Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MacBook Pro se rozloučil s USB, ponechal 3,5mm jack a přivítal Polaris

Jeste bych pridal informace o cene:

http://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro

dvoujadro za 2000$, no nekup to :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to základní dvoujadro stojí $1500, nicméně je obecně známo, že apple produkty nejsou vetšinou o výhodném poměru cena vs užitná hodnota nebo výkon. Jsou to vetšinou stylovky a kdo takový předešlý Macbook Air nebo Pro měl možnost chvilku používat mi dá jistě za pravdu, že dílenské zpracování a celková estetická úroveň jsou špičkové a potěšení pro oko. Já spadám do kategorie lidí, kteří volí lepší poměr cena vs výkon a proto mám bazarové i5 Lenovo X220 s IPS za $200, ale kdyby peníze nebyli otázkou a potřeboval bych to k profesi, tak bych se tomu nebránil, za předpokladu že by mi vyhovoval OS X.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Držel jsem v ruce snad všechny Apple produkty kromě jejich mp3 přehrávače a naprosto nechápu, kde lidi berou ty řeči o estetické úrovni. Schválně napiš, který notebook, allinone, tablet nebo dotykáč od konkurence je podle tebe ve srovnání s Apple produkty, hnusný. Pár jich třeba najdeš, ale ta zbývající většina je designově naprosto OK. Pokud Macbook Pro stále nemá numerickou část klávesnice, tak je stále určen jen Pracantům/Pozérům s velkým p a Debilům s velkým d:). Nedávno jsem vybíral noťas pro úplného amatéra pod 13k a i on si řekl o numerickou klávku, přestože je to spíše sváteční uživatel PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to je hustý kategorický tvrzení. ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trvám na něm. Používat klávesnici bez numerické části je otravné i pro BFU střední úrovně. Idiotovi, co má PC jen na pouštění videí, stačí něco mnohem levnějšího a nemusí kupovat něco s označením „Pro". Nechápu důvod proč ji tam nedat, když tam to místo pro ni je.

PS: Ano, v příspěvku nemám žádná čísla, ale i pro občasné použití je tam ta část třeba, protože je to tak pohodlné a neotravné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou take uzivatele kteri naopak numerickou cast vyslovene nechteji, protoze to nejsou ucetni ci jini datlovaci cisel a vadi jim vyosena hlavni cast klavesnice.
Kazdy ma pozadavky jine a kupodivu prave vyssi trida ntb je spise preferovana bez numeriky, ci numerika minimalne neni vyzadovana.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hnusný produkty ve srovnání s Applem jsou všechny starší Apple produkty starší o víc jak jeden rok ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako Čech mne nepřítomnost numeriky také štve, ale být Američan, tak to neřeším.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je v pohodě, že to naprosto nechápeš, každý jsme jiný. Jinak já nikde nepíšu, že ostatní podobné produkty jsou oproti applu hnusné tak mi to nepodsunuj ok? Já mám třeba HTC One M7, tedy už 3 a půl roku starý model, a ten je dílenským zpracováním a estetikou velice podařený a applu konkurence schopný. Stejně tak spousta unibody ultrabooků od různých výrobců jsou velice povedená a applu konkurence schopná, microsoft surface 4 má taky špičkové zpracování apod. a příkladů je samozřejmě více a čím dál tím více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je proboha za blbost? :D Jakože když si "amatér" řekne o numerickou klávesnici tak to znamená, že všichni ti, co ji na notebooku nepotřebují (z jakýhokoli důvodu), jsou debilové? :D

Na notebooku jsem numerickou klávesnici nikdy neměl (notebooky do 14" a i teď Alienware 15 ji nemá) a je to upřímně to poslední, co na notebooku potřebuju. A z vlastní zkušenosti, co prodávám notebooky, je to tak 2/3 zákazníků (drtivá většina firemní zákazníci), který numerickou klávesnici nepotřebuju.

