac je zatracene tezke, protoze spolu nemaji skoro nic spolecneho (mozna tak ten mac a unixy ...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlada01:
Puvodne jsem na Vas ani nechtel reagovat, ale Vas druhy prispevek se uz ignorovat neda (mozna tak na zive.cz).

vlada01 @ 88.100.46.65 - sobota, 31. května 2008, 14:03
"Z hlediska rychlosti rozmnožování mají x-nixy smůlu. Dostupný volný životní prostor už je zabraný, takže nutně živoří."
- Zivotni prostor pro operacni system je mnohem sirsi nez jen x86 PC (ARM, PowerPC, SPARC atd.). Ikdyz na x86 desktopu je GNU/Linux rozsiren malo, na x86 serverech a na jinych architekturach je rozsireni uz vyznamne. Kolik najdete OS s NT jadrem v routerech? Nebo kolik pocitacu z TOP500 pohani OS od Microsoftu? Tim se dostavame k Vasemu druhemu nepresnemu zaveru...

"Z hlediska přizpůsobování se podmínkám ... x-nixy nemají žádnou jinou výhodu, než nulovou cenu za licenci."
- Co treba flexibilita? GNU/Linux je mozne nasadit (pravda nekdy s vetsim usilim) na snad jakemkoliv schopnem HW co existuje. Od jiz zminenych routeru pres NAS zarizeni, telefony, roboty, auta, prehravace, desktopova PC, servery az po superpocitace. Tato flexibilita je mozna prevazne diky otevrenemu zdrojovemu kodu.

"Každý správný kapitalista si spočítá, že náklady na údržbu u win systémů jsou řádově menší. Je více specialistů, proto je jejich práce levnější. Transakční náklady na přechod mohou dosáhnout libovolné výše, zvlášť jestli máte historickou databázi výrobních dat. Také ztráta kompatibility s dodavateli/odběrateli z důvodu přechodu na x-nyx může tyto vztahy ohrozit. Co se stane firmě, která přijde o své klienty? Zkrachuje. Co proti tomu dělat? Nevystavovat se tomuto nebezpečí, když to není nutné. Je to nutné? Není."
- At si to kazdy kapitalista spocita sam. Vzdy by mela byt vypracovana pripadova studie a neda se obecne rici, ze win jsou vzdy nejlepsi cesta (casto nejsou). Podsouvat, ze _spravny kapitalista_ = _prednost win_ je usmevne.
- Ohledne nakladu na udrzbu... Toto tema je slozite a existuje nekolik uz od pohledu podezrelych/zaplacenych analyz. Oborniku na *nix systemy je mene a nechaji si vice zaplatit. Je to ale take proto, ze efektivita jejich prace byva vyssi. Neda se v tomto udelat jednoznacny soud. Kazdy by mel zvazit vsechny moznosti a ne se slepe vrhat na reseni od jednoho dodavatele.

vlada01 @ 88.100.46.65 - dnes, 3. června 2008, 05:04
Dobry marketing je velkym pomocnikem v prosazovani spolecnosti na trhu. Spatne je, ze uspesnost marketingu byva (ne vzdy) umerna prostredkum, ktere se do neho presunou. To zvyhodnuje kapitalove silnejsi spolecnosti a je mozne, ze ikdyz maji horsi produkt, slabsi konkurenci s lepsim produktem prevalcuji. Bit je na tom zakaznik => z meho pohledu to je spatne.

"Pokud nemůžete pochopit, proč lidi/firmy nechtějí linux ani zadarmo, tak podstatná byla informace, že migrace na linux je nevýhodná, protože se tím firma vystavuje RIZIKU."
- A co kdyz konkurencni firma toto riziko podstoupi a dosahne tim nizsich nakladu na udrzbu IT? Mozna tim i zvysi produktivitu zamestnancu? Nas kapitalista, ktery se boji rizika, je najednou v nevyhode a hrozi mu, ze bude muset "zavrit kram" kvuli vyssim nakladum na provoz nez konkurence. Na obou stranach barikady jsou success story, ale nedaji se z toho vyvozovat zadna obecne platna pravidla (Windows je nejlepsi/Linux je nejlepsi). Zalezi pripad od pripadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bavme sa o Yahoo prosim, ano?

