Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MAG CRW-5224R (52×24×52, IDE)

Tak taky shit som teda este nevidel. Ved cena je ta kategoria, ktora tuto mechaniku robi shitnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro MatrixChose. By mě zajímalo z čeho vycházíš, že tvrdíš ře Teac je lepší mechnika než Lite-On. Jsem prodejce a prodávám obě značky už tak 4 roky a zatím co Liteony maj reklamace tak 1-2% tak u teacu je to cca 10% a to nemluvím o vlastnostech těch mechanik. Nevím co znamená, že ti jich prošlo rukama několik, ale u mě jsou to stovky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co sa tyka ceny tej vypalovacky MAG, podla mna nie je nijako extra lacna napr. dostat LiteOn 40/10/24 za 1050 Sk (s DPH) a neverim, ze tuto CDRW mechaniku nedostat aj v Cechach. Pritom LiteOn je naozaj dobra znacka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo sa týka mechaník TEAC, možem iba súhlasiť. Kvalitou sú na úrovni LiteOn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WeeJay ma pravdu, Teac uz davno neni co byval - naopak je to jedna z nejhorsich mechanik alespon pokud jde o cenu/vykon.
Ted jsem tu mel opravdovou lahudku: 20 PC s CDRW Teac (zakaznik si to vyslovne pral) - ani jeden z teacu neprecetl zadne z 20 originalnich instalacek Windows (!!!) - ostatni mechaniky (napr. LiteOn s nimi nemely nejmensi problem) + jeden z Teacu neprecetl original CD s ovladaci. Takze jsem nakonec instaloval Win z kopie originalu vypalene na LiteOnu :-) Vypalena CD mu problemy nedelala.
 
Takze Teac nic moc - spatne cte, hlucny, tray se zavira velkou silou, drahy...
naopak LiteOn - tichy, precte vse, umi 99min...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz ani nevi, jak se sakra jmenuje... CRW-5224R nebo CRR-5224D ?
Mimochodem kdyz se CRR-5224D natuka do google, ma i evzen se svoji anglictinou smulu :-)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze je to Benq CDRW 5224, design podobny a cena taky (VO 999,- bez dane)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ZDar. Zajimalo by me v jakym programu testujete "jitter" hodnoty?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řeči o tom, že je někdo bombarďák když mluví o shitu za tu cenu nejsou na místě. Za míň než 1100 bez DPH jsem už viděl mechniky od LG a pár dalších - no v supermarketu to zrovna nebylo :) - a i podle testů na CDR serveru je to bezpečnější volba. Sice to vypadá na velké možnosti s novými firmware, ale budou nějaké? Zase na druhou stranu existují i věhlasné firmy, se kterými je trochu potíž (u firmware, např. NEC).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ok, ja ze sem to jen zahledl nekde na newsech a jedina mechanika tomu podobna byl prave Benq ... no asi je to celkem jedno, ja bych si ji beztak nekoupil :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

52x24x52 jsou nic moc rychlosti??? Zřejmě mi něco uniklo.Jaké jsou tedy momentální "standardy" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Slavomír - To jako když je mechanika laciná tak to musí být shit ano? Ty myslím taky budeš bombarďák :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je to evidentne Ricoh s jinou znackoum jako AOpen nebo Artec, je to poznat uz na designu a za druhy tim ze mas JustLink, ten snad maj jen mechaniky s vnitrnostmi od Ricoha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu takovouto mechaniku ? Když neumí přečíst DVD ? Nekoupil bych jí ani za 100,- vyhozené peníze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tolik tvrdých restartů moje Windows XP nepamatují, zatím se nijak nevzpouzí, ale po této recenzi uvažuji o nové instalaci. :-))), ach ta Wokna ..., my co máme reiserfs, nebo jiný žurnálovací filesystém...

Ale vážně. Chápu, že Windows jsou zatím v převaze a u určité skupiny uživatelů v převaze budou vždy (pokud budou existovat), ale mne by zajímalo jak se taková mechanika chová např. s programem cdrecord. Když jsem vybíral svou současnou mechaniku (LiteOn 48x24x48x), tak jsem musel docela složitě hledat. Mechanika byla na trhu už nejméně měsíc (na českém trhu) a přesto o ní nebyla na stránkách projektu cdrecord ani zmínka a tudíž bylo dost obtížné zjistit jak se bude spolu se cdrecordem chovat. Informace, které jsem nakonec našel byly takové poněkud ne zcela přesné, takže to stejně byla sázka do loterie. Dnes už vím, že vypalovačka funguje jak má, ale nebýt toho, že pracuju v počítačové firmě a že když by mechanika nefungovala, tak bych ji nejspíš vnutil prvnímu zákazníkovi, který by nějakou CDRW mechaniku chtěl (protože jemu by ve Woknech fungovala bez problémů), tak bych ji asi nekoupil a raději bych sháněl nějakou byť starší, ale stoprocentně kompatibilní. Později se pak ukázalo, že cdrecord má docela hodně široký záběr mechanik s nimiž pracuje a možná podporoval zápis na DVD mnohem dříve než Nero, jenže to vlastně vůbec není důležité.