IMHO je při psaní všema deseti pohodlnější používat alfa-numerickou klávesnici i pro psaní čísel. A hlavně je to ryze subjektivní věc a já osobně bych si netroufnul nazvat někoho debilem jen proto, že je pro něj pohodlnější dělat něco jinak, než to dělám já.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak numerická je určitě důležitá pro účetní a asi i hodně programátorů, ale vždycky se když tak dá doplnit USB "přídavkem".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasný, účetní přirozeně protože čísla datluješ rychleji o dost, i programátoři, stejně jako další lidi, ale rozhodně bych to takto nepaušalizoval jako kolega, že kdo nechce/nepotřebuje/nepoužívá numerickou klávesnici, je noob/idiot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Programatorum staci Ctrl-c a Ctrl-v. Ti numerickou klavesnici nepotrebujou :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na který ovšem budete potřebovat patřičnou redukci, když ten stroj USB nemá. :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak casto potrebuje programator cisla? Jako kdyz pouziva "pom345112134111299327" tak asi jo.

Jinak ne. Navic hadal bych, ze vetsina programatoru umi bezvadne vsemi 10 rychle a navic pouziva anglickou klavesnici. Tim padem nema vubec problem s cislama nahore. Je to rychlejsi, nez si vykoubit ruku a tlapat bokem na numerickou cast.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono člověka který dohlédne dál než na špičku svého penisu by mohlo napadnout že národy které nepoužívají diakritiku nejsou na numerickém bloku tak závislí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jde o jisty komfort a edektivitu provadenych ukonu ...preci jen ten numericky blok je na praci s cisly vhodnejsi a proc neco dokupovat a tahat zbytecne prislusentvi kdyz to muze byt v jednom tele ... oddeleny numericky blok bych chapal u stolniho PC kde to muze prinest nemale vyhody ale u prenosneho zarizeni je to spis otravne ...

:)btw i narody ktere tu diakritiku pouzivaji numericky blok nepotrebuji (cisla se daji psat bezproblemu i na takove klavesnici...je to jen o urovni uzivatelskych znalsti a schopnosti)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za více než 10 let v IT jsem nepotkal kodera který by psal na num bloku. Všichni do jednoho anglická klávesnice a paní čísel všemi deseti. Je to mnohem rychlejší než dávat ruku doprava na num blok. Takže ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

20 let se živím jako programátor a čísla píši na numerickém bloku. Dokonce na numerickém bloku píši i třeba *, protože nemusím k tomu mačkat shift.

Navíc dělám programy pro řadu států, takže jsem se naučil čísla psát na numerickém bloku. Protože při psaní textových řetězců v českém, řeckém či jiném jazyce se numerická klávenice nemění.

A ono je mnohem rychlejší dát ruku doprava, než přepínat různé Shifty, Alty a Controly.

Ona vůbec celá počítačová klávesnice je debilně navržená jako celek, a kromě angličtiny je špatně udělaná. Stejně jako české rozložení kláves.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

20 let se živím jako hajzlbába a numerickou klávesnici používám každej den... ráno když otvírám alarm a pak večer, když to kóduju )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, navíc krátké klávesnice bez numerického bloku propadávají do záchodových mís a kdo je má potom lovit a otirat od znečištění hnědými věcmi. Zato dlouhé klávesnice s numerickým blokem nepropadnou.

Jinak gratuluji za zprasení diskuse.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Za více než 10 let v IT jsem nepotkal kodera který by psal na num bloku."

Vývojem v oblasti embedded systému se sice živím asi 8,5 roku a ze svých zkušeností vím, že většina programátorů nejen v této oblasti numerickou klávesnici prostě používá. A pokud si mohou vybrat, tak sáhnout po klávesnici s numerickým blokem. Ono totiž čísla se nezadávají pouze při psaní kódu, ale též hodně často při debuggu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste to nepochopil, Zog nikdy programátora neviděl ani nepotkal. Je obětí toho, že dnes se na programátora označuje i ten, kdo vytváří HTML v grafickém udělátku, nebo kreslí formuláře skrze nějaký grafický program. Skutečného programátora neviděl ani z rychlíku.