Microsoft offers $40/share for Yahoo!
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&i...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm... To je 55 miliard. Odmitnout takovou nabidku se uz skoro neda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že se shodneme v názoru na to, že je vždy třeba uvážit všechny dostupné možnosti a zvolit optimální řešení.
U nových firem, řešení nového problému tento přístup funguje. Po zvážení VŠECH možných řešení si klient vybere to optimální.
Pokud však uživatel/firma má přejít ze starého systému na nový JEN proto, že je x-nix lepší/víc flexibilní/morálnější pak tyto argumenty nestačí. Dokonce ani nulová cena za licenci nezpůsobuje, že by uživatelé na linux přecházeli. Nabídl jsem vám vysvětlení proč. Dokonce vy mi moje tvrzení svými argumenty o nasazování linuxu do zařízení typu router, server atdl potrvrzujete. Nasazení router/server na riziko ztráty kompatibility nemá žádný vliv.
K morálním argumentům. Pokaždé, když někdo začne zavádět morální argumenty do problému, musí o tuto kategorii rozšířit počet řešení. Tím se jejich počet zvýší dvakrát, a také to dvakrát zvyšuje pravděpodobnost vnesení chyb.
Jinak cenu práce určuje poptávka/nabídka. Odborníků na x-nix je méně, proto vyšší ceny. Rozhodně z toho nevyplývá, že vyšší cena = větší odborník. Menší množství odborníků přináší také problém dostupnosti odborné péče, případně vyšší mzdové náklady na udržení.
Vysvětlovat si rozdíly mezi pojmy odborník a specialista pokládám za ztrátu času.
Za obecnou chybu vašeho uvažování však pokládám domýšlení a vyvozování faktů z mých tvrzení, které z nich neplynou. Tato chyba je způsobena obvyklou záměnou logického "nebo" za logický "součin". U logického součinu platí buď jeden závěr, nebo druhý. U logického nebo, platí, buď jeden závěr, nebo druhý, nebo oba.
Zákazníci jsou různí, někdy chtějí nesmysly, někdy nevědí co chtějí. Předpokládám však, že jako odborník zákazníkovi nabídnete všechny dostupné možnosti i s vyčíslením všech výhod a nevýhod. Pokud si pak zákazník z nějakých svých důvodů vybere řešení, které se vám nebude líbit, máte možnost zákazníka upozornit na nevýhody, případně odstoupit od plnění.
Všechny navrhované konstrukce "co když" rozhoduje chování zákazníků. Zatím to vypadá, že ne/výhody win nejsou natolik zásadní, aby změnili své chování a přešli na ne/výhodnější x-nix a dokonce ani nepřecházejí na //hodné visty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O cene Win a linux sa nebavme: cena softwaru 30-pocitacovej firmy spred asi roku-dvoch bola WinXP Pro 5000Sk, Win Office - 12000Sk, licencia per-seat 5000Sk + Win2003 alebo nieco take 20000/30 -> to vsetko na jeden uzivatelsky pocitac vyjde podla konfiguracie 12-20 tisic na jeden pocitac pripojeny k mailserveru. Vraj Microsoft nedavno zlacnil, takze tie ceny berte s rezervou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlada01 @ 88.100.46.65 - včera, 3. června 2008, 21:55
"U nových firem, řešení nového problému tento přístup funguje. Po zvážení VŠECH možných řešení si klient vybere to optimální."
- I management zavedenych firem zvazuje vsechny mozna reseni. Neplati to jen pro _nove_ firmy.

"Pokud však uživatel/firma má přejít ze starého systému na nový JEN proto, že je x-nix lepší/víc flexibilní/morálnější pak tyto argumenty nestačí."
- Samozrejme. Zavadet neMS OS jen tam, kde to prinasi uzitek. Davat recepcni PC s Windows + MS Office je plytvani penezi. Prodejni terminaly take neni potreba nutne vybavovat MS windows (pokud to neni vyzadovano kvuli neprenositelnym aplikacim).

"Dokonce ani nulová cena za licenci nezpůsobuje, že by uživatelé na linux přecházeli."
- Duvodu pro a proti je mnoho. Nulova cena je jedna z pro prechod. Na trhu OS jsou vytvoreny bariery (nektere umele), ktere zabranuji bezproblemovemu prechodu (neprenositelnost nekterych programu, pouzivani uzavrenych formatu dokumentu (ikdyz toto postupne snad odpadne), nepodpora HW od jejich vyrobcu (ovladace win only), strach z neznameho, zastrasovani ze strany MS (FUD) atd.)

