Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mantle je tu s revoluční změnou: CrossFire bez AFR!

No to by moh bejt zase po letech důvod koupit CPU (sorry, APU) od AMD :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

takze dalsia zataz na vyvojarov, nielen ze mantle je nizsiourovnove oproti directX a opengl a programovat pre neho je komplikovanejsie, este aj rozdelovanie uloh medzi graficke karty hodia na vyvojarov

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

toto by prave malo byt presne naopak, ty programujes pre mantle, to ako si mantle rozdeluje ulohy na jednotlive gpu neriesis.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"Karta E&S simFusion 6000 s čipy R300" ja tam vidim nejakou divnou kombinaci stareho PCI s kousem AGP Pro, tak jak to je? osobne predpokladam ze AGP(x8) Pro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta karta byla složena ze dvou PCB, každé mělo vlastní konektor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takova kombinace(PCI+AGP) je skutecna vzacnost, clovek by si to skoro nebyt toho detailu nevsim, ze sou to 2 PCB desky. Dekuji za vysvetleni. Jo a jeste jedna otazka a to jakym rozhranim to medzi sebou komunikovalo(PCB = PCB)? ci jenom interne jako na zpusob XDMA u AMD, alias skrze interni konektory? nebo to melo jeste medzi sebou komunikacni kabel?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je detailnější obrázek, snad bude link fungovat: http://extreme.pcgameshardware.de/attachments/487157d1320688768-erfahrun...

Jsou tam vidět konektory jakéhosi rozhraní (dobře je to vidět na kartě s AGP portem v oblasti kolem černého pasivu). Podrobnosti neznám. V době, kdy byly tyhle karty aktuální a sháněl jsem informace, nebylo na webu prakticky nic. Byl to hardware pro armádní simulátory; možná proto se detaily výrobce veřejně nechlubil. Pokud vím, čipy R3xx byly schopné nějakým způsobem fungovat v páru na jednom PCB bez potřeby nějakého přídavného čipsetu, takže spolu nějakým způsobem komunikovat musely (nemyslím, že by se to dělo přes sběrnici a čipset, AGP ve směru k čipsetu zvládalo snad jen 200 MB/s, což by asi pro tyto účely dost dobře nestačilo... podrobnosti ale opravdu neznám)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nádhera. Krásné karty. Sice to asi bude hlučné, ale pojede to dobře ještě dnes. Ani jeden elektrolytickýkondenzátor - samé SMD tantaly. Krása. Co dodat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nV uz nema z GPU zadny zisk, hadejte asi kolik highend GPU se proda.Brzo zisti, ze lepsi je to prodvat na vypocty a ne nejakym hracum.Uz ted je to tezce prodelecny, asi nejaka sentimentalita.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A zdroj těhle keců?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je asi jasny, ze GPU raci proda do prifi sfery za x tisic, nez pro hrace za par supu.Zdroje je teda racionbalni uvazovani a ne honeni si trika.Jesli vam to nejak uniklo, tak V uz nema integrovany GPU na mobo a ani nema CPU kam je integrovat, takze je jen otazkou kdy se vykasle na tuto drahou tradici.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ak by vyrovne kapacity dokazali na 100% vytazit vyrobky pre profi sferu, tak mas pravdu
no pre vyrobcu je rozumne rozsirovat si trhy pre svoj vyrobok, ak toho dokazu vyrobit viac
integrovany GPU na mobo nema preto, ze AMD ma svoj a Intel im nedal licenciu, inak by to radi robili
a ze by nemalo CPU, kam to integrovat? tak som mylne informovany o Tegre

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia integrovala grafiky do čipsetu v době, kdy to dělal i Intel (později i ATi/AMD). I když grafická divize Nvidie těžce profitovala, divize čipsetů byla ztrátová, a proto tento segment opustili. Předpokládal bych, že když se jim nedařilo s grafikami integrovanými do čipsetu, nebylo by to lepší ani s grafikami integrovanými do klasických procesorů. Dává to smysl už s ohledem na to, že Nvidia si staví značku na high-end produktech, takže asi málokterý zákazník ocení její nejnižší low-end.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby Mantle neudelal nic jineho, nez zbavil multigpu negativ AFR, zajistil by si sin slavy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Jsem VELKÝ fanda Mantle (byť na to momentálně nemám HW a mám spíš nV karty, než ATI) ale počkal bych na to, jak to dopadne. Podle mně je to hromada dobrých věcí, ale bude tak 3/4 roku trvat, než se podaří vylechtat ty nejhorší chyby. Prostě děs a hrůza může na vánoce 2013 přijít s první Mantle podporou v BF4.

Mám z toho docela strach.

Mantle bude hodnoceno podle svého prvního nasazení a ruku na srdce - jak dopadly vaše "poprvé"? U mně tedy většinou nic moc. Když jsem jel poprvé na kole, skončil jsem v plotě. Když jsem jel poprvé na lyžích, tak jsem s nimi práskl a šel domů. Když jsem poprvé měnil kondíky na desce, tak odešla (přidal jsem Jamicony - deska to ocenila tak, že zemřela) ... atd.

Poprvé je to vždy docela velký průšvih. Takže vyčkeme 1/2 či 3/4 roku, aby se vidělo, co se bude dít.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.