Je to stejné, jako když někdo prohlásí: "Mám kolem sebe plno manažerů a ti ...", přičemž se jedná o "manažery podlahových krytin" (= uklízečky), "manažery produktového portfolia oplatek" (= doplňovač zboží do regálu), apod.

Zog nikdy skutečného programátora neviděl, protože já se programováním zabývám celý život, viděl jsem už hodně, ale nikdy programátora nepoužívajícího numerický blok.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Broučku mám za sebou Vietcong 1,2, Sillent Hill downpour, Rush n Attack, Dead Effect a pár dalších. Pracoval jsem se skutečnými kodery ne s patlaly kteří spravují sap.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže asi často spíše s cizincema. Ani ti jsou zvyklí bez numeriky. Ale Češi, kteří používají mumeriku kvůli normálním textům, jsou už naučeni ji používat, je to opravdu mnohem rychlejší, než používat úplně jiné dva způsoby psaní na klávesnici.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hezká soupiska projektů, ale osobně by mě v entertainment oboru dělat nebavilo. A taky si nemyslím, že v tomto oboru pracuje větší množství opravdu kvalitních programátorů. Opravdu špičkový programátor zde uspokojení nenajde. Protože se zde nehledí na kvalitu kódu a funkčnost ale hlavně na termín.

Dělal jsem na několika zajímavých projektech a poznal jsem dost opravdu kvalitních a špičkových programátorů. Co si jenom pamatuji tak skoro všichni používali numerickou klávesnici. Já ji používám též i když "špičkový" programátor opravdu nejsem. Jenom namátkou pro koho jsme dělali: Smithsonian Institution (SMA), Space and Naval Warfare Systems Command (SPAWAR), Lockheed Martin (LMCO), General Dynamics Mission Systems, Rafael Advanced Defense Systems, BAE Systems‎, Turkish Aerospace Industries...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen taková drobná hnidopišská... Uklizečky nejsou manažerky, ale kosmetičky podlahových krytin. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V článku je opomenuto dost podstatných věcí namísto trapného odstavce, který se snaží dávat váhu problému s kompatibilitou sluchátek mezi iPhonem a MacBookem. Další sluchátka za +/- 10 dolarů je to nejmenší co by mě při koupi notebooku v ceně $1500 trhalo žíly. Jelikož MacBook Pro často používají profesionální fotografové, je opomenuto sdělit jaké mají displaye, jejich rozlišení a další podstatné specifikace. Odstranění čktečky na SD karty taky není vítané. Chybí více informací o Thunderboltu 3 aka USB-C, že umí 40Gbps, kolik leze na nový macbook pro připojit 4k monitorů najednout apod.

Musím říct, že je to docela odfláknutá a dezinformační novinka, s tím že jsem poprvé četl daleko vyváženější a více informativní zprávu o nových macboocích zde - https://www.dpreview.com/news/2591728675/apple-revamps-macbook-pro-lineu...

a zde - http://www.anandtech.com/show/10799/apple-announces-4th-generation-macbo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť tam máš informaci o Thunderboltu 3 asi stokrát. Nějakých 40Gbps a 4K displeje už pak jsou dány samotným Thunderboltem a většina lidí tady ví, co to umožňuje.

Navíc, pokud jsi to přehlédl, tak článek je spíš o portech (co ten Apple s nimi dělá...) a o Polarisech. Ten notebook zas tak zajímavý není.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Druhá sluchátka problém jsou. Nejde o jejich cenu, ale o to, že je to další krám na nošení.