"Nabídl jsem vám vysvětlení proč. Dokonce vy mi moje tvrzení svými argumenty o nasazování linuxu do zařízení typu router, server atdl potrvrzujete. Nasazení router/server na riziko ztráty kompatibility nemá žádný vliv."
- Chcete rict, ze to, ze se Linux nenasazuje na firemnich desktopech je kvuli mozne nekompatibilite se zakazniky/odberateli? Mohl byste priblizit jakou presne kompatibilitu mate na mysli? A je potreba aby vsechny firemni PC tuto kompatibilitu mely? Nestacilo by jen obchodni oddeleni?

"K morálním argumentům. Pokaždé, když někdo začne zavádět morální argumenty do problému, musí o tuto kategorii rozšířit počet řešení. Tím se jejich počet zvýší dvakrát, a také to dvakrát zvyšuje pravděpodobnost vnesení chyb."
- To je na mou adresu? Snazil jsem se zadne moralni argumenty neuvadet. Zadne "je to open source, ktery sdili cely svet", "delate to pro komunitu a pro svobodu", "dostanete se s tim ze sparu dabla" apod. :)

"Jinak cenu práce určuje poptávka/nabídka. Odborníků na x-nix je méně, proto vyšší ceny."
- To, ze je malo (poctem) odborniku na *nix nema za nasledek jejich vyssi plat. Vyssi plat je zapricinen _nedostatkem_ takovych lidi. O vice si mohou rici ti, jez maji vyssi efektivitu prace (*nix pozitivni odbornici). Prvni veta o poptavce a nabidce plati.

"Rozhodně z toho nevyplývá, že vyšší cena = větší odborník. Menší množství odborníků přináší také problém dostupnosti odborné péče, případně vyšší mzdové náklady na udržení."
- Jaktoze je nekdo ochoten platit *nix odbornika lepe nez win odbornika? Pro nic za nic to asi nebude... Vyssi ohodnoceni by melo znamenat odvedeni vice (rychleji, kvalitneji, bezpecneji) prace...

"Za obecnou chybu vašeho uvažování však pokládám domýšlení a vyvozování faktů z mých tvrzení, které z nich neplynou."
- Prosim konkretne.

"Tato chyba je způsobena obvyklou záměnou logického "nebo" za logický "součin". U logického součinu platí buď jeden závěr, nebo druhý. U logického nebo, platí, buď jeden závěr, nebo druhý, nebo oba."
- :)
- Uz jste asi chvili ze skoly. Vyraz soucinu dvou booleovskych promennych je pravda, kdyz jsou obe soucasne pravdive. Vyraz souctu dvou booleovskych promennych je pravda, kdyz je alespon jedna z nich pravdiva. Opet bych prosil konkretni vytky.

"Pokud si pak zákazník z nějakých svých důvodů vybere řešení, které se vám nebude líbit, máte možnost zákazníka upozornit na nevýhody, případně odstoupit od plnění."
- Pokud si zakaznik nevybere moznost, kterou bych mu s nejlepsim svedomim doporucil, pak jsem ne vsechno dostatecne vysvetlil nebo me zakaznik nedostatecne objasnil sve priority.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601103&sid=aljsNrOGOE3s&amp...

Vypada to na nabidku starou uz nekolik mesicu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby tu bylo taky něco k tématu:
http://bigcharts.marketwatch.com/quickchart/quickchart.asp?symb=yhoo&amp...