Jo, je dost serverů o Linuxu, ale v zóně cz jen jediný solidní o vypalovačkách. Co takhle to nějak zkombinovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zabyak: Když se podíváš na výrobní štítek, najdeš tam CRR-5224D i CRW-5224R. První je product no. druhe model no. ;-)
Petr: Ne, to si nemyslím. Benq používá chipsety Philips. Navíc design je velmi podobný designu starých dobrých Ricohů ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cygnus: Nápadů a možností by bylo ... Jen ty lidi nějak chybí. No :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych se přimlouval za pár slov k vypalování pod Linuxem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, uznavam svoji chybu. Na oznaceni na stitku jsem se kouknul, ale fakt jsem prehlidnul, ze jsou tam obe dve...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na několika čínskejch stránkách se mi podařilo najít několik informací, více či méně zajímavých. Jistá věc je, že to doopravdy vyrábí firma MAG Technology Co., Ltd. a to určitě nebude nějaká deka od jiné firmy, jako třeba Teac nebo podobně.
Podle poštovní adresy výrobce se dá na google najít, že firma je z Taiwanu (což ale není žádná novinka, ale pro úplnost). A na její internetový adrese http://www.mag.com.tw/service.htm je několik, podle mě zajímavejch adres - Rusko a Holandsko + jejich internetový adresy. Jelikož ale Rusky neumím, ani jsem se na jejich stranu nedíval. Ale holandská stránka http://www.proviewintl.com/ ukazuje to samý, jako taiwanská - monitory a nic jinýho než monitory a jiný věci monitorům podobný.. :-D
 
Kdyžtak přidávám i adresu ale tu taky už asi máte...
17F , No.1 , Pau-sheng RoadYungHo City ,Taipei ,Taiwan , ROCTel: +886 -2-3233-2988-1003Fax: +886 -2-8923-8738
Jelikož mám vybitej mobil, nemůžu psát dál.. Pokud by někdo věděl víc, ať se ozve

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek MAG CRW-5224R - proměna ošklivého kačátka v labuť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože jsem to na vaši žádost propojil s diskuzí k prvotní recenzi, jsou příspěvky napsané do této chvíle mimo. Musel bych ti sem tahat ručně, a na to nemám čas. Kdo o ně má zájem, může kliknout na:  Článek: MAG CRW-5224R - proměna ošklivého kačátka v labuť @
Poznámky tam ale už raději nepište, ať je to tu hezky pohromadě. Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cau SpeedoZ, Lite-On úplně nesnáším (nic proti tobě) , podle mě to je nejhorší výrobce mechanik, už mě jich pár pod rukama prošlo a všechny přestávali číst zhruba po 1 roce při min. zatížení. Radši bych navrhl mechaniku Teac CD W-552E která stojí něco okolo 1600,- s DPH. Je sice o něco dražší, ale je to pořádná značka, která vydrží opravdu dlouho!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin:
Ja to myslel s propojenim jinak, hlavne upozornit v zaveru recenze na zmenu hodnoceni po updatu firmware. Ale to je jedno...
Liteon je asi shit, ale nakonec jsem mu podlehl i ja. Sice pod znackou Sony,ale na tom uz nezalezi.
 On si clovek tezko vybere. Me propada, ze posledni poradna vypalovacka "stary skoly" je ultradrahy Plex Premium. Teac uz neni, co bejval, podle me je na tom stejne jako sony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite, kde se da tato smazirna sehnat? Chtel bych koupit pres Internet a na K&K jsem ji tedy nenasel.....
Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

marty: Klikni na konci na odkaz Bell Technology. Tam najdeš seznam, kde se dá mechanika pořídit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 V PlexTools Professional Q-Check Beta_Jitter Test.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak sem tu mechaniku dne skoupil za 594 Kc v kauflandu no co za 600 to de ne ? Sice je to sracka jak sem se tu docet .... data sem este nepalil jen audio a je dobre tak uvidim ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tripx: Omyl! To vůbec není špatná mechanika, jen se tam musí nahrát opravený firmware. Psali jsme o tom a firmware i nabízeli dvakrát, tak hledej! ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cau martine je to BOMBA !!! Stahnul sem firmware 1.09 :) nemam ale cd s audio ochranama takze to nemohu zkusit !! Cena je super 600 Kc v akci v kauflandu :) skoda ze uz je nemaj koupil bych je na kseft :))) JInak stale nevim kde hledat jinde firmware krom dodavatele - chtel sem jej "aploudnout" na http://forum.rpc1.org/portal.php ale nevim pod ktereho vrobce to dat ... jinak sem rad ze sem tu mechniku koupil ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta jsem si dal ten firmwar 1.09, ale mam potize vypalit na 790MB cd. Porad mi to v infu hlasi ze ma kapacitu jen 703MB a ja mam soubor, ktery ma 740MB a potrebuju ho vypalit. Poradite mi nekdo??? Spider711@seznam.cz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spider: UG! To se tu řešilo stokrát, opakovat to znovu nebudu. Jmenuje se to overburn a najdeš o tom povídání v Rejstříku, na naší stránce o Neru pak i návody pro BFU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.