Co se konektivity týče, tak je potřeba tradiční USB-A na připojení flashky, díra na sluchátka, čtečka SD karet (obzvlášť pro fotografy) a HDMI výstup pro projektor (prezentace). Potom ještě jeden konektor pro nabíjení a dokování. Drátová síť je v pohodě přes dok nebo USB ocásek, kterou nechám na stole u kabelu, VGA výstup (pro starší projektory) je v pohodě přes HDMI redukci (VGA konektor je moc velký a není to potřeba moc často).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Porty by nebyly problém, kdyby byly sjednoceny napříč celým portfoliem Apple. Klidně ať si mají jen Thunderbolt, ale ať to maj monitory, telefony, disky apod. všechno stejný.
Máme štěstí, že zbytek trhu zůstává u USB-A, USB-C se snad ještě pár let konat nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady si právě svědkem toho začátku přechodu na USB-C, prostě se jen opakuje historie, jako u serialního a paralelního portu, PS2. Přechodu z mini USB na vetšinou micro USB. Nicméně pro zachování zpětné kompatibility bez nutnosti adaptérů by se aspoň dozadu pár USB-A 3.0 portů snad mohlo vlézt aniž by to výrazně narušilo estetiku, a taky možná mini-HDMI nebo display port. Ale je to asi i byznys modelu, než se kompletně přejde na USB-C, tak se dá vydělat i na adaptérech a podobně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, USB-C jiz zacinaji vyrobci nasazovat a bude se objevovat v cim dal vetsi mire.
Jen nemaji ty koule jako Apple zariznout bezna dosavadni USB apod. Ja vitam osazeni jak USB-C tak dnes bezne zazite konektory, ale USB-C budoucnost bude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, kdo má na mac pro, tak i dnes si může pořídit k němu například 34 palcový LG34UC99 nebo 38 palcový LG38UC98. Oba mají k macu nejen pasující vzhled (včetně bílé kabeláže), ale hlavně mají thunderbolt3 v kombinaci s USB-C připojení. Monitor tedy slouží jako kompletní dokovací stanice. Nejen že jediným kabelem dostanete do monitoru obraz, ale ještě vám monitor ten mac nabije. Dále obsahuje USB hub a několik usb-a (3.1), takže do monitoru si připojíte běžné usb-a periferie - myš, klávesnice, usb-a ethernet dongle, usb zvuk anebo se spokojíte s repráky v monitoru, které pochopitelně přes thunderbolt hrají taky. Není potřeba tedy nic jiného než k tomu koupit vhodný monitor a nepotřebujete žádné redukce, s takhle vybaveným monitorem je ok i ten 12" mac s jediným usb-c thunderboltem. Ten standart se mi líbí, stejný thunderbolt/usb-c konektor již najdeme i na některých notebocích (HP, Dell, Acer, Razer nebo Intel NUC skull Canyon).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý to řeší jinak... Já mám třeba jedny levnější, ale dobré sluchátka u počítače, jedny v ložnici pro notebook. Nejkvalitnější mám potom špunty od Creativu které moc poslední dobou nepoužívám, ale ty bych si vzal kdybych někde cestoval a chtěl kvalitní sluchátka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

trosku si rypnu v dobrym..kvalitni sluchatka od creativu a k tomu spunty.. to by mne docela prekvapilo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Creative EP-630i.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bych si dovolil poznamecku ke sluchatkum...ono kvalitni sluchatka urcite nestoji 10$ a existuje mnoho lidi, kteri opravdu takovy druh sluchatek nepouzivaji. Ono kvalitni sluchadla (subjektivne) se daji poridit nekde od 200-300 dolaru vyse..takze zase tak mala polozka (pro toho, kdo poslucha hudbu) to taky neni..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale taková sluchátka si vetšinou koupí člověk jedny, ty potom zase vetšinou mají normální audio jack a na iphone si je s redukcí připojíš.Ve zprávě se píše o tom, že si nepřipojíš k novému macbooku bez redukce sluchátka dodávaná k poslednímu iPhonu, jako kdyby ty si mohl připojit k čemukoliv co nemá lighting konektor. Fakt nevidíš tu nesmyslnost rozebírat takovou věc v novince tykající se Macbook pro?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš jde podle mě ve článku o to, že je prostě obecně velký fail fakt, že k vlajkový lodi Applu mezi notebooky, prostě nepřipojíš (a je jedno za jakým účelem, i kdyby poslouchání hudby na cestách) bez redukcí/nových kabelů jak samotnej iPhone 7 (telefon, který vydali měsíc a půl zpět) tak ani sluchátka k němu. Ne to, že to jsou sluchátka za 20$.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dobry to beru s ohledem na MacBook Pro :)
Na druhou stranu, mnozi se docela zpravy o tom, ze ty redukce na iPhone pres USB jsou docela pruser a jsou velmi nachylne na prach a jine vlivy. Jinymi slovy, byt applista a koupit si tu jejich predrazenou iphone hracku, tak budu nasrany..;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem rád, že 1000 GFLOPS grafická karta stačí profíkům, asi si tu R7 250 512sp (7750 cape verde) za 19 stovek přecejen pořídím, na profipokusy. Má 850 GFLOPS, tak ji trošku přetaktuju a mám to pod střechou za 30tinu ceny.