To je zábavné rozebírat článek větu po větě ve snaze vyvrátit naprosto úplně všechna tvrzení.
věta 1. Chápu jako souhlas s mým tvrzením.
věta 2. Platí o nových systémech, ne o starých. Jinak souhlas.
věta 3. Chápu jako souhlas s mým tvrzení, ale nelíbí se vám to.
věta 4. "Zase mi to poslal v něčem, co nemůžu otevřít!" Platí i mimo obchodní oddělení. Nelíbí se vám to.
věta 5. "špatné je", "podezrelych/zaplacenych analyz","Bit je zakaznik".
věta 6. viz. předmět Makroekonomie,VŠE, 1. ročník
věta 7. obzvlášť pikantní je pak cena linuxového odborníka, když řeší větu 4.
věta 8. "Podsouvat, ze _spravny kapitalista_ = _prednost win_ je usmevne."
věta 9. Jsem rád, že to umíte. Převeďte si to do Svobodovy tabulky. Navíc je tam klasická argumentační chyba ad hominem.
věta 10. Chápu tak, že v tom případě, je zákazník vůl.
Jestli vás to ještě bude bavit, tak jste mi ještě nevyvrátil tvrzení, že zákazníci nechtějí přecházet na x-nyx kvůli riziku, nebo se mýlím? Mohl byste mi tedy objasnit proč nechtěji. Tedy jestli nežiji v omylu, že nechtějí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečná hádka. O nasazení konkrétního OS prakticky nikdy nerozhoduje jeho cena, ale účel PC. Pokud potřebuje koncový uživatel používat aplikace pro něž neexistuje v druhém OS plnohodnotná alternativa, tak je takový OS i zadarmo a se supr čupr featurkama k HOVNU. Pokud se aplikace budou teprve vytvářet a je třeba mít kontrolu i nad zdrojáky OS, pak se sahá po otevřeném Linuxu, takže argumentovat TOP500 mašinami se mi zdá zcestné, když druhá platforma nemá otevřený kód a tím pádem není alternativou.

Další věcí je (ukážu na příkladu office balíku), že pokud i jen 10% userů potřebuje vymoženosti MSO a nestačí jim OOo, pak je výhodnější a levnější nasadit MSO i na zbývajících 90% PC (mluvím z vlastní dřívější zkušenosti, 200 PC v obchodním, ekonomickém a kontrolingovém odd. vs. 2000 ve výrobních halách a výzkumu - při takových počtech je správa MS+Lin+MSO+OOo mnohem dražší, než čisté MS řešení i se započítanými licencemi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW vlada01 pěkně napsané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vetu po vete rozebiram abych se vyhnul narceni, ze Vam vkladam do ust neco co jste nerekl. Reaguji jen na vety, s kterymi nesouhlasim. Vsechna Vase tvrzeni se vyvratit nesnazim. V nekterych mate pravdu.

ad1) Ne tak zcela. V uvahach o snizeni ceny provozu IT infrastruktury figuruje bezplatny SW i u zavedenych spolecnosti. Nejenom u novych.
ad2) Jednodussi zmena SW platformy je pri generacni vymene HW o tom asi zadna, ale i tak je mozne uvazovat o zmene na "starych systemech"
ad3) Jen jsem chtel upozornit i na jine duvody (mozna i vyznamnejsi nez nulova cena), ktere brani pri zmene. Ano nejsem z toho prilis nadseny.
ad4) Aha takze Vam jde jen o kompatibilitu dokumentu. O tomto uz bylo napsano mnoho. Je to problem, ale ze strany programatoru open source SW tezko vyresitelny. Zde se musi angazovat stat a vyzadovat komunikaci v standardizovanych formatech (ISO formatech) dokumentu s verejou spravou. Pozdeji by pouzivanost techto formatu mela vzrust i v komercnim sektoru. Zde zadne 100% reseni neexistuje. Ba ani s MS office. Obcasna nekompatibila se projevuje i tam. Pokud chcete vzdy vsechno otevrit, ucite bude dobre mit v zaloze nekolik PC s nekolika verzemi MS office.
ad5)
"spatne je" - Zamysleni o fungovani marketingu obecne, do rozhodovani o nasazeni SW se toto vubec nepromitne.
"podezrelych/zaplacenych analyz" - Toto neni moralni argument. Jen jsem varoval ohledne kladeni prislis velkeho durazu na "studie" v procesu rozhodovani.
"Bit je zakaznik" - Je soucasti vyse uvedeneho zamysleni nad fungovanim marketingu.
ad6) Zamenil jste "je mene" za "je nedostatek". Mensi pocet nemusi nutne znamenat vyssi plat. Plat se zvysuje pokud je nedostatek pracovnich sil.
ad7) Vetu 4 casto takovy odbornik ani vyresit nemuze. Jsou za tim prave zminene bariery pri prechodu mezi OS. Zajimave success story vyslo na root.cz (http://www.root.cz/clanky/bata-uzivatele-si-na-linux-zvykli/)
ad8) Vam neprijde, ze tvrzenim "Každý správný kapitalista si spočítá, že náklady na údržbu u win systémů jsou řádově menší." je podsouvani "spravny kapitalista = prednost win"? A to jsem jeste nenarazel na "řádově menší", coz je celkem nadsazene. Mozna tak v binarni soustave, ale ne decimalni :)
ad9) Jaka Svobodova tabulka? I google je bez inspirace. Nemate namysli pravdivostni tabulku? Za ad hominem se omlouvam (btw dosud jsem netusil o co jde), ale neodolal jsem :) Vas popis byl trochu zmatecny.
ad10) "Když se žák nic nenaučí, učitel z předmětu propadá." - B.R.Bugelski. Toto rceni se sem hodi. Zakaznik je zak. V idealnim pripade by mel zak ziskat stejne vedomosti jako ucitel. Meli by vicemene sjednotit svuj pohled na problem. Stejne by na tom mel byt zakaznik a dodavatel. Pokud si dodavatel nedokaze pred zakaznikem obhajit sva reseni (navrhnuta podle sveho nejlepsiho vedomi), tak je dodavatel hlupak.