Nicméně ceny u Microsoftu.... to je taky lahoda. Nejenže je silnej dolar, my si ještě oslabíme korunu, aby bylo světu jasný, že naše továrny a dělníky nikomu nezaprodáme a export z pásů udržíme. Že jsme už nejprůmyslovější zemí EU (opravdu), poznáte podle toho, že dělníkům stačí tablet s Androidem za 1000 kč.

Nejsou to počítače pro zaostalé země holt. I tak bych bral Microsoft Studio když už....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teda nečekal jsem, že někdy pochválím Razer, ale v oblasti pracovních notebooků o pěkný kus překonal Apple v kvalitě zpracování, v klávesnici, konektivitou, obrazovkou ...
Na nové Macbooky jsem se těšil a hooooodně uvažoval o koupi, ale to co předvedli se fakt nedá považovat za rozumného nástupce předcchozí řady. Víc mi cuká ruka, že si koupím od kámoše jeho starší Macbook Pro nebo nový Razer.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však Razer je taky drahý jako prase, takže by měl být kvalitní, jen někomu by mohl vadit jeho "herní" vzhled. Jinak nové Razery mají thunderbolt3 v kombinaci usb-c též, navíc fungují s krabičkou na externí grafiku Razer Core (razeří implementace AMD Xconnect). Ta krabička mimochodem je zajímavá také tím, že kromě možnosti osadit ji stolní grafikou funguje opět jako kompletní dokovací stanice - stejně jako nové LG monitory podporuje dobíjení notebooku a nese rovněž USB hub a konektory USB-A, takže si do Razer Core připojíte monitor, myš, klávesnici atd. a když přijdete s notebookem, připojujete opět pouze jediný kabel a máte vše, jako u mac booku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten popis ceny je přesný, ale zároveň je to i běžná cenová kategorie Macbook Pro.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kto si toto kupi tak musi byt ozaj na hlavu

s tym pasikom experimentovalo uz lenovo v x1 carbon z roku 2014, bol to totalny fail a v dalsej verzii sa vratili k tlacitkam

v dobe ked existuju zenbooky, xps13, razery, carbony.. vydat takuto srajdu to uz chce ozaj gule

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestlipak už taky vyrábějí iFutrál pro "organizování" všech těch redukcí. ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak vynechat 3,5" jack by byla dost zásadní chyba, zejména kvůli tomu, že tradičně obsahuje i digitální optický výstup (doufám, že je i zde, neověřoval jsem). Zrušit tohle by asi nepotěšilo stáda muzikantů. Navíc notebook není vodotěsný tak zde není ani nějaká "praktická výmluva" jako u telefonu.

Přejít z USB A konektorů výhradně na C + Thunderbolt je trochu překvapivé. Holt se to bude muset pořešit HUBem, což stejně většina lidí praktikuje, aby neměla kolem NTB kabelový salát. Zařízení s USB-C určitě bude významně přibývat v následujících letech.

Za nešťastné naopak považuji zbavení se Magsafe napájecího konektoru. To je výborná vychytávka chránící drahý komp přes sražením ze stolu nebo vytržením konektoru.

Zbavení se čtečky SDXC je mizérie. Nejen pro fotografy. Doteď to byla jediná možnost jak rozšířit vnitřní úložiště bez toho aby se musel připojovat externí disk nebo něco čouhajícího.

Celkové dojmy rozporuplné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrušit Jack na Macbooku stejně mohli, ten shit co tam cpou stejně každý muzikant nebo jednoduše "člověk co stříhá audio" nahradí externím, kvalitním zařízením a nepoužívá v dnešní době podřadnou integrovanou zvukovou kartu. Zlaté herní a kvalitní notebooky, které své odpadní zvukové karty nahradili lepšími integrovanými řešeními se sluchátkovými zesilovači (pořád nevhodné pro střih zvuku, ale lepší než nic (teda Apple)).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že - jak jsem psal - je (resp. dosud byl) v jacku integrován digitální optický výstup, tak bych neřekl, že je až tak podřadný. O analogu o tom žádná, zde je ext. zvukovka nutná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak podle Wiki i tento nový Macbook Pro má stále digitální optický výstup schovaný v jacku.

- 3.5mm audio line out (analog/optical)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Optika je z podstaty neflexibilní. Každý člověk, co znám a stříhá audio, používá zásadně USB, které nabízí množství kvalitních DAC, zesilovačů, fantomových zesilovačů apod.
Optika jako taková je muzikantům platná asi jako mrtvýmu zimník.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

počkat, to jde jako narvat optika do jacku? takže ten jack vzadu bliká? hustý ))) zase jsem o něco chytřejší... nebo to jde jen u Applu a adaptér je jen za....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, mám to tak i ve svém kapesním minipřevodníku Dr. Dac Nano. Je to převodník k notebooku nebo android telefonu s jediným jack výstupem, který v útrobách červeně svítí neboť je také kombinován s digitálem. Je k tomu i zvláštní celoprůhledný nástavec, který se strčí do jacku, aby v tom držel ten klasický optický kabel s tím hranatým konektorem (toslink nebo jak se to jmenuje)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo. Úplně standardní S/PDIF signál a 3,5" konektor. :-)

Optické kabely Jack-TOSLINK nejsou úplně běžné, ale existují a to tak že strašně dlouho. Kdysi dávno jsem to tak měl i na přenosném MiniDisku JVC.

https://www.startech.com/uk/Cables/Audio-Video/Toslink/6-ft-Toslink-to-M...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