"Pokud nemůžete pochopit, proč lidi/firmy nechtějí linux ani zadarmo, tak podstatná byla informace, že migrace na linux je nevýhodná, protože se tím firma vystavuje RIZIKU."
"Jestli vás to ještě bude bavit, tak jste mi ještě nevyvrátil tvrzení, že zákazníci nechtějí přecházet na x-nyx kvůli riziku, nebo se mýlím? Mohl byste mi tedy objasnit proč nechtěji. Tedy jestli nežiji v omylu, že nechtějí."

Uz jsem zde zminoval bariery branici ve volnem prechodu mezi operacnimy systemy (na desktopu). Jednou z nich je nemoznost pouzivat MS office na jinych OS nez MS windows (ikdyz na MAC OS X verze MS office vlastne existuje) a z toho plynouci mozna dokumentova "nekompatibilita" s dodavateli a odberateli/zakazniky. To je to Vase RIZIKO jestli jsem to spravne pochopil - ztrata zakazniku kvuli nekompatibilite. Ono ve firemni sfere je velka setrvacnost co se pouzivani SW tyce. Pokud neco funguje a neni nutne potreba mit neco noveho, tak na to nesahat.

Proces "prechazeni na GNU/Linux" vlastne uz zacal. A nerikal bych tomu prechod na linux (da se prechazet na cokoliv), ale snizovani zavislosti na dodavateli operacniho systemu/SW reseni. Mezikrokem k teto nezavislosti je zvysujici se pocet vyuzivanych programu, ktere jsou prenositelne mezi platformami. Odbourava se tim jedna z barier. Heterogenni prostredi (vice rozdilnych platforem), kde se vyuziva takovy SW jaky je pro danou ulohu optimalni, je vice narocny na kvalifikaci spravce, ale umoznuje velkou flexibilitu pri reseni uloh.

Takze k Vasi otazce... Zakaznici nechteji byt zavisli na jednom dodavateli (vendor lock-in), chteli by vyuzivat treba i ten linux, kdyz na to prijde, ale jsou jim kladeny bariery (nektere zamerne). Zakaznici tedy chteji, ale po zvazeni vsech okolnosti vetsinou (zatim) neprechazeji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Damel: S TOP500 jsem jen demonstroval flexibilitu. Btw i v TOP500 se nachazi nekolik superpocitacu s OS od MS.