japkoslav se vyzná, to je vidět. Taky nepotřebuju jack na ničem. Na desktopu používám studiové monitory přes usb poloprofi interface a na cesty si v kapse nosím malý usb převodník, který funguje jak s notebookem, tak s android telefonem co má host. Ne každý to má ale takhle. Integrované zvukovky na deskách bych zrušil, na notebocích a telefonech se však hodí jako nouzovka, ne každý ssebou nosí převodník jako my ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já to nehodlám adorovat jako nejlepší existující možnost, to ani náhodou, ale digitální výstup rozhodně patří k přednostem. Sám jej často využívám. Vždycky je lepší když tam je a pokud se někomu hodí tak jej využije, pokud má USB zvukovku, tak jej ignoruje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super, takže nahráváme a máme digitální výstup ... a taková drobnost jako vstup je kde?
Druhá otázka by byla, k čemu nám digital in vůbec je, ale to už by byla jen třešnička na prohnilém dortíčku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo. Kde píšu, že to má vstup? Kde píšu, že to plnohodnotně nahradí zvukovku? Nikde. Prostě z počítače dostanete (v případě potřeby) zvuk ve vysoké kvalitě i bez potřeby další zvukovky. Nic víc, nic méně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Zrušit tohle by asi nepotěšilo stáda muzikantů."
...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže 4 následné příspěvky kde myšlenku upřesňuji jsou k ničemu, budeme se vrtat v tom původním, kde je navíc uvedeno "asi".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už to tak vypadá ... teda pokud tomu chcete říkat myšlenka.
Já bych to nazval okecávání plácnutí nesmyslu k oblasti o které vím naprostý kulový, ale to je věc názoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano přesně, je to věc názoru. Vzhledem k tomu, že jednoho muzikanta doma mám a digivýstup z Maca (kromě jiného) využívá a též vím že není jediným, takže placnutí bylo spíše pozorváním určitého jevu. Že vám to připadá jako blbost? Mno já jim to vyvracet nebudu, nemám důvod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, o applu, ktery od prvniho surfacu jen kopiruje a snazi se drzet krok je tu tak velky clanek. Ale, ze vysel novy surface book nebo dokonce surface studio, ktere jsou uplne nekde jinde nez macbooky a macintoshe, o tom tu neni ani zminka. Dokonce ani o novem 3D ve W10, pripadne o 3D capture experience for mobile, ktery prinese realtime prevod fyzickeho modelu do 3D pomoci telefonu ..... a pritom se tu pise o zpatecnickem macbooku, ktery si diky totalne prestrelene cene koupi jen opravdova iovce (priznivce sadomasoxu si masox nainstaluje na lacinejsi a po vsech strankach mnohem lepsi surface) a ani se nezmini ta krucialni "vychytavka" v podobe toho, ze horni F radu fyzickych klaves nahradili stupidnim displejem ...... :o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

3D ve W10, 3D capture pro platformu s 0,4% podílem na trhu, Surface Studio, které je vhodné jen a pouze pro návrháře a kreslíře (stejně jako Macbook navíc osazené neaktuální generací hardwaru), žádný nový !Surface Pro 5!.
Ale jo nebylo by špatné vydat článek o tom, jak MS vlastně nic nového nevydal. Apple vydal, sice imho naprostou krávovinu z hlediska konektivity, neergonomického druhého displeje a horší klávesnice ... ale vydal "něco" nového.

MS hnojí na co šáhne, přináší funkce, které nikoho nezajímají, zabíjí vlastní mobilní platformu, nepředstavuje žádné nástupce jeho úspšné řady Surface ... opravdu jediné články o MS, které by stály za to, by bylo o tom, jak MS hnojí na co sáhne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ti nova generace zarizeni + funglnove zarizeni v podobe studia + realtime offline 3D skenovani pomoci kamery v mobilu ..... nepripadnou jako novinky hodne clanku, tak co uz ..... ale ja to bral spis jako recnickou otazku, tenhle server je uz hodne neaktualni, krom novinek v kernelu a neznamych SW, ktere opravdu nezajimaji ani ty nejzatytejsi linuxare a jeste obcas "test" nejakeho stareho srotu, tu uz nic zajimaveho neni .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k množství vašich komentářů na těhle stránkách pro vas asi něco magického, co vás nutí se furt vracet, bude.
Jinak skenování pomocí kamery existuje už dlouhou dobu (třeba Realsense), jen ho teď MS dal k dispozici na platformu, kterou vlastní 0,4% uživatelů mobilních telefonů. A to vlastně vůběc jestli, protože známe MS a jeho neupgradování Windows na vyšší verze.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co jako pisu? Realsense je uplne neco jineho ....... 0.4% nejaka trosku blbost ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Treba v CR ma ctvrtinu, co iphone (cili 20% trhu se smartphony), coz neni zrovna malo .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky verohodny odkaz na tech 20% by nebyl? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak v somálsku mají 50%? Jo tak to je určitě v globálně zachrání!
https://postimg.org/image/yhz2w7m4d/
Zvládnou to do konce roku na milník 0,1%?