Hranice 10% se mi zda prilis nizka, ale zalezi na vice faktorech. Precejenom 2200-220 = 1980 zbytecnych licenci na MS office je nezanedbatelna castka. Kolik to je clovekohodin?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže, jsem rád, že jsme se na závěr shodli.
Já tvrdím, že zákazníci nechtějí přecházet z důvodů rizika.
Vy tvrdíte, že chtějí přecházet ale nemohou, z důvodu nekompatibility dokumentů, že chtějí setrvat u toho co funguje a také argumentujete nějakou teorií spiknutí.
Celé mi to přípomíná spor o tom, jestli je sklenice do půlky plná, nebo do půlky prázdná.
Již se k tomu nebudu vracet.
Vy tvrdíte, že zákazníci chtějí, ale nemůžou, já tvrdím, že nechtějí.
Tato situace vám vadí. To je emocionální postoj, který není v odborných otázkách akceptovatelný, protože vnáší do procesu rozhodování jiné, než analytické myšlení.
Teď můj osobní závěr z diskuze.
Z toho co jsem četl, bych vás zařadil do kolonky linuxový specialista. Kdybych chtěl řešit konkrétni linuxový problém tak bych vám ho bez problémů svěřil.
Ovšem pro analýzu nějakého celkového řešení, které by mělo vybrat optimální variantu, bych si vybral někoho jiného. Neberte to jako útok na vaši osobu. Důvodem jsou právě již zmiňované a zcela zbytečné emocionální postoje.
PS Svobodova tabulka je speciální variantou stavové tabulky, která vychází z výsledků a zkoumá, jak se změní výsledek, když se změní stav na vstupu.
PPS Argumetnační rada. Používejte v diskuzi menší počet argumetnů. Tento váš přístup vytváří "argumentační dojem" nejistoty a slabosti argumentů, tím, že útočíte na všechno. Viz předmět Argumentace a rétorika Filosofická fakulta UK ročník nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Prodejte Yahoo! za 49 miliard.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci moc hnidopisit, ale 37$ za akcii chteli predstavitele Yahoo a MS dal maximalne 33$. Prvni nabidka byla nizsi. Zadne zvedani na 37$ nebylo. Autor ma bud nove informace co tu neprosli a nebo si clanky predtim neprecetl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: vlada01
ty si magor oficialne alebo neoficialne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

menethor: Autor má při pondělku trošku problém s rozjezdem, šlo pochopitelně o částky 31 a 33 USD za akcii. Omlouvám se za lehce vizionářský text.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velki monopolnici vladnu svetu :). Napriklad pred rokmi ked USA este podporovali Saddama Husajna tam bol Rockefeller aby cosi dojednal.
Takisto aj s Yahoo, niekto vas chce zmanipulovat aby ste predali svoju firmu nejakemu VELKEMU subjektu aj ked nechcete a hovori: "vy to MUSITE urobit!" Urcite za tym nema na mysli blaho firmy Yahoo ale skor uzitok kupujuceho.

Podotykam ze Microsoft by tiez velmi rad kupil Google ak by ho mohol na druhy den rozpustit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 jojo tak, tak. Takychto smradov je neurekom, zaplatene od Ballmera ma, tak sa snazi, aby z toho nieco kaplo. Dnes som cital rozhovor v TRENDe s Ballmerom..no hruza - blaboly, kecy, vykrucanie, pretvarka. A to este ten clanok urcite bol nejako upravovany..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mě tenhle svět megakorporací a napakovaných blbců začíná iritovat do neuvěřitelných mezí. Všechno pořád jenom pohlcovat a růst a nabírat prachy, a čím jsou větší, tím víc se*ou na běžný lid. Snad každý člověk při smyslech, který zná politiku i z jiné strany, než z té mediálně použitelné (tv, noviny) chápe, kam to směřuje. Korporace jsou tak velké, že je již téměř realitou fakt, kterého se před desítkami let obávali někteří velcí myslitelé, korporace nebudou potřebovat stát, začnou ignorovat zákony státu, státy zaniknou a korporace budou vládnout zcela. Welcome to the future.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak tomu pánovi sa nečudujem, keď doporučuje predať. Veď tie jeho percentá v akciách predstavujú pri predaji 2 miliardy dolárov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Achjo: V dalsich zpravach: Microsoft na Marsu pripravuje zaklady noveho mesta - San Dorado. (Jsem zvedavy kdo ten odkaz rozlusti ...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apropo, uz ste poculi klepy o spojeni firiem Adobe a Google? Stara povedala, ze sice o nicom nevie, ale ze sa nieco chysta....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Yahoo! oznamuje: jednání s Microsoftem ukončeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes dalsia sprava: Yahoo a Microsoft opat spolu jednaju. Tato telenovela zacina byr stara. Skor to pripomina Pamelu Anderson.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A microsoft pripomina zase Kida Rocka, stale pamelu miluje...
http://news.cnet.com/8301-10787_3-9977610-60.html?tag=nefd.top
Vraj rokovania idu plynule.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Microsoft chce dál jednat o Yahoo!.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

microsoft je normální gauner ... v podstate si mysli ze ke vsemu prijde bez vlastniho pricineni, proste to koupi a hura ... lezou mi krkem. Pokud Yahoo koupi MS tak je to naposledy co jsem jakoukoliv sluzbu yahoo pouzil ... ne ze bych je pouzival zrovna casto, google rulez

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mark: bez přičinění? a těch 50 miliard je co? to asi Microsoftu někdo daroval, že? se prober

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mark156> Slysel jsi nekdy o Cisco? Symantecu? Oracle? nVidii? AMD? Kdybys vedel neco o svete, vedel bys, ze ziskavat asset integraci mensich subjektu je nejen bezna, ale de facto jedina moznost jak zajistit spolecnosti takovych rozmeru rust. A detinske vyhruzky typu 'uz nikdy nepouziju jejich sluzeb' musi prece znit trapne i tobe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ren: detinske je hadzat stolickami, skakat po podiu ako orangutan a kricat "deve lo pers!" a rozculovat sa ze s Yahoo nikdy... a zaroven prehlasit ze rokovania uspesne pokracuju. To je detinske.

To ze Microsoft chce znicit vsetky newindowsove aktivity Yahoo je tiez vec na ktoru treba mysliet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jojo2: Tak to video jsem viděl a nevěřil jsem vlastním očím.
Steve Balmer, jj, napsal jsi to výstižně.

Radim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2> Mno, nikde jsem se pana Ballmera nezastaval, muj vztah k nemu je ponekud...rezervovany. Ale proc o tom zacinas, tady se snad mluvilo o necem uplne jinem..?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft je typicky americká firma s americkým panovačným přístupem. Nechceš? To nevadí, stejně to uděláme. Srovnej viz radar.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan L> To je stejne blba analogie jako rict, ze americani chteji postavit v Brdech radar a proto je Microsoft arogantni hajzl. Mas snad pocit, ze nadnarodni korporace z jinych zemi delaji vsechno pro zachranu sveta, lidstva a vubec? Mimochodem, co se americanu a radaru tyce, chyba je naprosto jasne na strane ceske vlady, ktera jako obvykle naprosto ignoruje, co si obcane preji. Proc by si USA nekde nepostavily radar, kdyz jim to tamnejsi vlada dovoli?
http://demolock.wordpress.com/2008/06/25/o-demokracii/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor clanku: Clovece ty jsi vcera neco pil :) V predchozim clanku o x-boxu je uvedena cena peknych 900kc coz vychazi 3kc za dolar. Taky verim, ze to jednou prijde, ale uz tak brzo :)) No a tady ma byt zase pouzito nespis misto slova specifikace spis spekulace. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Yahoo! odmítlo další návrh Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PHeck: Autor nebyl opilý, autor jen v koutku duše předpokládal, že čtenář pochopí, že se jedná o vyčíslení té slevy ...
Ano, zde se opravdu nejedná o specifikaci ale spekulaci, za to se omlouvám. Už je to opravené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsou to opravdu gauneri, MS se to snazi pouze rozbit a to z jedineho duvodu, aby uz nebyl svetova trojka ale dvojka ... pro ms je proste velmi vyhodne kdyz yahoo prestane uplne existovat, zajimalo by mne hlasovani mezi mistnimi ctenari, kdo z nich by uvital aby yahoo vedl microsoft a kdo by radeji uvital spolupraci yahoo s googlem ... vim ze v teto sachove partii jak se zda nemaji uzivatele sve figury v prilis silnem postaveni ale presto je stoji za to sledovat take.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně se spíš divím, že Yahoo někdo chce - pro mě to jméno znamená jen nepřehlednou domovskou stránku a průměrný vyhledávač. Nebo se pletu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nie nemylis sa, Yahoo chcu kupit pre to, aby ho mohli konecne zrusit,.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Icahn s Yahoo! vítězí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...alebo ako sa na Fudzille pise: Icahn je had.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Akcionáři podpořili vedení Yahoo!.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diky bohu. microsoft si muze nechat zajit chut jak doufam, ted mu nezbude nez tlacit ty sve trapne live sluzby o ktere jen malo kdo stoji a ktere pouzivaji lide snad jen proto ze je MS nasilne cpe do vsech vychozich instalaci svych prohlizecu.... myslim ze toto je pripad pro antimonopolni urad, jednoznacny bundle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.