No jo, ale stejně je na tom nejlepší, že si za stav Windows Mobile může sám MS, když by vynaložili alespoň minimum snahy a inteligence, mohla situace vypadat jinak - jinak než, že Windows Phone už ani nikdo nechce vyrábět ... natož kupovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak ten graf souvisi s tim, o cem se tu bavime?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"0.4% nejaka trosku blbost ne?"
Takže ne blbost, ale smutná / vtipná realita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čtvrtinu neměl nikdy, ale hlavně drasticky padá. Vždyť jediný telefon ve výrobě je HP x3 za nesmyslnou cenu, ostatní je doprodej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je načase aby ses už odsud konečně pakoval tolik debility jako ty tu nepředvedl nikdo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aaaa, umelecky elektrikar Zog se zase ozval .......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Zatímco u většiny mobilních zařízení míří k Apple zachování jediného konektoru - USB-C - v případě nového modelu MacBook Pro postupoval odlišně a USB konektory na těle notebooku zcela eliminoval. Nahradil je (až) čtveřicí konektorů Thunderbolt."

A neni nahodou Thunderbolt 3 konektor USB-C? Resp neni nahodou celej ten clanek uplnej nesmysl? Vzdyt i z fotek je jasne videt, ze ten mac ma 4 USB konektory. Ze to neni USB type-A ale USB type-C je sice zajmave, ale rozhodne to neznamena, ze ten mac nema USB, ze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro zdůraznění významového rozdílu si místo „USB“ můžeš představit „klasické USB“ nebo „USB-A“, to je jedno. Na významu to nic nemění. Pro 99 % zařízení je nutné použít kabely a redukce, které je třeba dokoupit zvlášť a tahat se zařízením.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak to tedy je v praxi, protože po přečtení tohohle článku v tom mám akorát slušný zmatek? Má to tedy USB-C, nebo to má jen thunderbolt využívající USB-C konektor, podobně jako se u UPS sériový port obvykle osazuje na RJ45 konektor, což je pro mnoho lidí automaticky ethernet?

Jinými slovy, když budu mít třeba USB tiskárnu, USB disk, ..., bude to fungovat jako doposud, jen místo USB A-B kabelu použiji USB C-B kabel, nebo to je prostě thunderbolt a s USB to nemá nic společného? Takhle přesně na mě totiž působí ten článek, což se mi nějak nezdá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to USB-C compatible (a USB 1.0), pokud to má chodit jako Thunderbolt při 40Gb/s, musí ten kabel být aktivní, pokud je pasivní, tak to vyždíme jen 20Gb/s na nějakou rozumnou vzdálenost typu jeden metr. Aby to ještě nebylo tak jednoduché ;) Tuším, že u aktivního už je za "zásuvkou" optika, ale to je disclaimer. Adaptéry kam se podíváš )))

Každopádně já jsem ready, mám USB-C 3.1.2 a 15W k tomu ))) hažte mi to sem vidlemi )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí koupit pár kabelů USB-C <--> USB-A a problém je vyřešen. Mimochodem i nové android telefony dnes mají usb-c běžně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U Aplíka halt maj smysl pro humor :D Zvlášť s tím 3.5mm jackem pobavili. Na druhou stranu, pokud je ten thunderbird ve formátu USB-C a zařízení USB-C s tím budou běhat bez jakékoli potřeby redukce, tak proč ne. Je jen otázka času, než se rozhraní (USB-C) stane standardem, protože má jinak spoustu výhod.

Takže důležité je, aby platila výše zmíněná kompatibilita, zbytek by už pořešil nějaký dock nebo redukce. Na rozdíl od smartphonu takové řešení myslím vůbec nevadí, protože u notebooku se na rozměry a extrémní mobilitu tolik nehraje, prostě není potřeba nosit dock v kapsičce u košile. Akorát ten jack je "nějakej divnej", v tomhle kontextu to nechápu (zřejmě nějaké provizorní řešení, protože nemaj odpovídající sluchátka).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokud nebudou fialové se žlutými puntíky, tak jsem mi u zádele.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to to Apple totálně zabil, použili AMD grafiky, takže pro profíky naprosto nepoužitelné :/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.